WordPress fejlesztők: Ne hagyjon pénzt az asztalra

A mai bejegyzésben meg szeretnék osztani néhány ötletet, amelyek érdekes lehetnek, ha fejlesztő vagy, aki ügyfélmunkát végez a WordPress ökoszisztéma területén és annak környékén. A WordPress podcastjainak száma későn növekszik, ott és sok online fórumon is meglehetősen rendszeres párbeszéd zajlik a WordPress szabadúszóinak / vállalkozásainak, valamint arról, hogy miként tudnak hatékonyabban és nyereségesebben működni. Van valami mondanivalóm a témában, elolvastam a gondolataimat néhány viszonylag könnyű bevételről, amelyet hozzáadhatunk minden WordPress üzleti vállalkozáshoz, amely ügyfelekkel szembesül..


Vegyük például a szabadúszóként webhely-készítményeket. A rövidekre, a huzalkeretekre összpontosítanak, és megtervezik a webhelyet, de amikor a projekt befejeződik, gyakran elbúcsúznak az ügyféllel mindaddig, amíg valami technikai úton szükségük van, esetleg új widget telepítésére vagy a tervezés módosítására..

A WordPress tárhely alacsony akasztható gyümölcs – válasszuk ki!

Akkor miért nem felajánlja, hogy gondoskodik az ügyfél tárhelyéről? Ezután ismétlődő bevételt szerezhet ugyanabból az ügyféltől, ez egy olyan dolog, amelyről tudod, hogy szükségük van. Mielőtt túl sokat megyek, szeretném megjegyezni ezt. A jelenlegi vállalkozásom előtt több mint 10 éve alapítottam és működtettem egy domain regisztrálót és tárhelyi üzletet, amelyet végül egy nagyobb társaságnak adtak el, amely az iparágban sok hasonló üzletet konszolidált..

Röviddel az eladás után elkezdtem együttműködni a WordPress-szel, és első észrevételem az volt, hogy ezeknek az embereknek hostolásra van szükségük, ezért elhatároztam, hogy szolgáltatást szeretnék nyújtani ezeknek az ügyfeleknek, akiknek webhelyet építettünk. Most 5 év elteltével az üzleti vállalkozás host oldala havonta 5–7 ezer forintot generál. Ez körülbelül a WordPress projekt átlagos méretét tükrözi, tehát tulajdonképpen egy extra projekt bevételét érjük el – ezt nem kell minden hónapban megtennünk. Érdemes gondolkodni?

Oké, ezen a ponton gondolkodsz:de tudsz a tárhelyről, így ez rendben lesz az ön számára„. Nos, abban a játékban töltött 10 év után elmondhatom neked az utolsó dolog, amit akartam, hogy visszatértem a web hosting iparba. Túl sokszor felébresztettek a rászoruló szerverek.

De nem kell, hogy ilyen legyen. A jelenleg elérhető WordPress tárhelyi leírások sokkal jobbak és teljesebbek termékként, mint valaha, és a WordPress mezőben még inkább. Az elmúlt években folyamatosan növekedett a WordPress-specifikus tárhely-megoldások, és ezek kihasználása kulcsfontosságú a WordPress-ügyfeleknek nyújtott hostolási szolgáltatás nyújtásában..

Nézzük meg a kifogásokat

“Nem tudok eléggé a tárhelyről … Nem akarom támogatni az ügyfelek fogadását … Nem vagyunk elég nagyok a hostolás kezeléséhez, mivel a kezelése időbe telik.” Minden érvényes pont, de mindegyikük rendelkezik ésszerű megoldással.

Nem kell annyit tudnia a tárhelyről minden bizonnyal nem kell, hogy lefeküdjön és piszkos legyen az Apache konfigurációival, vagy összezavarodjon a MySQL szerver beállításaival. Kérjen valakit, aki tud erről, hogy tegye meg érted. Számos WordPress-specifikus tárhelyszolgáltatás (olyan szolgáltatások, mint a WP Engine vagy a Flywheel) elvégzi az összes szükséges munkát, még a WordPress telepítéséhez is (ez nem a Cpanel!). Gondoskodnak a biztonsági mentésekről, a WordPress alapvető frissítéseiről, és gondoskodnak a biztonságról.

