5 centrale fordele ved at bruge et CDN til dit WordPress-websted

Flere vælger nu at være vært for deres webstedsressourcer på et indholdsleveringsnetværk (CDN) af mange grunde. Mens der er mange fordele ved at bruge et CDN, skal du gøre det du brug for at bruge det? I denne artikel vil jeg diskutere de vigtigste fordele ved at bruge et CDN med et WordPress-websted. Jeg vil også kort diskutere, hvordan et CDN fungerer, og hvorfor det muligvis ikke nødvendigvis passer til ethvert websted. Men først er det vigtigt at forstå, hvad et CDN er, og hvordan det fungerer, så du sætter pris på fordelene.


Hvad er det?

wordpress-cdn

En CDN er dybest set et system af sammenkoblede cache-servere, der gemmer strukturelle komponenter på et websted – typisk aktiver som JavaScript og CSS-filer – såvel som statisk indhold som billeder. Serverne distribueres over hele verden og tjener webstedsressourcer afhængigt af en brugers geografiske placering. Et kendt CDN-selskab, CloudFlare, bruger 180 datacentre over hele kloden for at fremskynde levering af indhold til dine brugere.

I det væsentlige leverer en CDN alternative servere til download af gemte webstedsressourcer. Når en bruger anmoder om at få adgang til en side på dit websted, leveres de ressourcer, der er gemt på CDN, af serveren, der er tættest på brugerens geografiske placering. Det betyder, at indhold, der serveres af et CDN, altid vil rejse den korteste afstand for at nå brugeren, og det er her, en CDN får sin største fordel.

CDN fordele

Der er mange fordele ved at bruge et CDN, herunder:

1. Forbedret hastighed

Som vi har set fra den korte beskrivelse af, hvordan et CDN fungerer, er forbedret hastighed uden tvivl den bedste fordel ved at bruge et CDN til dit WordPress-websted. Et CDN serverer statisk indhold fra en serverknude, der er nærmest i nærheden af ​​den anmodende bruger. Du kan forvente en lidt forbedret brugeroplevelse på grund af forbedret hastighed.

Da meget af en webside’s indlæsningstid indebærer adgang til og download af statiske komponenter og aktiver som f.eks. Billeder, scripts og typografiark, er det let at se, hvorfor en CDN er et vigtigt ydeevne boost til dit websted.

Dette betyder dog ikke, at brugen af ​​en CDN magisk får dine websider til at indlæse hurtigere. For eksempel, hvis dit websted har en buggy-kode, kan en CDN muligvis ikke kompensere for det efterfølgende ydelsestab. Derudover afhænger dit websteds ydelse også af serverkonfigurationen og kapaciteten hos din vært, blandt andet.

I bund og grund er, at et CDN får nogle af dit websteds ressourcer til at indlæse hurtigere, hvilket forbedrer sidehastighedshastigheden med en vis margin, og for nogle mennesker er denne fordel alene værd de ekstra omkostninger ved at bruge en.

2. Forbedret oppetid på webstedet

En CDN reducerer belastningen på din vært, hvilket resulterer i ensartede hastigheder. I et typisk hosting-scenarie, hvor alle dit websteds ressourcer ligger på din vigtigste delte eller private server, kan du muligvis bemærke inkonsekvente hastigheder eller total fiasko i høje trafikperioder. Grundlæggende tager ting langsommere og kan undertiden nedbrydes fuldstændigt under trafikspidser på grund af den ekstra belastning.

Med et CDN håndteres trafikspikes glat, da netværket er optimeret til at håndtere høj trafik med forbedret effektivitet. Med andre ord, hvis dit websted pludselig rammer popularitet, er chancerne for en knusning tynde.

Igen, ligesom med hastighedsforbedring, bruger ikke en CDN til dit WordPress-sted ikke helt muligheden for et driftsstop i øjeblikke med store trafikstød. Hvis dine dynamiske filer er gemt på den vigtigste hosting-server, får du muligvis stadig nedetid. Cache går langt i retning af at minimere problemer, der skyldes trafikspidser. De fleste top WordPress-hostingtjenester optimerer deres servere gennem cache, så tilføjelse af et CDN vil kun gøre tingene bedre.

3. Større dataintegritet

Hvis du er som de fleste webstedsejere, vil du sandsynligvis altid bruge de nyeste værktøjer til at gengive dit indhold. Konstant opdatering af dine webaktiver er en måde at gøre dette på, og en CDN hjælper med at bevare integriteten, hver gang der foretages ændringer i dine aktiver. Når du f.eks. Opdaterer dine CSS- eller JavaScript-filer på et CDN, spejles ændringerne med det samme på forskellige servere på netværket, hvilket bevarer dataintegritet og konsistens.

