Hvad ingen fortalte dig om WordPress, da du startede

Hvad ingen fortalte dig om WordPress, da du startede

WordPress vinder popularitet, og et antal webstedsejere vedtager det som deres Content Management System. Jeg skriver dette indlæg for at dele nogle tip med folk, der lige er startet med WordPress eller bruger det i en kort stund nu for at hjælpe dem med at undgå mange almindelige fejl. Jeg laver nogle fakta, håber at få ryddet op i nogle få misforståelser og tilbyder et par tip til at hjælpe dig.


Fakta om WordPress

Først og fremmest, her er et par kendsgerninger om WordPress, der hjælper med at styrke awesomeness af netop dette CMS.

WordPress er den mest populære CMS.

Lad os starte med denne udiskutable kendsgerning. WordPress har 30% af webstederne på internettet. Virksomheder, berømtheder, blogs, kreative kunstnere, online butikker og andre bruger WordPress som en platform til deres websteder. Så du kan se, at WordPress er enormt populært.

WordPress er gratis.

Og det er en kendsgerning. Men det er ikke hele historien. Det software, der er WordPress, kan downloades frit. Men der er andre væsentlige ting som hosting, domænenavn, temaer og plugins, som alle kan tilføje omkostningerne.

Hvis du ikke er en gør-det-selv-type, skal du desuden betale en udvikler for at udjævne eventuelle fejlfindingsproblemer eller tilpasse WordPress til dine behov. For at få en klarere idé om, hvor meget det vil koste dig at opbygge et websted med WordPress, kan du tjekke dette indlæg.

Der er et plugin til (næsten) alt.

Tænk på enhver funktion, du ønsker til dit websted. Chancerne er store, at en søgning efter et plugin til den funktion kan sprede flere muligheder. Plugins er vidunderlige og giver dig friheden til at tilføje en række funktioner til dit websted. Der er tæt på 50000 gratis plugins i WordPress Plugin Directory.  Hvis dit valg er et premium-plugin for den bedre support, som disse plugins nyder, skal du se inden for CodeCanyon.

God hosting er ekstremt vigtig.

Når du kommer helt ned til det, er al hosting af to typer – Delt hosting og Dedikeret hosting. Delt hosting er det, du ofte ser over internettet. Det er meget velegnet til små websteder eller blogs med lavt antal besøgende. For større websteder, der håndterer stor brugertrafik, gør delt hosting simpelthen ikke det. Disse websteder kan vælge dedikerede WordPress Managed Hosting-tjenester eller enhver anden hosting-service, der kan afsætte tilstrækkelige ressourcer til webstedet på en dedikeret basis. Husk, når det kommer til hosting, kommer det stort set ned på hvad du betaler er hvad du får.

Premium-temaer tilbyder typisk bedre support end gratis temaer.

Generelt vedligeholdes premium-temaer, opdateres regelmæssigt og nyder større støtte fra forfatterne. Mange af de bedre klassede premium-temaer, der blev udgivet i den nylige fortid, har ren kode, fleksibel struktur, som du kan bygge på og fantastisk funktion. Og alt dette er ud over godt design. Men som med alt i livet, skal du sørge for at gøre din research, før du køber et tema. Markedspladser som Themeforest, Creative Market og Mojo består af tusinder af individuelle udviklere, så den support og opdateringer, du modtager, vil variere fra produkt til produkt.

Misforståelser om WordPress

Når du først forsker WordPress, er der et par almindelige misforståelser, du muligvis støder på. Men rol ikke – vi er her for at hjælpe med at rydde dem op og uddybe, så du kan få en bedre forståelse af WordPress som helhed.

WordPress er let.

Sandt nok, WordPress er let. Men dette betyder ikke, at du downloader WordPress og derefter læner dig tilbage og ser dit websted tage magisk form. Ingen, har du også arbejde at gøre. Det, der er let med WordPress, er, at ved at følge instruktionerne kan du have et barebones-websted på plads på ingen tid overhovedet. Fra det tidspunkt kan du hente WordPress-viden hænderne på og kødes ud på hjemmesiden, som du ønsker. Da det er gratis, kan du installere det lokalt og oprette et vilkårligt antal teststeder og prøve din viden frit.

