WordPress vs Blogger – melyik a legjobb a blogodhoz?

WordPress vs Blogger - melyik jobb a blogodhoz

Ha el szeretné indítani a saját blogját, akkor nehéz lehet eldöntenie, hogy melyik platformot használja. Mind a WordPress.org, mind a Blogger nagyszerű lehetőségek, ezért a WordPress vs Blogger útmutatóban egymás ellen ábrázoltuk őket..


A WordPress és a Blogger előnyeinek és hátrányainak alapos megvitatásával arra törekszünk, hogy megértsük, melyik a legjobb megoldás a projekt igényeinek. Tehát kezdjük el!

Bevezetés a WordPress-be

WordPress vs Blogger

WordPress egy nyílt forráskódú szoftver, amely ingyenesen használható, és könnyen testreszabható. Egy nagyon hihetetlen közösség veszi körül a WordPress-t, hozzáférést és támogatást biztosítva számos témához, beépülő modulhoz és eszközhöz. Ez biztosítja, hogy a WordPress felhasználók bármilyen webhelyet létrehozhassanak, egyedi terveket készítsenek, és az egyes projektekre jellemző funkciókat és funkciókat hozzanak létre.

Amikor a cikkben tárgyaljuk a WordPress-t, a WordPress.org-ra hivatkozunk. A WordPress.com egy különálló entitás, és ha többet szeretne tudni róla, tekintse meg a WordPress.com vs WordPress.org cikkünket..

Itt vannak a WordPress.org használatának előnyei és hátrányai …

WordPress.org profik:

 • A szoftver ingyenesen használható és mindig is lesz.
 • Nagyszerű választás mindenkinek, az alázatos bloggertől a globális vállalkozásokig.
 • Webhelyének tulajdonjoga.
 • Korlátlan testreszabási lehetőségek.
 • Téma és beépülő modulok – válasszon a WordPress témák és beépülő modulok ezrei közül.
 • Hozzon létre bármilyen típusú weboldalt, nem csak egy blogot.

WordPress.org Hátrányok:

 • Időbe telik a tanulás.
 • Egy új webhely felállítása percek alatt nem hajtható végre.
 • Fizetnie kell a domain nevéért és a hosting szolgáltatásáért.
 • A webhely biztonsága és karbantartása az Ön felelőssége.

Bevezetés a Bloggerbe

Blogger

Blogger egy blog-kiadói szolgáltatás, amelynek tulajdonosa és üzemeltetője a Google. Az egyik legkorábban elkülönített blogszerző eszköz, a Bloggert eredetileg a Pyra Labs és a Google megvásárolta 2003-ban. Azóta népszerű blogplatformjává vált, amely gyors és egyszerűen használható, ingyenes házigazdásos blogszolgáltatást kínál a tömegek számára. Itt van néhány fő előnye és hátránya.

Blogger előnyei:

 • Ideális új vagy alkalmi bloggerek számára – a Blogger beállítása nagyon gyors és egyszerű.
 • Ingyenesen használható.
 • Használjon saját domain nevet vagy ingyenes Blogger aldomainjét.
 • Ingyenes sablonok – válasszon a Bloggerek ingyenes sablonjai közül, vagy vásároljon harmadik fél sablonjait.
 • A Google gondoskodik minden tárhelyről, biztonságról és a webhely karbantartásáról.
 • Zökkenőmentesen integrálható más Google funkciókkal, mint például a Google Analytics, a Google AdSense és a Google Plus.

Blogger hátrányai:

 • Csak a blogokat látja el – ha e-kereskedelem áruházat, címtárszolgáltatást vagy valójában bármilyen webhelyet szeretne létrehozni, amely nem blog, a Blogger nem az Ön számára.
 • Tulajdonjog hiánya – az összes Blogger-webhelyet a Google üzemelteti, így ha nem exportálja webhelyét egy másik platformra, akkor soha nem lesz a tulajdonosa..
 • Korlátozott szolgáltatások – A Blogger korlátozott funkciókat kínál, amelyek nem feltétlenül képesek elegendőnek a virágzó bloghoz.
 • Irányítás hiánya – minimális testreszabási lehetőségek.