4. Ingen geografiske barrierer

Vi lever nu i en verden af ​​mobilitet og app-drevet internet. Brugere ønsker adgang til tjenester på farten, uanset hvor de er i verden på et givet tidspunkt. Det er her en CDN er praktisk. På grund af de globalt distribuerede servere på et CDN kan brugere overalt i verden opleve dit websted, som om de var lige ved siden af ​​din vært.

Når det er sagt, er det værd at bemærke, at en udbyders dækning i sidste ende er det, der bestemmer din rækkevidde. Hvis du er målrettet mod brugere fra et bestemt geografisk område, skal du tjekke med forskellige udbyders dækningskort for at bestemme, hvor du muligvis får den bedste fordel ved at nå så mange brugere som muligt. Husk, at CDN-udbydere ikke fungerer det samme i hver region. Nogle har en klar fordel i nogle regioner baseret på deres netværksopsætning.

5. Billigere og hurtigere

Selvom du kan bruge et CDN til $ 0 (der er et par gratis udbydere), er betalte tjenester naturligvis vejen at gå, hvis du er seriøs med ydelsesfordelene. Så hvordan sparer en betalt CDN-service dig tid og penge?

For det første er der næsten ingen installation krævet, specielt til WordPress-websteder. Næsten alle CDN-udbydere tilbyder et tilpasset setup-plugin til WordPress. Derudover er der mange flere plugins i WordPress-biblioteket til opsætning af et CDN til dit websted. Du køber ikke yderligere hardware for at bruge et CDN.

For det andet, da en CDN forbedrer ydeevnen på dit websted, sparer du penge på at købe yderligere databehandlingsressourcer, specifikt RAM og CPU.

Hvornår gør en CDN ikke en forskel?

cdn-locations

Vi har set, at et CDN helt sikkert er vejen, hvis du ønsker forbedret hastighed, tilgængelighed, samlet forbedret brugeroplevelse og global rækkevidde. Men der er situationer, hvor et CDN muligvis ikke gør en forskel eller endda gør tingene værre.

For eksempel, hvis en CDN-udbyder ikke har serverknudepunkter i et bestemt geografisk område, kan du opleve, at dit websteds ressourcer tager længere tid at indlæse for brugere i dette område, end hvis du havde de ressourcer, der er vært på en server på det sted. I dette tilfælde giver brug af et CDN muligvis ikke nogen ydelsesfordele.

Af denne grund skal du lave grundigt hjemmearbejde på en potentiel CDN-udbyder, før du tilmelder dig. Du ønsker at sikre, at de har tilstrækkelig dækning for alle steder, hvor størstedelen af ​​dine målbrugere er bosiddende.

Konklusion: Du skal bruge et CDN

Generelt giver et CDN mange ydelsesfordele for dit websted. Ved at distribuere båndbredde på tværs af flere servernoder kan et CDN hjælpe med at reducere belastningen på din hovedhost. Dette eliminerer ikke automatisk din servers ydelsesproblemer, men kan gå langt i retning af at tilbyde dine brugere en glat oplevelse, mens du gennemser dit websted.

Når det er sagt, skal du huske, at en CDN ikke er en absolut nødvendighed, og i mange tilfælde kan dit websted stadig fungere godt uden at bruge et. Stadig er chancerne for, at det sandsynligvis ville have det bedre med en. Hvis du kører et meget handlet, missionskritisk WordPress-websted, står du ved at høste de største ydelsesfordele, en CDN tilbyder, og du bør bestemt betragte det som en del af dine optimeringsværktøjer.

Sørg for at lave dit hjemmearbejde, før du vælger en CDN-udbyder, fordi de fordele, du står for at høste, afhænger af den udbyder, du vælger. Ikke sikker på, hvor man skal begynde at lede? Din hostingudbyder tilbyder muligvis allerede cache (vi bruger WPEngine her hos WPExplorer, og de tager sig af alt for os). Men hvis din vært ikke tilbyder en cachetjeneste, kan du tjekke vores artikel om gratis CDN-tjenester. Der er mange gode muligheder at vælge imellem.

Jeg vil gerne høre fra dig nu. Bruger du en CDN eller overvejer at bruge en? Hvad er din vigtigste grund til at bruge en, og hvilke fordele har du indset?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map