WordPress marketing trendek: Összpontosítás a magasabb szintű értékesítési folyamatra

WordPress Marketing tippek és trendek

Vigyázz! Ez egy újabb üzenet a marketingről. De ne csalódj. Kellemes dolgokról fogunk beszélni: hogyan vonzzunk több ügyfelet a WordPress termékekhez és szolgáltatásokhoz, egy pillanatra elfelejtve a Google hirdetéseket és a linkek benyújtását.


Először tisztázzuk meg a kevésbé izgalmas aspektusokat.

A marketing fejlődésének három fő lépése van, amelyek ma már a megfelelő termékbemutatás szerves részei: mondd el, mutasd meg és adj egy esélyt kipróbálásra.

Ezek könnyen megvalósíthatók a valós világban. A legegyszerűbb példa: Az a vevő, aki ruhát akar vásárolni, bármilyen ruhaüzletbe eljut, láthatja a termék leírását, természetesen láthatja magát a terméket is (show), és ami igazán fontos, képesek illessze be (próbálja). Tökéletes forgatókönyv.

Hasonló helyzetben, de az internetes világban, több esély van arra, hogy a visszatérítést igénylik. Mindez azért, mert az utolsó lépést („próbálkozás”) gyakran figyelmen kívül hagyják.

Miért olyan fontos a „kipróbálás”? Egyszerű, ez természetes eszköz az ügyfelek megnyerésére. Az igazi biomarketing fegyver az, amely marketingszakértő nélkül is megvalósítható. Az egyik tonna hirdetés nélkül képes eredményes eredményt biztosítani.

Röviden: a „próbálkozás” lépés azért válik, mert:

 • Ez a stratégia az ügyfél számára fontos 2 pillanatot határoz meg: a bizalom és az átláthatóság. A bizalomra és a biztonságra épülő kapcsolatok mindkét fél állandó célja. Ez a WordPress fő filozófiája is. Valószínűleg a következő történet magyarázza jobban:
  Kép jóváírása: Sadhana Balaji

  Kép jóváírás: Sadhana Balaji

 • Biztosítja a „magasabb szintű értékesítési folyamatot”, és az ügyfelek számára irányítást ad a vásárlási folyamat felett.
 • Ez egyfajta ellenőrzés a célközönséggel, azzal a kilátással, hogy ez a termék megoldja a valós ügyfelek igényeit.

Szóval, mi van a leghatékonyabb és legdivatosabb „lehetőséget adnak kipróbálni” az ügyfelek fedélzeti felépítésére és bebizonyítja, hogy a WordPress termékek és szolgáltatások érdemes használni? Beszéljünk a három főről:

 1. Pénzvisszafizetési garancia
 2. Ingyenes próbaverzió
 3. Demo + ingyenes próbaverzió

Pénzvisszafizetési garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Ez egyfajta megkerülési módja a „próbálkozás” stratégiának: a felhasználók fizetnek a termékért / szolgáltatásért, ténylegesen próbaverziónak tekintve. Miért nem, biztosak abban, hogy indokuk esetén képesek lesznek visszatéríteni pénzüket.

Igen, a WordPress plugins, témák és más digitális termékek nem kézzelfoghatóak. Tehát hogyan lehet őket visszatéríteni? Néhány szoftverszolgáltató továbbra is állítja, hogy ragaszkodik a visszatérítés-ellenes politikához a digitális világban. De ez egy módja a semmiből, mivel sok népszerű online SaaS-piac (nem csak a WordPress iparban) bebizonyította.

Azok a boldogtalan ügyfelek, akik nem kapnak visszatérítést, nem fognak újból vásárolni, nem fognak másoknak ajánlani, és a legrosszabb esetben negatív visszajelzéseket fognak hagyni a független forrásokról. Hírnevednek nincs szüksége erre a teherre.

A StudioPress, a WordPress témák egyik legbiztonságosabb és professzionálisabb szolgáltatója kiváló példa a magas színvonalú ügyfélszolgálatra és üzleti stratégiára. Ha az ügyfelek elégedetlenek, visszatérítést kaphatnak 30 nap alatt, a hivatalos politika oldal.

A következő kérdésed valószínűleg az, hogyan lehetne a lehető legtöbbet kihozni e stratégiából?

