WordPress Gyerek téma teljes útmutató

WordPress gyermek témák. Előfordulhat, hogy félelmetesnek tűnnek (és tűnnek), de miután megtanulta a WordPress gyermek témáinak apró és hátrányos tulajdonságait (valamint szépségét), nagyon szórakoztató lesz. Ebben a bejegyzésben a WordPress gyermek témáját különféle részekre bontjuk. Más módon fogalmazva megtanuljuk:


 • Mi a WordPress gyermek témája?
 • A WordPress gyermek témáinak érdemei
 • A WordPress gyermek témáinak hátrányai
 • Hogyan lehet létrehozni egy WordPress gyermek témát
 • WordPress Gyermek-téma források

Mi a WordPress gyermek témája?

Tehát mi a WordPress gyermek témája?

A WordPress gyermek témája alapvetően egy WordPress téma, amely „kölcsönöz” sablon fájlokat és funkciókat egy másik szülő témának nevezett WordPress témától. Még senkit sem szúr be, mindent részletesen elmagyarázok, amit megígérek.

A szülő téma egy tipikus WordPress-téma, például a legkelendőbb Total WordPress-téma, az alapértelmezett Huszonnégy téma vagy a webhelyén használt téma..

A legalapvetőbb WordPress gyermektéma egyszerűen egy mappa, amely egy speciális style.css fájlt tartalmaz. Ne aggódjon, az összes értelme lesz, ha elmagyarázom. Az egyik kérdés, amely valószínűleg most megy át a fejedben, a következő: Miért akarna használni a gyermekek témáját, miközben sok szülői téma van??

A válasz elég egyszerű. A legtöbb szülőtéma időnként frissítést kap. Tehát, ha egy szülői témát választ, és testreszabja a kódot (és a stílust), akkor a téma legközelebbi frissítésekor el fogja veszíteni ezeket a változásokat. Itt jönnek be a WordPress gyermek témái. A WordPress gyermek téma lehetőséget ad arra, hogy testre szabja a szülő témáját anélkül, hogy fennállna annak a veszélye, hogy elveszíti a módosításokat a frissítés során. Természetesen úgy dönt, hogy lemond a frissítésekről, ha nem bánja, hogy webhelyét hackereknek teheti ki.

Továbblépni…

Néhány bekezdéssel ezelőtt megemlítettem, hogy a gyermektémák „kölcsön vesznek” sablon fájlokat és funkciókat a szülő témákból. Hogyan történik ez? Gondolj a gyermek témáira mint árnyék témák; utánozzák a szülői témákat. Olyan, mintha a szülői témáról másolatot készítne, anélkül, hogy bármit is lemásolna. Mágikusnak hangzik, igaz?

Nyomja meg a fagyasztó gombot. Hogyan készíthet egy másolatot a szülői témáról anélkül, hogy bármit is lemásolna? A gyermektémák megértésének titka a korábban említett speciális style.css fájlban rejlik. A titok valójában egy sor, amelyet a style.css tartalmaz. Melyik sort kérdezi? Bővebben erről egy pillanat alatt. Mivel később ebben a bejegyzésben kidolgozunk egy gyermek témát, csak néhány alapvető fogalmat fogok bemutatni, hogy felfedje a vonalat, amiről beszélek, és jobban megértse a gyermektémákat..

Gyerek téma felépítéséhez létre kell hoznia egy mappát (a gyermek témához) a WordPress témák könyvtárában. A mappát bármi megnevezheti (vagy a téma után). Ezután létre kell hoznia egy style.css-t a következő kóddal:

/ *
Téma neve: Gyerek témája (pl. Összes gyermek témája)
Téma URI: http://www.example.com (A gyermek témájának URL-je)
Leírás: Gyerek témájának rövid leírása
Szerző: A neve itt megy
Sablon: A szülői témakönyvtár neve (például összesen, huszonnégy, stb.)
Verzió: 1.0.0
* /

Ezt a style.css-t el kell mentenie a gyermek téma mappájába. Most térj vissza a fenti kód hatodik (6.) sorához. Meglátod:

Sablon: A szülői témakönyvtár neve (például összesen, huszonnégy, stb.)

Ez a sor megmutatja a gyermek témáját, melyik szülő témától kölcsönöz függvényeket és sablon fájlokat. Ez az egyszerű vonal összekapcsolja a gyermek témáját a szülő témával, és vezetékként működik, amelyen keresztül a gyermek témája sablon fájlokat és funkciókat kap a szülő témából. Ez azt jelenti, hogy telepítenie kell a szülőtémát a WordPress platformon.

Elég mondani, hogy ennek a sornak a hiányában nincs gyermekeideja. Csak mappája van és egy tipikus style.css fájl.

