WordPress Pingbacks és Trackback: Végső A-Z útmutató

WordPress Pingbacks és Trackback: Végső A-Z útmutató

Úgy gondolom, hogy egyetért azzal, amikor azt mondom: kezdõként a WordPress trackback és pingbacks zavaróak.


De miért? Mindkét szolgáltatás már a blogolás kezdeti napja óta fennáll. Ennek ellenére sok WordPress-felhasználó nem tudja, létezik-e, vagy hogyan lehet hatékonyan használni. Általában sok felhasználó elkezdi megismerkedni a pingbacks / trackbacks-kel, miután egy csomó spam hivatkozás jelenik meg a megjegyzésükben.

A mai bejegyzésben mindent lefedünk a WordPress pingbacks és trackbacks-ről. Először is segítünk megérteni a kettő közötti különbséget. Másodszor, lefedjük a pingbacks és trackbacks előnyeit és hátrányait. Harmadszor, megmutatjuk, hogyan lehet engedélyezni / letiltani a trackback-eket és a pingbacks-eket. Negyedszer, segítünk abban, hogy eldöntse, használni kívánja-e azokat a WordPress webhelyén.

A cikk valahol néhány pingback / trackback bevált gyakorlatot fed le. Ez nem minden; ha úgy dönt nem A pingbacks / trackbacks használatához néhány alternatív módszert fedünk le a természetes linkek létrehozására és az olvasók számára további tartalom felkínálására. A tetejére néhány hasznos bővítményt dobunk be a jó mérés érdekében ��

Ha ez jól hangzik, öntsön magának egy bögre kávét, és engedjen dolgozni.

Mik a Pingbacks és a Trackbacks? Plusz, miért fontosak

A WordPress trackback lehetővé teszi Jane számára, hogy tájékoztassa John-ot arról, hogy az egyik cikkében összekapcsolta a tartalmát. A pingback a trackback automatikus változata. Néhány különbséggel frissítést nevezze.

A legtöbb WordPress témában a visszakeresések és a visszatöltések megjelennek a megjegyzés szakaszban – külön részben vagy más megjegyzések mellett. Jane szomszédságában azt mondja Johnnak: „Hé, nekem van a hátad” vagy „Itt van valami, ami érdekelhet”.

Mik a visszacsatolások??

wordpress trackback

A trackback protokollt 2002 augusztusában adták ki először Six Apart Ltd, a srácok a Movable Type CMS mögött. Úgy tervezték, hogy kommunikációs eszközöket biztosítson a webhelyek között.

A funkciót először a Mozgatható Típus 2.2-ben telepítették, de ma minden olyan nagyobb blogszerző eszköz, mint a WordPress, B2 és a Blogger támogatja a trackback-t..

Szerint a WordPress szótár:

A visszajátszás segít abban, hogy értesítse egy másik szerzőt arról, hogy valamit azzal írt, ami kapcsolatban volt a blogjával, még akkor is, ha nincs kifejezett linkje az ő cikkéhez.

Ez javítja annak a esélyét, hogy a másik szerző ülő és észrevegye, hogy valamiért hitelt adott neki, vagy hogy javult valami, amit írt, vagy valami hasonlót.

Gondolj rájuk mint egy tudományos munka végén vagy egy tankönyv fejezetében található hivatkozásra.

A trackback használatához rendelkeznie kell trackback URL-vel.

De… Hogyan szerezzen egy trackback URL-t?

Nos, ez rendkívül egyszerű.

Először lépjen a másik blog blogjába, és keresse meg a trackback URL-t. Ha WordPress-t használnak, add hozzá / trackback / a bejegyzés állandó linkjéhez a trackback URL létrehozásához.

Ezután írja be üzenetét, illessze be a trackback URL-t a Visszajelzés küldése szakaszban, és tegye közzé cikkét.

wordpress küldés trackbacks szakasz

A Visszavetések küldése szakasz a WordPress Classic szerkesztő alatt

Amint közzéteszi a cikket, a WordPress létrehoz egy kivonatot egy linkel, amely visszatér a postádhoz, és elküldi azt a címzett webhelyére. A trackback megjelenik a megjegyzés moderálás képernyőjén, ahol a másik személy feladhat, levélküldeni vagy eldobhatja.

