4 Top Tips om brugeroplevelse til forbedring af dit WordPress-websted

Når det kommer til at oprette et populært (og rentabelt) websted, skal dit primære fokus være altid være med på brugeroplevelsen.


At skulle gerne siger det selvfølgelig, og alligevel ser så mange webmastere ud til at ignorere, hvad jeg betragter som den gyldne regel ved oprettelse af websteder. Med den største respekt, hvis du ikke sætter dine brugere først, er du skør.

Og det fører mig til emnet for dette indlæg: de utallige måder, hvorpå du kan forbedre brugeroplevelsen på dit WordPress-websted. Jeg vil tackle nogle specifikke almindelige fejl, der er foretaget af mange webmastere (og WordPress-brugere især) og vise dig, hvad du skulle gerne gør for at opmuntre folk til at vende tilbage til dit websted igen og igen.

Det grundlæggende

Lad os først og fremmest tale om de tre ting, du har brug for, for at skabe en smuk brugeroplevelse:

 1. Design
 2. Anvendelighed
 3. Indhold

Hvis du har et smukt udseende sted, der er let at navigere med og har stort indhold, er du gylden. Alt hvad du skal gøre derefter er fokus på en stjernemarkeringskampagne (men det er et helt andet emne for en anden gang). Selv om det er enkelt nok at angive de ovennævnte tre krav, er det endnu en historie at udføre dem i praksis.

De følgende handlingsfulde tip fokuserer alle på design, brugervenlighed og indhold. Hvis du ikke tager noget andet fra dette indlæg, skal du erkende, at dit fokus skal altid være med på disse tre ting, når det kommer til at designe, vedligeholde, optimere og opdatere dit WordPress-websted.

Okay – lad os komme til det!

1. Gør dit design rent og enkelt

Dårlige webdesignere er ofte mere optaget af at skabe noget, der er smukt snarere end funktionelt. Fejlsomheden i denne tilgang er dyb – en besøgende foretrækker næsten altid funktion frem for form. Når du designer et websted, er det vigtigste spørgsmål, du altid skal vende tilbage til, “Vil mit websted forvirre besøgende?”

Unikke og spændende design kan vinde priser, men er i sig selv typisk et brugervenheds mareridt. Hvorfor? Fordi folk synes godt om forudsigelighed. De forventer at se bestemte elementer på bestemte steder, og når de ikke gør det, bliver de forvirrede og frustrerede. Så forlader de.

Der er absolut intet galt med et standard bloglayout (en header, efterfulgt af hovedindholdet og en sidebjælke, efterfulgt af sidefoden). Og i virkeligheden er der meget, du kan gøre med standardlayouts for at gøre dem slående. Tror, Traffic er et af mine yndlingseksempler:

Tænk trafik

Et design i fuld bredde med fed farver og smuk typografi. Ren og enkel, men alligevel slående og smuk. Det repræsenterer stor balance mellem form og funktion. Det er præcis, hvad du skal være på udkig efter.

2. Gør navigation let og åbenlyst

Navigation gennem dit websted skal være absolut ubesværet for slutbrugeren. De skal præsenteres for et eller flere navigationselementer, der gør det nemt at finde, hvad de leder efter. Jeg anbefaler et eller flere af følgende:

 • En navigationslinje (praktisk taget vigtig)
 • En kategoriliste i din sidepanel
 • Et søgefelt i sidefeltet
 • En arkivside
 • Brødkrummer

Brug WordPress ‘kraftfulde brugerdefinerede menuer (Udseende> Menuer i din sidebjælke) for at arrangere og navngive nøglesider, ligesom Pat gør ved kl Smart passiv indkomst:

Smart passiv indkomst

Jeg anbefaler det gratis Relevanssi-plugin til søgning. Med hensyn til en arkivside foreslår jeg, at du følger det format, jeg har på min blog, Leaving Work Behind:

Efterlader arbejde bag

Jeg giver brugeren mulighed for at gennemse mit websted via dato, kategori og tag. Naturligvis er det kun nyttigt for slutbrugeren at præsentere indstillinger som denne, hvis du kategoriserer og mærker dit indhold effektivt.

Endelig er brødkrum en god måde for besøgende at se, hvor de er på dit websted og straks finde deres kuglelejer. Jeg bruger brødkrum i min P90X Journal-blog:

P90X tidsskrift

Det er nemt at integrere brødkrum på dit websted – brug bare funktionen Interne links, der er inkluderet i WordPress SEO af Yoast (min favorit SEO-plugin på afstand).

