cPanel vs Plesk til WordPress-brugere

cPanel og Plesk er to af de mest kendte kontrolpaneler i dag. Begge har et fremragende sæt funktioner og er bestemt foran resten. De konkurrerer hver på det samme marked med cPanel med en mindre fordel på grund af dets popularitet. I dag vil jeg sammenligne cPanel vs Plesk side om side. I slutningen af ​​artiklen kan du bedst bedømme, hvilket kontrolpanel der er bedst til at styre din egen forhandler eller WordPress-hosting.


cPanel til WordPress

cPanel skal være det mest populære kontrolpanel på jorden. Næsten enhver bruger, der har vært for et websted mindst en gang, kender det. Det er en af ​​de nemmeste at håndtere, og den har været der for evigt. Det har mere end 70 millioner websteder, der er vært på, og det bruges i mere end 70 lande. Selvom dette er imponerende tal, gør dette ikke nødvendigvis cPanel til den bedste løsning til hosting af WordPress. Dog giver det panelet en fordel, da alle ved, hvordan de skal bruges nu.

Prisfastsættelse

Hvis du vil være vært for dit websted ved hjælp af cPanel, skal du vide, at prismodellen for nylig er ændret, og at den blev modtaget med negative reaktioner overalt. Den foregående prismodel var fremragende til enhver starter, admin og endda pro-bruger. Det satte ingen grænse for mængden af ​​konti, man kunne oprette, alt sammen til en glat pris på $ 35. Denne plan kan også bruges på enhver sky, VPS eller endda dedikeret server.

På den anden side begrænser kontonbeløbet alvorligt. Det Solo og Admin planer er ubrugelige, hvis du planlægger at bruge din egen server. Du kan bare ikke. For små sky-servere kan de være nyttige afhængigt af hvad du planlægger at gøre. cPanel begrænser beløbet pr. konti, og hver konto kan have et enkelt domæne. Du kan se, at Solo- og Admin-planerne er ekstremt begrænsede.

Det Pro plan tillader kun op til 30 konti og vil betjene enhver bruger, der ønsker at udvide sin forretning, men Premier-planen er, hvor tingene begynder at gå sydpå. Det Premier plan koster $ 45, men derudover har du en grænse på 100 konti. Når denne grænse er nået, skal du betale $ 0,20 for hver nye konto. Hvis du planlægger at bruge en stor server med kunder, betaler du muligvis en stor pris for det. Enhver hostingvirksomhed med mere end 300 konti betaler ca. $ 85 sammenlignet med $ 35.

Oven i det giver de mindre planer dig ikke mulighed for at være vært for cPanel på en dedikeret server, så den normale bruger, der bare vil have 20 websteder på en enkelt konto på sin egen dedikerede server, vil betale den fulde pris på $ 45 for at være i stand at bruge det. Bestemt ikke en god forretningsskik.

Det grundlæggende

Hvis cPanel lægger en uhyrlig ny licensmodel til side, har det meget at tilbyde. Jeg starter med det grundlæggende.

Kontrolpanelet er opdelt i WHM og cPanel brugerkontrolpanel. Til denne artikel vil jeg udelukkende fokusere på cPanel-klientdelen, da det er den del, du vil bruge mest. Jeg kunne udforske backend WHM og sammenligne det med Plesk backend i en fremtidig artikel.

Kundepanelet er pænt og kan på kort tid skiftes fra mørkt til lys. De vigtigste dele til enhver WordPress-installation er File Manager, MultiPHP-manager og PHPMyAdmin, hvor du vil uploade / oprette din database.

Filhåndtering

Selvom filhåndteringen er blevet fornyet med en ny stil, forbliver den den gode gamle File Manager, som vi alle elsker / hader. Filhåndteringen giver dig mulighed for at oprette mapper og filer, flytte dem, pakke og pakke filer ud og slette. Langt de fleste handlinger udføres via musen, men det accepterer nogle tastaturinput, f.eks. Sletningstasten.