Megjegyzés:

 • A másik személynek a weboldalán engedélyezni kell a pingback és a trackbacks fájlokat, hogy megkapja a trackback-eket
 • Az írás idején a Klasszikus szerkesztő látni a Visszajelzések küldése szakasz. Nem találtam a részt a Gutenbergben, de ez rendben van, mivel a WordPress támogatja az automatikus pingback-eket, ha más WordPress-alapú webhelyekre mutat..

Vicces tény: Az A trackback-t eredetileg a tartalom összesítésére szánták, de később nagyon hasznosnak találta a távoli kommentálásokban.

Most, hogy tudja, hogy mi a trackback, mi az, ami a pingback?

Mik a Pingbacks?

WordPress pingback

A pingbackre mint a trackback protokoll továbbfejlesztett változatára gondolhat. Míg a trackback sok kézi munkát igényel, addig a pingback automatikus. Ez egy megjegyzés, amelyet automatikusan készítünk, amikor egy másik cikkre mutatunk, ahol a pingbacks engedélyezve van.

Más szavakkal, egyszerűen össze kell kapcsolódnia a másik személy blogbejegyzésével, hogy létrejöjjön egy visszacsatolás, amelyet a másik srác spammel, feladással vagy kukával ismét megküldhet. Ha jóváhagyják a pingback-et, akkor ez a megjegyzés területen jelenik meg.

Ellentétben azzal, amit sok „guru” mond, a pingback tartalmaz egy kivonatot, csakúgy, mint a trackback, de a legtöbb téma (beleértve az alapértelmezett WordPress témákat) nem jeleníti meg ezeket a részeket. Meh �� Tehát a trackback kivonattal jelenik meg, de a pingbacks linkeknek fognak kinézni.

A pingback specifikáció szerzője és fenntartója Ian Hickson és Stuart Langridge. Nehezebb hamisítani, mint a trackback, és teljesen automatikus, ha mindkét webhelyen engedélyezve van a pingback funkció. Mint ilyen, sok felhasználó inkább a pingback-eket, mint a trackbacks-eket részesíti előnyben.

Félre:

 • A pingbacks és a trackbacks népszerűek voltak, mert mindkettő remekül szolgált a beszélgetés megosztására és folytatására. Nagyszerűek voltak az induláskor, és az igaz emberek visszatértek a tartalomhoz, de ha egyszer híressé váltál, a spamküldőknek köszönhetően a dolgok hektikusnak bizonyultak..
 • Az egyetlen különbség a pingbacks és a trackbacks között az a kommunikációs technológia, amelyet az egyes protokollok használnak

Mindemellett vizsgáljuk meg a pingbacks / trackbacks előnyeit és hátrányait, hogy eldönthesse, engedélyezi vagy tiltja azokat..

A Pingbacks / Trackbacks előnyei

Könnyű belátni, hogy sok ember miért imádta mindkét technológiát. A pingback és a trackbacks lehetséges előnyei a következők:

 • Kapcsolódó tartalom biztosítása a webhelyén, növelve a felhasználók számára kínált tartalom értékét.
 • Építési hatóság és befolyás. Ha egy befolyásos blogger vagy webhely linkre mutat a tartalmához pingbacks vagy trackbacks útján, ez segíthet a jogosultság létrehozásában a tartalmad körül, ha a pingbacks megjeleníti a megjegyzés szakaszban.
 • Növekvő forgalom a linkek révén. Ha egy népszerű webhely közzéteszi a pingbacks és trackbacks a megjegyzés szakaszban, ez nagyobb forgalmat eredményezhet az Ön webhelyén.
 • Mivel a pingback és a trackbacks alapvetően visszalépések, segítenek a SEO fejlesztésében, feltéve, hogy hivatalos (nem spam) webhelyekre mutatnak..
 • Mivel a visszalépés vagy a visszavonás megmutatja a másik személynek, hogy hajlandó megosztani tartalmukat, valószínűleg végül megosztják az Ön tartalmát is, ami nagyszerű a forgalom és a márkaépítés szempontjából..

