En begyndervejledning til vedligeholdelse af WordPress-websteder

De fleste webstedsejere tænker ikke på vedligeholdelse. I stedet for at det bliver betragtet som en nødvendighed, bliver det ofte set på som en opgave. Og desværre er det ofte en opgave, der aldrig bliver gjort.


Ved ikke at vedligeholde dit websted korrekt udsætter du det for en række potentielle problemer, såsom at øge sandsynligheden for, at det vil blive hacket, øge belastningshastighederne og reducere din søgemaskinens placering.

I dette indlæg skal vi udforske de vigtigste områder på dit websted, der skal vedligeholdes, samt vores anbefalede handlingsforløb for hver.

Vedligeholdelsesområder at overveje

Før du foretager større ændringer, skal du sørge for at tage backup af dit websted, bare i tilfælde af at du laver fejl og har brug for at nulstille dit websted til en tidligere form. En ordentlig vedligeholdelsesrutine for WordPress vil omfatte følgende områder:

 1. Sikkerhedskopiere dit websted
 2. Installation af opdateringer
 3. Behandler kommentarer
 4. Opsætning af sikkerhed
 5. Hold styr på webstedets helbred
 6. Optimering af din database

Backups

WordPress-sikkerhedskopier

Sikkerhedskopiering er en væsentlig del af at sikre det langsigtede helbred på dit websted. De er dog en af ​​de mest forsømte dele af vedligeholdelsesprocessen.

Automatiske sikkerhedskopier vil være den nemmeste handling, men det er vigtigt regelmæssigt at teste dine sikkerhedskopier for at sikre, at de fungerer korrekt. Du har flere muligheder at vælge imellem, når du vælger et sikkerhedskopiesystem. Nedenfor finder du nogle af de mest populære.

Valg af et plugin

Der er flere højt klassificerede WordPress-plugins, der hjælper med at automatisere og forenkle hele sikkerhedskopieringsprocessen. De mest almindelige betalte plugins inkluderer:

Hvis du leder efter et gratis alternativ, tilbyder WordPress et par plug-ins af høj kvalitet, som stadig er gode muligheder. Disse inkluderer:

Hvis du leder efter en oversigt over hvert plugin og deres bedste anvendelser, kan du se på dette indlæg.

Arbejde med din webhost

De fleste webhosts tilbyder også muligheder for at have regelmæssige planlagte sikkerhedskopier til dit websted. Dette er noget at udforske inden for cPanel eller ved at kigge efter din oprindelige hostingaftale for at se om regelmæssige sikkerhedskopier er inkluderet i din plan.

Brug flere backup-indstillinger

Uanset hvilken mulighed du vælger, er det vigtigt, at du sikkerhedskopierer dit websted til flere forskellige placeringer. Selvom du f.eks. Kunne have en regelmæssig planlagt backup, der sender dit websteds filer til DropBox, kan du også have lokale sikkerhedskopier på din maskine eller en ekstern harddisk.
Dette ekstra lag af sikkerhed sikrer, at du aldrig bliver tilbage uden en måde at gendanne dit websted på.

WordPress-opdateringer

WordPress-softwareopdateringer frigives regelmæssigt. Dette inkluderer WordPress-kernen sammen med alle de temaer og plugins, du har installeret.

Disse opdateringer skal anvendes på dit websted, så det fortsætter med at fungere korrekt. Uden regelmæssigt at installere disse opdateringer risikerer du at få kodekonflikter og elementer på dit websted forældede. Dette giver dit websted mere åbent for hackere, og det fungerer ikke så effektivt, som det ellers kunne have gjort.

Når du installerer disse opdateringer, skal du sørge for at opgradere WordPress-kernen, dit tema og derefter eventuelle plugins i den rækkefølge. Dette vil hjælpe med at undgå plugin- og temakonflikter, der kan fjerne hele dit websted.

Plugin-opdateringer

Hvis dit websted har en masse plugins, skal du sørge for at opgradere dem én ad gangen. På den måde, hvis der opstår en konflikt, ved du, hvilket plugin der var den skyldige, og det vil være lettere at løse.

Kommentarer og spam

Kommentarspam kommer normalt i form af kommentarer af lav kvalitet, der normalt ikke er sendt uden anden grund end at opbygge en backlink. Disse kommentarer er meget generelle, forholder sig ikke til din artikel og tilføjer en lille værdi til ingen værdi.

Den bedste måde at håndtere kommentarspam er at stoppe den, før den strejker. Hvis der er oprettet anti-spam-foranstaltninger, vil det hjælpe med at forhindre, at en oversvømmelse af spam-kommentarer nogensinde plager dit websted.

