Hvad er WordPress-temaer og plugins?

Hvad er WordPress-temaer og plugins?

Den centrale WordPress-platform giver et anstændigt udvalg af muligheder for at tilpasse dit websted. Det giver dig også mulighed for at tilføje og redigere dit websteds kode på enhver måde, du finder passende. Hvis du imidlertid ønsker ægte fleksibilitet, men ikke har den tid eller erfaring, der kræves til at foretage ændringer for hånd, har du brug for nogle ekstra værktøjer.


Med andre ord skal du tjekke den omfattende verden af ​​WordPress-temaer og plugins. Dette er tilføjelser, der giver dig mulighed for at tilpasse, hvordan dit websted ser ud og fungerer, og der er tusinder af dem tilgængelige. Uanset hvad du vil gøre – administrere et forum, opbyg en online butik eller helt ændre designet på dit websted – der er et WordPress-specifikt værktøj derude, der hjælper dig med at udføre opgaven med minimal ståhej.

Hvis du endnu ikke ved noget om temaer og plugins, skal du ikke bekymre dig. For at hjælpe dig med, forklarer vi, hvad de er, hvor du finder dem, og hvordan du begynder at bruge dem til din fordel. Lad os starte med det grundlæggende!

Hvad er WordPress-temaer og plugins?

Det samlede WordPress-tema.

Total er et eksempel på et WordPress-tema, der kan hjælpe dig med at tilpasse udseendet på dit websted.

Før vi diskuterer, hvordan vi finder og installerer temaer og plugins, lad os tale om, hvad de er. Når alt kommer til alt, hvis du er ny med WordPress, har du måske aldrig hørt disse vilkår før.

Kort sagt er temaer og plugins individuelle stykker software, der fungerer som tilføjelser til den centrale WordPress-platform. Du kan installere et tema eller et plugin for at få adgang til yderligere funktioner. Et WordPress-websted behov et tema, der skal eksistere, men det behøver ikke plugins. Når det er sagt, er sandsynligheden for, at du ælger plugins ekstremt fjernt.

WordPress-temaer

EN WordPress tema er en tilføjelse der styrer dit websteds udseende – hvordan det ser ud og hvordan det er lagt op. Nogle temaer er meget enkle og ændrer muligvis kun grundlæggende ting ved dit websteds design, såsom farver og skrifttyper. Mange temaer tilbyder dog en række nye layout og stilarter. Uanset hvad har du normalt muligheden for at tilpasse dit tema til dine behov. Du kan finde fleksible temaer, der kan tilpasses til mange situationer (som f.eks. Vores helt egne Total), eller du kan kigge efter et tema med indstillinger og layout, der er specifikke for den type websted, du opretter (f.eks. WordPress-temaer til virksomheden eller uddannelse WordPress temaer).

WordPress-plugins

Hvis du vil ændre noget ved måden på dit websted funktioner, dog har du brug for en WordPress-plugin. Formålet med et plugin er at tilføje nye funktioner eller funktionalitet til dit websted (eller udvide det, der allerede findes). Uanset hvad du vil gøre med dit websted, er der næsten helt sikkert et plugin, der kan gøre det muligt. Nogle aktiverer enkle ændringer, f.eks. At tilføje nye widgets til brug i dine sider, mens andre giver dig adgang til helt nye funktioner, såsom en WordPress-begivenhedskalender eller en online butik. Der er også plugins, der kan hjælpe dig med praktiske opgaver som at sikre dit websteds sikkerhed.

Det er umuligt at beskrive alle de forskellige tema- og pluginindstillinger derude. Nu hvor du forstår, hvordan disse vigtige værktøjer fungerer, lad os imidlertid tale om, hvordan du finder dem, du vil have.

Hvor finder man de bedste WordPress-temaer og plugins

Der er tusinder af temaer og plugins tilgængelige online, og de findes i mange sorter – gratis og premium, enkel og kompleks. Du kan ofte finde dem, du har brug for, ved at udføre en simpel søgning. Da enhver, der vil, kan bygge et tema eller plugin, kan det imidlertid være svært at vide, hvilke der er pålidelige og ikke vil have negativ indflydelse på dit websted.