Det fælles tema, der kører gennem ovenstående eksempler, er let at navigere. Mange mennesker forlader et websted, når de kun har set en side. Dit job er at give dem en nem mulighed for at fortsætte med at udforske. Effektiv navigation hjælper dig med at gøre det.

3. Giv dem et sted at starte

Medmindre du har et indlæg, der bliver enormt viralt (og selv da), vil du sandsynligvis opdage, at din startside er den langt mest besøgte side på dit websted. Årsagen hertil er todelt:

 • Det er et indlysende indgangspunkt og vil ofte blive linket til fra andre sider end nogen anden side.
 • Det er det åbenlyse næste trin for folk at klikke på, når de først besøger dit websted igennem nogen side.

Derfor kan du øge brugeroplevelsen drastisk ved at give nye besøgende en hjælpende hånd med hensyn til at demonstrere, hvordan dit websted kan gavne dem. Jeg anbefaler, at du gør dette på to måder.

Den første er en funktionskasse. Dette skal vises tydeligt øverst på dit websted og give den besøgende en øjeblikkelig idé om, hvad du har at tilbyde. Det kan også fungere som en højkonverterende opt-in-form, ligesom Derek Halperns gør over kl Sociale udløsere:

Sociale udløsere

Med en godt sammensat funktionsboks på plads vil ingen besøgende blive forvirret over, hvad dit websted har at tilbyde. Sammenlignet med en lineær startside, der bare indeholder de nyeste blogindlæg og lignende elementer, er det en enorm forbedring med hensyn til brugeroplevelsen.

Den anden ting, jeg vil anbefale, er en Start Here-side. Formålet med denne side er enkelt – at tydelig skitsere fordelene ved dit websted og give folk handlingsfulde næste trin for at komme videre. Jeg bruger en Start Here side på Leaving Work Behind:

Forlader arbejde bag Start her side

Ligesom funktionsfeltet kan du bruge en Start Here-side til at opnå en dobbelt whammy-effekt: Få folk mere engagerede i din blog og send dem til de sider på dit websted, der mest sandsynligt vil resultere i en konvertering og / eller salg.

4. Få dit indhold til at se godt ud

Us web-folk er en temmelig uhyggelig bunke – vi værdsætter ofte indholdet højere, når det skete for at se bedre ud. Jeg har personligt indset effekterne af dette for nylig, da en gammel artikel af mig blev syndikeret i et iOS-magasin. Det gik fra at se sådan ud:

Forlader arbejde bag posten

Til dette:

Magasin artikel

Jeg følte mig tvunget til at genlæse artiklen, som jeg havde skrevet udelukkende på grundlag af at den kigget mere interessant.

Der er to måder, hvorpå du kan gøre dit indhold mere spændende for brugeren (ud over at faktisk skrive bedre indhold):

 1. Design, typografi osv.
 2. Formatering

WPExplorer er et godt eksempel på, hvordan typografi kan bruges til at give mangfoldighed og interesse for almindelig tekst med dens orange overskrifter og let at læse sans serif-font. Med hensyn til formatering er det op til dig post-for-post-basis. Overvej følgende:

 • Korte ord, korte sætninger og korte afsnit: gør det let for læseren.
 • Underoverskrifter: Brug liberalt og gør dem beskrivende.
 • Fed: fremhæv nøglepassager.
 • Kursiv: fremhæv visse ord.
 • Billeder: Brug liberalt til at tilføje farve og sort.
 • Andre grafiske elementer: brug lister, tabeller, blokquoter og alt andet, der tilføjer et lille krydderi til dit indhold.

Oprettelse af overbevisende indhold handler ikke kun om selve indholdet – det handler om, hvordan du præsenterer det indhold og fremstiller det synes mere overbevisende.

Hvad er det næste?

Hvis du sømmer ovenstående koncepter, er du godt på vej til at have et grundigt engagerende websted. Men selvom jeg ovenfor har medtaget, hvad jeg betragter som de vigtigste overvejelser for en positiv brugeroplevelse, er der et enormt antal ting, jeg har ikke dækket.

Med det i tankerne vil jeg meget gerne læse dine forslag i kommentarfeltet nedenfor. Hvilke andre foranstaltninger mener du, at webmastere skal tage for at skabe den bedst mulige brugeroplevelse for deres besøgende? Lad mig vide!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map