Hurtig og nem Google Analytics til WordPress

En hurtig guide til Google Analytics til WordPress

Start af en ny blog kan være hårdt, især da det hele er, ja, nyt. En vigtig del af at gøre fremskridt efter lanceringen er at være i stand til at spore og overvåge dine fremskridt ved hjælp af målbare faktorer som trafik og målgruppemetrik.


Sikkert, du har hørt den gamle sagde “du kan ikke vide, hvor du skal hen, før du ved, hvor du har været.”Dette gælder hele livet og under mange omstændigheder, men det gælder især WordPress-trafik. Du skal holde styr på din statistik, se, hvad du laver rigtigt (eller forkert) din webstedstrafik og derefter foretage justeringer for at øge trafikken.

Hvorfor du skal spore din webstedsstatistik

Analytics er en fantastisk måde at se WHO besøger dit websted, hvornår de besøger i løbet af dagen (eller natten) og hvor i verden kommer de fra. Dette er en vigtig ressource, så du virkelig kan optimere dit indhold ved at oprette relevante og målrettede artikler, så dit publikum kan frigives på det absolut bedste tidspunkt.

En anden vigtig grund til at bruge analytics er at se hvad dine besøgende laver på dit websted og hvordan dit indhold fungerer. Analytics gør det muligt for dig at se, hvilke artikler der får flest visninger, hvor længe dine læsere opholder sig på dem, hvis / hvilke links de klikker på og den tilhørende hoppfrekvens (besøgende, der afslutter uden at læse). Dette er vigtige værktøjer, så du kan skabe bedre indhold, som dit publikum vil reagere på.

Hvorfor bruge Google Analytics?

En af de mest almindelige måder at måle og holde øje med trafikken er med Google Analytics. Hvilket giver mening – Google er søgemaskine nr. 1, så de har naturligvis det ultimative værktøj til at hjælpe brugerne med at optimere deres SEO-metoder. Det er også en helt gratis webanalysetjeneste, du kan bruge til at spore og fortolke dit websteds trafik. Med dette værktøj kan du gøre det opdag fakta og tendenser relateret til dit websted, der kan hjælpe dig med bedre at forstå dens ydeevne.

Der er en række fordele ved at bruge Google Analytics, selvom det primært er et vigtigt værktøj til at finde ud af, hvordan besøgende bruger dit websted. Som sådan kan du bedre analysere dit indholds ydeevne og også bemærke tendenser som en høj afvisningsprocent.

Hvad du kan gøre med Google Analytics

Google Analytics er en one-stop shop for alt, hvad trafik og publikum er relateret til. Med dette værktøj kan du indsamle data om dine trafikkilder, enheder, begivenheder med mere. Der er desuden mange rapporteringsværktøjer, der hjælper dig med at se dataene i et letforståeligt format som grafer, procenter, kort og tidslinjer. På denne måde kan du hurtigt se, hvilke poster der udfører, hvor størstedelen af ​​dine læsere er fra eller endda hvordan en kunde går fra din startside til et afsluttet køb.

Der er masser af gode funktioner og rapporter, for mange til at gå over lige nu. Men du kan lære mere om Google Analytics ved at besøge deres funktioner side, og grave derefter i, hvordan du bruger dem via deres gratis Analytics Academy-onlinekurser.

Sådan tilmelder du dig Google Analytics?

Google Analytics SIgnup

Tilmelding til Google Analytics er hurtig, nem og gratis. Du har bare brug for et par ting, før du kan tilmelde dig:

 1. En gratis Google-konto, der kan bruges til din analyse
 2. Et Google Analytics-plugin ELLER adgang til dit WordPress-websted via FTP ELLER et kompatibelt tema (som Total)

Det første trin er at Klik på knappen for at tilmelde dig. Sørg for, at den nye kontoindstilling for “websted” er valgt. Tilføj derefter et kontonavn, webstedets navn, URL og din branche / tidszoneinfo. Klik derefter på den blå knap for at få dit sporings-id.

Derefter får du vist en sporingskode til dit websted. Kopier din kode at indsætte i dit foretrukne Google Analytics-plugin (som en af ​​dem, vi deler nedenfor).

Hvis du hellere ikke vil bruge et plugin, der er helt fint – nogle temaer som Total WordPress-temaet inkluderer indbygget Google Analytics-support. For eksempel har Total et brugerdefineret handlingsfelt, hvor du kan indsætte din kode lige i WordPress-instrumentbrættet (du kan se flere detaljer i dokumentationen). Eller hvis du har flere hænder på (og ved, hvad du laver), kan du indsætte koden i dine features.php-filer ved hjælp af følgende uddrag:


// Indsæt din Google Analytics-kode fra trin 4 her

Det sidste trin er at vende tilbage til din Google Analytics-konto for at gemme. Nu skal du bare vente lidt på, at Google samler data fra dit websted, så du kan begynde at tjekke din statistik og rapporter.