Mint láthatja, mind a WordPressnek, mind a Bloggernek számos különféle előnye és hátránya van. Tehát vizsgáljuk meg most az egyes platformokat részletesebben.

WordPress vs Blogger ár

Árazás

Mind a WordPress, mind a Blogger megfizethető platformok, és nem tönkretehetik a bankot. Így működik a pénz.

WordPress árképzés

A WordPress szoftver szintén szabadon használható. Mivel azonban a WordPress.org nem sokoldalú megoldás, külön kell fizetnie a webhely hostolásáért és a domain név megvásárlásáért..

Számos prémium téma, bővítmény és eszköz is vásárolható, amelyek bővítik webhelyének funkcionalitását és növelik vállalkozását. Ezek a termékek azonban mind választhatóak, tehát ha úgy dönt, hogy a webhelyet a WordPress segítségével hozza létre, valójában annyit vagy annyit költene, amennyit csak szeretne.

Blogger árazás

A Blogger használata teljesen ingyenes. Az aldomain és a tárhely, valamint a rendelkezésre álló témák között blogot hozhat létre penny fizetése nélkül. Ennek ellenére lehetőség van domain név megvásárlására, valamint prémium Blogger témára. (A blogger témáit ebben a cikkben tárgyaljuk tovább).

A Blogger ingyenes aldomainneveket kínál, amelyek így néznek ki „nameofblog’.blogspot.com. Ha olyan domain nevet szeretne, amely nem ér véget .blogspot.com akkor megvásárolhatja saját domainjét a Google-on keresztül vagy egy harmadik féltől.

Az árak összehasonlítása

A Blogger kiváló lehetőség azok számára, akik ingyen, vagy nagyon szűk költségvetéssel szeretnének blogot létrehozni. A WordPress vs Blogger beállítása kissé drágább lehet a tárhely és a domain költségei miatt. Ugyanakkor lehetőséget kínál extra prémium eszközökre, amelyek lehetővé teszik webhelyének funkcionalitásának frissítését, ha akarod.

Tárhely a WordPress vs Blogger számára

A legjobb WordPress tárhely az Ön webhelyére

A Blogger és a WordPress tárhely nagyon különbözik egymástól, és fontos, hogy megértse, mit kínál mindkét platform.

WordPress tárhely

Ha a WordPress programot választja, akkor meg kell találnia egy tárhely szolgáltatót az Ön webhelyének tárolására. Számos tárhelyszolgáltatás érhető el, és el kell végeznie kutatását, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb az Ön webhelyéhez.

A tárhelyszolgáltatók ára nagyon eltérő, tehát a költségkeretétől függetlenül megtalálni fogja az Ön számára megfelelő tervet. Az első lépésekhez olvassa el a WordPress tárhelyen való keresésről szóló cikkünket, vagy csak ugorjon bele a WordPress legjobb tárhelyi lehetőségeire vonatkozó ajánlásainkba..

A WordPress használatának hátránya, hogy 100% -ban Ön tulajdonosa a webhelyének. És ha nem elégedett a host szolgáltatóval, akkor egyszerűen áthelyezheti webhelyét egy másik hostra.

Blogger tárhely

A Blogger hostingját mind a Google biztosítja. Ez azt jelenti, hogy nemcsak ingyen kapja meg a tárhelyét, és nem kell neked sem a fejfájásod, hogy megválasztja az új projekthez a megfelelő tárhely szolgáltatót. A Google gondoskodik az Ön összes webhelyének biztonsági, gyorsasági és optimalizálási kérdéséről is, lehetővé téve, hogy kizárólag a blogolással foglalkozzon.

A Blogger hátránya, hogy mivel a blogod a Google szerverein található, Ön valójában nem birtokolja vagy ellenőrzi a webhelyét. A Blogger egy blogszolgáltatást nyújt, és ha a Google úgy dönt, hogy hirtelen leállítja, vagy megtagadja a hozzáférést, akkor elveszíti a blogját és az összes rátett nehéz munkát..

