WordPress vs Wix – melyik platform a legjobb a projektéhez?

WordPress vs Wix - melyik a legjobb

Nehéz lehet a webhely létrehozására szolgáló platform kiválasztása, és sok felhasználó összehasonlítja a WordPress és a Wix szoftvert. Mind a WordPress.org, mind a Wix népszerű és jó hírű megoldások, amelyek lehetővé teszik egy lenyűgöző weboldal felépítését. Tehát melyik lehetőség felel meg legjobban a projekt igényeinek?


Ebben a WordPress vs Wix útmutatóban részletesen megvizsgáljuk ezt a két népszerű megoldást. Megvizsgáljuk, hogy mindkét lehetőség milyen lehetőségeket kínálhat, könnyű használatot és főbb jellemzőiket. A cikk végére képesnek kell lennie arra, hogy magabiztosan dönthessen arról, hogy melyik platform van az Ön számára megfelelő.

Bevezetés a WordPress.org oldalba

WordPress.org v Wix

Világossá válik, hogy amikor a cikkben a WordPress-ről beszélünk, csak a WordPress.org-ra hivatkozunk. Ha további információt szeretne a WordPress.com-ról és a kettő közötti különbségről, kérjük, olvassa el a WordPress.com vs WordPress.org cikkünket.

WordPress.org egy teljesen ingyenes, saját üzemeltetésű tartalomkezelő rendszer. Nem kétséges, hogy a WordPress nagyobb tanulási görbével rendelkezik, mint egy olyan megoldás, mint a Wix. Ennek ellensúlyozása azonban az, hogy a WordPress lehetővé teszi a teljes ellenőrzést bármilyen projekt felett. Ez nem csak lehetővé teszi bármilyen típusú webhely létrehozását, hanem minden webhelyet testreszabhatja a pontos előírásoknak megfelelően.

A WordPress-t olyan fejlesztők, tervezők és más internetes vállalkozások közössége veszi körül, amelyek WordPress témák, plug-inek és egyéb eszközök és megoldások széles választékát hozzák létre, fejlesztik és támogatják. Ezért a WordPress lehetőségei korlátlanok. Új termékeket folyamatosan bocsátanak ki, és mindig van segítség és támogatás, ha van rá szükség. A felhasználóbarát WordPress tervezőeszközök létrehozása iránti közelmúltbeli törekvés azt is jelenti, hogy ha nem akarja megérinteni a kódot, akkor az sincs sem. Ennek ellenére továbbra is megőrizheti a WordPress büszkélkedhetőségét és rugalmasságát.

Bevezetés a Wix-be

Wix v WordPress.org

Wix egy freemium felhő alapú webépítő platform. Több mint 100 millió ember vendéglátásaként, 180 különféle országban a Wix-et széles webes választék készítésére használják. A professzionális és üzleti weboldalaktól kezdve a blogokig, az e-kereskedelem áruházakig, a fotósokig, a tervezőkig és így tovább, ez a rugalmas megoldás bármilyen projekthez használható.

A Wix egyik legfontosabb látványossága, hogy felhasználóbarát. Alapvető és hasznos eszközöket, sablonokat és funkciókat kínál, amelyek biztosítják, hogy minden létrehozott weboldal tervezési folyamata gyors és szórakoztató legyen. A mesterséges tervezési intelligencia (ADI) és az intuitív drag and drop oldalkészítő kombinációjának felhasználásával a Wix mindenki számára elérhető, függetlenül a készségektől és a webdizájn tapasztalatától.

Tehát most van egy általános elképzelésünk arról, hogy mit kínál ez a két erős platform, nézzük meg részletesebben a WordPress vs Wix legfontosabb funkcióit.

Árazás

Bár korábban kijelentettük, hogy a WordPress.org teljesen ingyenesen használható, továbbra is fizetnie kell a tárhelyért és a domain név kezdeti vásárlásáért (a következőkben tárgyaljuk). Maga a WordPress szoftver azonban ingyenesen telepíthető és használható. Számos ingyenes WordPress téma és plugin található, amelyek lehetővé teszik gyönyörű, elegáns webhelyek létrehozását, lenyűgöző funkcionalitással. És mindezt anélkül, hogy egy dollárba kerülne. Prémium témák és beépülő modulok szintén megvásárolhatók, ha további fejlett szolgáltatásokra van szüksége.

