10 almindelige WordPress-temaproblemer og hvordan fikser man dem

10 almindelige WordPress-temaproblemer og hvordan fikser man dem

Der er tusinder af forumindlæg, der kun åbnes hver dag WordPress.org men også på andre fora og naturligvis næsten alle temaudviklers supportwebsted vedrørende meget almindelige problemer, der kan løses meget hurtigt og nemt. Jeg er sikker på, at temaudviklere og medlemmer af samfundet er temmelig kede af at besvare disse spørgsmål igen og igen, så jeg har besluttet at skrive det følgende indlæg, der adresserer nogle af de mest almindelige WordPress-temaproblemer, så du kan bogmærke det og har den klar til din rådighed.


1. Stilark mangler

Du har lige downloadet eller købt et super awesome tema, og du skal installere det og se den dejlige besked nedenfor:

Stilark mangler

Din første tanke er måske …

”Udvikleren skruede mig og gav mig et tema uden et stilark”

Selvfølgelig er det muligt, at den zip-fil, du modtog, ikke havde en style.css-fil, men mere sandsynligt er problemet, at du ikke uploade rodtema folder.

Fejlløsning af manglende typografiark

Find den mappe, du har til temaet på dit skrivebord, og åbn det (hvis det er lynlås, skal du pakke det ud og åbne det). Når du åbner det, skal du nu se alle dine filer derinde, hvis ikke er tematisk sandsynligt i en undermappe. For eksempel har vores premium-temaer alle temaet i en “Installerbar tema” -mappe. Generelt er det et sted åbenlyst, og den faktiske temamappe vil sandsynligvis blive navngivet det samme som temaet. Når først det var fundet zip det og upload via WordPress eller upload den unziprede mappe via FTP.

2. Eksempel på dataimportfejl

Du har installeret dit tema, og nu uploader du en prøve .xml-fil, som temaudvikleren var så dejlig at give dig og endnu en gang får du en fejl!

Eksempel på dataimportfejl

Kunne ikke importere fejlløsning 1

Den “mislykkede” importfejl er normalt 1 ud af 2 ting. Den første er, at det kunne være at prøve at indlæse indlæg eller taksonomier fra brugerdefinerede indlægstyper, der ikke eksisterer endnu.

 • Aktivér tema: Sørg for, at det tema, du skal bruge, er aktivt.
 • Dobbelt check tema: Sørg for, at temaet faktisk inkluderer disse brugerdefinerede indlægstyper og taksonomier – spørg måske udvikleren, eller hvis du ved, hvordan du ser ud selv

Kunne ikke importere fejlløsning 2

For fejl, der viser “Kunne ikke importere medier”, downloades billederne ikke.

 • Markerede du afkrydsningsfeltet for at importere vedhæftede filer? Inden du kørte importen, skal du markere afkrydsningsfeltet, der lyder “download og importer filvedhæftede filer”.
 • Er billederne tilgængelige? Det er muligt, at mages ikke er tilgængelige fra serveren. Du kan åbne eksempeldataene i en teksteditor og prøve at finde en af ​​disse filer og teste linket i din browser. Men det nemmeste er sandsynligvis at kontakte temaudvikleren og fortælle dem, at billederne ikke downloades.

3. Hjemmesiden ligner ikke demoen

Det ville være dejligt, hvis noget tema, du aktiverede, lignede demoen, når det først var aktiveret? Vores Total WordPress-tema gør dette, når du bruger den indbyggede demo-importør, men ikke alle temaer kan være lige så fantastiske som Total.

Så hvis du har installeret et tema (og det er eksempeldata), men dit websted stemmer ikke overens med temademoen, er der et par meget almindelige grunde til, at din startside kan se anderledes ud.

Fejlløsning 1 på hjemmesiden

Hjemmesidens læseindstilling

Læsindstillinger er forkerte. Dette betyder, at dit tema enten gør eller kræver ikke, at der indstilles en startside, og at dit websted er indstillet til det modsatte. Så gå til Indstillinger> Læsning og kontroller indstillingerne under “Forsideskærme.”