Derfor kan det være nyttigt at besøge et bibliotek, hvor temaer og plugins vises, vurderes og kommenteres. Du kan også gå direkte til webstedet for et hæderligt firma, der er kendt for at skabe pålidelige tilføjelser. Her er bare en prøve på nogle fremragende steder at se efter temaer og plugins:

 • WordPress.org: Det officielle WordPress-sted har begge et temakatalog og et plugin-bibliotek.
 • WPExplorer: Vi tilbyder mange temaer og plugins af høj kvalitet på vores eget websted.
 • Tema Skov og kodeStik: Dette er søstersider, der tilbyder henholdsvis temaer og plugins.
 • ThemeIsle: Som navnet antyder er dette primært en ressource til temaer.
 • Kreativt marked: Her finder du en masse temaer og et lille udvalg af plugins.
 • Elegante temaer: Et andet medlemssted, der tilbyder populære temaer som Divi.
 • StudioPress: Disse fyre tilbyder et lille udvalg af solide temavalg, overskrift af Genesis.

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, anbefaler vi, at du tjekker de officielle WordPress-mapper først – alt der er helt gratis, og du kan se ratings fra andre brugere. Se også vores tidligere indlæg om, hvordan man køber et tema, og hvordan man vælger det bedste plugin til rådgivning, der kan guide dig i din søgning.

Sådan installeres WordPress-temaer og plugins

Hvis du leder efter tilføjelser fra WordPress.org, kan du installere temaer og plugins direkte fra WordPress-bagenden. Ellers skal du først downloade den ønskede fil og gemme den på din computer og derefter følge de relevante instruktioner nedenfor. Filen skal være lynlåst – træk den ikke ud!

Installation af et WordPress-tema

For at installere et tema skal du først navigere til Udseende> Temaer i din WordPress backend. Klik derefter på Tilføj ny -knappen øverst på skærmen:

Temasektionen i WordPress back end.

Herfra kan du gennemse de gratis temaer, der tilbydes af WordPress. Hvis der er en, du linker, skal du bare klikke på det blå Installere knappen derefter Aktiver for at bruge temaet.

Eller du kan uploade dit eget WordPress-tema, du har hentet fra tredjepartswebsted eller markedsplads (som Themeforest). For at gøre dette skal du klikke på Upload tema knappen og vælg Vælg fil. Naviger til det sted, hvor du gemte den zippede temafil, og åbn den. Du vil blive ført tilbage til Tilføj temaer skærm, hvor du kan vælge Installer nu:

Muligheden for at installere et nyt tema.

Installationsprogrammet tager et øjeblik at køre, hvorefter du får en meddelelse om, at temaet er installeret. På dette tidspunkt kan du forhåndsvise temaet eller vælge Aktiver at begynde at bruge det med det samme:

En meddelelse om, at dit tema blev installeret med succes.

Det er det! Dit nye tema er klar til at gå. Du kan også følge med WP Clipboard’s guide der dækker installation af gratis temaer og upload af temaer via FTP.

Installation af et WordPress-plugin

Plugins er installeret i det væsentlige på samme måde som temaer. Start med at navigere til plugins og vælge Tilføj ny øverst på skærmen:

Temasektionen i WordPress back end.

Ligesom med temaer, kan du finde alle de gratis WordPress.org-plugins, der er anført her til din overbevisning. Hvis du vil installere et gratis plugin, skal du slikke på det Installere derefter Aktiver knapper.

Eller din en uploade et plugins ved hjælp af Upload plugin knappen og valg Vælg fil. Find og åbn den lynlåsede plugin-fil på din computer, og klik derefter på Installer nu knap:

Muligheden for at installere et nyt plugin.

Efter et øjeblik vises en meddelelse, der fortæller dig, om plugin-filen blev installeret. På dette tidspunkt skal du blot klikke på Aktivér plugin:

En meddelelse om, at dit tema blev installeret med succes.

Dit nye plugin er nu klar til brug! Nogle plugins kræver muligvis yderligere opsætning, når den først er aktiveret – kontroller den side, du downloadede plugin fra eller udviklerens websted for mere information om nødvendigt.


Den klare tilgængelighed af temaer og plugins er en af ​​de mest overbevisende grunde til at bruge WordPress. Kerneplatformen er ret fantastisk alene, men når du begynder at inkludere temaer og plugins, har du pludselig adgang til næsten ubegrænsede muligheder. Uanset hvilken type websted du ønsker at oprette, tilbyder den bredere verden af ​​WordPress et værktøj til at få arbejdet gjort – mest sandsynligt på en enkel og overkommelig måde.

For at begynde at drage fordel af WordPress-temaer og plugins skal du først tjekke et pålideligt bibliotek. Nogle fremragende muligheder er WordPress.org selv, ThemeForest og CodeCanyon og vores eget websted. Sørg for, at du ved, hvordan du vælger det bedste tema og vælger det rigtige plugin til dine behov. Så kan du blot følge vores anvisninger ovenfor for at installere dit nye tema eller plugin, og du vil være klar!

Har du spørgsmål om, hvordan du kommer i gang med WordPress-temaer og plugins? Stil dine spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map