Installation af WordPress på cPanel er ikke så simpelt, hvis du mangler Softaculous Installer, som er et tredjeparts plugin, der kan installeres på cPanel for at lette installationssmerter. Da dette ikke er en del af cPanel, vil jeg ikke gennemgå sådan plugin. Oprettelse af en ny WordPress-installation betyder, at du bliver nødt til manuelt at uploade zip-filen til WordPress og pakke den ud på dit nye domæne under mappen public_html, som vil være den, der er synlig på nettet.

Det er nemt at redigere filer med File Manager og giver dig også mulighed for at se filer med farvekodet, afhængigt af hvilken filtype du vælger i topmenuen.

DNS

Zone Editor giver dig mulighed for at oprette, ændre og slette DNS-poster på cPanel. Selvom det er let at bruge, er det ikke så intuitivt, hvis du er vant til at tilføje poster til DNS.

Du bliver nødt til at bruge denne metode til at tilføje en A-post til dit websted i tilfælde af at du har brug for eller tilføje CNAME-poster for at validere domænet i tilfælde af at du f.eks. Vil bruge tredjeparts SMTP-tjenester.

mysql

Funktionen Mysql-databaser giver dig mulighed for at oprette, ændre og slette en database. Processen er enkel nok, men vil ikke give dig mulighed for at uploade en database-sikkerhedskopi, når du er færdig med at oprette den, noget du skal gøre, hvis du planlægger at uploade et færdigt websted til cPanel.

Processen giver dig mulighed for at oprette databasen, oprette brugeren og derefter tildele databasen til brugeren. Hele processen er lige frem for nybegynderen, men ikke så cool for eksperten.

Import af en database er det sted, hvor cPanel viser, at det er grimt ansigt der er overhovedet ingen importør! Du bliver nødt til at bruge den gode gamle phpMyAdmin til at importere databasen, som overhovedet ikke vil bruge multi-threading, hvilket betyder, at stor databaseimport kan være et problem med cPanel, da processen kan være rigtig langsom og tage tid at afslutte.

E-mails

E-mailkonti-delen af ​​cPanel er den bedste del. Opsætningen er super nem at følge og giver dig mulighed for at oprette konti med lethed. Hver konto kan administreres fra Tjek email -knappen, og du kan endda vælge den webmail-tjeneste, du gerne vil bruge. Det Tilslut enheder knap fortæller dybest set, hvordan du konfigurerer cPanel-parametre på enheden, afhængigt af hvilken type enhed, du planlægger at bruge.

WordPress

cPanel har nu muligheden for automatisk at installere WordPress ved at installere det 3. parts cPanel-modul til WordPress. I årevis var den absolutte eneste tilgængelige mulighed Softaculous Apps-installationsprogram.

Installationsprogrammet giver dig mulighed for næsten at udføre en 1-klik installation af WordPress, næsten da du stadig skal konfigurere nogle indstillinger for at starte en installation.

CPanel WordPress-værktøjet findes under Site Software og giver dig mulighed for let at installere WordPress, men med begrænset kontrol over dit websted. Softaculous tredjepartsmodul er stadig bedre.

Flere ting

cPanel kommer med nogle ekstra funktioner. Panelet giver dig mulighed for at kontrollere båndbredde, tjekke for Raw Access, har en Metric Editor, IP Blocker og SSH-adgang (afhængigt af aktivering af den konto). Panelet er tilgængeligt på flere sprog uden begrænsning for valg og kan installer SSL-certifikater automatisk ved hjælp af cPanel Comodo automatisk certifikat. Hver gang du opretter et nyt domæne, udsteder cPanel et certifikat for det. Du kan ændre denne opførsel i WHM, men jeg antager, at ingen vil ønske at røre dette, da det stort set er gratis SSL for alle. Brug af Let’s Encrypt understøttes også, men er ikke indstillet som standard.

subdomæner

Oprettelse af et underdomæne på cPanel er lige så let som at klikke på en knap.

Dette kræver ingen anden konfiguration. Du kan også bruge dette modul til at opsætte en omdirigering til det underdomæne.

Backup

Backup-guiden fungerer som forventet, så du kan oprette en sikkerhedskopi til hele kontoen.

