15 grunde til at bruge Jetpack til WordPress i 2020

Har jeg brug for JetPack til WordPress? 15 grunde til, at du skal bruge Jetpack i 2018

Hvad sker der, når folkene bag WordPress.com mødes for at oprette et WordPress-plugin? Du får Jet pakke.


Med over 5 millioner aktive installationer er Jetpack designet til at være et allround-plugin for folk, der bruger WordPress, uanset deres ekspertise. Tænk på det som en alt-i-en-plugin med funktioner, der spænder fra ydelsesforbedringer, sikkerhedsprotokoller, tematilpasning og mange flere.

Personer, der er nye inden for WordPress, kan bruge Jetpacks webstatistikker, kontaktformular og andre nyttige moduler – uden at skulle installere et separat plugin til hver funktion. På bagsiden kan strømbrugere drage fordel af funktioner som relaterede poster, doven indlæsning og CDN – alt sammen gratis! Selvom opgradering til Jetpack premium tilføjer endnu flere nyttige funktioner til Google analytics, reklame, prioriteret support og mere.

Denne artikel blev oprindeligt offentliggjort i 2013 med titlen 10 grunde til, at du skal bruge Jetpack til WordPress. Fem år senere opdaterer vi denne guide med 15 af de bedste funktioner, der tilbydes af Jetpack – og hvorfor du skulle bruge dem på dit WordPress-sted.

Før du kommer i gang, ville det være nyttigt at kende nogle af de synonymer, der bruges til Jetpacks “funktioner”. De spænder fra “moduler” til “indstillinger” til bare “funktioner”. Vi begrænser vores synonymer til “moduler” og “funktioner” i resten af ​​denne artikel.

Lad os komme videre med det!

Contents

1. Gratis Content Delivery Network (CDN) til WordPress ved hjælp af Photon

fotonfrit indholdsleveringsnetværk med jetpack

Den allerførste funktion, der kommer til at tænke på, er det gratis indholdsleveringsnetværk, der leveres af Jetpack. I modsætning til andre CDN-udbydere kræver Jetpack’s Photon CDN ingen tilmelding, giver dig ubegrænset CDN-båndbredde og er helt gratis – for livet!

Hvem skal bruge Photon?

Kort sagt, alle sammen. Uanset om du er en strømbruger eller en nybegynder eller en person, der lige er begyndt at starte; at bruge et CDN fremskynder dramatisk dit websteds indlæsningstid dramatisk. Dette giver dig en tredobbelt fordel:

 1. Google belønner hurtigere sider med bedre SEO-scoringer. Du rangerer hurtigere efter dine målnøgleord.
 2. Du gemmer serverens båndbredde ressourcer; da billederne serveres fra Photon-indholdsleveringsnetværket.
 3. Et hurtigere websted resulterer i en behagelig besøgendeoplevelse. Dette øger igen chancerne for en konvertering – uanset om det er en e-mail-tilmelding, download af e-bog eller noget så enkelt som en social andel!

Hvordan aktiverer jeg Jetpack Photon?

jetpack-cdn-lazy-load-billeder

Photon CDN og Lazy indlæser billedmodul fra Jetpack

Alt hvad du skal gøre er at aktivere Photon-modulet fra Fremskynde dit websted indstillinger, fundet under WordPress Dashboard> Jetpack> Indstillinger> Skrivning fanen.

2. Lazy Indlæsning af billeder i WordPress

doven indlæsning af billeder med en gris

Lazy Loading er en funktion, der har fundet en omtale under alle troværdige WordPress-præstationsoptimeringsindlæg. Du kan se, ideen bag doven lastning er enkel. Indlæs billedet kun, når den besøgende ser det.

Dette har en dobbelt fordel.

 1. Den ene side indlæser hurtigere, da sidestørrelsen på webstedet sænkes. Dette giver os igen bedre SEO og lavere båndbreddeforbrug fra serverwebstedet.
 2. thDen anden fordel drager slutbrugeren direkte ved at gemme hans eller hendes båndbredde.

Hvordan kan doven lastning gemme mobil båndbredde?

Lad os sige, at Samantha gennemser en artikel om de “bedste mode WordPress-temaer” på hendes telefon. Når Samantha åbner webstedet, begynder siden at indlæse alle 25 billeder på én gang.

