Fordele og ulemper ved at køre WordPress på Ubuntu

Fordele og ulemper ved at køre WordPress på Ubuntu

Ubuntu er et af de bedste operativsystemer til at køre dit WordPress-sted på. Vi ved, det er en stor erklæring. Og i denne artikel prøver vi at pakke den op. Bortset fra at være frit tilgængeligt, er det også et open source Linux-baseret operativsystem.


Ubuntu har udgivet forskellige versioner af OS gennem årene. For denne artikel refererer vi til Ubuntu 18.04.4 LTS, da det er den aktuelle seneste langvarige supportversion. Det er vigtigt at tjek versionen af ​​Ubuntu du kører muligvis, så snart du logger ind på din maskine for første gang.

Ubuntu Server

I modsætning til andet operativsystem frigiver Ubuntu normalt en ny version af OS, Ubuntu-smag, med et interval på seks måneder og langvarig støtte hvert andet år. Det har et unikt skema, der giver fem års support til desktop- og serverversioner. Sammen med det tilbyder Ubuntu ni måneders supportprogram til de frigivne standardversioner.

Hvis du lancerer et forretningswebsted, eller du vil starte en blog ved at køre gennem Ubuntu-operativsystemets serverteknologi, er du sikker på grundlæggende fordele som datasikkerhed og meget mere. Lad os først dække fordele og ulemper ved at køre et Ubuntu-drevet WordPress-sted.

Fordelene ved at køre et WordPress-websted på Ubuntu

Lad os lære, hvad der er så godt ved Ubuntu, at ejere af WordPress-websteder bestemt bør betragte det som en mulighed for at køre deres websted.

Ubuntu er gratis

For en nybegynder behøver du ikke bekymre dig om at have budgettet til at køre dit WordPress-sted på Ubuntu, fordi det er helt gratis. Ingen licensafgifter kræves. Ubuntu har gjort det muligt for millioner af forretningsfolk, institutioner og professionelle bloggere at drage fordel af deres tjenester og lancere deres websted med mere kontrol sammenlignet med delte hostingløsninger.

Kan tilpasses

Selvom WordPress kan køres på en Microsoft-drevet server, foretrækker de fleste webstedsudviklere Ubuntu til deres maskiner. Med Ubuntu CLI, som vi vil dække mere dybtgående i et senere afsnit, har du utrolige niveauer af tilpasning af både hvordan du kontrollerer og administrerer dit websted, såvel som det indre arbejde eller backend af det..

Ubuntu er ideel til udvikling

I modsætning til et rent vindue, der kræver, at brugeren installerer en Microsoft Office-pakke, Java, Python og en teksteditor på dit skrivebord eller computer eller andet, vil en ren Ubuntu-installation gøre det meget hurtigere og lettere at komme i arbejde. Det er designet med markante supportfunktioner uden for boksen, der giver programmereren mulighed for at bruge maskinerne umiddelbart efter at have erhvervet dem. Der mangler noget? Brug kommandoen apt-get til hurtigt at downloade hvad du har brug for med en enkelt kodelinje fra de mange Ubuntu repositories.

Ubuntu: Udvikling

Selvom Windows er meget anset for muligheden for at gøre det muligt for brugeren at multitaske let ved hjælp af GUI, opvejer fordelene ved at vælge Ubuntu det, da det hjælper brugeren med at spare tid. Når du er vant til CLI, vil du være i stand til at udvikle dig meget mere effektivt og hurtigt, mens du holder serverressourceforbruget til et minimum.

Nem opdateringer

Ubuntu opdaterer baggrundssoftware uden at forstyrre dig fra at udføre dit projekt; af denne grund foretrækker millioner af mennesker det frem for Windows, hvilket kræver, at motoren genstarter under opdatering. Hvis du kører en ikke-større opdatering (f.eks .: fra Ubuntu 18.04.03 til 18.04.04), vil opdateringen være hurtig, let og vil ikke forstyrre dit websted. Opdateringerne er også langt mere lette.

Ubuntu: lette opdateringer

Omfattende dokumentation

Ubuntus open source naturen tilbyder den samme fordel som WordPress – det er utroligt godt dokumenteret. Uanset hvad du muligvis har brug for, er chancerne for, at nogen har lavet en tutorial om det. Nye brugere vil opdage, at deres valgte søgemaskine bliver deres nye bedste ven, når de opretter deres websted.

Mere ressourcevenlig

På grund af manglen på GUI er Ubuntu meget mere ressourcevenlig sammenlignet med al anden serversoftware. Det frigør plads til at køre dit websted i stedet for at holde serveren og dens ikke-væsentlige baggrundsprocesser op.

Dette vil desuden give dig mulighed for at spare lidt mere. Du kan vælge en mere overkommelig, mindre ressourcerig server, da du sparer på ressourceforbrug.

Ubuntu er designet med kommandolinjens front og center

Ubuntu er designet med en fremragende kommandolinjegrænseflade, der er ret let at lære som standardstøtte til dens Bash. Bortset fra det har det andre kommandoer, der forenkler serveradministration, brug af lokale filer og udviklingsmiljøarbejde.