Backupløsningen på cPanel har flere begrænsninger. Selvom inkrementelle sikkerhedskopier nu understøttes, kan du ikke indstille en sikkerhedskopi til domænefilerne, databasen og mails hver for sig, skal du oprette en fuld sikkerhedskopi for at kunne gendanne det senere. Du kan downloade separate sikkerhedskopier af hjemmekataloget og databasen, men gør det ikke tillader dig at gendanne denne sikkerhedskopi senere. Der er heller ingen måde at importere specifikke sikkerhedskopieringer fra selve serveren, kun de fulde kontobackupe er tilgængelige til direkte gendannelse.

Multi PHP

Du kan vælge mellem en lang række PHP-versioner fra selve kontrolpanelet, kontakten skal kun tage et par sekunder og gøres gennem konfiguration i .htaccess af hjemmemappen.

cPanel understøtter op til PHP 7.3 og ned til PHP 5.6, selvom PHP 5.6 nu er forældet.

Ydeevne

Selvom cPanel har været igennem flere opdateringer i produktets levetid. Virksomheden nægter stadig at implementere nginx korrekt. Den tidlige alfa er klar til at teste, men intetsteds tæt på det niveau, som andre kontrolpaneler er lige nu. Dette betyder, at selvom cPanel er let at bruge, har mange muligheder og er velkendt, er ydeevnen ikke god i forhold til andre paneler, der bruger nginx. Hvis du vil vide, hvorfor nginx er så god for WordPress, bør du læse min anden artikel her.

Selvom cPanel har planer om nginx, er virksomheden ikke glad for denne webserver, og den tidlige support gør det umuligt at anbefale lige nu. Dette overlader cPanel kun til at bruge Apache. Der er ingen optimering, der kan gøre en cPanel-server, der kører Apache bedre, end en anden server, der kører et andet kontrolpanel med indbygget nginx. Du skal tage det i betragtning, før du går fuldt ud på cPanel. For få domæner er dette muligvis ikke et problem, men for meget overfyldte websteder med mange besøg kan dette være en afgørende faktor.

Indpakning af cPanel

Vi har et kontrolpanel, der er virkelig let at bruge, og alle ved det. Det giver dig mulighed for at justere alle hostingegenskaber uden problemer, har et brugbart backup-system med begrænsninger og giver dig mulighed for at skifte mellem PHP-version uden problemer. De negative punkter drejer sig om manglen på nginx-support, en ordentlig importør af databaser (tvinger dig til at importere databaser direkte fra phpMyAdmin, som er utilgivelig efter dagens standarder) manglen på en poleret WordPress-manager, ingen let kloning eller iscenesættelse enten og en licensmodel det er blevet det værre, som branchen kunne komme på.

Plesk til WordPress

Plesk var den direkte konkurrence til cPanel indtil for et par måneder siden. Jeg siger dette, fordi ejeren af ​​Plesk, Oakley Capital købte cPanel. Dette betyder, at begge kontrolpaneler nu ejes af det samme firma. Så selvom de er direkte konkurrenter, kan de være indstillet til at tilbyde forskellige muligheder, så de ikke kæmper mod hinanden. Dette er heller ikke en god nyhed, da den nylige prismodel meget godt kunne betyde, at den også kommer til Plesk næste, hvilket kan være en katastrofe for os.

Plesk havde en vis tilbageslag sidste år, da de besluttede at ændre prismodellen og opkræve mere for hver licens, men sammenlignede den nu med cPanel, det er et meget bedre alternativ. Fingre krydset gør de ikke en ny licensændring for at efterligne, hvad de gjorde med cPanel.

Prisfastsættelse

Plesk tilbyder et indgangspunkt i Web Admin Edition for op til 10 domæner, hvor cPanel tilbyder en enkelt konto med et enkelt domæne. Lige fra starten kan du se, at Plesk tilbyder så meget mere. Web Pro-udgaven sidder lige foran Solo-kontoen på cPanel. Så du har dybest set 30 fulde domæner med ubegrænsede underdomæner til den samme pris, som du kun får en enkelt konto / domæne på cPanel-solo-planen. latterlig!