Hosting összehasonlítva

Válassza a Bloggert, ha ingyenes tárhelyt szeretne, amely mindegyike gondoskodik az Ön számára. Ha úgy dönt, hogy webhelyét a WordPress-en állítja elő, fizetnie kell a tárhelyért. Ugyanakkor teljes tulajdonjogot fog kapni a webhelyre, ez sok szempont számára fontos tényező.

WordPress vs Blogger használhatóság és vezérlés

A WordPress és a Blogger felhasználói élménye szintén nagyon különbözik. A Blogger gyors és könnyű beállítani, de hiányzik azok a szolgáltatások és lehetőségek, amelyeket többségünk szeretne egy webhelyen. A WordPress-nek viszont több lépése van a telepítési folyamatban, és hosszabb időt vesz igénybe egy teljesen működőképes weboldal tervezése. A létrehozás után azonban teljes ellenőrzése alatt áll a webhelye felett, és így lehetősége nyílik a blog növekedésére és fejlesztésére az idő múlásával. Vessünk közelebbről mindkét platform használhatóságát.

WordPress használhatóság és vezérlés

Mint már említettük, a WordPress webhely telepítési folyamata sokkal lassabb. A WordPress használatának megkezdéséhez a következőket kell tennie:

 1. Vásároljon domainnevet
 2. Válasszon szolgáltatót
 3. Telepítse a WordPress programot (ezt a host szolgáltatójának kell megkönnyítenie)
 4. Válasszon egy WordPress témát

A fenti lépések többsége időt vesz igénybe, és kutatásra van szükség ahhoz, hogy kiválaszthassa a projektéhez megfelelő hostolási szolgáltatást és témát.

Miután telepítette a WordPress-t és az új témát, időre van szüksége a blog testreszabásához. A választott témától függően ezt megteheti a WordPress irányítópultjának témabeállításaival, a webhely élő oldalán lévő testreszabó eszközzel, oldalkészítővel, vagy kód használatával. Bármely olyan kiegészítő szolgáltatás vagy funkció, amelyre nincs szüksége a témában, beépülő modulokkal is telepíthető.

WordPress Irányítópult

Miután a webhelyet beállította, blogbejegyzéseket adhat hozzá a WordPress postaszerkesztőn keresztül, amely megtalálható a WordPress irányítópultján. A hozzászólás szerkesztő könnyen használható, és lehetővé teszi képek, videók, táblázatok, gombok és még sok más hozzáadását a blogbejegyzéseihez.

Mint láthatja, a WordPress percek alatt nem állítható be. A telepítés után azonban teljes ellenőrzése alatt áll a blog látványa és funkcionalitása, valamint számos olyan eszköz, amelyet a webhely testreszabásához használhat. Az a lehetőség, hogy bármilyen extra funkciót bármikor hozzáadhat a blogjához, biztosítja, hogy webhelye kielégítse minden blogolási igényét.

Blogger használhatóság és vezérlés

A Bloggeren történő regisztrációhoz csak egy Gmail-címre van szüksége. Először megkérjük, hogy válasszon nevet a blogjának, és válassza ki az egyik Blogger témát (a következő szakaszban tárgyalja). Ezután új blogod megnyílik a Blogger Szerkesztőben, készen áll a szerkesztésre.

Használhatóság vs vezérlés

A Blogger Szerkesztőben módosíthatja webhelyét. Itt felveheti kütyüket a honlapjára, új oldalakat hozhat létre, blogbejegyzéseket írhat és közzétehet. Ellenőrizheti blogja elemzését, kezelheti a Google AdSense szolgáltatást és még sok minden mást.

A Blogger Szerkesztő viszonylag egyszerűen használható. Az elvégzett módosítások azonnal megnézhetők, és az összes szükséges blogszerzési igényt kielégítik. Miután elégedett vagy a webhelyével, egyszerűen kattintson közzétesz. A webhely ezután élő lesz, és minden hostolással, SEO, biztonsággal és karbantartással gondoskodik – a weboldal közzétételének rendkívül egyszerű módja.