Hvis dit tema ikke kræver nogen sideskabelon til hjemmesides layout, skal du sørge for, at denne indstilling er indstillet til “Dine seneste indlæg.” Hvis dit tema bruger en hjemmesideskabelon, skal dit websted indstilles til at bruge en statisk startside.

Fejlløsning 2 på hjemmesiden

Startside skabelon

Du skal bruge en hjemmesideskabelon. En masse temaudviklere bruger brugerdefinerede sideskabeloner til deres layout på hjemmesiden. Så du skal naturligvis først læse dokumentationsfilerne, men hvis der ikke er noget overhovedet og oprette en ny side, mens du er i redaktøren under Sideattributter> Skabelon Kontroller, om der er en Startside, Hjemmeside, Forside eller lignende skabelon. I så fald skal du sandsynligvis oprette en side ved hjælp af denne skabelon, gemme / udgive den og derefter gå over til Indstillinger> Læsning for at indstille det som din statiske indstilling på forsiden.

4. Min webadresse er “grimme”

Som standard er WordPress url-strukturen ikke meget “smuk” meget mindre SEO-venlig. Så når du først konfigurerer dit websteds URLS, kan det se grim ud (en mash af post-ID, offentliggørelsesdato, posttitel og endda kategorien). Bare rolig – det er let at løse.

Grimme URL’er Fejlløsning

Permalink-indstillinger

Så hvis dine webadresser ikke ser så godt ud (dit websted.com/?p=1), skal du bare gå til Indstillinger> Permalinks og ændre din indstilling til indstillingen “Postnavn” (eller en af ​​de andre – vælg bare den der bedst fungerer for dig).

5. Mine indlæg vender tilbage 404 fejl

Github 404 Fejl

Hvis du har indlæg, der nu returnerer en 404-fejlside, skal du ikke få panik (endnu) det meste af tiden, at dine indlæg stadig er der, og du skal bare opdatere dine permalink-indstillinger for at løse problemet. Dette er meget almindeligt med temaer, der bruger tilpassede indlægstyper. Hver gang du aktiverer et nyt tema, der bruger tilpassede indlægstyper, skal du nulstille dine permalinkindstillinger.

Indlæg Viser 404 Fejlløsning

Den enkleste løsning er bare at gå til Indstillinger> Permalinks og klik på Gem-knappen. Normalt gør dette tricket. Men hvis dette ikke fungerer, skal du muligvis opdatere din .htaccess-fil manuelt (bemærk: vi anbefaler ikke at tackle dette på egen hånd, hvis du er splinternyt til WordPress, i stedet skal du muligvis kontakte en freelance-udvikler for at få hjælp) . Du kan læse mere om ved hjælp af WordPress permalinks i WordPress-kodex.

6. Min menu er tom

For dem, der bruger WordPress dagligt, har du sandsynligvis ikke dette problem, men hvis du er meget ny med WordPress eller du brugte WordPress for et par år siden og bare kommer tilbage til det, kan du måske forvirre, hvorfor din menu er tom, når du installerer temaet.

Manglende menufejlløsning

WordPress-menuindstillinger

Standard WordPress-temaet har en tilbagevenden til WordPress-menuen i tilfælde af, at der ikke er nogen opsætning, men ikke alle temaudviklere har føjet dette til deres egne temaer.

Gå over til for at sikre, at dine menuer fungerer Udseende> Menu for at opsætte din menu.

 1. Sørg for, at du har en menu. Hvis du ikke gør det, skal du oprette en (check dette indlæg for at lære at konfigurere menuer i WordPress)
 2. Sørg for, at menuen er tildelt et sted. Under din menu skal du se “Displayplaceringer” – dette er menupunkterne indbygget i dit tema. Nogle temaer har muligvis kun en hovedmenuplacering, andre kan have tonsvis af placeringer. Bare sørg for at kontrollere indstillingen for, hvor du vil have din menu til at vises, og gem derefter.