Ne csak adjon vissza pénzt – először próbáljon meg elérni a kívánt ügyfél rendeltetési helyét, és kezet adjon minden olyan nehéz feladatban, amelyben nem tudtak versenyezni az Ön termékei használata közben. Ez azt jelenti, hogy felső szintű támogatást kínálunk. Ha ez nem sikerül, hajtsa végre az alábbi egyszerű lépéseket, hogy pozitív benyomást hagyjon az ügyfél számára:

 1. Ugyanúgy viselkedjen, mintha egy értékesítés előtti kérdést kezelne.
 2. Nincs itt bosszantó kérdés!
 3. Ne próbálja megváltoztatni az ügyfelek véleményét, hanem javasoljon egy hasznos megoldást.
 4. Bocsánatot kér, hogy a termék nem felel meg az igényeiknek, köszönetet mond az ügyfélnek a segítségért és a próbálkozásért.

Egyes vezetők továbbra is úgy vélik, hogy minden költői és kifinomult e-mail megváltoztathatja az ügyfelek véleményét. Általában ez nem fog működni. Ugyanakkor, ha kézzelfogható javaslatot adsz vigaszként (kedvezmény, együttműködés stb.), Akkor ez egy hatékony módszer arra, hogy rávegyék az ügyfelet, hogy maradjon.

Ingyenes próbaverzió

Ingyenes próbaperiódus

Ez olyan kedves hang az ügyfél füle számára. Az ingyenes próbaverziók és a „próbáld meg, mielőtt vásárol” még nem egy ipari szabvány, de óriási trend. Ez nagyszerű hír mind a SaaS vállalatok, mind a vásárlók számára.

Ennek a stratégiának az a lényege, hogy biztosítsa a már említett „magasabb szintű értékesítési folyamatot”.

Sok WordPress szolgáltató továbbra is kockázatosnak tartja. De a terméktől és a célközönségtől függően miért nem bővíti a hozzáférést azokhoz a dolgokhoz, amelyek kiválóvá teszik a terméket?

Lincoln Murphy, aki segíti a SaaS-vállalatokat az ingyenes próbaverziós átváltási arányok növelésében, nagyszerű összehasonlítást nyújtott:

„A Ferrari tesztvezetése csökkenti-e a Ferrari értékét? Nem … ha valami, ez a legtöbb ügyfél lezárja az üzletet. “

Mint a MarketingExperiments Az igény, az ingyenes próbaverzió és a pénzvisszafizetési garancia funkcionálisan hasonló, de a felhasználók általi észlelésük teljesen eltérő lehet. Próbáljon mindkettőt kínálni. Például kezdje a ingyenes próbaverzió, és folytassa a pénz-visszafizetési garancia hozzáadásával, hogy még nagyobb bizalmat szerezzen a potenciális ügyfelek között és biztonságosabbá tegyék őket.

De ne hagyja, hogy az ingyenes próbaverzió elcsúszjon, hozzon létre stratégiát körülötte. Fontolja meg a következő kulcsfontosságú pontokat.

1. Határozza meg a próbafiók tökéletes élettartamát

Figyelembe véve, hogy ezt a stratégiát különféle típusú WordPress termékek és szolgáltatások esetében alkalmazzák, amelyek eltérően viselkednek, próbálja meg kipróbálni a funkcionalitást és a szolgáltatásokat. A WordPress ipari szabvány 30 nap, de ez nyilvánvalóan nem mindenki számára követendő út. Ennek az az időtartam kell, hogy tökéletesen elveszítse érdeklődését az Ön által kínált dolgok iránt. Sőt, ha lerövidíti a próbaidőszakot, ez sürgetõséget idéz elő, és a felhasználók gyorsabban cselekedhetnek.

Következtetés: próbáld megtalálni a boldog közeget. Például az egyik közismert WordPress szakértő, a WPMUDEV 14 nap alatt megtalálta ezt a közeget.