A Blogger által nyújtott szolgáltatások azonban alapvetőek, és az extra funkciók hozzáadása csak korlátozott számú kütyü segítségével vagy a CSS-kód testreszabásával valósítható meg. Ezért határozottan érzi magát a rugalmasság hiánya a webhely testreszabásának és bővítésének szempontjából.

Használhatóság és vezérlés összehasonlítása

Ha gyorsan és minimális zavarral szeretne beállítani egy blogot, akkor a Blogger az Ön platformja. Nincsenek tárhelyi problémák és egy egyszerű beállítási folyamat, így egyszerűen összeállíthat egy ésszerű blogot.

Ennek ellenére a Blogger nem nyújt szórakoztató és izgalmas tervezési élményt, mint néhány weboldal-készítő (lásd a WordPress vs Wix cikkünket). Minimális irányítást biztosít a webhely megjelenésének és elrendezésének, valamint a használható funkcióinak felett is. Tehát ha azt reméli, hogy létrehoz egy egyedi és figyelemfelkeltő webhelyet, akkor a Blogger nem az Ön számára megfelelő megoldás.

A WordPress telepítése hosszabb időt vesz igénybe, de hosszú távú előnye van a vezérlésnek. Ez lehetővé teszi olyan funkciók és funkciók hozzáadását, amelyek jellemzőek a blogod igényeire. A webhelyet idővel frissítheti, és további eszközöket adhat hozzá webhelye fejlődésének és valódi sikerességének elősegítéséhez.

Témák a WordPress vs Blogger számára

Mind a WordPress, mind a Blogger számos ingyenes és prémium témát kínál, amelyek közül választhat. Tudja meg többet!

WordPress témák

WordPress témák

A WordPress-nek sok témája van a témákkal kapcsolatban. Ha ingyenes WordPress témákat keres, akkor mindig ki kell választania és telepítenie kell a WordPress tárházból vagy egy jól ismert és megbízható fejlesztőtől. A WordPress tárház témái szigorú átvilágítási folyamaton mentek keresztül, és jól kódolt, biztonságos és teljes mértékben működőképesnek találják őket. És több ezer ingyenes témával biztosan talál valamit az igényeinek.

A prémium témák széles választéka is megvásárolható. Ezeket újra meg lehet vásárolni közvetlenül a témafejlesztőktől vagy a témapiacokon, mint például a Themeforest. A prémium témák általában drágábbak, mint a Blogger témák, ára körülbelül 30-100 dollár. A legjobb WordPress témák azonban általában lenyűgöző funkciókkal és funkcionalitásokkal vannak ellátva, valamint átfogó dokumentációt nyújtanak a tervezési folyamat támogatásához..

Az ingyenes és a prémium döntés mellett ki kell választania a WordPress téma „típusát” is. Számos WordPress-téma célra van építve, ami azt jelenti, hogy bizonyos funkciókat tartalmaznak, hogy egy adott rést kielégítsenek. A spektrum másik végén többcélú témák vannak. Ezek a témák lehetővé teszik eredeti webhelyek tervezését, a webhely minden szempontjának testreszabásával.

Blogger témák

Témák Blogger

A Blogger számos ingyenes témát kínál, amelyeket a Szerkesztőben választhat ki. A prémium Blogger sablonokat meg is lehet vásárolni számos Blogger fejlesztőtől és olyan tematikus piacoktól, mint például a ThemeForest. Ezeknek a sablonoknak általában 20 és 30 dollár közötti ára van, így nem tönkretehetik a bankot. Ezért, függetlenül a blogolási réstől, megtalálja a Blogger témáját, amely megfelel az Ön webhelyének.

Témák összehasonlítva

Valójában nincs összehasonlítás a WordPress vs Blogger témáival kapcsolatban. A WordPress témák messze felülmúlják a nagyobb választékot, a szolgáltatások nagyobb skáláját, jobb elrendezéseket és látványképeket, és még sok minden mást. Annak ellenére, hogy van néhány jó Blogger-téma, a szolgáltatások és a testreszabási lehetőségek hiánya miatt a WordPress által nyújtott kiváló minőségű témák mellett nehéz eladni őket..