Hátrányai Pingbacks / Trackbacks

A pingbacks és a trackbacks a csatlakozás gyönyörű módjaiban maradtak volna, ha nem a csúnya fegyverekkel felfedezett túlságosan nagyszerű spamküldők számára. splogs. A pingback és a trackbacks hírhedt a következőkről:

 • Spam, spam és további spam. A spamküldők a trackbacks és a pingback fájlokat rengeteg spam küldésére használják. Valójában, a trackback spam az öt leggyakoribb levélszemét közül egy CognitiveSEO. Ezzel szemben egy robusztus anti-spam beépülő modul segítségével leküzdheti a trackback spam eseteit. Ennek ellenére a spam mappája olyan őrült lesz.
 • Szegény SEO. Ha hagyja figyelmen kívül a pingback-eket és a trackbacks-eket, a spamküldők könnyen létrehozhatnak trackbacks-eket, amelyek úgy tűnnek, mintha Ön lenne velük összekötő.
 • Tarningshing márka hírneve. A webhelyén lévő csúnya linkek, amelyek pornó, viagra vagy splog webhelyekhez vezetnek, minden bizonnyal megsemmisítik márkanevedet.
 • Időigényes. A legfontosabb kihívás a pingbacks és a trackbacks esetében a spam és annak nagy része. A pingback és a trackback moderálása elveszíti az idő hatalmas darabját, az időt, amelyet jobban ki lehet használni. A legtöbb webhely már nem használja a pingback-eket és a trackbacks-eket, vagyis elvesztegeti az időt a trackbacks manuális elküldésével.
 • Self-Pingbacks. Ha más blogbejegyzésekre mutat hivatkozást, a WordPress automatikusan létrehozza a visszahúzódásokat, amelyek idővel bosszantóvá válhatnak, különösen, ha folyamatosan sok belső linket hoz létre. Az ön-ping-ok legyőzéséhez használhatja a No Self Pings WordPress plugin, Michael D. Adams készítette.

Hogyan lehet engedélyezni / letiltani a Pingbacks & Trackback-eket

A pingback és trackback alapértelmezés szerint engedélyezve van a WordPress programban. Ha unod a spam jellegű pingback-ekre, a pingback és a trackbacks tiltása a WordPress webhelyen olyan egyszerű, mint A, B, C. A WordPress admin irányítópultján keresse meg a Beállítások> Vita az alábbiak szerint.

WordPress pingback beállítások

Ezután törölje a jelölést „Engedélyezze az új bejegyzések linkjeiről szóló értesítéseket más blogokból (pingbacks és trackbacks)” amint azt az alábbi képen kiemeljük.

Görgessen az oldal aljára, és kattintson a gombra Változtatások mentése gomb.

A pingback-ek ismételt engedélyezéséhez egyszerűen jelölje be a jelölőnégyzetet, és mentse el a módosításokat.

Vegye figyelembe, hogy a pingback és a trackbacks engedélyezheti post-post alapon. A postaszerkesztőben keresse meg a Vita szakasz. Ezután ellenőrizze a „Engedélyezze a trackback és pingback fájlokat ezen az oldalon”És frissítse / tegye közzé a bejegyzését:

Félre: Ha nem látod a Vita szakasz (vagy akár a Visszajelzések küldése szakasz, amelyet már említettünk), kattintson a gombra Képernyő beállításai az oldal tetején, és jelölje be a megfelelő jelölőnégyzeteket, az alábbiak szerint.

A pingbacks és a trackbacks kikapcsolása, amint azt most megtudtuk, csak a jövőbeli hozzászólásokra fog működni. A korábbi hozzászólások továbbra is pingback-eket és trackback-eket kapnak. Szóval, hogyan lehet letiltani mindkét meglévő hozzászólást?

Hogyan lehet letiltani a Pingbacks és a Trackbacks meglévő üzeneteket

Keresse meg a Bejegyzések> Összes hozzászólás, az alábbiak szerint.

Ezután kattintson a gombra Képernyő beállításai írja be a képernyő tetején a 999-et a Elemek száma oldalanként mezőbe, és nyomja meg a Alkalmaz gomb:

A képernyő újratöltődik, és akár 999 üzenet jelenik meg ugyanazon az oldalon, ami kiváló, ha több száz létező üzenet van.

Ezután jelölje be a Cím jelölőnégyzet az összes üzenet kiválasztásához:

Ezután kattintson a Tömeges műveletek legördülő menüből válassza szerkesztése majd kattintson a Alkalmaz gomb:

Ezt követően válassza a „Nem engedAlatt ping majd kattintson a frissítés gomb, az alábbiak szerint.