Összefoglalva: a sablon sor örökli a szülői témát (a legtöbb), amikor aktiválja a gyermek témáját. A gyermek témájának minden módosítását nem érinti, ha / ha a szülő témát frissíti. Hogy tetszik ez a magyarázat? Követed, vagy nem elég egyértelmű? Ha velem vagy, menjünk tovább a WordPress gyermek témáinak előnyeire és hátrányaira.

Milyen előnyei vannak a gyermek téma használatának?

A gyermek téma használatának számos előnye van, és mindenkinek azt javasoljuk, hogy olyan témát használjon, amelyet nem saját webhelyükhöz készítettek, a gyermek téma beállításához és aktiválásához. Felsoroltuk a gyermek téma használatának legfontosabb előnyeit, és miért érdemes erre gondolni.

Siker

Biztonságos frissítések

A WordPress gyerek témái csupán a szülő témából kölcsönöznek függvényeket, sablonokat és stílusokat. Ez lehetővé teszi a webhely testreszabását anélkül, hogy meg kellene érintenie a szülő témát. Ezért minden alkalommal, amikor a fejlesztők frissítik a szülői témát, biztonságosan frissítheti webhelyét az egyedi módosítások elvesztése nélkül.

A gyermek témák könnyen bővíthetők

A WP gyermek témái nagyon rugalmasak. Készíthet új sablonfájlokat, amelyek nem tartoztak a szülőtéma közé. Felvehet új funkciókat, stílusokat és még sok minden mást. Ezenkívül számos kereskedelmi és ingyenes témakeret is elérhető, bővíthető lehetőségekkel az induláshoz.

A gyerek témák visszamenőleg biztonságosak

Minden fejlesztő ember, és mindannyian tudjuk, hogy tévedni embernek. Mindenki hibázik, és mindenki elfelejti. Azt mondta: akkor lesz a leves, ha elfelejti kódolni valamit, ha egy szülőtémát használ. A gyermekek témáinál kissé más a helyzet. Ha elfelejti a kódot, a WordPress automatikusan betölti az alternatívát (vagy az eredeti) a szülői témából. Természetesen ez csak akkor igaz, ha a kód létezik a szülő témában.

Mik a gyermekek témájának negatívumai??

Míg általában a gyermekek témái fantasztikusak, és azt javasoljuk, hogy mindenki, aki a WordPress programot használja, aktiváljon egy gyermek témát a saját webhelyén, ha a jövőben esetleges módosításokat tervez, néhány szempontot érdemes szem előtt tartani..

Van egy tanulási görbe

A gyerek témák elsősorban a szülői téma funkcionalitásának kibővítésére vagy testreszabására szolgálnak, ami azt jelenti, hogy ha nem fejlesztő, akkor nem sok minden lesz képes a gyermek témájához, és el kell tanulnia néhány kódolást a gyermek témájának teljes lehetősége. Tehát ha újszülött vagy, akkor időre van szüksége a szülői témák és a WordPress működésének (valamint egy kicsit a kódnak) megtanulásához, hogy teljes mértékben élvezhesse a gyermek témáit. Ugyanakkor ki kell keresnie a csíkokat. Végül is hamarosan elkódolsz, mint a profik!

A dolgok megszakadnak vagy hátramaradnak

Ha a szülői téma köré építette webhelyét, akkor valószínűleg néhány dolgot meg kell változtatnia (például a menük, a kütyü és a / vagy a téma opciói), amikor egy gyermek témára vált. Egyes témák a téma neve alapján menti a beállításokat az adatbázisban, így amikor átvált a gyermek témájára, úgy tűnik, hogy elvesztette az összes szülő téma beállítását (testreszabási beállítások), de ne aggódjon, hogy biztonságban vannak az adatbázisban, de ha ez a helyzet, vissza kell váltania a szülőhöz, így másolhatja a beállításait, és áttelepítheti őket. A Téma teljes részében hasznos Import / Export panelt biztosítunk közvetlenül az irányítópulton, így átmásolhatja a téma Customizer beállításait, mielőtt átvált a gyermek témájára, és áttelepítheti őket..

Ezen túlmenően, ha a gyermek témáját a webhely kiegészítő funkcióinak biztosításához használja, ahelyett, hogy plug-in-t használna, ha valaha is átváltja a szülő témát, akkor ezeket a csípeket át kell helyeznie egy új gyermek témára, át kell neveznie a jelenlegi gyermek témát, vagy át kell helyeznie a beolvas egy egyéni beépülő modulba.

Hogyan lehet létrehozni egy WordPress gyermek témát?