Som bruger skal du være proaktiv og blive fortrolig med den måde WordPress fungerer på. Det er ikke for hårdt i betragtning af antallet af tutorials, kurser, træningsvideoer, podcasts og blogs, der kan guide dig gennem din WordPress-rejse. Derefter kan du lære lige så meget, som det er nødvendigt for at køre din hjemmeside eller gå hele distancen og hente nogle udviklingsevner også. Det er helt op til dig.

Opdatering af WordPress er kun et klik væk.

Du har muligvis hørt dette mange gange – Opdatering af WordPress er lige så let som et enkelt klik. Men det er ikke så enkelt. Den første ting, du skal gøre, er at tjekke, hvad der ændres ved at gå gennem skifteloggen. Og hvis du ikke har brug for en funktion, kan du springe denne opdatering over. Det er dog bedst at udføre alle sikkerhedsopdateringer på din WordPress-installation.

Som standard udføres alle mindre opdateringer til WordPress-kernen automatisk. Men med større opdateringer ser du en anmeldelse på dit Dashboard, som du skal klikke for at opdatere. Når det kommer til temaer og plugins er automatiske opdateringer deaktiveret. Du skal vælge at opdatere, når du modtager underretninger på dit dashboard.

Hvis du ønsker at have mere kontrol over, hvad der ændres i din WordPress, kan du foretage enkle ændringer i wp-config.php-filen eller tilføje filtre til files.php-filerne i temaerne og plugins. Du kan vælge at aktivere eller deaktivere automatiske opdateringer for hver enkelt. Se denne hurtige vejledning til opdatering af WordPress for at vide mere om opdateringer.

WordPress henviser generelt til WordPress.com.

De fleste newbies falder for denne, ikke engang at være opmærksom på WordPress.org. WordPress.org er den organisation, der tilbyder den gratis open source-software, som du kan downloade og installere overalt og bruge til at opbygge dit websted. WordPress.com er en service, der bruger den samme software og tilbyder serverplads og andre tjenester til din blog (hvis du ønsker flere detaljer, kan du tjekke vores guide til forskellene mellem WordPress.com og WordPress.org).

Med WordPress.org nyder du total frihed til at administrere dit websted og tjene penge på det. Når du bygger et websted med WordPress på en server, du vælger, ejer du webstedet og kan stort set gøre noget med det. Tværtimod har du ringe kontrol over en blog på WordPress.com. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad du ønsker, inden du opretter dit websted – den frihed, som WordPress.org tilbyder eller bekvemmeligheden ved WordPress.com. At skifte en langkørende blog fra WordPress.com til WordPress.org kan blive ret rodet.

WordPress er ikke til mindre enheder.

Sidste år, trafik fra mobiltelefoner overhalede trafikken fra traditionelle desktops. Hvis dit websted ikke er tilgængeligt fra mobiler, vil du miste meget af trafikken. WordPress har været hurtig med at reagere på tendensen, og gennem de sidste par år har WordPress-temaer udviklet sig for at tilpasse sig enhver skærmstørrelse perfekt. Et godt eksempel er vores Total drag & drop WordPress-tema, der har et flydende responsivt design, der er fælles for de fleste godt kodede temaer i dag..

WordPress er ikke sikkert.

Denne er mere skræmmende end reel sandhed. WordPress er ikke mere eller ikke mindre modtagelig for sikkerhedstrusler end nogen anden CMS. I betragtning af at intet stykke software er jernbelagt, rangerer WordPress deroppe blandt toppen når det kommer til sikkerhed. Faktum er, at WordPress er så meget mere udbredt til stede på Internettet, at det bliver en målet for hackere. Glem ikke, WordPress er open source-software, der har et stort aktivt samfund, der rapporterer fejl kontinuerligt og korrigerer dem næsten øjeblikkeligt.

WordPress er kun til blogs.

Dette var tilfældet for mere end et årti siden, da Matt Mullenweg udtænkt det som en personlig publiceringsplatform. Dog har WordPress i dag udviklet sig til at imødekomme en bred vifte af websteder, og i dag har berømtheder, musikhuse, tech-blogs, nyhedscentre, modemagasiner, designstudier, porteføljer og online butikker alle deres websteder på WordPress. Der er desuden hundreder af WordPress-temaer, der passer til enhver niche. Dette gør det nemt at opbygge websteder på tværs af flere kategorier.

