WordPress WP REST API: Mit jelent neked

A WordPress WP REST API v1.2.3 bővítést és funkcionalitást ad a már robusztus és megbízható tartalomkezelő rendszerekhez. Jelentős előnyt kínál minden WordPress fejlesztőnek vagy bármely felhasználónak, akinek speciális üzleti igényei vannak, a niche alkalmazásfejlesztésben. A REST tervezési szolgáltatások és az egyéni postai típusoknak a WordPress kódba történő beépítése azt egy teljesen új alkalmazási keretré alakítja, amely alkalmazkodni tud az egyedi adatokhoz, új szoftver-szolgáltatásként ökoszisztémákat alkalmaz, és viszonylag könnyen megérthető és karbantartható marad..


Ez az API megbízható megtérülést jelent az idő és pénz befektetésén, mivel alapvető funkcionalitása kevésbé valószínű, hogy új adattípusok bevezetésekor vagy harmadik féltől származó protokollok megváltoztatásakor megsérül. A RESTful alkalmazásprogramozási felület (API) a fejlesztőnek funkcionális rugalmasságot kínál a WordPress számára. ez meghosszabbítja élettartama is újrafelhasználható eszközként.

Ez a cikk felvázolja a felhasználók és a fejlesztők előnyeit azáltal, hogy röviden leírja a REST jelentőségét, mint az általános webdizájn-koncepciót és a WordPress-funkciót is. A WordPress v3 utáni fejlesztések kiaknázása, mint például a felhasználó által végrehajtott egyedi üzenettípusok, kibővíti a tartalomkezelésen túl is népszerű hátteret az újrafelhasználható, testreszabott szolgáltatások szolgáltatójává, amelyeket a fejlesztő ésszerűen rövid idő alatt felépíthet. Ezek a nagy fejlesztések, a CPT-k és a REST önmagukban új funkciókat és bővíthetőséget biztosítanak egy jól ismert és nagyon stabil szoftver termékhez.

Mi a REST?

A REST (REpresentational State Transfer), a Hypertext Transfer Protocol (HTTP) használatával, olyan webdesign-koncepció, amely a WordPress fő előnyeit kínálja, például:

 • Agnosztikai keretrendszer, amely nagyobb stabilitást biztosít az adattípusok változásakor.
 • Az a képesség, hogy kölcsönhatásba lépjen a régi objektumok és igék szélesebb körével.
 • Az új hitelesítési protokollokkal való együttműködés.
 • Újrafelhasználható interfészek, függetlenül a natív protokolloktól, például a JSON és az AJAX.
 • Háttér-integráció különféle pluginekkel és egyéb szolgáltatásként szolgáltatásként.
 • Skálázhatóság az új alkalmazási felületek fejlesztésével.

Hogyan működik az Ön számára a REST??

wordpress-working-for-you

Építészeti és alkalmazásprogramozási felület (API)

A hálózatépítés és a számítógépes hardver általában a klasszikus szoftvertervezés alapjaként jelenik meg; a „puha” emberi felület tetején van. Az Open Systems Interconnect (OSI) referencia-architektúra hét megkülönböztethető réteget halmoz fel, mint egy esküvői torta, az alkalmazás-programozási felülettel (vagy API) a tetején. A WordPress egy olyan alkalmazás, amely ezen az API-rétegen működik.

Bármely alkalmazás az operációs rendszer tetején fekszik, amikor tovább osztja a felső API-t. Az alkalmazás a helyi tárolóból, a hálózati kapcsolatokból vagy az internetről gyűjtött adatokat hasznos információkké alakítja át, előre meghatározott protokollok, előre programozott szabályok és eljárások szerint. A böngésző egy példa az operációs rendszeren futó alkalmazásokra.

A hipermedia adatobjektumok kölcsönhatásba lépnek ebben a memóriakészletben a kód specifikációk (például a HTML „igék” GET, PUT és DELETE), valamint a biztonsági hitelesítési szabványok, például az OAuth, CORS és SSL alapján. Valószínűleg olyan szoftvert készített olyan ügyfelek számára, amelyek rögzített objektumokat rögzítettek ebben a memóriakészletben. A speciális API-kat úgy tervezték, hogy rögzítsék (kölcsönhatásba lépjenek) bizonyos típusú objektumokkal.

REST mint esélyegyenlőségű szoftver-munkáltató

A REST abban különbözik a régebbi webes alkalmazás-tervezetektől, hogy lazán definiálja vagy meghatározza ÚJRAbemutatja az objektumok megtalálásának módját a memóriában. A memóriában lévő „lebegő szabad” tárgyak szélesebb köre kerül a fedélzetre (State Transfer), mivel a REST API-t nem korlátozza az, hogy szigorú szabályokkal, meghatározásokkal, specifikációkkal vagy protokollokkal „látja” az adatokat. A REST terv elfogadása kiküszöböli a külön API-k létrehozásának szükségességét minden új projekthez. Ez a szoftvertervezés nagyobb rugalmasságot biztosít az adatok vagy a protokollok jövőbeni változásaival kapcsolatban.

