WordPress fejlesztők: Hogyan lehet rémálom ügyfeleket kezelni (és elbúcsúzni őket)

Hogyan kezeljük a WordPress ügyfeleket

Most kezdtél WordPress fejlesztõként, hogy csak azon ügyfelekkel küzdhess magad, akik látszólag egyenesen a legrosszabb rémálmaiból származtak? Költségvetési rohamok vagy állandó last-minute változások stresszt keltenek? Ha igen, itt az ideje letenni a lábát és elkötelezni magát a változás végrehajtása mellett.


Bár nem mindig találsz előre félelmetes ügyfeleket, te tud hozzon létre rendszereket vállalkozásának jobb irányításához, és a problémás ügyfelekkel való kapcsolat megszakítása sokkal kevésbé fájdalmas.

Ebben a cikkben azt tárgyaljuk, hogy miként lehet megtalálni és vonzani az ideális kilátásokat, hogyan lehet a legjobban irányítani fejlesztői vállalkozását, és megoszthatja másokkal a rémálmok ügyfeleit. Kezdjük a megfelelő emberek azonosításával.

Ismerje meg ideális ügyfelét

Ön tisztán látja, kivel szeretne együtt dolgozni? Időnként a szabadúszó és a kevésbé tapasztalt fejlesztők annyira lelkesen akarnak kezdeni a munkát, hogy nem ellenőrzik megfelelően az ügyfeleiket.

Ha úgy találja, hogy a tisztességes ügyfelek vonzásával küzd, ideje lehet megváltoztatni a megközelítését. Tegye fel magának a következő kulcskérdéseket:

 • Szeretnék együttműködni induló vállalkozásokkal vagy már létrehozott cégekkel?
 • Melyek a nem tárgyalható feltételek?
 • Milyen ügyfelek vannak a képességeim legjobban szolgálnak fel?

Miután meghatározta a válaszokat ezekre a kezdeti kérdésekre, el kell kezdenie gondolkodni a hibák elkerülése érdekében. Indítsa el a következő kérdések mérlegelését:

 • Hogyan tudok pozitívan hozzájárulni a projekt kommunikációjának általános hangzásához?
 • Hogyan tervezem bemutatni a kész projektet??
 • Áthelyezem az ügyfelet a saját számlájának kezelésére a projekt lezárásakor, vagy sem?

Ha egy álmodozó ügyfelet szem előtt tart és aktívan gondolkodik a jövőbeli projekttel kapcsolatos forgatókönyvekről, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy kezdetben rossz ügyfelet vonz. Most, hogy lefedtük a boldog utat, fordítsuk figyelmünket a kevésbé kívánatos helyzetekre.

A Nightmarish ügyfelek azonosítása és kezelése

Mint viszonylag tapasztalatlan WordPress fejlesztő, nem mindig könnyű előre észlelni egy szörnyű ügyfelet – még akkor is, ha óvintézkedéseket tett. Van azonban bizonyos bizonyíték a szörnyű ügyfelek jeleire. A következő problémák bármelyikének elegendőnek kell lennie a riasztási harangok beállításához és az ég felé sújtó vörös zászlók küldéséhez:

 • Folyamatos problémák a fizetéssel.
 • Ügyfelek, akik túl sok időt fogyasztanak.
 • Folyamatos változások vagy tömegesen változó projektcélok.
 • Agresszív vagy manipulációs ügyfelek, akik a jövőbeni munka lehetőségével vezérelnek, nem pedig a tisztességes fizetés helyett.
 • Azok az ügyfelek, akik nem engedik, hogy elvégezze a munkáját, és megkísérelik megszabadítani a felelősségét.

Nem mindig könnyű hűvön tartani a fejét, de először is képesnek kell lennie arra, hogy ezt a viselkedést észrevegye, majd nyugodtan döntsön a problémák megoldásáról..

Az olyan projektmenedzsment eszközök, mint a Trello, segítenek a dolgok zökkenőmentes működésében.

Az olyan projektmenedzsment eszközök, mint a Trello, segítenek a dolgok zökkenőmentes működésében.

Miután meghatározta, hogy melyik jelenlegi ügyfele potenciálisan problematikus, ideje lépéseket tenni a lehetséges problémák kiküszöbölése érdekében. Az alapvető projektszervezés nagyban megy előre a tűzoltáshoz, vagy legalábbis egy darabból a célba juttatáshoz. Fontolja meg a következő technikák alkalmazását:

 • Használjon olyan ügyfélkezelő rendszert, mint a Trello, vagy Alaptábor hogy egymás után tartsd a kacsaikat.
 • Hozzon létre egy ügyfél-kézikönyvet, amely elősegíti az ügyfél számára a saját webhelyének kezelésére való áttérést, és megkímélheti a jövőbeli fájdalmakat.
 • Készítsen ügyfél-kérdőívet a szolgáltatási feltételek és elvárások pontosítása érdekében.
 • Szerkessze az ügyfél adminisztrációs menüjét, hogy az öngazdálkodás könnyebb legyen az út mentén.
 • Gondosan vizsgálja felül és (potenciálisan) módosítsa szerződését.
 • Folyamatosan fejleszti ügyfelei kommunikációs képességeit.