For mange plugins kan nedsætte dit websted.

Tag denne med et saltkorn. Spørgsmålet her handler mere om kvaliteten af ​​de plugins, du installerer. Så længe pluginsne er kodet rent, opdateres regelmæssigt, og du har nok serverplads til dem, kan du installere som flere plugins uden at påvirke webstedets ydelse. Du skal dog springe over et plugin, der tilføjer for mange HTTP-anmodninger, øger databaseforespørgsler eller bruger for meget behandlingskraft. Ét plugin med dårlig kode kan nedbringe dit websted. Plugins kan også være et indgangspunkt for ondsindet software. Så det er vigtigt at screene plugins for kvalitet og teste dem, før du aktiverer dem på et live site.

Nogle grundlæggende WordPress-tip

Nu hvor du ved lidt om, hvad du kan forvente af WordPress, her er et par vigtige tip til at holde dig på det rigtige spor, når du bruger WordPress.

Brug kun plugins, når det er nødvendigt.

Det er ikke nødvendigt at nå til et plugin, når du har brug for at tilføje en funktion. WordPress har mange indbyggede funktioner, som du skal undersøge for at se, om det opfylder dine behov. Dit tema kan også pakke i nogle funktioner. Mange flere funktioner er mulige med enkle koder. Tjek disse muligheder, før du når til et plugin.

Inaktive plugins er en sikkerhedsrisiko.

Hvis du ikke vil bruge et plugin i et stykke tid, er det bedre at slette det helt fra din WordPress og ikke blot inaktivere det. Så længe et plugin ligger inden i din WordPress, kan det være modtageligt for ondsindet software, selvom det er inaktivt. Det giver mening at holde styr på dine plugins og slette dem, som du virkelig ikke har behov for.

Se ud over indholdet.

Selv om det er sandt, at indhold er en nøgletrafikgenerator for ethvert websted, er det kun en god start at oprette godt indhold til dit websted. Som enhver SEO-ekspert vil fortælle dig, at det er ekstremt hårdt arbejde at få Google til at finde dig let og sætte dig øverst på søgeresultatsiden. Det Yoast SEO-plugin hjælper dig med at få dine indlæg rigtigt til søgemaskiner. Du kan også gøre det lidt lettere for søgemaskiner at finde dig ved at indsende sitemaps til Google. Gå et skridt videre, og tilmeld dig med Google Analytics for at få indblik i, hvad du laver rigtigt og forkert, når det kommer til webstedstrafik. Du kan også bruge Google Search Console for at hjælpe dig med at forstå, hvordan dit websted interagerer med Googles søgemaskine.

Foretag altid de ønskede ændringer i Børnetemaer.

Lad ikke rod med standardtemaerne, mens du foretager ændringer i temaet. Arbejd altid med et tema for børn til at udføre de ønskede ændringer. Når du opdaterer standardtemaet, vil alle tilpasninger ikke gå tabt.

Hvis du er klar til det, kan du lære alt om kroge, filtre og handlinger.

Når du er mere fortrolig med WordPress, skal du tage noget tid på at lære om kroge, filtre og handlinger. Dette kan hjælpe dig med at interagere mere komfortabelt med WordPress. Find ud af mere om det her.

Hold dig rolig, når du står over for problemer.

På et eller andet tidspunkt vil du sandsynligvis løbe ind i nogle problemer med WordPress som databasefejl, hvid skærm med død og lignende. Husk, at mange andre WordPress-brugere har stået over for disse problemer før dig og sendt løsninger online. Grundlæggende løsninger til WordPress-fejlfinding kan let findes online. Du skal bare holde dig rolig og søge passende løsninger til din specifikke situation.

Det er ikke alt

Der er flere grundregler, som du skal være opmærksom på, såsom:

 • Sikkerhedskopiering og sikkerhed er vigtig.
 • Begynd med at opbygge din e-mail-liste fra første dag.
 • Brug kategorier og tags til indlæg og sider lige fra starten.
 • Brug en favorit.
 • Optimer webstedet for hastighed og ydelse.

Men lad os holde det til et andet indlæg. Der er virkelig ingen ende på læringen med WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map