Det ultimative WordPress snyderi

WordPress bliver hurtigt et husholdningsnavn, hvis det ikke allerede er det. Det er overalt, denne godartede skønhed, der driver nogle af de bedste websteder og webapps, som verden nogensinde har set. Det er en premiere CMS- og blogplatform, der ikke kun er utrolig alsidig, men også utroligt nem at lære og bruge. Hvorfor ellers ville WordPress vokse i popularitet hver dag, der går?


Men hvad du ser på overfladen, når du opretter og lancerer WordPress, er bare en lille brøkdel af hvad der foregår bag kulisserne. Faktisk er den smukke brugergrænseflade, vi alle elsker, intet sammenlignet med aktiviteten bagved scenen. Hvad jeg mener er, at WordPress kører på to noget komplicerede webteknologier kendt som PHP og MySQL.

Andre teknologier, der spiller en rolle inkluderer JavaScript, det er den nære fætter jQuery, CSS og HTML. WordPress-temaer (og endda plugins) er hovedsageligt skrevet i PHP, og er afhængige af at MySQL-databaser kører. De afhænger også af ovennævnte webteknologier. Alle disse teknologier skal arbejde sammen.

Nu som nybegynder forstår du muligvis ikke, at for at WordPress-platformen, temaer og plugins kan arbejde unisont, bruger udviklere et sæt standardiserede koder, ellers samlet kendt som PHP-tags. Det er disse koder, vi beskriver i dagens indlæg, og viser dig, hvordan de er nyttige. Vi vil presse ind et par eksempler et eller andet sted herinde for at få det godt, så gør dig klar til at sprænge dig på din temabyggelsesrejse!

Tema Anatomi

anatonmy-of-a-wordpress-tema

Et WordPress-tema er simpelthen ikke andet end blot flere PHP-filer, der er knyttet sammen. Den leveres med en CSS-stilarkfil, der er ansvarlig for, hvordan dit tema (og websted) ser ud. Tilbage til det grundlæggende er et WordPress-tema imidlertid blot et par PHP-filer. Ovenfor er et snapshot af en stor tuts + snyderis til anatomi af et WordPress-tema. For at oprette et WordPress-tema har du brug for følgende filer:

 • header.php– Denne skabelonfil indeholder headerinformationen, der vises inden for sektion og før åbningen tag. Her tilføjer du metadata, sidetitel og link til dit CSS-stilark blandt andre.
 • index.php – Dette er hovedkropsskabelonen til dit WordPress-tema (eller websted). Dets eneste formål er at sammensætte de andre filer ved at inkludere dem ved hjælp af skabelon tags (mere om skabelon tags i et øjeblik).
 • sidebar.php – Dette er din sidepanel. Du kan placere widgets, kategorier, ekstra menuer, søgeform og alt andet, du synes om
 • footer.php – Dette er sidefodssektionen. Tilføj dine copyright-oplysninger, RSS-links, widgets, links, sociale ikoner osv
 • page.php – Hver gang du opretter en side på dit WordPress-baserede websted, er dette den skabelon, der er ansvarlig
 • single.php – Denne skabelonfiler indeholder et enkelt blogindlæg
 • comments.php – Skabelonen, der er ansvarlig for dem kommentarer
 • 404.php – Skabelonen, der vises, når din læser støder på den berygtede fejl, der ikke er fundet
 • search.php –  Tilbyder dine læsere mulighed for at finde indhold på dit WordPress-sted
 • searchform.php – Du har brug for en søgeformular for at tilbyde ovennævnte funktionalitet, nu gør du ikke det?
 • archive.php – Fordi det at finde indhold, du har offentliggjort i 2008, ikke er noget besvær
 • features.php – Placer alle specielle funktioner og endda tilpassede plugins her. For kompatibilitet på tværs af temaer rådes du dog til at tilføje brugerdefineret kode som enkeltstående plugins. Du kan tilføje ekstra menuer, aktivere widgets og så meget mere. Denne fil giver dig så meget magt til at vende dit WordPress-sted / tema, uanset hvilken måde du vil.
 • style.css – Dette er ikke en PHP-skabelonfil som sådan. Men det er filen, hvor du tilføjer dine CSS-stilarter for at kontrollere æstetikken. Det leveres også med informationshovedet til dit WordPress-tema.