Sikker

Ubuntu får glæde af meget hyppige sikkerhedsopdateringer til sin basesoftware og tilbyder sine brugere meget mere fleksibilitet, når de designer den perfekte firewall til dit websted sammenlignet med andre operativsystemer. Selvom den indledende opsætning muligvis kræver forskning og tid, vil du i slutningen af ​​dagen være meget godt beskyttet.

Tillader yderligere opbevaringssteder for ekstra software

Ubuntu har adskillige lagre; gennem dem giver det ekstra software til dit system. Disse oplagringssteder inkluderer gratis, åben gratis software, der understøttes af Ubuntu, proprietære enheder, gratis og open source vedligeholdt af et samfund, software, der understøttes af Ubuntu.

Ulemperne ved at køre et WordPress-websted på Ubuntu

Lad os køre nogle af grundene til, at Ubuntu muligvis ikke er det rigtige valg for nogle webmastere.

Stejl læringskurve

Når det er taget i betragtning, er det open source-software, der er mere rettet mod strømbrugere, Ubuntu er sværere at mestre. Brugere, der har ringe erfaring med at bruge en kommandolinjegrænseflade, bruger meget tid på at finde tutorials, mens de prøver at udføre opgaver. Når det er sagt, når du først har forstået de grundlæggende principper bag det, er den videre læringsproces meget enklere og absolut værd, hvad du får ud af det.

Kræver eksperter

Når emnet med at udvikle et websted tages i betragtning, kræver det en ekspert, der har mestret forskellige slags kommandoer og funktioner. En kompleks webapplikation vil sandsynligvis kræve, at flere udviklere arbejder bag det. Imidlertid bør en WordPress-bruger være helt fin, når de starter af sig selv.

Potentielle migrationsvanskeligheder

Hvis du overvejer at ændre et WordPress-sted, der er vært på delte hostingtjenester, kan du opleve nogle vanskeligheder, når du migrerer et WordPress-sted til en server, der drives af et Ubuntu-system.

Tips til at køre Ubuntu

Her er et par tip, der hjælper dig med at vælge Ubuntu som dit kørende sted, der holder dig på det rigtige spor.

Opdater dit operativt øjeblikkeligt og regelmæssigt

Efter installation af Ubuntu på din maskine bør opdatering af operativsystemet prioriteres, før du fokuserer på dit projekt. Det anbefales at køre en opdatering af den nyeste version af operativsystemet på markedet. Hvis man undlader at opdatere Ubuntu OS efter installationen, er der en stor mulighed for at opleve vanskeligheder under installation af deponier eller software.

Vælg din foretrukne stak

Undersøg og beslutte, hvilken webserverstack der er den rigtige for dig. De to mest almindelige indstillinger er LEMP og LAMP.

Lad os opdele, hvad hver af dem indeholder:

  • LEMP – denne server stack består af Linux, Nginx, MySQL og PHP.
  • LAMPE – det andet populære valg erstatter Nginx med Apache og indeholder også Linux, MySQL og PHP.

Der er andre alternativer derude, men ved at vælge mellem disse to sikrer du lettere webstedsadministration, da de er de mest veldokumenterede stakker, der er tilgængelige.

Begynd med at forske

Begynd med at undersøge kommandolinjegrænsefladen, lær de mest populære kommandoer, der kræves, og vælg en foretrukken forbindelsesmetode. Når du bruger en Ubuntu-drevet VPS, skal du typisk oprette forbindelse til serveren via SSH. Hvis du er en Microsoft Windows-bruger, kan du overveje at prøve PuTTY. I mellemtiden, hvis du bruger Linux eller iOS, vil du være i stand til at oprette forbindelse til din server via terminalen.

Lær tastaturgenveje

Dette er en af ​​fordelene ved at køre din WordPress på Ubuntu. Det giver fleksibilitet, der giver brugeren mulighed for at indstille ønskede genveje efter dit valg, som vil hjælpe dig med let at åbne applikationer, skifte ruder osv. Uanset om du bruger nano editor eller opdeling af ruder med tmux, er det vigtigt at gøre dig bekendt med forskellige tastaturgenveje, der hjælper bedre med at administrere din server.


Det er helt tydeligt, at du ved nu forstår fordele og ulemper ved at køre et WordPress-sted på Ubuntu. Beslutningen er til sidst din. Når det kommer til at vælge den ideelle webhost til dit websted, er der en masse ting at tænke på.

Før du tager en endelig beslutning, er det vigtigt at tage tid og se på de tilgængelige muligheder. Som en begyndende WordPress-bruger er det vigtigt at have realistiske mål, der tager højde for, at den oplevelse, du har, og webstedets mål, du har, vil hjælpe dig med at holde din drøm i live og tage den bedste beslutning.

Hvis du leder efter en gratis og ukompliceret vært, der ikke kræver meget besvær, anbefaler jeg, at du kører dit WordPress-sted på Ubuntu. Uden et budget vil du helt sikkert drage fordel af det. Dette er et fremragende sted, hvor du kan starte en lille virksomhed og dyrke den uden meget ståhej.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map