2. Kölcsönhatás a potenciális vevővel

Egyes marketingstratégák szerint az értékesítéshez szükséges emberi interakció csökkentésére kipróbálási időszakot határoztak meg. De remélhetőleg már egyértelmű, hogy a „felhasználóra való összpontosítás”, amely egyébként a Google fő mottója, kulcsfontosságú tényező az ügyféllel és különösen a potenciális ügyféllel való bizalmi kapcsolat kiépítésében. Tehát ne felejtsd el:

 • Ajánljon személyes kézfogást, nemcsak az útmutatóra vagy a GYIK oldalra mutató linket.
 • Küldjön nyomon követési e-maileket. Ha lehetséges, személyre szabott levelek (igen, ezt a szót vártad), amelyek esetünkben viselkedés alapú automatikus e-mailek. Például, Zendesk Az értékesítési technikák nyomon követési e-maileket küldenek, amelyekben segítséget nyújtanak azoknak a felhasználóknak, akik az első 3 napban a leginkább elkötelezettek (összpontosítson a legaktívabb és legígéretesebb felhasználókra). Ez elősegíti számukra, hogy hatékonyabbak legyenek ügyfeleik számára. A telefonhívásokkal ez a kísérleti konverziók számát akár 30% -kal is növelte. Ez a százalék a kutatás a Totango társaságát, amely segítette a Zendesk nyomon követni a felhasználók viselkedését. Ahhoz, hogy hasonló elemzést kapjon a felhasználók viselkedéséről, használjon egy ingyenes elemzési platformot a SaaS cégek számára, például a HeapAnalytics vagy a MixPanel (mindkettőnek ingyenes tervei vannak)..
 • Ne zavarja. Az „mindig készen áll a segítségre” ügyfélszolgálati stratégia már biztosította hatékonyságát. A potenciális vásárló túl sok „spammelése” bizonyította hatékonyságát.
 • Küldjön emlékeztető e-maileket, amikor már 2-3 nap van hátra. Egy jobb e-mail elkészítéséhez próbálja meg tesztelni a cselekvésre ösztönző elemeket (próbáljon ki különböző gomb- / linkcímkéket) – ezek az e-mailek sürgős érzést keltenek, de nem lehetnek erőszakosak.

3. Hitelkártya vagy nem hitelkártya

Ez egy hosszú távú vita az ingyenes kipróbálásokról. Az egyetlen dolog nyilvánvaló: a hitelkártya-adatok megadásának kérése az ingyenes próbaverzió regisztrálásakor megijeszti az ügyfelet. Hacsak Ön nem tartozik az úgynevezett „Legjobb osztályú SaaS-vezetők” közé (már népszerű és tekintélyes vállalatok), akkor valószínűleg jobb ezt a módszert egy ideje elhalasztani..

Az egyik fő Totango jelentése a vizsgálatok továbbra is relevánsak:

Konverziós összehasonlítások

Ha nem biztos benne, hogy milyen módon kell követnie, akkor ismét tesztelés és további tesztelés. Adjon 2 lehetőséget felhasználóinak – hitelkártya-adatokkal és anélkül, és végezzen néhány A / B tesztet a konverziók nyomon követése érdekében.

Például, miután a hitelkártya-adatokkal alacsonyan regisztráltak, a CrazyEgg cég rájött, hogy a látogatók félnek ezeket a részleteket megadni. Tehát létrehozták és tesztelték egy újabb regisztrációs oldalt azzal a magyarázattal, hogy nem kerül sor automatikus töltésre: ez a javulás a próba regisztrációk 116% -os növekedését eredményezte.

Moz A cég hitelkártya-információt is kér a szükséges magyarázat megadásával:

Részletes magyarázat

Demo + Tisztított kísérletek

Demo és próba

Mi a bemutató próba? Marketing szempontból hasonló az ingyenes próbaverziókhoz, de technikailag más módon valósul meg.

Míg az ingyenes kipróbálások jó eszközként szolgálnak a nagy WordPress közösségekhez, például a WPMUDEV-hez, a demo kipróbálási stratégia sokkal hatékonyabb és megfizethetőbb a kis WordPress beépülő modulok fejlesztőinek, témát szolgáltatóknak, web-tervezőknek vagy bárki másnak, aki csak az első kereskedelmi WordPress terméket / szolgáltatást bocsátja ki..

Például kifejlesztett egy új hűvös WordPress csúszkás plugint. Nem tárolódnak a szerveren, és a felhasználóknak nincs szükségük személyes fiókokra az Ön webhelyén, hogy vele dolgozzanak. Lehetősége van arra, hogy ne csak bemutassa a plugin működését (egy valódi front-end példában vagy promo video-prezentációban), hanem lehetővé tegye a potenciális ügyfelek számára, hogy hozzáférjenek a plugin háttéréhez a plugin első kézből történő teszteléséhez. Sokkal jobban működhet, ha a gyilkos termékleíráson kívül homokozó tesztelési területet kínál.