Men når doven indlæsning er aktiveret, indlæses kun de billeder, der er synlige i visningen. De andre billeder indlæses kun, når Samantha ruller ned for at se dem. Således ender Samantha med at gemme sin dyrebare mobile båndbredde mens hun nyder et super-snappy websted.

Hvem skal bruge doven belastning?

Igen, alle sammen!

Hvordan aktiverer jeg Jetpack doven belastning?

Dette modul er placeret lige under Photon-modulet. Skift blot for at aktivere det!

3. Abonner på nye indlæg via e-mail i WordPress

abonner og følg wordpress blog jetpack

Dette er en personlig favorit. Jetpack har en række smukke funktioner, når det kommer til besøgende engagement. Vi dækker dem én efter en, begynder med denne.

Jetpacks funktion til e-mail-abonnement gør det muligt for besøgende at abonnere på dine blogindlæg via e-mail. Det vises som en Følg Blog knap. Folk, der klikker på den, bliver bedt om at dele deres e-mail-adresse for at abonnere eller “følge” din blogs indlæg.

Derudover kan du bruge Følg kommentarer funktion, der giver dine læsere mulighed for at abonnere på din blogs kommentarer via e-mail.

Hver gang et nyt indlæg offentliggøres, eller der indsendes en ny kommentar, får dine følgere en e-mail med et link til dit indlæg / kommentar.

Hvad er fordelene ved Jetpack-abonnementer?

Nå, for det første behøver du ikke bruge en e-mail-tjenesteudbyder (ESP) som MailChimp. Selv når din e-mail-liste vokser, behøver du ikke betale for e-mails. Husk, at ESP’er med en evigt gratis plan normalt begrænser antallet af abonnenter eller antallet af e-mails, der sendes pr. Måned – som de burde! (De skal spise, ikke?)

På den anden side vil du imidlertid ikke være i stand til at sende individuelle e-mails (dvs. uden at offentliggøre et indlæg) til dine abonnenter ved hjælp af dette Jetpack-modul. Det er når du skulle tilmelde dig en ESP.

Hvem skal bruge abonnementer?

Afhænger virkelig. Mennesker, der blot ønsker at fokusere på deres skrivning og ikke på at udvide deres e-mail-liste, kan vælge dette modul. Hvis du imidlertid ser alvorligt på din e-mail-liste fra første dag (det er dejligt, hvis du er!), Begynder du at bruge en gratis ESP som MailChimp.

Hvordan aktiverer jeg Jetpack-blogabonnementer?

Abonner på blog- og kommentaremodul fra Jetpack

Abonner på blog- og kommentaremodul fra Jetpack

Gå over til abonnementsmodulet under WordPress Dashboard> Jetpack> Indstillinger> Diskussion fanen.

4. WordPress Site Uptime & Downtime Monitoring

wordpress site oppetid og downtime overvågning med jetpack

Funktionen til overvågning af downtime fra Jetpack overvåger jævnligt dit websted og giver dig besked via e-mail, når der er nedetid.

Ikke bare det, det fortsætter med at overvåge og sender dig e-mails, der minder dig om, at dit websted stadig er nede. Endelig, når dit websted er tilbage online – sender Jetpack endnu en bekræftelses-e-mail – der informerer dig om, at dit websted er online igen!

Jeg elsker absolut denne funktion – især da det hjalp mig med at vinde et argument og få en fuld refusion fra min WordPress hosting-udbyder. Alt, hvad jeg skulle gøre, var at dele skærmbilledet på min indbakke, og bam, de måtte behandle min refusion!

Hvem skal bruge overvågning?

Alle sammen! Medmindre du selvfølgelig bruger et premium-værktøj til overvågning af oppetid for websteder og ikke ønsker at installere et ekstra plugin.

Hvordan aktiverer jeg Jetpack-downtime-overvågning?

jetpack-nedetid overvågning

Downtime Monitoring module fra Jetpack

Du skal blot skifte mulighed for overvågning af downtime under WordPress Dashboard> Jetpack> Indstillinger> Sikkerhed fanen.

5. Relaterede indlæg til WordPress

relaterede poster i jetpack

Funktionen Relaterede poster foreslår automatisk relateret indhold efter hvert indlæg på dit WordPress-sted. Det er en fantastisk måde at holde dine besøgende engagerede, forbedre tid på stedet og mindske afvisningsraten (i en udstrækning).