A legfontosabb, hogy ápolja magát egész folyamat során. A professzionalizmus nem jelenti azt, hogy bárki háztámaszának lenni. Ha te csinál úgy érzi, hogy meg kell harapnia a golyót, és egy adott projekt végéig el kell viselnie a nehéz ügyfélélményt, tartsa szem előtt ezeket a figyelmeztetési pontokat:

 • Állítsa be a határokat. Ne menj nagy szélsőségekbe, és próbáld meg kedvedtelni az ésszerűtlen ügyfeleknek. Egyesek egyszerűen soha nem lesznek elégedettek, függetlenül attól, mit csinálsz. Minden joga van arra, hogy megóvja a józanságát; hosszú távú sikered attól függ.
 • Legyen egyenesen magaddal. Őszintén értékelje az ügyféllel kapcsolatos érzéseit, és ha valami furcsa, de nem tudja pontosan megmondani, mi az, bízzon a bélben, és kezdje meg a lépéseket a kiszabadulás érdekében. 100-ból 99-szer igazad lesz.
 • Ne félj elengedni. Tervezze előre a szolgáltatásainak marketingjét az ideális ügyfelének, miközben felkészül a jelenlegi ügyfelének felbukkanására. Néha egy rossz ügyfél elengedése több tökéletes ügyfél számára nyitja meg az ajtót.

Azoknak az ügyfeleknek a felbocsátása, amelyek nem megfelelőek

Még a lehető legjobb erőfeszítésekkel is csak a vártnál hamarabb meg kell szakítania az ügyféllel fennálló kapcsolatokat. Amikor az ügyfél-fejlesztő kapcsolat helyrehozhatatlanul romlik, itt az ideje, hogy megváltson – kivételek nélkül. Az ügyfél elbocsátásának gondolata félelmetes lehet, de ez a kereskedelmi élet normális része, ezért tanulási tapasztalatként kell kezelnie. Itt tartja szem előtt a legfontosabb lépéseket:

 1. Tisztelet és hála: Fenntartja ezt az általános hangzást, ne hagyja, hogy az érzelmek becsapódjanak, és maradjon nyugodt és tiszteletteljes.
 2. Maradjon semleges, de határozott: Ne hibáztasd, használd a tényszerű nyelvet, és tedd világossá, hogy megszakad a kapcsolat.
 3. Összefoglalja álláspontját: Mutassa meg röviden a tevékenységeit, és állítsa be a dátumot.
 4. Kínáljon megoldást: Javasoljon más WordPress fejlesztőket, amelyek jobban megfelelnek. Adott esetben kínáljon teljes vagy részleges visszatérítést.
 5. Pozitív küldés: Köszönöm az ügyfélnek a tanulási tapasztalatot, és kívánok neki minden jövőbeni erőfeszítésben.

Példasablon

Ennek sokféle módja van. Így néz ki a fenti kör e-mail formában:

Kedves ügyfél],

Remélem, hogy ez az üzenet jól talál téged. Van egy fontos téma, amelyre felhívom a figyelmet.

Az elmúlt hat hónapban együtt dolgoztunk, és azt hiszem, hogy ennek meg kell változnia. Mivel a projekt befejezéséhez eltérő megközelítések és szabványok vannak, úgy gondolom, hogy egy WordPress fejlesztő, aki több időt fordít arra, hogy erőfeszítéseire fordítson, a legjobban szolgálja a vállalatot. [Dátum] -tól kezdve már nem tudok Önnek WordPress fejlesztési szolgáltatásokat nyújtani.

Az átmenet elősegítése érdekében összeállítottam azoknak a fejlesztőknek a listáját, akik esetleg rendelkezésre állnak, hogy új ügyfélként felvegyék Önt:

[Javaslatok]

Az előre fizetett projekt teljes visszatérítésére számíthat, amely nyolc hét alatt esedékes volt arra, hogy 24 órán belül jóváírásra kerüljön az Ön számlájára..

Köszönöm a lehetőséget, hogy együtt dolgozzunk és tanuljunk tőled. Minden jót kívánok nektek továbblépni.

Üdvözlettel.

[A neved]

Most mi?

Készen állsz arra, hogy elbúcsúzzon a rémálombeli ügyfeleidetől? Vizsgáljuk meg a javasolt lépéseket:

 1. Kezdje azzal, hogy meghatározza, ki szeretné az ideális ügyfeleit.
 2. Ellenőrizze, hogy van-e jelenlegi pokolias ügyfele.
 3. Rövid távon hatékonyan kezelje a problémás ügyfeleket.
 4. Kezelje magát – nincs szükség szélsőséges visszaélésekre. Ha hirtelen égetésre van szükség, akkor tegye meg.
 5. Kecsesen tüzet bocsát ki az ügyfelek számára, amelyek nem megfelelőek.

Kíváncsi vagyunk arra, hogy meghallgassák, hogyan kezelted hasonló tapasztalatokat a fentiekben bemutatottakkal. Hogyan kezelheti a kibírhatatlan ügyfeleket? Valaha is tüzet kellett dobnia? Ossza meg tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map