Dilemmaet mellem “Pretty” og brugervenligt: ​​Hvordan man vælger det perfekte WordPress-tema

De dage, hvor det var nok at have et smukt tema, til at skille sig ud i web-junglen er nummereret. Den massive vækst af WordPress, med masser af nye, talentfulde udviklere, der skaber mange smukke temaer, der muliggør endda de mest design analfabeter af os at oprette et smukt websted uden et massivt budget, og uden at skulle bruge utallige timer på at lære design, sørgede for af det.


For i dag skal temaet ikke kun være let på øjnene, men også intuitivt at bruge. Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være en trade-off. I mange tilfælde komplimenterer brugervenligheden simpelthen et allerede smukt tema og gør besøg på dit websted til en fuld glæde på alle niveauer.

Men når du tænker på brugervenlighed, er det let at tro, at det er noget komplekst og dyre reserveret til større websteder, som Facebook og YouTube. Men det behøver ikke være sådan. Brugervenlighed kan betyde

Hvad der gør et tema brugervenligt?

I modsætning til smukhed, om et tema er brugervenligt eller ikke, er det ikke noget, du beslutter dig for et indfald baseret på din æstetiske præference (hvilket kan være anderledes end dit publikum). Det er noget, du beslutter ved at have dit (fremtidige) publikum i tankerne.

Et tema er brugervenligt, hvis:

 • Det viser effektivt det indhold, der er mest vigtigt / relevant for dit publikum.
 • Designet er rent og intuitivt.
 • Temastilen og billedet er relevant for dit websted. (Eller omvendt er det neutralt nok, at det giver indholdet mulighed for at tale for sig selv.)

Det er også en bonus, hvis temaet har funktioner, der understøtter, hvad du vil gøre med hjemmesiden i fremtiden. (Dette gør det muligt at aktivere nye elementer uden betydelig nedetid. Og selvfølgelig kan enhver nedetid overhovedet være en irritation for dit dedikerede publikum.) Kort sagt, hvis det hjælper dig med at kommunikere det, du vil kommunikere mere effektivt, et tema er brugervenlig.

Brug af et standard forretningstema på dit porteføljewebsted, hvis du er en fotograf, sender f.eks. Den forkerte besked. (Medmindre selvfølgelig dine vigtigste kunder er erhvervstyper, der føles mest hjemme, når et websted, der har smilende mennesker i dragter som baggrundsbillede, så vil jeg sige, at du har den rigtige idé.) Et endnu mere indlysende eksempel er, hvordan bør du sandsynligvis ikke bruge et non-profit tema på dit websted om tilbud på designervarer.

Men selvfølgelig kan det være mere subtilt end dette. I de fleste tilfælde er det meget mere subtilt. For eksempel er der mange porteføljetemaer derude, der ser godt ud. Ud af dem ville jeg gå så langt som at sige Daisho, Yin & Yang og vores eget elegante gratis tema er alle fine eksempler på minimale porteføljetemaer (se selv nedenfor).

Daisho (Hjemmeside-tilstand)

Daishoportfoliotheme

Yin & Yang

yinandyangportfoliotheme

Elegant

elegantportfoliotheme

Ved første inspektion er de ens på mange niveauer. Simplistisk, ren og smuk. Men de er ikke uden deres afgørende forskelle. Yin & Yang giver mulighed for en tungere prioritering af visuelt indhold, optimalt for at sige, en fotograf eller designer, men ikke så optimal for en tekstforfatter. Omvendt giver Daisho (i hjemmesidetilstand) et tungere fokus på tekst, hvilket gør det ideelt til et produkt eller en tjeneste, der er sværere at repræsentere rent gennem visuals.

Det indhold, der bedst repræsenterer, hvad du gør, bør være prioriteret. Uanset om det er en video, en billedportefølje eller selve skriften. (Samme princip for blogs og andre websteder.)

Når det kommer til, hvor rent og intuitivt et tema er, vil du blive tvunget til at ringe til en dom. Som en generel tommelfingerregel ønsker du, at der skal være få muligheder og distraktioner, der kan tage opmærksomheden væk fra hovedfokuset på dit websted. Hvis du finder ud af, at temaet inviterer dig til at udføre de handlinger, som du ønsker, at en besøgende skal tage … f.eks. Tjek en portefølje eller læse mere om en bestemt tjeneste, kan du have en keeper.

Når du er i tvivl: Gå til et enkelt og rent tema

Hvis du ikke er helt sikker på emnet endnu, eller du muligvis tager hjemmesiden i en af ​​flere retninger i fremtiden, skal du vælge noget rent, enkelt, neutralt. På den måde kan du foretage små eller endda monumentale ændringer til emnet og logoet, men fortsat bruge det samme tema. (At lave ”redesign” utroligt smertefri.)

Når jeg siger enkelt, henviser jeg til designet, ikke nødvendigvis temaets muligheder. I det mindste skal det optimeres til såvel mobil som internet i betragtning af den store procentdel af mobilbrugere i disse dage. (Dette kaldes normalt for at være lydhør. Et udtryk, du vil være på udkig efter.) Hvis du vil starte med en simpel blog, men vil have muligheden for at oprette en flot serviceside i fremtiden, valg af et tema, der understøtter begge flagermus, kan spare dig for hovedpine, nogle timer og muligvis endda en penge kontanter i fremtiden.

Du kan f.eks. Gå med vores helt egne Total, som reagerer, har et smukt bloglayout, samt en sidebygger til, når du vil bygge disse destinationssider.

Men du undrer dig måske hvorfor skal du vælge noget enkelt. Du har måske bemærket, at der er noget af en minimalisme-boom i disse dage, når det kommer til webdesign. Logoerne bliver forenklet. 3D-objekter og knapper bliver flade igen. Store mærker implementerer webdesign, der ignorerer kunstneriske løsninger og smarte animationer, og i stedet fokuserer på enkelhed og brugervenlighed.