Men vent, der er et problem:

Det er imidlertid en ressourceintensiv opgave at beregne disse relaterede poster. Problemet multipliceres, når der er flere kategorier og tags, og flere indlæg under hver af dem. Beregning af relaterede stillinger bliver stadig CPU-intensiv. Par alt dette i et delt hostingmiljø, og du har selv en e-mail med “ressourceovertrædelse” eller værre – få din konto suspenderet.

Så hvad er det? Jetpack selvfølgelig!

Jetpack aflæser al denne komplekse, CPU-intensive beregning til skyen og returnerer de færdige resultater – dvs. de relaterede poster – til vores WordPress-sted. Alt dette gratis !. Du kan yderligere tilpasse udseendet på de relaterede poster (med eller uden billede, uddrag osv.) Ved hjælp af WordPress Customizer.

Hvem skal bruge relaterede stillinger?

Blogs med pænt organiseret taksonomi sammen med tilstrækkelige indlæg og sider under hvert tag og kategori. Du bør ikke bruge Relaterede indlæg, når du kun har en håndfuld indlæg på dit websted. I et sådant tilfælde vil jeg anbefale manuelt at linke til dit indhold.

Hvordan aktiverer jeg Jetpack-relaterede indlæg?

Enkel! Skift blot funktionen Relaterede indlæg under WordPress Dashboard> Jetpack> Indstillinger> Trafik fanen.

6. Uendelig rulle i WordPress

uendelig rulle wordpress indlæg jetpack

Uendelig rulle er en funktion, der automatisk indlæser nye indlæg uden at opdatere siden, da besøgende ruller ned til bunden af ​​det aktuelle indlæg. Svarende til Relaterede indlæg, denne funktion er designet til at øge besøgende engagement og tid på stedet.

Desuden giver Jetpack dig muligheden for at konfigurere, hvordan de næste poster indlæses. For eksempel kan du konfigurere dem til at indlæses automatisk – i henhold til tema / brugeradfærd. Du kan også præsentere de besøgende med en “læse / indlæse mere” -knap, som ved at klikke indlæser det næste sæt stillinger.

Hvem skal bruge uendelig rulle?

Enhver med et par indlæg, der er offentliggjort på deres WordPress-sted, kan bruge denne funktion. Dette anbefales stærkt til nyheds- og medieblogs.

Hvordan aktiverer jeg Jetpack uendelig rulle?

Uendelig rullemodul fra Jetpack

Uendelig rullemodul fra Jetpack

Du kan aktivere denne indstilling fra Temaforbedringer indstilling fundet under WordPress Dashboard> Jetpack> Indstillinger> Skrivning fanen.

7. Opret en kontaktformular i WordPress

illustration af kontaktformular af jetpack

Dette Jetpack-modul giver dig mulighed for at opbygge kontaktformularer med brugerdefinerede felter direkte fra standard WordPress-editoren. Med et enkelt klik er du i stand til at indsætte og tilpasse kontaktformularer direkte fra WordPress-editoren.

Hvem skal bruge en kontaktformular?

De fleste websteder skal have en let at bruge kontaktformular, især hvis du handler med klienter. Så enhver, der ikke allerede bruger et kontaktformular-plugin på deres WordPress-sted.

Hvordan kan jeg aktivere Jetpack-kontaktformularer?

Jetpack-kontaktformular indsat direkte fra WordPress-editoren

Gode ​​nyheder – dette modul er som standard aktiveret i Jetpack.

8. Publicer indlæg via e-mail i WordPress

offentliggøre wordpress-indlæg via e-mail i jetpack

Forestil dig, at du er i et fjerntliggende sted, og at du er har at offentliggøre en artikel på dit WordPress-sted. Medierrige websteder som WordPress-editoren indlæses ikke på grund af den langsomme internetforbindelse. Der er ikke nogen WiFi-cafeer i nærheden. Det eneste, der ser ud til at virke, er e-mail. Du har næppe nok internethastighed til at sende en e-mail.

Det er her Jetpack’s indlæg via e-mail funktionen er praktisk. Det giver dig en dedikeret e-mail-adresse, som du kan offentliggøre i din WordPress-blog. Når den er aktiveret, kan du e-maile dit indlæg til denne adresse, og det vil blive offentliggjort i din blog.