A tartó oldalon, valóban nem kell támogatást nyújtania. Ha átgondolod, te vagy a fejlesztő, és a támogatási követelmények közted és a szolgáltató között vannak. Az ügyfelednek egyáltalán nem kell FTP-szinten részt vennie (lásd még az e-mailemet)..

Ami az utolsó kifogást illeti, akkor nincs ideje kezelni a tárhelyet. Nos, ha egy kicsit időt vesz igénybe ehhez, ahol hozzáadja az értékét, akkor nem fog nagy hányadot fordítani a hétre vagy a hónapra. Olvassa el erről bővebben az alábbiakban.

Hol adod hozzá az értékét??

Párosítsa a WordPress-központú tárhely-szolgáltatót egy olyan WordPress-menedzsment-szolgáltatással, mint például a ManageWP vagy a Infinitewp és itt ad hozzáadott értéket. A beépülő modul és a téma frissítéseivel továbbra is gondot kell fordítani, és ehhez hasonló eszközökkel viszonylag fájdalommentes. És ha elsősorban a webhelyet hozta létre, akkor ismeri az összes plugin-ot, ami ott van, tehát azok frissítése egyenesen előre fog történni..

Mindezen túl sok időbe telik a webhely biztonsági másolatának néhány egyszerű ellenőrzéséhez, esetleg rendszeresen töltsék be az egyik biztonsági másolatot annak biztosítása érdekében, hogy működnek-e. Kihasználja a WordPress tárhelyét, de még mindig hozzáadja a saját extráit a tetejére.

Ne érintse meg az E-mailt!

Ha azt gondolod, hogy nagyon jó észrevételeket tettem, mielőtt vállalkozása iránt elköteleznéd magad, adj egy tippet, vagy akár egy szabályt – soha nem szabad megtörni. Ne kínáljon e-mail tárhely szolgáltatást.

Önnek nem kell, rengeteg dedikált e-mail ajánlatot kínál, amelyekkel ügyfeleit is utalhatja. Google GSuite az én választásom, és bár az utóbbi időben ingyenes szolgáltatásból átalakult felhasználói díjra, megéri. Az ügyfelek most megkapják, az e-mail az állatok webhelyétől eltérő vadállat. Utazásaim során semmiféle visszhangot nem kapok, amikor azt javaslom, hogy a WordPress webhelyet és az e-mailt ne kelljen együttesen tárolni..

Az e-mailek tárolására fordítják a támogatási idő nagy részét, az asztali levelező kliensek és az okostelefonok konfigurálása fárasztó munka – maradjon távol! Nagyon sok online támogatás van egy ilyen szolgáltatáshoz, de lehetőség van arra is, hogy csak találjon magának egy olyan szolgáltatásra szakosodott vállalkozást, mint például a Google alkalmazások, és ügyfeleit a megoldáshoz irányítja..

Hogyan működik pénzügyileg?

Dolgozzunk át egy gyors példán. Vegyünk középszintű terméket, például a WP Engine professzionális szintjét. Ez havonta 99 dollárba kerül a 10 WordPress telepítésért (évi 1198 dollár, vagy kb. 958 dollár, ha a promóciós linkünket használja). Ha összekapcsolná ezt a fent felvázolt kezelési szolgáltatással, akkor évente 400 dollárt számíthat fel egy ügyféllel – a teljes 10 webhely telepítésekor 4000 dollár bevételt generálhat, és legalább 2800 dollár nyereséget generálhat..

A WP Engine a telepítéstől kezdve biztosítja a szolgáltatást, így ha még jobbat szeretne elérni, telepíthet számos alacsonyabb forgalmú helyet egy WordPress többhelyes telepítésbe, így a számok még jobban működnek az Ön számára. Persze, a többoldalú lehetőség extra készség, de ha beismerkedik a WordPressbe, akkor érdemes megtanulni.

Egy utolsó gondolat

Be kell vallanom, hogy egy kicsit host sznob vagyok. Amikor egy ügyfél olcsó és vidám megosztott tárhely szolgáltatónál érkezik a webhelyükhöz, nem tudom elég gyorsan kiszabadítani őket. Itt van egy újabb szép kis előny. Munkáját minőségi tárolóbeállításokba teheti, hangolva és módosítva a WordPress számára. Ez jobb, és hosszú távon megkönnyíti az ügyfelek (és te is) dolgát. Most szálljon ki, és bővítse vállalkozását!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map