Måske er det fordi forskningen er i, og det siger enklere = bedre udseende for flertallet af mennesker. Jo mere kompliceret et websted, desto mindre attraktivt er det for slutbrugeren ved første besøg. (Dette betyder ikke, at folk ikke vil slå af med ændringen under en redesign.)

Desuden kan du begrænse dig til enkle temaer hjælpe dig med faktisk at vælge et ud af de hundreder af tusinder der er lidt lettere. Og den tid, du sparer, kan bruges bedre (som at oprette indhold til dit fantastiske nye WordPress-sted).

Tjek dit valgte tema?

Inden du endelig beslutter at købe (eller blot installere) et tema, er der et par ting, du skal tjekke ud inden dig

 • Er det ajour?
 • Tilbyder det aktiv support?
 • Er det bugfrit?
 • Er det en besvær at tackle?

Hvis du bruger WordPress.org-biblioteket eller Themeforest-markedet, kan du finde ud af de fleste af disse ting og få et godt greb om de andre, ekstremt let.

Er det opdateret?

Hvis dit tema ikke er opdateret, kan det have sikkerhedshuller eller mangle kompatibilitet med den nyeste version af WordPress. Sidstnævnte vil give dig svært ved at finde kompatible plugins (eller efterlade dig forældede versioner, der har mindre funktionalitet eller endda sikkerhedsproblemer). Den seneste temaopdatering er vist til højre under knappen ‘preview’ i WordPress-biblioteket.

dateupdatedwordpress

Og lidt længere nede i højre sidebjælke på Themeforest.

dateUpdated

Hvis du finder det perfekte tema, og det bare er tilfældet at være lidt forældet, hvad skal du gøre? Det sker hele tiden. En udvikler / designer vil skabe et under-værdsat mesterværk og vil holde op med at være opmærksom på det, fordi det bare ikke er værd at deres tid til at fikle det. Og hvem kan bebrejde dem? Det kan være fristende at gå efter et tema som dette. Især da ikke mange andre websteder bruger det.

Som en generel tommelfingerregel er det en god ide at holde sig væk fra gamle temaer, der ikke er blevet opdateret på længe. Først og fremmest fungerer de muligvis overhovedet ikke med den nyeste version af WordPress. Eller måske understøttes kun nogle af de nyere funktioner. Men faktisk er det værste tilfælde, at det fungerer, indtil den næste opdatering af WordPress gør det nytteløst, og du er nødt til at beskæftige dig med at ændre temaer på dit aktive websted oven på at finde et nyt..

Men hvis du virkelig er forelsket i et forældet tema, kan du muligvis argumentere: “Hvorfor ikke bruge en ældre version af WordPress, som den fungerer med?” Og mit svar ville være at invitere dig til at google “WordPress bug fixes” og minde dig om, at kompatibilitet med plugins også kan blive et problem. Spar dig selv den mulige hovedpine, og hold dig væk.

Tilbyder det aktiv support?

For WordPress.Org kan du få en god indikation fra numrene på forsiden, der viser, hvor mange supportanmodninger der bliver besvaret, men det er ikke altid en meget nøjagtig skildring. Nogle af billetterne kan være duplikater, eller et problem på grund af installationen og ikke selve temaet, eller trusselforfatteren glemmer måske bare at markere det som løst efter at have modtaget hjælp.

På Themeforest skal du tjekke kommentarerne og også være på udkig efter omtaler om støtte i brødteksten. På salgssiden for f.eks. Yin & Yang er der faktisk nævnt et dedikeret supportforum i slutningen af ​​kopien.

Er det bugfrit?

I teorien skal temaer i biblioteket WordPress.org og Themeforest være bugfrie, da temakode gennemgås, før inkludering er tilladt. Men i praksis er der nogle undtagelser på grund af den menneskelige evne til fejl (især når det drejer sig om overarbejdede mennesker, der gennemgår kode)..

En måde at få et generelt indtryk af temmets integritet er at flittigt gennemgå kommentarer og anmeldelser og se, om der er en direkte omtale af en foruroligende fejl, der ikke blev løst som et resultat, kan du være bedre til at undgå tema helt (Hvis der er nogle omtaler af mindre bugs, og forfatteren reagerer hurtigt og implementerer rettelser, vil dette normalt være et godt tegn snarere end et dårligt…).

Er det en besvær at håndtere?

Mens kommentarer / anmeldelser er en kildekode til information igen, vil jeg anbefale at kigge efter anmeldelser i fuld længde af folk, der ved, hvad de laver. Der er nogle få grunde til dette. Først og fremmest kan det være svært at bedømme andres tekniske færdigheder ved hjælp af en sætningskommentar / anmeldelse. Det siger heller ikke noget om de forventninger, de havde gået i. Hvilket betyder, at korte kommentarer af denne art kan være vildledende. Hvis du beslutter dig for at gå nøje efter kommentarer, eller hvis der ikke er nogen anmeldelser, skal du foretage nogle dommeopkald om kommentatorens tekniske færdighed, deres forventninger, og om det ligner din egen eller ikke.

Hvis du på dette tidspunkt bekymrer dig om, hvorvidt det er værd at bruge så meget en indsats på et tema, skal du overveje dette, måden, som dit websted LIGER faktisk er vigtigere for ethvert første indtryk end det faktiske indhold. Og også, jo mere flittigt du gennemgår dette nu, desto mindre er du nødt til at bekymre dig om det, og jo mere vil du være i stand til at forblive fokuseret på at skrive, designe eller fotografere. Hvis du har brug for inspiration, kan du se nogle af vores temaanbefalinger her.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map