Nem biztos benne, hogyan állíthatja be a termék bemutató próbaverzióját? Nincs mit. Van egy maroknyi WordPress eszköz, amely lehetővé teszi ezt a varázslatot.

Az egyik nemrégiben kiadott eszköz, amellyel könnyedén elkészítheti a WordPress termékek front-end bemutatóját és ingyenes próbaverzióját, a Demo Builder for WordPress termékbővítmény. Itt egyértelmű utasításokat találhat arról, hogyan kezdje el vele dolgozni, és milyen lehetőségeket kínál Önnek plugin-rendszergazdaként:

Demo Builder

Mind a / bármilyen demo prezentáció (a működésben lévő WordPress termék élő példája) és / vagy a háttér-hozzáférés elkészítésének megkezdéséhez a felhasználók számára a teszteléshez meg kell kezdenie egy WordPress Multisite hálózat létrehozását a kísérletek fogadására (homokdobozok, amelyek tovább automatikusan tovább lépnek). feltakarítva).

A Demo Builder plugin segítségével vonzó élő példát hozhat létre termékéből, amelyet a potenciális vásárlók részletesen megvizsgálhatnak (különösen, ha sok funkcióval bonyolult bővítményről van szó). Itt van egy élő demo hogyan működik a Demo Builder (a demonstráció megjeleníti a Visual Builder tesztet).

Ez a Demo Builder bármely WordPress termékhez használható, és lehetővé teszi a felhasználók számára egy ingyenes próbafiók regisztrálását, hogy kipróbálhassák a szükséges eszközöket saját személyes WordPress irányítópultjukon. Bizonyos idő elteltével (amit Ön definiál) ezek a fiókok automatikusan megtisztulnak, így nem tárol felesleges fiókokat, és a potenciális ügyfeleknek okuk van arra, hogy a termékkel való együttműködés után cselekedjenek..

Valójában számos nagyszerű felügyeleti eszközt kap a próbafiókok felállításához, és a felhasználók minden termékének előnyeinek bemutatásához:

Építő tulajdonságai

Mint látja, a kizárólag a beállítások mellett a szokásosabb e-mail marketing technikával – a MailChimp automatizálással – javíthatja marketing lehetőségeit. Ez segít a felhasználók nyomon követésében (olvassa el: ne spam), ha szükséges.

Itt tesztelheti, hogyan működik ez a háttér-próbafiók a felhasználó számára.

Néhány kicsi WordPress-szolgáltató ezt az ingyenes kipróbálási stratégiát egy szemcsés sóval veszi igénybe: mi lenne, ha a potenciális ügyfél nem tetszeni fog a termékhez, vagy nem felel meg az igényeiknek, így nem vásárolja meg? Ez az aggodalom valóban remek hír lehet vállalkozása számára. A demonstrációs próba segítségével elkerülheti az indokolatlan visszatérítéseket vagy a negatív visszajelzéseket, és bebizonyíthatja, hogy a termék valóban olyan jó „, mint hirdetik”.

Sőt, ebben az esetben potenciálisan nagyobb esélye lehet arra, hogy egy ügyfelet hűséges ügyféllé alakítson, aki hosszú távon őszinte segítséget nyújthat a termék fejlesztésében..

Ne gondold ki, mi a legjobb lehetőség az ügyfelek számára – engedje meg nekik, hogy a terméket az igényeik szerint alakítsák ki.

Következtetések

A pénz-visszafizetési garancia, az ingyenes próbaverziók és a bemutatók ígéretes marketingstratégiákat jelentenek minden nagy és kicsi kereskedelmi WordPress márkának. Segít erősíteni a márkáját a fogyasztók szemében, valamint kapcsolatot létesíteni a WordPress készítői és ügyfelei között.

A leírt stratégiák nem szükségesek vagy tökéletesek minden e-kereskedelmi áruházhoz vagy termékhez, saját piackutatást és tesztet kell végeznie annak meghatározására, amelyik az Ön számára megfelelő. Tekintse meg a leírt ajánlásokat a további marketingkísérletek változataiban.

Remélhetőleg ez a felírás hasznos volt azok számára, akik csak ezen stratégiák bármelyikének alkalmazására gondolkodnak, vagy már barátaikkal ismerkedtek velük.. Mellesleg van tapasztalata megosztani a témában? További tippek, vagy esetleg egy kérdés? Hagyj egy megjegyzést!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map