Web Pro Edition kæmper domænegrænsen op til 30. Men dette er stadig et lavt beløb for en strømbruger, selv uden en kontobegrænsning. Plesk tæller ikke underdomæner mod domænegrænsen, og du kan have så mange, som du ønsker. Alle planer kan bruges på en dedikeret server selvom. Så du behøver ikke at købe Web Host Edition for at kunne installere kontrolpanelet på din egen dedikerede server. Bemærk – Dette er noget, du ikke kan gøre med cPanel, som tvinger dig til at købe Premier-licensen. Webhost-udgaven er endnu mere kraftfuld. Det er det samme som premierlicensen på cPanel. Forskellen her er, at i stedet for at begrænse kontiene til 100, har du ingen grænser for konti eller domæner.

Alle Plesk-planer har WordPress Toolkit, der dybest set er en gave til enhver WordPress-manager (hænge på, mens jeg viser dig hvorfor senere).

Det grundlæggende

Plesk er anderledes end cPanel og i nogle aspekter meget lettere at håndtere. Interfacet har to forskellige visninger: hostingvisningen og strømbrugervisningen. I hosting visning, den, du i øjeblikket ser, er menuen delt i Tjenesteplaner / Abonnementer, Kunder og Domæner. I Power User View, den, der er ideel for de fleste brugere, der ikke er værtfirmaer, vil du kun se Domæner, databaser og File Manager sammen med konfigurationspanelet (Service Management). Begge visninger giver dig mulighed for at kontrollere alt fra en enkelt grænseflade. Dette i modsætning til cPanel, der deler visninger med WHM (rodkontrol) vs cPanel-visning (kunde).

Hovedvinduet viser også udgående postkontrol, kunder, abonnementer og serviceplaner. I strømbrugertilstand viser det mængden af ​​domæner, mails og så videre.

Domænevisningen er identisk i begge tilstande og er tilgængelig fra det enkelte kontrolpanels indgangspunkt. Hvis du er kunde, kan du også se denne visning for dine domæner. Dette svarer til forhandlertilstanden på cPanel. Men Plesk er meget mere behagelig, hvilket tillader flere domæner på hver konto. Mens cPanel ikke og kræver, at du definerer denne konto som forhandler.

Abonnementsmenuen viser detaljeret egenskaber for dit domæne med alt på plads i et enkelt kompakt vindue. Oplysningerne er strammere og bedre organiseret end cPanel.

Hovedvinduet giver dig mulighed for at kontrollere alt fra PHP-version, logfiler, FTP-adgang, Mail-indstillinger, File Manager, certifikater leveret af Let’s Encrypt, avanceret konfiguration (inkluderet nginx), omskrivningsregler og DNS, blandt andre. Alt er her, bedre distribueret, mere stramt og med bedre layout end på cPanel, hvor alt blandes sammen.

Filhåndtering

File Manager er virkelig strålende. Ikke kun fungerer det nøjagtigt det samme som cPanel, det er hurtigere, tager mindre browserressourcer, kan redigere virkelig store filer uden problemer og giver dig mulighed for at pakke, pakke ud og uploade filer. Det eneste punkt, hvor cPanel er bedre, er i filoverførslen. Plesk har en tendens til at være langsommere og tillader ikke store fil uploads, hvor du på cPanel kan indstille den til praktisk talt ingen grænse.

Filredigering er virkelig kraftig og kompakt. Det forekommer i det samme vindue, og katalog- / filstrukturen vises i overskriften.

DNS

Med Plesk kan du nemt tilføje DNS-poster. Det har ikke den typiske cPanel-redigering. Hver post redigeres separat, hvor du på cPanel kan redigere efter gruppe (et punkt for cPanel). Redigeringen er også enklere. Du behøver ikke at tilføje den endelige prik eller passe godt på, hvordan du lægger teksten, da DNS-redigereren normalt løser enhver inkonsekvens, før du opdaterer posterne.

WordPress værktøjssættet

Et af de stærkeste punkter til fordel for Plesk er den herlige WordPress værktøjssæt. Værktøjet er simpelthen strålende. Det giver dig mulighed for hurtigt at oprette en WordPress-installation, ændre adgangskoder, fjerne en installation, scanne efter eksisterende WordPress-installation for at tilføje dem til systemet, klone, kopiere og foretage iscenesættelse med et enkelt klik!