Uden tvivl kan du opbygge et tema med færre skabeloner, men vi vil ikke anbefale at gøre en vane ud af det. Når alt kommer til alt behøver du bare de ovennævnte 10 filer eller derover for at oprette et standard WP-tema. Tretten er ikke en stor figur, nu? I et nøddeskal ser din index.php muligvis noget ud:// Indsæt hovedindhold her, inkluder løkkenNår vi bevæger os sammen, lad os tale om et kaldt kodestykket, der kaldes løkken.

Sløjfen

I nogle af vores tidligere postserier, såsom den populære WordPress-tutorial: Sådan opretter du et WordPress-tema fra HTML, har vi nævnt løkken, omend i forbifarten. Så hvad gør løkken til det populære uddrag, det er? Uden dette specielle stykke kode skulle du håndkode hvert indlæg sammen med uddragene i dit WordPress-tema. Du vil gøre dette, hver gang du lægger en ny artikel.

Den indsats og den tid, du spilder, ville gøre dig blå og stiv. Kulstofaftrykket, du ville efterlade – efter at have arbejdet din ked af det selv ihjel – ville rive et hul på størrelse med tolv Yankee-stadioner gennem ozonlaget. Nå, jeg strækker over fakta (eller mangel på sådanne), men du ville gå i kø, hvis du kodede hvert eneste indlæg på dit WordPress-sted manuelt.

Løkken er en livredder. Kast bare følgende kodestykker, uanset hvor i dine WordPress-skabelonfiler, så viser det alle indlæg, du nogensinde har oprettet:

Vi bruger normalt løkken i index.php til at vise en liste over indlæg, men føler dig velkommen til at eksperimentere; tilføj det, uanset hvor du vil liste dine indlæg. Tilføj endvidere brugerdefinerede HTML- og PHP-tags i løkken for at tilpasse dine indlæg, som du finder det passende. Apropos tags, hvad der er tilgængeligt i WordPress?

Medtag tags

wordpress-tags

Skabelon inkluderer tags er simpelthen PHP-koder, du bruger i en hvilken som helst skabelonfil til at inkludere (eller rettere kalde) andre skabelonfiler fra din WordPress-temamappe. Her er hvad vi taler om:

 • – Brug dette i index.php til at kalde (eller medtage) filen header.php. Det henter header.php og viser dets indhold i index.php – det er det, inklusive en fil handler om.
 • – Inkluderer sidebar.php
 • – Inkluderer skabelonfilen footer.php
 • – Hurtig quiz: Hvad synes du om, at dette inkluderer tag gør??

Skabelon Bloginfo-tags

Der er en anden kategori af skabelon-tags, som vi blot kalder bloginfo-tags. De spiller en rolle, som er at hente oplysninger om dit WordPress-sted fra databasen. Dette er hovedsageligt de oplysninger, du leverer til dit WordPress-sted i dit admin-område via Brugerprofil og Indstillinger -> Generelt. Når oplysningerne er hentet fra dine databaser, vises disse tags derefter de samme på dit websted, som du placerer dem.