A Wix ingyenes lehet, azonban az ingyenes csomag tartalmaz Wix hirdetéseket és logókat, alacsony sávszélességet és tárolást, és számos más területen is korlátozott. Ha saját domain nevet szeretne használni, akkor a Basic opciót kell választania prémium terv. Válassza ki a Combo tervet, hogy felszabadítsa webhelyét a Wix-hirdetésekből. Vagy ha online áruházat kíván létrehozni, akkor meg kell vásárolnia az e-kereskedelem tervet. Ezért, bár a Wix kezdetben lehetővé teszi webhelyének ingyenes létrehozását, gyorsan megtalálhatja magának a havi előfizetés fizetését, mivel a webhely növekszik, és annak igényei változnak..

Tárhely és domain nevek

A Wix könnyebb általános beállításokkal rendelkezik, mint a WordPress.org. Ennek egyik oka az, hogy webhelyének tárhelyét és domainnevét a Wix kezeli. A WordPress.org használatával azonban felelősséget kell vállalnia a megfelelő domain név és tárhely-szolgáltató kiválasztásáért és megvásárlásáért.

Hosting összehasonlítva

Ha összehasonlítjuk a WordPress és a Wix szolgáltatást, akkor a kettő egyik legnagyobb variációja. Azok számára, akik a WordPress-t választják webhelyük elkészítéséhez, meg kell kutatniuk és meg kell vásárolniuk a webhely igényeinek megfelelő hostot. Számos WordPress-támogató webhelyét egy WordPress-tárhelyszolgáltatóval, például a WPEngine-kel üzemelteti. Ha azonban ez eredetileg túl drága az új projekt számára, akkor számos más tárhely-szolgáltató kínál olcsóbb, de még mindig legmagasabb szintű tárhelyet WordPress webhelyének.

Ne feledje, hogy a vállalkozása és az internetes forgalom növekedésével mindig frissítheti tárhelyét; ez a WordPress használatának szépsége, mivel a webhelyét mindig teljes mértékben uralja. Ha többet szeretne megtudni webhelyének megfelelő hostolási szolgáltatásról, olvassa el a WordPress tárhely útmutató Mit kell keresni.

A Wix viszont csak felhőalapú megoldás. Az összes, a platformon létrehozott webhelyet saját szerverein tárolja, így a Wix esetében nem szükséges megfontolni, hogy melyik host szolgáltatót használja. Az ingyenes csomagban biztosított tárhely és sávszélesség azonban nem lesz sokáig elegendő, ha népszerű és sikeres webhelyet akar létrehozni..

A domain név beállításának összehasonlítása

A WordPress webhely beállításakor ki kell választania és meg kell vásárolnia a saját domain nevét. De a hostolási tervtől függően ez már szerepelhet. Például a Bluehost ingyenesen tartalmazza a domain név első évét, és mivel a gazdagépen állítja be, nincs olyan bonyolult mutató vagy CNAME-cucc, amellyel foglalkozni tudna..

A Wix azonban lehetővé teszi a a kiválasztását és használatát ingyenes aldomain, hogy ők majd felállítják az ön számára. Ennek az aldomainnek az a hátránya, hogy domain nevének „yourwebsitename.wix.com” lesz. Ha szabadon álló domain nevet (‘.wix.com’ nélkül), vagy korábban vásárolt domaint szeretne átvinni, frissítenie kell egy prémium Wix csomaghoz.

Könnyű használat vs Vezérlés

A Wix kezdetben úgy tűnik, hogy a WordPress.org fölött van a felső kéz. Teljesen kezdőknek készült, ez a megoldás nagyon egyszerűvé teszi a weboldal összeállítását. A megoldás, amely egyértelmű lépésről lépésre, előre elkészített sablonokkal és front-end blogolással szolgál, számos egyéb szolgáltatás mellett. Ennek a „könnyű használatnak” köszönhetően azonban nyilvánvalóan hiányzik az ellenőrzés. És a „kontroll” az, ahol a WordPress kiemelkedik.

