Hvad er hovedløs handel, og hvordan kan det gavne dig?

Hvad er hovedløs handel, og hvordan kan det gavne dig?

Det kan være ganske udfordrende at styre kundens forventninger i dagens digitale landskab. Leadgenerering og oprettelse af indhold er kun to af de mere dyre ting, der er involveret, og hvad skal man give levering af en spændende oplevelse. Med det i tankerne tænker du måske på, om der er en mere effektiv måde at styre dit indhold og e-handelsløsninger på.


Heldigvis gør den hovedløse handelsmetode nøjagtigt det. Dette er en måde for dig at tilføje e-handelsfunktionalitet til dit websted, mens du stadig får mest ud af det indhold, der driver din trafik. Desuden har du bedre kontrol over, hvordan komponenterne på dit websted fungerer sammen.

I denne artikel introducerer vi dig begrebet hovedløs handel. Så diskuterer vi alle fordele og ulemper og forklarer, hvordan man kommer i gang med et hovedløst system. Lad os komme på arbejde!

Mist ikke dit hoved: Hvad du skal vide om afkobling

Når vi taler om websteder og Content Management Systems (CMS’er), refererer vi til to hovedkomponenter. Dette er ‘forr’ og ‘bagenden’ på et websted. Forenden refererer til klientsiden, eller mere enkelt, den del af det websted, dine kunder vil se og interagere med.

Bagenden er administrationssiden, hvor du kan indtaste indhold og foretage justeringer af design og funktionalitet:

WordPress Dashboard

Hovedløs handel involverer det, der kaldes et ‘afkoblet’ CMS. Dette betyder at fjerne linket på forreste og bagerste ende af dit websted. Når du afkoble din handelsløsning fra din offentligvendte grænseflade og går hovedløs, frigør du i det væsentlige dig selv for at udforske flere leveringsmuligheder i front-end. I sidste ende kan dette hjælpe dig med at opnå et nyt niveau af fleksibilitet over, hvordan og hvor dit indhold vil blive leveret, og dine produkter vil være tilgængelige til køb.

I det væsentlige ender du med en back-end interface, der giver dig mulighed for nemt at oprette og tilføje indhold til en database. Alle dine e-handelsstyringsfunktioner kan også håndteres separat.

Derfor kan dit indhold administreres næsten overalt gennem forskellige applikationsprogrammeringsgrænseflader (API’er). Dette gør det lettere at oprette en indholdskilde til levering til mange slutpunkter, inklusive enheder, der hører til det stadigt voksende Internet of Things (IoT) marked.

Hvorfor overveje en hovedløs forretningsmetode

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle vil drage fordel af at afkoble deres websteder. I visse situationer kan dette imidlertid være en meget værdifuld tilgang. Du vil gennemgå mulighederne og din e-handelsbehov fuldt ud, før du går ud af guillotinen.

Nogle af elementerne, der skal overvejes, når man beslutter, om hovedløs e-handel er det rigtige for dig inkluderer:

 • Indhold: Websteder, der er indholdstunge, kan maksimere leveringen af ​​det samme indhold til flere slutpunkter uden at duplisere deres indsats eller ressourcer.
 • Engagement: En hovedløs tilgang kan åbne mulighed for at øge engagement gennem kunstig intelligens (AI) og augmented reality (AR) uden en ny database.
 • Oplevelse: Du kan oprette en tilfredsstillende og problemfri kundeoplevelse på tværs af en række enheder fra en database.

At tage en hovedløs tilgang til din webstedsstyring kan virkelig åbne nye muligheder for din levering af indhold og markedsføring. Hvis du leder efter en meget smidig og fleksibel løsning, kan en hovedløs arkitektur muligvis være den rigtige for dig.

Derudover har et hovedløst system mange fordele, når det kommer til e-handel. Når du kobler fra din webstedsadministration, betyder det, at dit lager og produktadministrationssystem ikke længere skal være bundet til dit CMS.

Med andre ord kan du bruge din valgte indholdsleveringsplatform gennem bagsiden af ​​dit websted uden at bekymre dig om, hvordan det vil påvirke forretningsaspekterne. Via API’er kan du levere en shoppingoplevelse nøjagtigt, hvordan du vil.

Potentielle ulemper ved hovedløs handel

Hovedløs handel er dog muligvis ikke for alle. Det er vigtigt at bemærke et par potentielle ulemper ved denne tilgang. Hvis du f.eks. Leder efter en alt-i-en-løsning med færre komponenter til at vedligeholde, er denne installation muligvis ikke den rigtige for dig.

Der er et par andre potentielle ulemper, som du skal huske på, herunder:

 • Du har muligvis brug for flere ressourcer til at styre et hovedløst system.
 • Hvis du er en ny CMS-bruger, har du muligvis ikke de nødvendige tekniske færdigheder til at styre et hovedløst system.
 • Et afkoblet system kan have flere brugerens slutpunkter, hvilket kan resultere i øgede udviklingsomkostninger.
 • Du har sandsynligvis ikke adgang til en live preview af frontendproduktet, når du udvikler det.
 • Der kan være flere potentielle frontend-skærme at administrere.