Bedste Google Analytics-plugins

Naturligvis kan du logge ind på din Google Analytics-konto og sile igennem alle de mange (mange, mange) rapporter, grafer og andre leverede værktøjer. For at gøre dette vil du indsætte din sporingskode i dit tema eller kerne WordPress-filer. Eller du kan gøre dit liv meget lettere ved hjælp af et plugin. Følgende plugins bringer Google Analytics direkte til dit WordPress-dashboard.

Google Site Kit

Google Site Kit til WordPress

Når det kommer til Google Analytics, kan du ikke gå galt med det officielle Google Site Kit-plugin. Med det kan du nemt få adgang til alle dine Google-værktøjer fra dit WordPress-dashboard, der inkluderer Analytics (sammen med Tag Manager, Search Console, PageSpeed ​​Insights og mere). Bare installer plugin, klik på Tilslut service til Analytics, skal du logge ind med din Google-konto og bekræfte, at du gør det Give lov til Site Kit for at få adgang til din Analytics. Så skal du blot klikke på Konfigurer Analytics knappen for at afslutte. Alt, hvad du normalt logger på Analytics for at se, vises bekvemt i dit WordPress-dashboard.

Hvis du gerne vil lære mere, har vi en komplet Google Site Kit-guide til at hjælpe dig med at få pluginet op og køre på dit WordPress-sted.

Google Analytics af MonsterInsights

MonsterInsights Analytics til WordPress

Info & downloadSe demonstrationen

Google Analytics af MonsterInsights er en populær gratis løsning til at integrere Google Analytics med din WordPress-installation. Bare tilføj din Google-sporingskode og begynde at lære om din trafik! Der er yderligere muligheder for at spore demografi, registrere udgående links som sidevisninger, tilpasse sporing af interne links og mere. Plus for endnu flere funktioner (og support) kan du opgradere til premium for at tilføje flere rapporter og e-handelssporing.

Google Analytics Dashboard til WP

Google Analytics Dashboard til WP-plugin

Det gratis Google Analytics Dashboard til WP-plugin giver dig mulighed for at vise nøgleanalysemetrik direkte på dit WordPress-dashboard. Nogle af rapporterne inkluderer antallet af besøg, besøgende og sidevisninger, du modtager, dine afvisningsfrekvenser og mange andre.

Selvfølgelig er den største fordel ved at bruge plugin muligheden for at se dine nøglemetriks helt inden for WordPress snarere end at logge direkte på Google Analytics. Dette plugin indeholder forskellige indstillinger, så du kan se din Google-statistik i realtid fra dit dashboard. Se mange af de normale Google-rapporter for dine besøgende, sessioner, sidevisninger, afvisningsrater og mere. Det er hurtigere og giver dig mulighed for at finpudse på de statistikker, der er virkelig vigtige for dig, snarere end at vade gennem et utal af andre (mindre vigtige) rapporter.

Sådan fortolker du dine Google Analytics-rapporter

At have adgang til dine analyserapporter er naturligvis alt for intet, medmindre du ved, hvordan du bruger dem. Nogle af de nøglerapporter, du sandsynligvis vil se, er:

 • sidevisninger. En af de enkleste rapporter, som Google Analytics genererer, dette fortæller blot, hvor mange gange en side er blevet vist. Med disse oplysninger kan du lære, hvad der er populært på dit websted, og hvad der kan gøre med noget arbejde. Selvfølgelig fortæller dette ikke dig hele historien, og du vil sandsynligvis bruge den sammen med andre rapporter.
 • TrafikkilderGoogle Analytics kan spore, hvor besøgende kommer fra, både på nettet og deres geografiske placering. Denne beregning kan være nøglen til at måle effektiviteten af ​​marketingkampagner.
 • Afvisningsprocent. Dette måler, hvor mange besøgende der gennemsøgt på din startside og derefter straks forlod dem uden at interagere med den. En høj afvisningsprocent indikerer, at folk ikke holder sig rundt for at se dit indhold (hvilket er dårligt!). Når du først er klar over dette, kan du imidlertid undersøge, hvorfor det sker.

Der er masser af andre rapporter at se i Google Analytics, og denne artikel kan ikke engang begynde at dække dem alle! Du vil sandsynligvis foretage din egen undersøgelse af, hvad der tilbydes, og se en praktisk Google Analytics-guide eller to undervejs.

Er der et alternativ til at spore webstatestatistikker?

Måske ønsker du ikke at gå igennem alle bøjlerne for at opsætte Google Analytics, eller måske kan du simpelthen ikke lide at stole på tredjepartswebsteder. Intet problem – du kan stadig holde styr på de grundlæggende statistikker for webstedstrafik på egen hånd. Tjek vores nylige Matomo Analytics-guide for at se, hvordan du kan holde styr på din statistik helt alene.


Google Analytics kan bruges til at generere en overflod af oplysninger om dit websteds besøgende og deres opførsel. Når du har disse oplysninger, kan du hjælpe dig med bedre at måle, hvordan dit websted fungerer, og give dig mulighed for at indstille mere specifikke webstedsmål.

Har du spørgsmål om, hvordan du integrerer Google Analytics med WordPress? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map