Hvordan ville det arbejde? Enkel. Emnelinjen for din e-mail ville være postens titel, og e-mail-kroppen er blogindlæggets indhold. Du kan også sende yderligere oplysninger såsom kategorier, tags og mere ved hjælp af disse foruddefinerede kortkoder.

Hvem skal bruge Jetpack-indlæg via e-mail?

Publicering af poster i WordPress via e-mail ved hjælp af Jetpack!

Alle, der har brug for hurtig dækning uden at investere for meget tid i formatering eller arbejde af vores områder med begrænset internetforbindelse.

 • Rejsebloggere, der ønsker at dele deres oplevelser fra fjerntliggende steder med begrænset internetforbindelse.
 • Rapporter, der ønsker at dele hurtig dækning uden at åbne WordPress-appen hver gang.

Nogle gange er det bare lettere at offentliggøre et indlæg via e-mail.

9. Automatiseret social deling i WordPress ved hjælp af Publicize Module

social media automatisering med jetpack

Publicize-modulet fra Jetpack giver dig mulighed for automatisk at sende dit frisk publicerede indhold på dine sociale mediesider. Det sparer dig besværet med at skulle manuelt skrive i hvert sociale medienetværk.

Hvem skal bruge Publicize?

Nå, alle, der reklamerer for deres indhold på sociale medier, er velkomne til at prøve dette modul. Det er dog vigtigt at vælge det rigtige sociale medienetværk afhængigt af dit websteds niche og derefter oprette indhold, der er specifikt for hvert netværk.

Hvordan kan jeg aktivere Jetpack social deling?

Jetpack indstillinger for deling af sociale medier

Du bliver nødt til at oprette en engangsforbindelse med dine sociale medienetværk fra Publicize-indstillingerne under WordPress Dashboard> Jetpack> Indstillinger> Deling fanen.

10. Sikker autentificering og WordPress.com login

jetpack sikkerhed

Jetpacks sikre godkendelsesmodul giver dig (eller dine brugere) mulighed for at logge ind på dit WordPress-sted ved hjælp af WordPress.com-konto.

Du kan også konfigurere modulet, så det kun tillader brugere at logge på, hvis deres WordPress.com-kontos e-mail-adresse stemmer overens med den e-mail-id, der blev brugt til at oprette brugerkontoen på din WordPress.site. Derudover kan du kræve, at dit websteds brugere logger på ved hjælp af to-faktor-godkendelse med WordPress.com.

Hvem skal bruge login-godkendelse?

Login ved hjælp af WordPress.com

Login ved hjælp af WordPress.com

Hvis du er den eneste person, der kører din WordPress-blog, kan du springe over at aktivere dette modul. Hvis du dog har flere bidragydere til dit WordPress-sted, kan dette være en nyttig funktion at have!

11. Medieindlejringer i WordPress

indhold integreret i wordpress af jetpack

Dette er en af ​​de funktioner, der er aktiveret som standard i Jetpack. Det hjælper dig væsentligt med at indsætte medierigt indhold såsom YouTube-videoer og SoundCloud lydfiler – i deres oprindelige form – uden at skrive en enkelt kode / kode.

Alt hvad du skal gøre er at kopiere og indsætte linket i dit indlæg i WordPress-editoren, og Jetpack vil tage sig af resten.

Jetpack har udviklet sig til at understøtte flere websteder med medierigt indhold, herunder Instagram, Slideshare, Twitter, Google Docs, TED, DailyMotion, CodePen, Medium, Pinterest og mere. For en detaljeret ajourført liste, se deres officiel dokumentation om indholdsindlejringer.

Hvem skal bruge medierigt indhold?

Alle sammen! ��

12. Webstedsverifikation og sitemaps i WordPress

site verifikation med jetpack

Jeg har lige op med dig – Jetpack er ikke det bedste SEO-plugin derude. For det første er selve SEO-modulet en betalt funktion i Jetpack. WordPress SEO af Yoast er et langt bedre, gratis plugin med et væld af funktioner og selvstudier, betroet over fem millioner WordPress-websteder.

Når det er sagt, kan brugere, der ikke er klar til at tilbringe tid med et dedikeret SEO-plugin, bruge Jetpack’s webstedsverificeringsmoduler til at verificere deres websted med flere søgemaskiner, herunder Google, Bing, Pinterest og Yandex.