7. Nyt tema bruger udvalgte billeder, men jeg har et væld af indlæg uden dem

Før WordPress 2.9 var der ikke et vist billede (indsæt miniaturebilleder) support i WordPress, så mange temaer brugte metaindstillinger eller brugerdefinerede felter til at definere fremhævede billeder, eller de havde ikke nogen form for standardindlægsbillede.

Så måske skifter du fra et ældre tema til et nyt, der understøtter fremhævede billeder, eller måske var dit tidligere tema bare meget minimalt og brugte dem ikke. Vi tager ikke timer at gennemgå dine hundreder af poster for at indstille det viste billede (eller måske er du), så der er en hurtig løsning til dette, og det kommer i form af et plugin!

Ingen udvalgte billeder Fejlløsning

Easy Tilføj miniatureplugin

En enkel løsning er at bruge “Nem Tilføj miniaturebillede”Plugin til automatisk at indstille fremhævede billeder på gamle indlæg. Bare installer, aktiver og følg instruktionerne for at tilføje billeder til gamle poster. Fremover skal du bare huske at tilføje dine fremhævede billeder, når du offentliggør nye indlæg.

8. Slides, Accordeions, Toggles, Tabs … Ikke eller stoppet Arbejde!

En masse WordPress-temaer i disse dage bruger java-script / jQuery til at forbedre temaerne ved at tilføje ting som billedskydere, skift, trekkspil, faner, mobile menuer, billede svæver … osv..

Hvis disse funktioner ikke fungerer på dit tema eller pludselig holder op med at arbejde, gør det sandsynligvis en slags javascript-fejl, der får alt til at gå i stykker.

Ødelagte dias, skifter, faner osv. Fejlløsning

WP Engine Cache

Den første ting du skal gøre er deaktiver alle dine plugins, ryd din cache (alle af dem), og indlæs dit websted igen for at kontrollere, om alt fungerer, hvordan det skal være. Hvis det er tilfældet, kan du nu aktivere dine plugins 1 efter 1, og så snart det går i stykker, ved du, at det sidste plugin var det, der forårsager problemer (bemærk dette plugin, deaktiver derefter fortsæt med at gøre det samme).

Når du ved, hvilket plugin / plugins der forårsager problemet, kan du enten søge efter nyt plugin med den samme funktionalitet, der er kompatibel, eller du kan kontakte plugin eller temaudvikler for at fortælle dem om konflikten (først inspicere siden for at se, hvad de faktiske problemer er, så du kan kontakte den relevante person – hvis det er en plugin-fejl, send en note plugin-dev, eller hvis det er en temafejl, tema-dev).

9. Stylingændringer gør ikke noget

Så du har dit tema hele opsætningen, og nu vil du ændre den måde, det ser ud til at give det mere af din egen “personlighed” og virkelig få det til at matche dit brand, din forretning, din niche … osv. Så du er begyndt at tilføje noget tilpasset CSS til dit websted eller ændre stilarket, men hver gang du opdaterer dit websted påvirker ingen af ​​dine ændringer nogen!

Manglende stilredigeringer Fejlløsning

WordPress Live Customizer

Der er nogle få trin, du kan tage for at sikre, at dine redigeringer anvendes:

 • Deaktiver cache: Det mest almindelige problem er, at du har en slags cache-plugin, f.eks W3 samlet cache installeret og cache din CSS. Hvis du gør det, skal du deaktivere det.
 • WordPress Customizer: Hvis du bruger tematilpasseren, skal du prøve at klikke på knappen Gem og derefter opdatere siden for at se, om dine ændringer får betydning.
 • Baggrund ændrer ikke: Hvis du simpelthen prøver at ændre baggrunden ved hjælp af WordPress baggrundsdashboard, har du muligvis problemer, hvis det tema, du bruger, har et billedsæt til baggrunden. Prøv at uploade et nyt billede bare for at teste, fordi det skulle tilsidesætte det. Upload af en ensfarvet 1px og indstilling til gentagelse kan også være en anstændig mulighed.
 • Ændringer i WordPress Editor: Hvis du prøver at foretage ændringer via WordPress-editoren på Udseende> Editor ændringerne gemmes muligvis faktisk ikke på grund af serverrettigheder, men hvis dette er tilfældet, vil du modtage en fejl. Du kan lære mere om indstille filtilladelser her.