Funkciók és funkcionalitás a WordPress vs Blogger alkalmazásban

További funkciók és funkcionalitások hozzáadása a webhelyéhez lehetővé teszi, hogy kitűnjön a tömegből, és közvetlenül fedezze a közönség igényeit. Tehát hogyan lehet összehasonlítani a WordPress vs Blogger szolgáltatásait és funkcióit?

WordPress szolgáltatások és funkcionalitás

A legjobb WordPress plugins ingyenes és prémium

A legtöbb modern WordPress-téma számos beépített funkcióval és funkcióval rendelkezik. Különösen a prémium WordPress témák tartalmaz számos extra eszközt. Ezek típustól függően különböznek egymástól, ezért vásárlás előtt mindig ellenőrizze, hogy mit tartalmaz egy téma.

A WordPress egyik lenyűgöző aspektusa azonban az, hogy bármilyen funkciót igényel, ehhez beépülő modul is van. Tehát, ha a témája nem rendelkezik olyan speciális funkciókkal, amelyekre szükséged van, keressen egy olyan plugint, amelyet gyorsan telepíthet, hogy további funkciókat könnyen hozzáadhasson webhelyéhez.

A témákhoz hasonlóan több ezer ingyenes és prémium WordPress plugin érhető el. Ezek megtalálhatók a WordPress Repository, vagy egyedi fejlesztőktől vagy piacoktól, például CodeCanyon.

A Blogger funkciói és funkcionalitása

A Blogger használatának egyik legnagyobb hátránya a szolgáltatások és a testreszabási lehetőségek hiánya. A Blogger „Modulokat” biztosít. Ezek a modulok számos különféle funkciót tartalmaznak, amelyeket a bloggerek hozzáadhatnak webhelyük fejlesztéséhez. A modul funkciója magában foglalja…

 • E-mail előfizetés – ösztönözze az olvasókat, hogy csatlakozzanak az e-mail listához.
 • Blogkeresés – hagyja, hogy a közönség keresjen az Ön blogjában olyan témákban, amelyek érdekli őket.
 • Népszerű hozzászólások listája – mutassa be a legnépszerűbb hozzászólásokat.
 • Logó – logó hozzáadása a blogjához.
 • Profil – Információk megjelenítése magadról.

A kódolási tapasztalattal rendelkezők számára a Blogger lehetővé teszi a blog kialakításának megváltoztatását HTML vagy CSS használatával, valamint HTML-kód hozzáadását harmadik fél webhelyeiről.

A szolgáltatások és a funkcionalitás összehasonlítása

Kevés összehasonlítás van a Blogger és a WordPress által kínált szolgáltatások és funkciók között. Noha a Blogger az összes alapvető funkciót kínálja a blog elindításához, egyszerűen nem tud versenyezni a kínált WordPress eszközök és bővítmények széles választékával.

WordPress vs Blogger biztonság és karbantartás

Biztonság

A webhely biztonsága és általános karbantartása, beleértve a frissítéseket, a webhely sebességét és a biztonsági mentést, mind a webhely kezelésének kritikus szempontjai. Tehát hogyan különböznek egymástól a Blogger és a WordPress?

WordPress biztonság és karbantartás

A Bloggerrel ellentétben, ha úgy dönt, hogy webhelyét a WordPress használatával hozza létre, a biztonság és a karbantartás terén önmagában maga a feladat. Ezért fontos, hogy proaktív legyen, és telepítsen olyan bővítményeket, amelyek elősegítik webhelyének biztonságát és teljes működését..

Íme néhány a WordPress legfontosabb beépülő moduljai közül, amelyeket érdemes fontolóra vennie a telepítésről a get-go programból.

 • Biztonság – tartsa biztonságban webhelyét a népszerű és ingyenes bővítmény segítségével Wordfence biztonság.
 • biztonsági mentés – használjon olyan plugint, mint a VaultPress vagy UpdraftPlus rendszeresen készítsen biztonsági másolatot webhelyéről, majd könnyedén visszaállítsa azt, ha szükséges.
 • Sebesség – A W3 Total Cache javítja webhelye sebességét és általános teljesítményét (vagy kipróbálhatja egy ingyenes CDN-t).