Indstillinger for Sitemap og Site Verification fra Jetpack

Derudover opretter Jetpack også et sitemap, der gør det lettere for søgemaskiner at gennemgå dit websted.

Hvem skal bruge Jetpack-sitemaps?

Folk, der ikke ser efter at investere tid i et dedikeret WordPress SEO-plugin, skal bruge Jetpacks sitemap. Vi anbefaler dog stærkt at bruge et separat plugin. Med blot et par timer hver uge kan du få det grundlæggende i Yoast SEO spikret ned. På denne måde har du implementeret SEO på siden korrekt fra første dag. Det er et stort løft for dine langsigtede søgerangeringer!

13. Widgets, Widgets og flere WordPress Widgets

ekstra widgetpakke i jetpack

Widgets er en af ​​de mest populære funktioner, der tilbydes af Jetpack-pluginet. Det giver en overflod af unikke nyttige widgets, der kan bruges på flere måder. De spænder fra feeds på sociale medier, GDPR-cookie-meddelelser og mere. Gå over til din WordPress betjeningspanel> Udseende> Widgets for at få adgang til disse ekstra widgets.

En anden spændende widgetfunktion, der tilbydes af Jetpack, er betingede widgets. Det giver dig i det væsentlige mulighed for at konfigurere widgets synlighed baseret på siden, indlægget, tagget eller kategorien.

Du kan definere en betingelse, og widgetten vises kun, hvis betingelsen er sandt.

Jetpack brugerdefinerede widgets

For eksempel kan du konfigurere en widget til nyhedsbrevabonnement, så den kun er synlig i poster under kategorien Finans. På denne måde kan du opbygge supermålrettede mailinglister.

Hvem skal bruge Jetpack-widgets?

Dette afhænger hovedsageligt af brugeren. Hvis dit WordPress-tema leveres med brugerdefinerede widgets – såsom sociale aktier eller abonnement på nyhedsbrev – skal du bruge dem i stedet for Jetpack, da de er blevet stylet og kodet til at fungere godt med dit tema.

Du kan dog altid bruge Jetpacks betingede widgets til at oprette engagerende indhold på dit websted.

14. Flere websteder fra et enkelt betjeningspanel på WordPress.com

administrere flere wordpress-websteder jetpack

Kan du huske, hvordan vi talte om at bruge WordPress.com til at høste de fulde fordele ved Jetpack? Du kommer til at elske denne funktion.

Når du har tilsluttet dine websteder med Jetpack, kan du administrere dem alle fra dit WordPress.com-dashboard. Dette inkluderer ting som at se statistikker på websteder, offentliggøre indlæg, svare på kommentarer, opdatere plugins og meget mere.

Hvem skal bruge dette?

Mennesker, der administrerer en håndfuld WordPress-websteder, kunne få værdi ud af denne funktion. For eksempel kan du administrere din blog (e) og dit personlige sted under ét tag – i WordPress.com.

Jeg vil dog ikke anbefale at bruge denne funktion, hvis du administrerer flere WordPress-websteder for klienter. Værktøjer som ManageWP og InfiniteWP er bygget til at administrere flere WordPress-websteder i skala, med meget mere indbyggede funktioner og premium support.

15. (Premium) WordPress Backup and Restore af Jetpack

wordpress cloud backup og gendannelse af jetpack

WordPress backup og restaurering er en alvorlig sag. I årenes løb har vi set en masse WordPress-backup-plugins og -tjenester, der er specialiserede i timebackups, inkrementelle sikkerhedskopier og mere.

Backup and Restore fra Jetpack er et premium-modul, der starter ved $ 39 / år. Det tager automatiske sikkerhedskopier og understøtter gendannelse med et klik. Hvad der er interessant er hvordan sikkerhedskopien foretages.

Jetpack tager i det væsentlige en sikkerhedskopi, når en begivenhed finder sted. En begivenhed kan omfatte oprettelse / ændring af side og indlæg, indsendelse / ændring af kommentarer, plugin- og temainstallationer, ændringer eller opdateringer og tilføjelser eller ændringer til brugerkonti.

Jetpack opretholder også en Aktivitetslog af alle begivenheder, der er anført i kronologisk rækkefølge. Hver post i denne aktivitetslog fungerer som en gendannelsespunkt. Klik bare på en begivenhed og vælg mellem at downloade sikkerhedskopien eller gendanne dit websted til det punkt.