Azt akarom feltételezni, hogy proaktív vagy, és létrehozott egy mappát, valamint a „speciális” style.css fájlt a gyermek témájához. Ha éppen átugorta ezt a részt (vagy türelmetlenül várt erre a szakaszra), kérjük, nyissa meg a WordPress témakönyvtárát az FTP / SFTP-n keresztül (… / wp-content / themes), és hozzon létre egy mappát, ahol a gyermek témáját tárolja..

jegyzet: A témakönyvtárhoz a cPanel fájlkezelőjével férhet hozzá. Alternatív megoldásként használhat FTP-klienst, például FileZilla ha engedélyezett FTP-fiókok.

Ezután nyissa meg kedvenc szövegszerkesztőjét (az enyém Jegyzettömb++), és hozzon létre egy style.css fájlt a következő információkkal:

/ *
Téma neve: Gyerek témája (pl. Összes gyermek témája)
Téma URI: http://www.example.com (A gyermek témájának URL-je)
Leírás: Gyerek témájának rövid leírása
Szerző: A neve itt megy
Sablon: A szülői témakönyvtár neve (például összesen, huszonnégy, stb.)
Verzió: 1.0.0
* /

Ugyanaz a kód, amelyet korábban használtunk.

Töltse fel a style.css fájlt a gyermektéma mappájába. Ezen a ponton a style.css fájl üres (a fenti sorokon kívül, amelyek a stílus szempontjából semmit sem jelentenek), ezért ne várja el, hogy gyermeke témája a szülő témájához hasonlítson. Ennek az akadálynak a leküzdésére azonban importálhatja a szülőtéma style.css-ját úgy, hogy létrehoz egy új üres function.php fájlt a gyermek témamappájába, és hozzáadja a következő PHP kódot:

funkció total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Dinamikusan kapja meg a szülő stíluslap verziószámát (lehetővé teszi a böngészők számára a stíluslap gyorsítótárazását a téma frissítésekor)
$ theme = wp_get_theme ('Összesen');
$ version = $ theme-> get ('Verzió');

// Töltse be a stíluslapot
wp_enqueue_style ('szülő-stílus', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ verzió);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Feltétlenül változtassa meg a szótéma nevének helyét, ahol az „Összesen” felirat szerepel. Ez lehetővé teszi a gyermek témájának, hogy dinamikusan frissítse a szülő style.csshez csatolt verziószámot, tehát ha a szülő téma frissül, ha a szülő témában változások történtek a style.css fájlban, akkor a böngésző és a CDN ( ha van ilyen) tárolja újra a stíluslapot, és megakadályozza, hogy webhelyén a CSS-problémák jelenjenek meg.

Gyerek téma testreszabása

gyermek-theme-szabás

Most jön a szórakoztató rész. Valószínűleg a testvérek testreszabásával készítette el a gyermekek témáját, így merüljön bele!

 • A gyermek témájának testreszabásához csak adja hozzá a stílusokat a létrehozott style.css fájlhoz. Ezek felülbírálják a szülőtéma megfelelő stílusait.
 • A sablonfájlok szerkesztéséhez először másolja át őket a gyermek témájába, majd szerkessze onnan. De nem MINDEN fájlt lehet átmásolni a gyermek témájába és módosítani, csak sablonfájlokon másolhat. Tehát ha a témában vannak bizonyos fájlok, amelyek tartalmaznak egy beépítést, beépítést, függvényt vagy más mappát, amelyek egyedi osztályokat és funkciókat tartalmaznak, akkor előfordulhat, hogy nem tudja ezeket átmásolni és módosítani. Ezekben az esetekben érdemes lehet szűrőket vagy műveleti horgokat használni az alapértelmezett szülőtéma funkciók módosítására.
 • A további funkciókhoz egyedi sablonfájlokat adhat a gyermek témájához
 • Használja a gyermek témájának function.php fájlt az egyedi funkciók hozzáadásához, valamint a szülő téma vagy a WordPress szűrők használatához. Ne adjon hozzá új funkciókat a szomszédok témájának function.php fájljához!

A WordPress először a sablon fájljait és stílusait tölti be a gyermek témájába, de ha valami hiányzik, akkor a megfelelő fájlokat tölti be a szülő témába. Ó, igen, a gyermekek témái biztonságosak, de fogadom, hogy ezt már mondtuk.

És ez az.


Összerakni a dolgokat …

A gyerek témák nagyon erőteljesek, amennyire a testreszabás és a bővíthetőség megy. Sőt, jó tanulási alapot nyújtanak mindenkinek, aki meg akarja tanulni a WordPress témafejlesztését. Egyszerűek és szórakoztatóak a létrehozásukban, és rengeteg lehetőséget kínálnak a WordPress-webhely tetszés szerinti fordításához.

Készítsen szórakozást, és ne hagyja el, mielőtt megosztja velünk az alábbi megjegyzéseket. Szeretjük és értékeljük az Ön visszajelzését ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map