Blogger biztonság és karbantartás

A biztonság és a karbantartás nem jelent gondot a Blogger számára, amely sokak számára kulcsfontosságú oka annak, hogy a Bloggert választották platformjává. Mivel a Blogger tulajdonosa és üzemeltetője a Google, minden biztonsági és karbantartási igényével gondoskodunk. Blogod is néhány kattintással menthető a számítógépére. És mindezt ingyen.

Biztonság és karbantartás összehasonlítva

Nyilvánvaló, hogy a Blogger és a WordPress nagyon különféle tapasztalatokat kínál a biztonság és a karbantartás területén. Minden Blogger biztonsági és karbantartási igénye gondoskodik az Ön számára. Míg a WordPress használatával Ön teljes ellenőrzés alatt áll, azonban ne feledje, hogy megfelelő módon telepítenie kell a saját pluginjait.

WordPress vs Blogger támogatás

Ijesztő feladat lehet a blog elindítása új platformon. Ezért fontos, hogy a megfelelő szintű támogatás álljon rendelkezésre ahhoz, hogy könnyen létrehozhasson egy megfelelő weboldalt. Vessen egy pillantást a WordPress vs Blogger platformok támogatási módjaira.

WordPress támogatás

A WordPress.org szintén kiterjedt dokumentáció és online fórumok. A kezdők számára azonban ez valószínűleg nem a legjobb hely a segítségért. A WordPress közösség hatalmas, sok webhely és blog számtalan cikket és segéd útmutatót írt a WordPress használatához. Ezek a blogok gyakran kezdőbarátabb nyelveket használnak, és részletes lépésről lépésre tartalmaznak útmutatást az induláshoz. Ha nem biztos benne, hogyan állítson be egy WordPress-blogot, olvassa el a WordPress használatának megkezdésével kapcsolatos gyakorlati útmutatónkat..

A WordPress támogatása különösen kiemelkedik, ha prémium témát vagy eszközt vásárol. A témától függően video oktatóanyagokat és dokumentációt, valamint egy-egy e-mailt vagy telefonos támogatást kaphat. Ez önmagában gyakran teszi a prémium témát megéri a pénzt.

Blogger támogatás

Blogger támogatás

A Blogger kiterjedt dokumentációval rendelkezik, amely részletesen leírja, hogyan állíthatja be és kezelheti blogját, valamint tippeket ad arra, hogyan segítheti cikkeit rangsorolni a keresőmotorokban, és hogyan lehet a Google Analytics segítségével ellenőrizni webhelyének teljesítményét..

A Blogger Szerkesztőben van egy súgófunkció, amely lehetővé teszi a Blogger témákban és cikkekben való keresést. Van egy súgófórum is, amely olyan közösséget kínál, ahol a Blogger felhasználói találkozhatnak, kérdéseket tehetnek fel és megoszthatják a problémákat.

Záró gondolatok a WordPress vs Bloggerről

A WordPress vs Blogger programról szóló végső döntés az Ön és a projekt igényeihez igazodik.

A Blogger ideális platform azok számára, akik gyors, mégis kicsi blogszerkesztési projektet akarnak létrehozni – online folyóiratot, utazási tapasztalatok megosztását a családdal és a barátokkal, vagy egy olyan élmény bemutatását, mint például esküvő. A telepítés gyors, egyszerű és ingyenes – mégis ellensúlyozza a kiterjedt szolgáltatások hiánya, valamint az ellenőrzés és a tulajdonjog hiánya a webhelyed felett..

A WordPress lehetővé teszi bármilyen típusú webhely létrehozását, és testreszabását a pontos előírásoknak megfelelően. Ha még soha nem használta a WordPress-t, akkor egy kis időbe telik majd a webhely megtanulása és létrehozása. A WordPress által nyújtott hosszú távú lehetőségek azonban megéri a kitartást a kezdeti lassú indítással.

Tehát, most már jól megérti a WordPress és a Blogger előnyeit és hiányosságait, melyiket választja?

WordPress vs Blogger – kérjük, ossza meg gondolatait mindkét platformon az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map