Hvem skal bruge JetPack-sikkerhedskopier drevet af VaultPress?

Backup er en væsentlig komponent i vedligeholdelse af et WordPress-sted. Jeg vil anbefale at vælge et betalt backup-plugin, hvis du foretrækker sikkerhed og tryghed over at spare et par dollars hver måned. (Sjov kendsgerning – omkostningerne ved et backup-plugin er normalt prisen for en kop kaffe). Imidlertid skal du med en smule tinkering være i stand til at få de samme funktioner gratis.

Hvordan får jeg dette?

Dette er en betalt funktion, der starter ved $ 39 pr. År. Du skal købe en Jetpack-plan, konfigurere plugin med dine hosting-serveroplysninger og slappe af. Jetpack begynder automatisk at tage sikkerhedskopier.

Er der et bedre backup-alternativ?

Hvis du er villig til at bruge lidt ekstra på din WordPress-hosting, kan du overveje en administreret hostingudbyder som WPEngine. Ikke kun får du lynhurtige hastigheder, bedre pålidelighed og hurtig kundesupport – du får også et dedikeret iscenesættelsesmiljø og sikkerhedskopiering og gendannelse med et enkelt klik. Planerne starter ved $ 35 / måned for op til 25.000 besøg pr. Måned og kommer med 2 måneder gratis, hvis du vælger den årlige plan. For ikke at nævne en 60-dages risikofri prøve!

Jetpack-prisfastsættelse

Jetpack-prisindstillinger fra juli 2018

Jetpack-prisindstillinger fra juli 2018

Mens de fleste af Jetpacks funktioner tilbydes gratis, er der visse premium-moduler såsom sikkerhedskopiering og gendannelse, elasticsearch, avanceret malware-beskyttelse, der kun er tilgængelig under den betalte plan.

Priserne starter ved $ 39 / år for den personlige plan og kommer med backup & gendannelse (med et 30-dages backup arkiv) sammen med prioriteret support.

Få Jetpack Premium

Er det en værd at få en betalt Jetpack-plan?

Hvis du er en lejlighedsvis blogger med en voksende blog, kan det at vælge Jetpacks personlige plan være værd at pengene. Du behøver ikke at bekymre dig om sikkerhedskopier og gendanne, og hvis ting går galt, kan du altid kontakte det prioriterede kundesucces-team.

Hvis du blogger på fuld tid, anbefales Jetpack’s Professional-plan dog. Du får avanceret malware-beskyttelse og muligheden for at acceptere betalinger via PayPal med denne plan.

En note på Jetpack og WordPress.com

Det er vigtigt at bemærke, at Jetpack er et plugin, der fungerer sammen med WordPress.com, selvom du kan installere og bruge det med WordPress.org-websteder. Dette betyder, at du bliver nødt til at oprette en WordPress.com-konto for at høste de fulde fordele ved Jetpack (men ikke rolig – du behøver ikke at være vært for dit websted på WordPress.com). De avancerede tilpasningsmuligheder for et par Jetpack-moduler kan kun konfigureres ved hjælp af WordPress.com.

For de mennesker, der lige er kommet i gang med WordPress, er det værd at vide forskellene mellem WordPress.com og WordPress.org. For det første er WordPress.com det kommercielle alternativ til WordPress.org – open source CMS-platformen. Vi har dækket andre vigtige forskelle mellem de to løsninger i den nævnte artikel.

Afslutter

jetpack i fremtiden

Jeg skrev oprindeligt denne artikel i 2013, og jeg er glad for at se de nye funktioner og forbedringer i Jetpack-plugin. Mens de har indført en betalt plan, elsker jeg absolut det faktum, at de har holdt de bedste funktioner som Photon og Downtime Monitoring gratis. De har heller ikke forældet nogen af ​​de tidligere moduler, f.eks Smuk matematik, Stafning og grammatik, og WP.me ​​Shortlinks.

Som altid – hvad er dine foretrukne Jetpack-moduler? Bruger du (eller planlægger du at bruge Jetpack)? Fortæl os det i kommentarerne herunder!

Elsker du WordPress-plugins? Se vores liste over de mest anbefalede WordPress-plugins for at se, om du finder noget nyt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map