A WordPress kétségkívül lassabb telepítéssel rendelkezik, és több időbe telik a tanulás, ha nincs korábbi webdizájn tapasztalata. Ugyanakkor teljes mértékben uralja az ezen a nyílt forráskódú platformon kifejlesztett webhelyeket, lehetővé téve ezzel, hogy kihasználhassa a WordPress által biztosított kiváló rugalmas funkciókat és funkciókat. Tehát, ha időt vesz igénybe a WordPress bonyolultságának megismerésében, hosszú távon magasabb színvonalú weboldalt tud elérni..

A WordPress telepítése

WordPress Irányítópult

A WordPress meglehetősen egyszerű telepítési és beállítási folyamatot kínál. A domain név és a tárhely megvásárlása után a host szolgáltatónak telepítenie kell a WordPress alkalmazást az Ön számára. A következő lépés egy téma kiválasztása, amely megadja webhelyének a kívánt kialakítást. A téma telepítése után módosíthatja webhelyének megjelenését és hangulatát, a téma lehetővé teszi.

Sok téma lenyűgöző testreszabási lehetőségekkel rendelkezik, és a WordPress Customizer alkalmazást használja a weboldal elején, így a módosításokat megnézheti, amikor azokat elvégzi. A prémium témák gyakran tartalmaznak egy drag and drop oldalkészítőt. Például a saját WPExplorer témánk, az Összes szállítás az élő oldalkészítővel, a Visual Composer-rel. A prémium oldal-készítő lehetővé teszi az emberek számára, hogy könnyű, mégis kiterjedt változtatásokat végezzenek webhelyük kialakításában, ha akarják. A WordPress oldalkészítő beépülő modult is megvásárolhatja, ha a témája nem tartalmazza.

A WordPress további lehetőségei között szerepel a kód módosítása, ha van kódolási tapasztalata, hogy korlátlan testreszabási lehetőségeket biztosítson. Vagy ha speciális funkcionalitást szeretne hozzáadni a webhelyéhez, anélkül, hogy kódolni kellene, akkor további beépülő modulokat szerezhet be (a témák és a beépülő modulok mindkettőt alább említjük).

Wix telepítő

Wix Editor

A Wix néhány lehetőséget kínál weboldal létrehozására. Választhat a Wix mesterséges tervezési intelligencia (ADI), a Wix szerkesztő és az oldalkészítő használatával, vagy használhat Wix kódot is. Az ADI úgy működik, hogy személyes preferenciái alapján weboldalt készít neked. Egyszerűen válaszoljon néhány kérdésre, írja be a webhelyen megjelenő kulcsfontosságú információkat, és a Wix végzi el a többit. Az ADI alapvető módosítási lehetőségeket is nyújt, valamint lehetővé teszi további oldalak és egyéb extrák hozzáadását, amelyekre webhelyén szükség lehet.

Ha úgy dönt, hogy a webhelyet ADI nélkül hozza létre, akkor ezt a Wix Szerkesztőben fogja megtenni. Ez egy hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a kiválasztott sablonok testreszabását (a sablonokat a következőkben tárgyaljuk). Egyszerűen húzza el a tervezési elemeket, ahová és ahová szeretné, válasszon a képek, videók és hangok széles skálájából, adjon hozzá egy hátteret, változtasson meg a betűkészlet stílusát és méretét, és még sok másat. Gyorsan új oldalakat és blogcikkeket is felvehet, Wix SEO adatok és a szociális média gombjai.

Témák és sablonok

A funkcionális és stílusos WordPress téma vagy a Wix sablon biztosítja, hogy webhelye nagyszerű felhasználói élményt nyújt, és lehetővé teszi, hogy webhelye kitűnjön a tömegből. Tehát hogyan lehet összehasonlítani a WordPress vs Wix sablonok témáit?

WordPress témák

WordPress témák

A WordPress ezzel szemben, ezreket kínál ingyenes és prémium témák közül választhat. Ez gyakorlatilag garantálja Önnek egy egyedi weboldalt, amely úgy néz ki és működik, mint senki más. Ingyenes témák találhatók a WordPress lerakatban, és mindegyikük szigorú teszteken ment keresztül annak biztosítása érdekében, hogy azok kiváló minőségűek legyenek. Költségvetésben vagy éppen kezdődő felhasználók számára egy ingyenes téma kiváló lehetőség lehet, mivel a szükséges kiegészítő funkciókat mindig hozzáadhatjuk a WordPress bővítmények segítségével. Az ingyenes témák is gyakran gyorsabban vannak beállítva, alapvetőbb eszközkészletük miatt.