WordPress Toolkit giver dig også mulighed for at håndtere sikkerhed med et sæt afkrydsningsfelt, som du kan aktivere / deaktivere. Du kan også hurtigt aktivere vedligeholdelsestilstand, indeksering af søgemaskiner, fejlsøgningstilstand og aktivere adgangskodebeskyttelse, alt sammen med et enkelt klik. Hvis du installerede Plesk med indfødt nginx som en webserver kan du også aktivere nginx-cache. Dette tilføjer et utroligt boost i ydeevne ikke kun til dit websted, men til din server med en enkelt skift.

Evnen til at klone og kopiere og opsætte iscenesættelse er altafgørende. Det er et af de stærkeste punkter mod at bruge Plesk i stedet for cPanel. Tingene slutter heller ikke der. Du har muligheden for at tilføje plugins og temaer, og du kan endda konfigurere “pakker” som et sæt plugins og et sæt temaer til nem installation med et enkelt klik til ethvert nyt websted.

Avancerede indstillinger

For dem, der er på strømbrugersiden, har Plesk nogle fantastiske muligheder for at optimere dit websted. Helt fra starten kan du installere Apache og nginx sammen, de kan bruges i et antal kombinationer. For eksempel: Apache som en webserver, Apache som en webserver med nginx som proxy, nginx som en webserver og også nginx som en webserver med nginx-cache. Cool ret?

Den oprindelige nginx-tilstand kan let aktiveres for et sted ved blot at deaktivere Proxy-tilstanden, som slukker Apache og derefter bruger PHP-FPM med Nginx. Dette kan ikke opnås med cPanel endnu. Du kan også aktivere nginx-cache og indtaste eventuelle ekstra nginx-regler, du ønsker, i de ekstra nginx-direktiver. De anvendes så snart du klikker på knappen Anvend.

SSL-kontrol

Certifikater håndteres gennem Let’s Encrypt i partnerskab med Plesk. Du kan ikke kun udstede ubegrænsede certifikater til dine domæner, du kan også udstede et jokertegnecertifikat til dit hoveddomæne. Jeg foretrækker den Plesk måde at håndtere certifikater på, da du kan kontrollere processen i modsætning til cPanel, der automatisk udsteder certifikater. På cPanel kan du deaktivere processen, men ikke kontrollere den selv. Fornyelsesdelen udføres automatisk, men du kan også tvinge en fornyelse, hvilket er godt for enhver strømbruger.

Multi PHP

Multi PHP-knappen giver dig mulighed for at kontrollere den version af PHP, du vil have, at dit websted skal køre på. Processen udføres internt uden brug af en .htaccess, da vi bruger nginx på dette eksempel. Det tager 5 sekunder at gennemføre, og alle applikationer håndteres af FPM.

Den nye version 7.3 er også tilgængelig og kan installeres fra pakkeopdateringsmenuen på Plesk.

Mails

Menuen Mails er let nok, giver dig mulighed for at oprette en ny e-mail, håndtere fremad og konfigurere den udgående e-mail-kontrol. Du kan også kontrollere din webmail fra denne menu.

Ydeevne

Plesk leveres med en procesliste, der giver dig mulighed for at overvåge processen i realtid. Dette svarer til hvad WHM har, men meget lettere at konsultere, da det ikke ligner en linux tekstside som på cPanel. At have det samme panel samlet, betyder også, at du i strømbrugertilstand har lov til at kontrollere alt dette, mens du er på den samme grænseflade. En stor bonus! På cPanel skal du gå tilbage til WHM, hvis du håndterede dit websted på cPanel i domænevisningen.

Backup

Plesk-backup-kontrol er langt overlegen end den i cPanel. Du har lov til at oprette fuld sikkerhedskopiering, inkrementelle sikkerhedskopier, tilføje eksterne lagringstjenester som Dropbox, Google Drive eller en FTP-server. De grundlæggende indstillinger er gratis, for eksempel kan du tilføje tilføjelsen Google Drev og konfigurere den til at oprette dine sikkerhedskopier direkte på Google Drev.