Akismet

Dette plugin er normalt udstyret med hver installation af WordPress. Hvis det ikke er tilfældet, skal du følge nedenstående trin for at få det i gang:

1. Naviger til Plugins> Tilføj nyt, og søg efter Akismet, når du først har placeret det i søgeresultaterne, skal du klikke på ‘Installer nu’.

2. Naviger tilbage til skærmen med installerede plugins, og find Akismet. Klik på linket med titlen Tilmeld dig en Akismet API-nøgle, og følg trinnene for at få din API-nøgle.

Akismet

3. Gå til Indstillinger> Akismet og indtast din API-nøgle.

Du er klar. Dette plugin er blevet downloadet næsten 30 millioner gange og vil nu blokere spam, mens du sover.

Deaktiver kommentarer

En anden mulighed er at deaktivere kommentarer på siden. Du kan gøre dette med et kaldet plugin Deaktiver kommentarer. Du skal blot installere dette plugin, så er du klar.

Naviger til Plugins> Deaktiver kommentarer og vælg hvilken indstilling der passer til dine behov.

Deaktiver kommentarer

Sørg dog for, at du virkelig ønsker at deaktivere kommentarer på hele dit websted, før du kører dette plugin.

Hjemmeside sundhed og sikkerhed

At holde dit websted sunt betyder at holde angribere ude og samtidig sikre, at dit websted fungerer på sit højeste mulige niveau.

Værktøjer som Googles webmasterværktøjer og Google Analytics vil være i stand til at give dig omfattende webstedsmetrics, så du ved, hvilke områder på dit websted, der klarer sig godt, og hvilke der ikke er. Ved at kontrollere statistikken på dit websted regelmæssigt, kan du undgå problemer, før de bliver for store til at håndtere.
Almindelige problemer med webstedets sundhed inkluderer overdreven nedetid af webstedet, sider med langsom indlæsning og ødelagte links. Overvåg dine målinger for at se eventuelle subtile ændringer i disse områder, før de bliver drastiske.
Et andet aspekt af webstedets sundhed er webstedets sikkerhed. Størrelsen på dit websted og de overordnede sikkerhedsforholdsregler vil bestemme dit handlingsforløb. De fleste ejere af websteder vælger plugin-indstillingen ved hjælp af et plugin som:

 • Wordfence (gratis)
 • Sucuri (premium)
 • iThemes Security Pro (premium)

Hvis du er heldig, kan din webhost muligvis endda håndtere websidesikkerhed for dig. At tage sig tid nu til at have et godt beskyttet websted hjælper dig med at undgå unødvendige smerter som følge af hacking eller dårlig sikkerhed.

Optimering og vedligeholdelse af din database

Oprydning og optimering af din database

Hvis du har et travlt sted med en masse trafik og masser af indhold, der konstant uploades, kan din database sandsynligvis bruge lidt kærlighed. Ved at vedligeholde din database renser du i det væsentlige dit webs cobwebs, hvilket vil hjælpe med at forbedre dine indlæserhastigheder og reducere hyppigheden af ​​databasefejl.

Den nemmeste måde at holde din database ren og opdateret er at bruge et WordPress-plugin til at forenkle hele processen. Alle plugins nedenfor vil udføre en række forskellige opgaver til at vedligeholde og optimere din database. Og bedst af alt, de er alle gratis!

Hver plugin kan prale af høje vurderinger og høje downloads, så det / de plugin (er), du vælger, er (eller er) virkelig op til dig!

Opholder sig i løkken

ganske enkelt hensigt at vedligeholde dit websted vil ikke være nok; du er faktisk nødt til at gøre arbejdet. Ved at tage dit webstedsvedligeholdelse seriøst fra i dag og tage de nødvendige handlinger regelmæssigt, er du imidlertid i stand til at undgå alvorlig hovedpine i fremtiden.

Den bedste måde at holde øje med tingene er at oprette en vedligeholdelsesplan, der passer ind i din tidsplan. Uanset om du udfører arbejdet eller outsourcer arbejdet til en professionel, skal du sørge for, at det håndteres regelmæssigt.

Det kan også være værd at holde sig opdateret om WordPress, inklusive opdateringer til eventuelle plugins eller temaer, du muligvis bruger. Dette vil hjælpe dig med at blive opmærksom på eventuelle sikkerhedsfejl, du skal passe på og deres respektive programrettelser at installere.

Konklusion

Regelmæssig vedligeholdelse af WordPress-websteder holder dit websted rent i de kommende år. Med de plugins, vi fremhævede ovenfor, behøver processen ikke engang at være så vanskelig. Ikke mere end muligvis kun en time om måneden, og du kan sikre dig, at dit websted er sundt og kører de nyeste opdateringer.

Har du en regelmæssig vedligeholdelsesrutine, du følger? Hvad med et foretrukket WordPress-vedligeholdelsesplugin? Jeg ville meget gerne høre om dem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map