Ha professzionális és funkciókban gazdag webhelyet szeretne létrehozni a get-go programból, akkor érdemes pénzt költeni és prémium témát vásárolni. A célra kialakított témák tartalmazzák az összes megfelelő funkciót, amelyek az Ön webhelyének réséhez szükségesek. Vagy kiválaszthat egy többcélú témát, amely lehetővé teszi bármilyen stílusú webhely felépítését.

Prémium téma vásárlásakor mindig ellenőrizze az értékeléseket, és vásároljon olyan jó hírű üzletektől, mint például a Themeforest, vagy a nagyobb WordPress fejlesztőktől, például az Elegant Themes vagy a StudioPress. A prémium témák gyakran tartalmazzák a rendkívül hasznos támogatási fórumokhoz való hozzáférést, a kiterjedt dokumentációt és akár az egyhez segítséget is. Ez felbecsülhetetlen értékű lehet azok számára, akik korlátozott tervezési tapasztalattal rendelkeznek.

Sablonok a Wix-ből

Wix sablonok

A Wix alig kínál 500 sablon a webhely felépítéséhez. Kategóriákba osztva, akár weboldalt szeretne létrehozni blogkészítéshez, üzleti, élelmezési, utazási, fényképezési vagy valami máshoz, számos sablon közül választhat..

A sablonok tartalommal és képekkel vannak ellátva, így ezeknek a demóknak a kívánt részét felhasználhatja vagy módosíthatja. A drag and drop oldalkészítő megkönnyíti a testreszabást. És ha inkább egy üres vászonnal kezdi, akkor számos üres sablon közül választhat.

Bővítmények és alkalmazások

Ha további funkcionalitást kell hozzáadnia a webhelyéhez, használhat WordPress beépülő modulokat vagy Wix alkalmazásokat. Vessünk egy pillantást a kettő közötti különbségre …

WordPress plugins

WordPress plugins

A WordPress ezer bővítményt kínál, amelyeket telepíthet a webhelyére. Bármilyen funkcióra van szüksége, számtalan bővítmény közül választhat, amelyek mindegyike csak azt kínálja, amit keres. A WordPress beépülő modulokat szintén rendkívül könnyű telepíteni, és a beépülő modultól függően percek alatt beállíthatók.

Ingyenes bővítmények megtalálhatók a WordPress lerakat és prémium pluginek olyan piacokon keresztül, mint a CodeCanyon, vagy közvetlenül a fejlesztők webhelyein. Ne feledje, hogy mindig ellenőrizze a pluginek áttekintését, és csak azokról a webhelyekről vásároljon, amelyek jó hírnevet képviselnek a kiváló minőségű termékek iránt.

Wix Apps

Wix Apps

A Wix számos ingyenes és prémium alkalmazások extra funkcionalitást adhat a webhelyéhez (bár nem olyan sok, mint a WordPress). Az ingyenes alkalmazások között megtalálható a Wix Pro Galéria, amely lehetővé teszi, hogy gyönyörű fényképeit a galéria formátumában jelenítse meg a webhelyén, a Wix Forum, amely lehetővé teszi webhelyének közösségi központjává változtatását, valamint a Wix Google Maps alkalmazást..

A Wix által biztosított számos alkalmazás, amelyre vállalkozása növekedéséhez szüksége lesz, csak áron elérhető. Ezek a prémium alkalmazások olyan funkciókat kínálnak, amelyek a WordPress-rel ingyenes pluginek és megoldások révén elérhetők. Ezért, ha a Wix-et választja, hosszú távon sokkal több pénzt költhet el egy teljesen működőképes weboldal létrehozásához.

Karbantartás, biztonság és támogatás

Mivel a Wix egy felhőalapú megoldás, amely biztosítja az Ön webhelyének tárhelyét, a webhely karbantartásával és biztonságával minden gondot visel. Ez pozitív lehet, ha nem akarja zavarni a saját webhelyének biztonsága és frissítései. A Wix egy súgót is kínál, amely kiterjedt dokumentációt tartalmaz, és ahol böngészhet cikkeket és kérdéseket tehet fel. Jelentést is küldhet, hogy személyes segítséget kapjon, ha erre szüksége van. Míg a támogatás hasznos, sok bizalmat kell adnia a Wix-nak, hogy webhelye biztonságban maradjon.

