Bør du tilføje back-end-udvikling til din WordPress-serviceliste?

Hvis du tjener dig på at udvikle WordPress-websteder, er oddsene gode, du har i det mindste en kortvarig fortrolighed med PHP og sandsynligvis en smule mere.


Måske kan du tilpasse temaer – eller endda opbygge et fra bunden – og fungere som en ordentlig administrator for dine klienter. Alligevel er det sandsynligt, at du vil støde på en lejlighed, hvor dit kvalifikationssæt ikke stemmer overens med, hvad klienten ønsker. Og det kan være en rigtig bummer. Du er enten tvunget til at outsource en del af dit projekt eller afvise det helt. Ingen af ​​scenarierne er ideelle.

Hvis du støder på dette problem mere og mere ofte, kan det være tid til at overveje at føje back-end-udvikling til din liste over tilbud. Der er dog et par ting, du skal overveje, inden du springer i back-end-udvikling.

Udvikling uden for WordPress

Back-end-udvikling betyder, at du vil vove dig uden for det WordPress-udviklingsområde, du er mest bekendt med. Dette kan være skræmmende, da det er skræmmende at gå ind i noget nyt. Hvad jeg prøver at sige er, at ikke alt kommer til at se ud functions.php. Og det er helt okay, så længe du ved, at det går ind i det.

En af de største ting, du vil støde på, kaldes Objektorienteret programmering (eller OOP kort). WordPress bruger det ikke, men du vil måske føje det til din serviceliste på grund af dets fleksibilitet. Plus, det bruges af mange andre rammer derude (mere om det senere).

Så for de uindviede bruger OOP klasser til at gruppere funktioner. Disse funktioner kan senere henvises til at blive sat i funktion. I stedet for at skrive en række funktioner ud, som du gør i PHP (en øjeblikkelig årsag og virkningstilgang) med OOP, skal du læne dig tilbage og tænke over, hvordan din kode vil være struktureret, før du skriver en enkelt linje. Det lyder måske afskrækkende, men hvis du har en tilbøjelighed til organisation, kan du virkelig udmærke dig her.

Et rigtig godt eksempel på denne form for udvikling tilbydes af Jay Hoffman af Torque. Det er WordPress Plugin Kedelplade af Tom McFarlin, der giver et vidvinkelt billede af, hvordan OOP kan bruges. Det handler om at skabe struktur først, så oprette hvad du end vil gøre.

Når du bygger med WordPress, er det let at tage en masse ting for givet. Den er udstyret til at gøre en masse ting, uden at du behøver at løfte en finger. Hvilket jeg bestemt ikke vil klage over. Hvis du vove dig uden for WordPress, vil du dog hurtigt bemærke, at andre rammer ikke har alt indbygget, hvilket betyder, at du bliver nødt til at bygge dem selv. Hvad du opretter, vil være mindre oppustet end WordPress, men det tager en masse mere arbejde. Det er bare en realistisk fair advarsel og ikke beregnet til at afskrække dig fra at prøve det. Jeg er bare en stor tro på at nærme sig ting med åbne øjne.

Front-End Development Carry-Overs

Som front-end-udvikler har du sandsynligvis masser af erfaring med at arbejde med PHP og bare generelt grave rundt i koden i WordPress-temafiler. Og selvom det helt sikkert vil hjælpe dig med at få springet til back-end-udvikling, er det ikke det hele og afslutter forberedelsen, men jeg er ked af at sige.

Jo, du bringer en solid forståelse af HTML og PHP til bordet. Forhåbentlig også noget Javascript. Du ved alt om, hvordan alle de vigtige kodestykker går sammen for at oprette et websted. Og du vil sandsynligvis være i stand til at se på koden på de fleste websteder og forstå, hvad udvikleren gjorde, selvom du ikke selv kan skrive den bestemte kode..

Og da vi taler om servere-ting her, vil jeg være undergivet, hvis jeg ikke nævner det faktum, at al den tid, du har brugt på at rette WordPress-websteder, vil være praktisk. Hvis du nogensinde har behandlet et ødelagt websted – hvem har det ikke? – du kender rækkefølgen af ​​operationer, der skal tages for at løse det. Denne trin-for-trin-proces er noget, der gælder direkte for back-end-udvikling, og som du sandsynligvis vil bruge regelmæssigt.

Lær noget nyt

Mens der er absolut ingen grund til, at du har For at komme i back-end-udvikling kan det være et smart træk for mange WordPress-udviklere. Hvorfor? Det kommer til et nøgleord: diversificering.

Jo flere udviklingsområder du er fortrolig med, jo flere job får du. Du kan tænke på det som tilføjede værktøjer i din værktøjskasse. Alle disse færdigheder, du samler, oversætter direkte til dollars og cent i form af hvad du kan oprette til dine klienter. Og jo færre gange du har brug for at outsource aspekter af et projekt eller endda afvise projekter, desto bedre er du.

Der er selvfølgelig noget, der skal siges for at være specialist. Det har bestemt det også fordelene, især hvis du bliver kendt som det allerbedste i spillet. Men da denne titel er forbeholdt et begrænset antal, kan det være en bedre mulighed at diversificere din portefølje og tilbyde et bredere udvalg af tjenester, så du kan betjene et bredere udvalg af kunder.

Så hvor skal du begynde? Hvilket aspekt af back-end-udvikling skal du først dykke ned i? Det er op til dig. Der er mange muligheder, som kan føles lidt skræmmende. For mange muligheder kan undertiden være en byrde. Prøv at tænke over, hvilke aspekter af udvikling du i øjeblikket er tilpas med, og hvad du gerne vil udforske videre. Hvis du allerede har det godt med PHP, kan du prøve det Laravel. Hvis du har det godt med Javascript, Express kan være en god mulighed for dig at forfølge.

Hvis du kan lide at leve farligt, kan du dykke ned i det Ruby on Rails. Og det er bare at ridse overfladen. Der er alt for mange rammer derude til, at jeg kan navngive her. Bare ved, at der ikke er nogen lov, der siger, at du skal være dygtig til alt. Men hvis du vil have at blive mere dygtige med back-end udvikling, dine muligheder er åbne. Og hver af dem har rigelig supportdokumentation og samfundsinddragelse, der hjælper dig med hvert skridt på vejen. Og jo mere du lærer, desto mere vil du opdage, hvordan alle disse rammer kan arbejde sammen med et mål for øje: At skabe bedre websteder.

Konklusion

Det er normalt at være tøvende over for udsigten til at forfølge back-end-udvikling, når du har arbejdet som en front-end WordPress-udvikler i nogen tid. Men bare fordi noget kan opfattes som en udfordring, betyder det ikke, at du skal undgå det. Faktisk kan indlæring af nye færdigheder styrke dit servicetilbud og gøre dig til en mere efterspurgt, vital udvikler for en bredere vifte af klienter.

Og i det mindste skal du se, at dine frontend-udviklingsevner forbedres. Jo bedre du forstår, hvordan ting fungerer bagved, jo mere dygtige er det at skrive ren kode og forudse potentielle problemer. Dybest set, hvad jeg siger, er dette: Selv hvis du beslutter dig for ikke at tilbyde denne service til klienter, vil det stadig ikke skade at lære det.

Tilbyder du back-end-udvikling sammen med front-end-arbejde? Overvejer du at udvide dit dygtighedssæt? Eller er du tilfreds med, hvor du er på. Jeg ville meget gerne høre dine tanker!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map