Miért fontos a szétválasztás az ön számára

Az agnosztikus kifejezést egy REST webdizájn leírására használják, mert azt lekapcsolták (vagy nem volt összekapcsolva) a régebbi protokollok és előírások sok korlátozása miatt. Ez a leválasztás különösen fontos, mivel az adatok eltolódnak egy régebbi hipertext fókuszról a hipermedia új, szélesebb definíciójára, kiterjesztve a hiperhivatkozással ellátott adatok hipertext szövetét grafika és videó felvételére. A webdizájn elválasztása a megállapított szabályoktól és specifikációktól fontos, mivel a meghatározások megváltoznak.

Az adatok szélesebb körű elképzelései, valamint az interoperabilitás például a HTTP ige és a szintaxis használatában javítják a webdizájn kiterjeszthetőségét és méretezhetőségét. A fejlesztők ugyanazokat az alapműveleteket („örökös igeket”) alkalmazhatják nyitottabb objektumokra, a szoftver „megtörése” nélkül. A REST a nyelvek és specifikációk széles skáláját elemzi, előítéletek és előítéletek nélkül. A REST-et a régi rendszerek és a WordPress weboldalai közötti új interakciók univerzális fordítójának tekintheti.

URL-ek és a tárgyak internete (IOT)

A feltörekvő tárgyak internete (IOT) szintén kényszeríti a változásokat a tárgyak univerzumában és annak ismertetésében, például a WordPressben. Vegye figyelembe az objektumok azonosításának módját az Universal Resource Identifier (URI) és annak egységes erőforrás-azonosító (URL) és egységes erőforrás-név (URN) alkomponensek segítségével.

Hasonlítsa össze például azokat a URL-eket, amelyek ugyanazon tartomány különböző protokolljait írják le, például http://mydomain.com és ftp://mydomain.com. Ahogy az IOT kibővül, az URI név, hely és visszakeresési módszerek sokfélesége nagyobb, és nagyobb rugalmasságot igényelnek a szemcsés különbségek kezelésekor. A REST mint webdesign-koncepció inkább a szoftverfejlesztést segíti, mint akadályozza.

RESTFUL WordPress alkalmazáskeret

WP-pihenés-api

A taxonómiáktól az egyedi postai típusokig

Post típusok Korlátlan és Pods, mindkettő fel van tüntetve a WordPress.org a kulcsszó alatt postai típusok, aktiváláskor automatikusan megadja a kód módosításait, amelyek lehetővé teszik, hogy például felhasználó által definiált egyedi postai tipusokat (CPT) hozzon létre saját külön taxonómiájukkal.

Ezek a bővítmények azonban csak a WordPress törzsfájljainak kódváltoztatását biztosítják. A felsorolt ​​szoftvercsomagok egyike sem fogja kitölteni a regisztrált CPT-k és taxonómiák megjelenítéséhez szükséges kódot a telepítés témájában. Az összes csomaghoz vagy további kézi kódolás szükséges, vagy kiegészítő szoftver-kiegészítők vásárlása szükséges, amelyek menüvezérelt szoftvermódosításokat végezhetnek további kézi kódok nélkül. Egy másik beépülő modul, amelyet figyelembe kell venni Custom Post Type UI által webdev Studios. Ezenkívül csak a WordPress alapfájljait is frissíti.

A tartalomkezelő rendszertől az alkalmazási keretig

A fejlesztők azóta WordPress v3.0 “Thelonius”, regisztrálhatják saját CPT-jüket, és így átalakíthatják a klasszikus WordPress Content Management System (CMS) keretrendszert testreszabott adattípusú alkalmazásokká. A REST a szolgáltatás képességét kiterjeszti olyan protokollokra, specifikációkra és szoftver technológiákra, mint a JSON és az AJAX. Ha fejlesztői megélhetést él, akkor számít, mennyire jól és milyen gyorsan tudja lefordítani az ügyfél igényeit egy könnyen kezelhető szoftverré, amelyet ismernek és bíznak..

Van mind a működő, mind a béta verzió WP REST API v2.0-beta4. Csak a tesztelés céljából használja a béta verziót; soha ne telepítse azt a gyártási weboldalra.

A jövőbeli alkalmazásokhoz testreszabott WordPress

Összefoglalva: a REST API és a CPT nem jellemző a WordPress végfelhasználói igényeire. Ha azonban fejlesztő vagy, akkor fizetni kell az ügyfelek üzleti igényeinek kielégítéséért, nem csak egy stabil, de a piacon elérhető tartalomkezelő rendszer biztosításáért. Szüksége van egy olyan keretrendszerre, amely megtérül az idő és pénz befektetésével. Bármely WordPress-felhasználó egy stabil, megbízható keretet akar, amely kevésbé valószínű, hogy megszakad, ha a protokollok megváltoznak, vagy az adattípus módosul, hogy tükrözze az új attribútumokat. A REST API javítja a megbízhatóság és a teljesítmény ezen bizonyosságát.

A REST API beépítése és a CPT-k figyelembevétele speciális taxonómiákkal mindig érdemes tevékenység. A REST API lehetőséget kínál a külső forrásokból származó hozzáadott funkciók szélesebb körű elérésére és az alkalmazás tervezésének hosszabb tartósságára, mivel könnyebben beilleszti a protokollok jövőbeni változásait. Ennek az API-nak és a CPT-knek a telepítése biztosítja az ügyfelek igényeinek költséghatékony módon történő kielégítését most és a jövőben.

Hogyan találja a működő REST API-t? Izgatottan érzi magát a WordPress jövője ezzel az új funkcióval? Tudassa velünk a megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map