Du kan ændre strukturen i bloginfo lidt, så du i stedet for bare at vise de hentede oplysninger kan bruge dem (info) andre steder i din PHP-kode. Hvor praktisk? Mere om det på et øjeblik. Her er de mest almindelige bloginfo-tags:

 •  – Dette viser titlen på din WordPress-blog / -site
 • – Dette skabelonmærke viser URL’en til din blog
 •  – Dette viser beskrivelsen eller snarere taglinjen for din blog.
 •  – Viser tegnsættet, der bruges til at kode dit websted. Standard er UTF-8
 •  – Dette viser URL til CSS-stilarket for dit aktive tema
 •  – Viser den WordPress-version, du bruger
 •  – Viser sproget i WordPress
 •  – Viser URL til RSS 0.92-feedet
 • – Viser URL til RSS 2.0-feedet

Der er flere andre bloginfo tags du kan bruge til at forbedre dit WordPress-tema. Nu om den lille bloginfo-ændring, vi talte om for et par sekunder siden. Indtil videre har vi brugt Lad os ændre dette til: . Tillad mig at opdele parametrene:

 • $ show  Dette er det nøgleord, du bruger til at navngive de oplysninger, du vil hente fra databasen. Eksempler inkluderer ‘navn’, ‘url’, ‘beskrivelse’, ‘admin_email’ osv
 • $ filter – Dette giver dig bare mulighed for at filtrere de hentede oplysninger. Som standard er det indstillet til ‘raw’, hvilket bare betyder, at værdien af ​​$ show returneres som den er. Hvis du indstiller dette til ‘display’, vil værdien af ​​$ show først blive sendt gennem wptexturize () -funktionen. Ikke sved om dette i øjeblikket.

Her er et eksempel: Lad os antage, at vi vil hente og vise din tagline (webstedsbeskrivelse), der ligner “Bedste Premium WordPress-temaer”, vi vil først hente disse oplysninger ved hjælp af dette tag …

… som indlæser webstedsbeskrivelsen til $ site_description. For at få vist din webstedsbeskrivelse på dit websted skal du bruge denne:

Dette giver dig: Din tagline er: Bedste Premium WordPress-temaer

Bemærk: Der er mange andre typer skabelon tags der giver dig mulighed for at opnå så meget mere med dit WordPress-sted. De er klassificeret i forskellige sæt, nemlig generelle tags, forfatter tags, indlæg miniature tags, kategorimærker, og link tags blandt andre. Du kan endda bruge dem inde i løkken, så ja, du burde have det sjovt.

Tema Stylesheet

Vi nævnte style.css tidligere. Igen, hvorfor er style.css fil vigtig? For det første giver det detaljer om dit tema. Denne information går ind i stilarkhovedet, som hjælper med at identificere temaet under valg i admin-området. Som sådan skal ingen to temaer have de samme detaljer i deres stilarkoverskrifter. Her er et eksempel på en stilarkoverskrift:

/ *
Tema Navn: Dit Tema Navn
Tema URI: https://www.yoursite.com/yourtheme
Forfatter: Dit navn
Forfatter URI: https://www.yoursite.com/
Beskrivelse: Dette WordPress-tema er 100% responsivt bla bla...
Version: 1.0
Licens: GNU General Public License V2 eller nyere
Licens URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Mærker: guld, en-søjle, venstre sidebjælke, responsivt gitter osv
Tekstdomæne: dit navnet
* /

Denne information kommer først (eller helt øverst) i style.css. Bortset fra det, skal du sikre dig, at du:

 • Følge efter CSS-kodningsstandarder
 • Brug gyldig CSS
 • Minimer CSS
 • Tilføj printvenlige stilarter
 • Style alle HTML-elementer

Afsluttende tanker

Dette snyderi er bare en hurtig go-to ressource, der hjælper dig med at komme i gang, når du lærer WordPress temaudvikling. Ved hjælp af de tags og kodestykker, som vi har delt her, kan du hurtigt udvikle et standardtema og forbedre det uden at bryde en sved. Naturligvis skal du fortsætte med at lære WordPress temaudvikling, og til det anbefaler vi WordPress Codex, tuts+, Threehouse og ThemeShaper blandt andre hæderlige ressourcer.

Bortset fra det, er du velkommen til at dele dine tip, snyderi, uddrag eller noget andet, du har i tankerne i kommentarerne herunder. Vi ville meget gerne finde ud af, hvor eller hvordan du lærer om WordPress. Vi ses!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map