Som vi nævnte, hvis du leder efter en off-the-shelf og klar til at gå-løsning, er dette måske ikke det, du leder efter. Du har brug for et meget involveret team med viden og forståelse af e-handels API’er for at gøre afkoblingen vellykket.

Kom i gang med en hovedløs forretningsmetode

Kom i gang med en hovedløs forretningsmetode

Nu hvor du ved, hvad hovedløs arkitektur er, og forstår de involverede fordele og ulemper, så lad os se på, hvad det kræver for at opnå denne struktur. Når du kobler fra, er du pludselig i stand til at have mange front-end brugergrænseflader. Du kan derefter tilslutte dit back-end-system via e-handels-API’er.

Dette betyder, at din e-handel og produktstyringsfunktionalitet bliver adskilt fra din indholdsstyring. Med de rigtige værktøjer kan du opnå dette via eksisterende CMS’er som WordPress.

Der er også flere plugins, du kan overveje, som vi snart ser på. Først er det imidlertid en god ide at forstå visse nuancer omkring afkoblede og hovedløse systemer fuldt ud:

 • afkoblet: Indhold vil være tilgængeligt via API-slutpunkter, men systemet er stadig involveret i leveringsprocessen til frontend-præsentationslaget.
 • Hovedløse: Indhold vil være tilgængeligt via API-slutpunkter, men systemet er reaktivt og antager, at levering af indhold bliver taget hånd om af et andet program.

Dette betyder, at hvis du kører WordPress og vil oprette et ægte hovedløst system, har du sandsynligvis brug for nogle ekstra værktøjer for at få det til. Dette er selvfølgelig, medmindre du selv planlægger at programmere i alle de nødvendige elementer.

Hvis du ved, at du ikke bruger det frontend-display, som WordPress tilbyder, kan du muligvis starte med at installere et plugin som WP Hovedløs. Plugins udviklet til at skabe headless WordPress er ikke så rigeligt og har en tendens til at mangle anmeldelser. WP Headless er imidlertid et godt eksempel på, hvad du finder i form af funktionalitet.

Dette plugin deaktiverer i det væsentlige adgangen til frontend på dit websted for alle, der ikke er en tildelt bruger. Hvis du f.eks. Sender en anden webstededitor en permalink, føres de til indlæggets redigeringsside. Blokering af generel adgang til din standardwebside er en af ​​de første trin i at afkoble din WordPress-opsætning.

Når du har fjernet front-end-adgangen til dit websted, bliver du nødt til at begynde at opbygge din indholdsopbevaring. Et af de plugins, der kan være nyttige med dette, er Avancerede brugerdefinerede felter:

Avancerede brugerdefinerede felter

Denne plugin er ret populær og anbefales stærkt. Du kan bruge det til at tilføje brugerdefinerede felter til næsten enhver brugssag. Desuden kan du hurtigt udvikle felter, der vises på din skærm for redigering af indlæg, uden at bekymre dig om, hvordan dataene vises i dit tema.

Når du bygger din hovedløse arkitektur, kan det være nyttigt at organisere dine data med brugerdefinerede felter senere. Hvis du vil kalde dine data ind via API’er, vil du være i stand til at få meget specifikke og præcise målrettede oplysninger til at levere til dine nye slutpunkter.

Udviklerværktøjer, du burde vide, før du går uden hoved

Selvom det kan virke som om et hovedløst system kan være kompliceret, har du virkelig kun brug for et par almindelige programmeringssprog for at få det til at fungere. For at arbejde med en hovedløs struktur, vil du være i stand til at navigere og potentielt skrive Cascading Style Sheets (CSS) og HTML.

JavaScript kan også bruges til at udføre stort set alle de opkald, du har brug for for at levere indhold. Du skal bare beslutte, hvilken slags database du vil arbejde med. Hvis du f.eks. Bruger WordPress, vil du forstå og være i stand til at navigere i en PHP-database.


Oprettelse af en hovedløs e-handelsløsning til din marketing- og e-handelswebsted kan være et fordelagtigt valg. Med denne opsætning vil du være i stand til at bevare fleksibilitet og hastighed, mens du øger antallet af brugerendepunkter, som du kan levere oplevelser til.

Der er selvfølgelig nogle fordele og ulemper, du skal huske på. Selvom hovedløs e-handel kan være en fordel for indholdstunge websteder, har du brug for et kyndigt team og passende ressourcer til at gøre brug af dit indhold gennem API’er. Glem dog ikke, at der er nyttige plugins tilgængelige, hvis du bruger WordPress.

Har du spørgsmål om hovedløs handel, og om det er rigtigt for dig? Spørg væk i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map