Men tidsplanens funktionalitet kræver en ekstra månedlig abonnementslicens. Fair er fair. Den lokale sikkerhedskopi og FTP-sikkerhedskopi er gratis, og du kan endda planlægge bestemte tidspunkter for en sikkerhedskopi. Den interessante del er, at gendannelsesprocessen giver dig mulighed for at gendanne bestemte dele, såsom kun domænefiler, kun mails eller endda kun databasen eller alt på én gang, hvor du på cPanel kun kan udføre en fuld gendannelse. Dette er især nyttigt.

Ydeevne

Som jeg har forklaret før, Plesk tillader dig at bruge nginx som den vigtigste webserver hvorimod cPanel ikke vil. Dette i sig selv giver Plesk kanten i forhold til ren ydelse. Ikke kun det, den nuværende version giver dig også mulighed for at aktivere og tilpasse cache-cache til nginx. Hvilken ens egen kan forbedre dit websteds ydeevne, selv uden at bruge nogen WordPress-cache overhovedet. Dette satte Plesk over cPanel-ydeevne. Plus det er en strømbrugeres drøm, fordi det giver dig mulighed for at konfigurere alle disse parametre uden selv at skulle logge ind på linux root-brugeren.

Indpakning af Plesk

Plesk er helt klart et strålende produkt. Det giver dig mulighed for at have så mange domæner, som du vil, ikke begrænset af kontoen og ikke at skulle angive en bruger som forhandler. Dette gør Plesk til et meget lettere at håndtere system. Specielt hvis du vil håndtere flere domæner på én gang, hvor på cPanel du skal gøre det af cPanel-kunde og cPanel WHM, hvilket virkelig er en smerte.

Plesk inkluderer også WordPress Toolkit. Dette er en af ​​de bedste ting, jeg har set i et kontrolpanel. Det ligger så meget foran cPanel på næsten enhver måde, at jeg bare ikke kan retfærdiggøre omkostningerne ved cPanel nu. For enhver strømbruger er valget virkelig et ikke-hjerneholdere. Du har meget bedre kontrol over WordPress, mulighed for direkte klon / kopi / iscenesættelse, evne til at aktiver Apache eller Nginx som en webserver, bland det med nginx som proxy eller endda nginx caching og alt dette, mens du bruger et centraliseret kontrolpanel.

Visningerne af hosting og strøm til brugerne er fremragende til at tilpasse panelet til dine behov også. Backupmulighederne er også overlegne og har muligheden for at oprette planlagte sikkerhedskopier til lokale og FTP og endda have eksterne tjenester (som Amazon, Google Drive og Dropbox) som din backup-ledsager. Du kan også gendanne bestemte elementer som domænefiler, mails eller bare databasen. Hvilket i sig selv er godt, hvis du har et plugin-problem eller en mislykket opdatering.

På den negative side er der ikke meget at tale om. Licensen var et spørgsmål, der var forud for den nye cPanel-licens, men er i øjeblikket ikke-emne.

Er cPanel eller Plesk Bedre?

Efter at have været i hostingbranchen i mange år nu, og efter at jeg har prøvet hvert eneste kontrolpanel der er, for mig er valget klart. Plesk tilbyder de samme ting, som cPanel gør men bedre. Hvert eneste aspekt er bedre. Bedre interface, bedre layout, bedre styring af domæner, meget forbedret backup-system, et rigtig kraftfuldt værktøj som WordPress Toolkit og evnen til at have Apache og nginx eller endda nginx alene som din vigtigste webserver. Det eneste, cPanel har at tilbyde lige nu, er det velkendte udseende. For mig er alt andet bedre på Plesk.

Hvis du også overvejer licensmodellen, bliver hele debatten et vigtigt punkt. Plesk tilbyder mere til samme pris. Hvis du stadig er på cPanelsiden, skal du vide, at du betaler for brandkenkendelsen. Men i skrivende stund er Plesk det bedre produkt nu. Hvis du planlægger at være vært for dine egne WordPress-websteder og ønsker det bedste panel derude, vil Plesk helt sikkert være din nye bedste ven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map