Ha több mint 999 hozzászólása van, akkor a következő oldalra kell lépnie, és meg kell ismételnie a folyamatot. Ezzel letiltja a pingback és a trackbacks fájlokat a kiválasztott bejegyzéseken. Ugyanakkor manuálisan törölnie kell a nem kívánt pingback-eket és trackbacks-eket postánként vagy a megjegyzés moderálási képernyőn keresztül.

Úgy néz ki néhány WordPress bevált gyakorlat, amely végül segít eldönteni, hogy használ-e pingbacks és trackbacks-eket.

WordPress Pingback / Trackback bevált gyakorlatok

Ha a pingback és a trackbacks használatát végzi webhelyén, akkor elengedhetetlen, hogy ezt már a kezdetektől megtegye. Ez segít kihasználni mindkét technológia előnyeit anélkül, hogy másokat egyszerre spamolna. Ha fő célja az, hogy több forgalmat vezessen a pingbackson keresztül, akkor az alábbi tippek hasznosak lesznek.

 • Értesítse a másik személyt közösségi médián vagy e-mailben. Időnként a pingback vagy a trackback több okból nem érheti el a címzettet. Ha linkre áll egy másik blogbejegyzéshez, tudassa velük a közösségi médián keresztül vagy e-mailben. Amellett, hogy tudatja velük a pingback-t, potenciálisan felfedi tartalmát a közösségi média követőinek.
 • Mindig linkre egy blogbejegyzéshez, nem a honlapra. Ha egy linkre mutat egy honlapra, akkor a WordPress nem követi nyomon. Még akkor is, ha csak a blogját szeretné megemlíteni, a kezdőlap helyett hivatkozni kell egy üzenetre.
 • Ne tegye közzé saját visszavetéseket. Ez hígítja az értékes linkeket az adott oldalon.
 • Soha ne használjon pingbacks vagy trackbacks a spam tudatos terjesztésére.
 • Légy különösebben éber a pingback-ekkel és a trackback-ekkel (vagy teljesen kapcsolja ki a szolgáltatásokat).

Tehát, ha Pingbacks / Trackbacks-t használ?

Ez teljesen rajtad múlik, és mit akar elérni. Ha helyesen hajtja végre, akkor forgalmat vezethet, és élvezheti a többi előnyt is. Ha figyelmen kívül hagyják, a pingbacks és a trackbacks sok spammel járhat.

Tapasztalataim szerint a pingback és a trackback 99% -a spamküldőktől származik, tehát teljes egészében letiltottam a szolgáltatást. Úgy döntöttem, hogy időmet és energiámat más hatékony módszerekre összpontosítom. Az általam használt alternatív módszerek közé tartozik:

 • Kapcsolódó hozzászólások-bővítmények használata az olvasók számára több tartalom biztosítása érdekében
 • Valódi kapcsolatok kiépítése olyan bloggerekkel, akik végül népszerűsítik az Ön tartalmát a hálózatukban
 • Jobb linkek létrehozása, például szociális média, vendégküldés, fórumok és így tovább
 • Megtanulja a spam elkerülését, mert még a ping / trackbacks nélkül is előfordul spam!
 • Tartalommarketing-tippek a WordPress-t használó kisvállalkozások számára

Ha a spamküldők nem pusztítanák el a szórakozást mindenki számára, úgy gondolom, hogy a visszacsatolások és a visszakeresések sokkal többet jelentenek a linkek létrehozásához. Manapság mindkét technológia nem olyan népszerű, mint régen, és spamküldőinknek köszönjük ezt. Ezen felül sok weboldal újabb módszereket alkalmaz a linkek kiépítésére és a forgalom generálására.

Ha mégis meg tudod csapkodni, vegyél egy ütést a pingbacks-on, és nézd meg, hogy ez a csésze tea-e. Csak szerezzen egy hasznos anti-spam beépülő modult a kezdetektől, különben nehéz lesz a haszontalan spam végtelen sorozatával foglalkozni, különösen akkor, ha híressé vált.

Használ pingbacks és trackbacks? Mit gondolsz? Tudassa velünk a megjegyzésekben ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map