Ha a WordPress-t választja, akkor nagyobb felelősséget kell vállalnia webhelyének karbantartásáért és biztonságáért (ami jó dolog – a ti végül is weboldal). Így a webhelyed feletti ellenőrzés alatt áll, ahelyett, hogy vakon bíznék a harmadik felekben. Ki kell választania egy jó tárhely szolgáltatót, amely szilárd biztonsági gyakorlatokkal rendelkezik, és esetleg telepítenie kell a további WordPress biztonsági bővítményeket. Ráadásul fontos, hogy folyamatosan frissítse a beépülő modulokat, a témát és a WordPress magját. A webhely biztonságának megőrzésével kapcsolatos további információkért olvassa el a WordPress webhelyének biztonságának javításáról szóló cikket.

Mint korábban említettük, a WordPress jelenet hatalmas, végtelen WordPress webhelyekből, hasznos fórumokból, oktatóprogramokból és még sok más hasznos információból áll. Ha úgy dönt, hogy prémium témát vagy bővítményeket vásárol, akkor hozzáférhet az egyedi súgókhoz is, így a webhely vagy az egyes eszközök beállítási folyamata gyors és fájdalommentes lehet. Ha bármilyen kérdése van a WordPress-szel kapcsolatban, az idő 99% -ában van egy cikk vagy eszköz, amely segíthet.

WordPress vs Wix – melyiket válassza??

Az Ön által választott platform nagymértékben függ majd a bizalomtól és a webhelyek tervezésének tapasztalatától, valamint a projekt igényeitől.

A Wix ideális azok számára, akik csak egyszerű blogot szeretnének összehozni. Intuitív, beépített segítséggel minden úton. Wix is ​​lenyűgöző munkát végzett a termékük marketingjével. Nagyon világos, hogy mit kap a Wix, és hogyan lehet használni és elérni a platformot és annak eszközeit. Ez sokak számára vonzó, csakúgy, mint a Wix kezdeti ingyenes telepítési lehetőségei. A Wix eszközöket és alkalmazásokat kínál nagyobb projektekhez, ám itt a Wix drágulhat. A nagyobb webhelyeknek és az e-kereskedelem üzleteinek folyamatos (nagyobb) havi díjat kell fizetniük.

Véleményem szerint a WordPress a jobb választás a két platformon kívül azok számára, akik komoly weboldalt akarnak létrehozni vállalkozásukhoz vagy vállalatához. Még az alázatos blogger számára is, ha sikeres webhelyet szeretne létrehozni egy nagykövetéssel, akkor a WordPress lesz a megfelelőbb az Ön számára. Bár a WordPress webhelyén néhány perc hosszabb időbe telik a végtermék telepítése (beleértve a megjelenést és a funkcionalitást), a Súgó a Wix webhelyét jóval jobban meghaladja..

A WordPress használatával a webhely minden aspektusát teljes mértékben ellenőrizheti. Testreszabhatja weboldalának bármilyen elemét, kiválaszthatja az Ön igényeihez legmegfelelőbb tárhelyet, és bővítményekkel egyszerűen hozzáadhat új funkciókat. Ezenkívül korlátozás nélkül létrehozhat és bővíthet webhelyét kifejezetten a rést és a célközönséget figyelembe véve.

Végső gondolatok a WordPress vs Wix-ről

Nem számít, melyik platformot választja, amikor összehasonlítja a WordPress és a Wix webhelyének felépítését, és egyik sem eredményezheti webhelyének sikerét. Csak te teheted ezt! Tehát miután eldöntötte, hogy melyik megoldás van az Ön számára, szánjon időt webhelyének megtervezésére. Legyen felhasználóbarát, fantasztikus tartalmat hozzon létre, adjon hozzá elegáns és vonzó képeket és grafikákat, és ügyeljen arra, hogy kitűnjön a versenytársaktól. Ezután népszerűsítse webhelyét, érje el a célközönséget, és terjessze a következőket, hogy segítse vállalkozása virágzását. Sok szerencsét!

WordPress vs Wix – melyik platform felel meg legjobban a projekt igényeinek? Kérjük, ossza meg gondolatait ezekről a népszerű webdesign megoldásokról az alábbi megjegyzésekben …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map