10. Jeg har opdateret mit tema, og alle mine ændringer er væk!

Den mest sandsynlige årsag til denne fejl er, at du har foretaget manuelle ændringer til dine skabelonfiler, såsom filen style.css (normalt). Når du derefter opdaterede dit tema, blev dine redigerede filer overskrevet med standard temakoden. Derfor anbefaler vi ALDRIG at ændre det originale tema.

Temaændringer er gået Fejlløsning

Tilføjelse af tilpasset kode til WordPress

Desværre kan dine redigeringer være væk for evigt, medmindre du har en sikkerhedskopi af dit websted, som du kan bruge til at gendanne det. Nogle hostingfirmaer tilbyder 30-dages værdi af sikkerhedskopiering af websteder, så prøv at kontakte din vært, hvis du har brug for hjælp til at finde og / eller vende tilbage til en sikkerhedskopi. Hvis du har din egen manuelle sikkerhedskopi, skal du være i stand til at gendanne dine temafiler via FTP.

Selvom du muligvis ikke kan løse dette problem i øjeblikket, kan du tage forholdsregler for at være sikker på, at du ikke er i denne situation igen. Når du i fremtiden vil redigere dine temaer, skal du bruge et (eller flere) af følgende:

 • Brugerdefineret CSS-plugin. Hvis du kun har brug for et par små tweaks, kan du bruge et tilpasset CSS-plugin til at oprette dine tweaks og sikre, at de ikke slettes under en temaopdatering. Her er et to, vi kan lide:
  • Gul blyant CSS Editor
  • CSSHero Visual CSS Editor
 • Opret et barn-tema. Oprettelse af et underordnet tema er sandsynligvis den bedste metode til at tilpasse dit tema og vil give den største fleksibilitet og endda give dig mulighed for at redigere skabelonfiler (udover bare style.css), fjerne eller tilføje nye scripts samt tilføje tilpassede funktioner.
  • Tjek denne artikel for at lære, hvordan man opretter et WordPress-underordnet tema.
 • Oprethold fuld sikkerhedskopiering af websteder. I tilfælde af, at noget går galt, er det altid en god ide at gemme sikkerhedskopier af dit websted. Til dette anbefaler vi stærkt, at du sikkerhedskopierer dit WordPress-websted (som adskiller sig fra de server-sikkerhedskopier, som dit hostingfirma muligvis kan tilbyde) ved hjælp af et af følgende:
 • Hold en Changelog. Uanset om du redigerer skabelonfilerne manuelt (bedste nej til) eller bruger et underordnet tema, er det at oprette en changelog den bedste måde for dig at holde styr på alle de justeringer, du har lavet til temaet. Det er især nyttigt, hvis noget går i stykker, så du kan spore og se, hvor du muligvis har begået en fejl.

Afslutter

Der har du det – 10 almindelige WordPress-fejl plus løsninger, så du kan rette dem. Men dette er blot et par af de fejl, vi ser folk støder på ofte. For flere tip, bør du også se på denne guide, vi skrev om hvordan du installerer dit Themeforest WordPress-tema (selvom guiden har tip, der gælder for de fleste temaer).

Hvis du har andre problemer, skal dit første skridt være at udføre en hurtig Google-søgning for at se, om du selv kan finde et svar. Hvis du efter at have undersøgt på egenhånd stadig ikke kan finde et svar, kan du prøve at kontakte temaet eller plugin-forfatteren (hvis det er et problem med deres produkt) eller besøge et forum som Reddit eller Envato for at se, om et medlem af samfundet kan hjælpe. Chancerne er, at den fejl, du får, er mere almindelig, end du tror!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map