WooCommerce Social Media Marketing tippek

Használja a közösségi média marketing eszközt a WooCommerce értékesítésének fokozására

A WooCommerce megkönnyíti az online kiskereskedők életét. A WordPress webhelyével integrálva a WooCommerce lehetővé teszi saját webáruház létrehozását a WordPress használatával, és testreszabása szerint. Tekintettel erre a tényre, nem meglepő, hogy ez a nyílt forráskódú e-kereskedelem WordPress bővítmény több mint támogatja Az online boltok 20% -a. Lenyűgöző, igaz?


Annak ellenére, hogy a teljesen működőképes WordPress áruház létrehozása még soha nem volt ilyen egyszerű, a nehéz ügyfelek számára nehéznek bizonyulhat, ha azt a megfelelő ügyfelek észreveszik. Itt lépnek be a közösségi hálózatok.

Ma megvizsgáljuk a szociális média marketing taktikájának finomításának lehetőségeit az ügyfelek vonzása, a minősített ügyfelek generálása és a WooCommerce értékesítésének növelése érdekében..

1. Készítsen és ossza meg elképesztő tartalmakat a vezetékek generálására

A közösségi média marketing nemcsak az expozíció növelését jelenti. Segít abban is, hogy személyes szinten kapcsolatba lépjen a közönséggel, bizalmat teremtsen velük, és rendkívül releváns online erőforrásként pozicionálja magát. Pontosan emiatt a tartalommarketingnek felbecsülhetetlen értékű elemének kell lennie a közösségi média kampányában.

Annak érdekében, hogy fokozza az emberek iránti elkötelezettségüket, relevánsnak kell lennie számukra. Használjon olyan eszközöket, mint a BuzzSumo, hogy megtalálja a legjobban megosztott témáit az Ön niche-jével, és hozzon létre körülöttük eredeti, éleslátó és interaktív üzeneteket..

A hagyományos cikkszerkezeteken kívül játsszon a tartalom formáival mindaddig, amíg meg nem találja azokat, amelyek a célközönségnek rezonálnak. Íme néhány ötlet:

Készítsen hosszú formájú tartalmat

Például Neil Patel szerint 2500 szavas cikkek minél több megosztás a Facebookon, mint rövidebb alternatíváik. Ugyanez vonatkozik a videókra. Jellemzően a 4 percet megnézik és megosztják több, mint rövidek.

Használja ki az élő közvetítést

Az emberek szeretik a videotartalmakat. A tény, hogy a 1 milliárd óra A videókat minden nap megnézem. És az élő videók még izgalmasabbak, mert természetesnek érzik magukat. Ez egy nagyszerű lehetőség vevőink bevonására több eladást generál. Minden nagyobb platform, mint például a YouTube, a Facebook vagy az Instagram támogatja a tartalom ilyen formáját.

Készítsen Instagram történeteket

Korábban már beszéltünk az Instagramról az e-kereskedelemről a WPExplorer blogban. Az Instagram történetek növekedése (amely most már kétszer olyan nagy, mint a Snapchat) azt jelenti, hogy nincs jobb idő, mint most, hogy új lehetőségeket adjunk az Instagram számára. Sőt, nagy szerepet játszanak az ügyfelek generálásában és az átváltások fellendítésében. A statisztikák azt mondják legalább Az Instagram történetek 20% -a közvetlen üzeneteket eredményez a nézőktől. Hatalmuk kiaknázása érdekében felhasználhatja őket potenciális ügyfeleinek rövid közvélemény-kutatásokkal vagy rövid távú fényképekkel és videókkal való felvételére.

2. Lengyelország a közösségi média marketingstratégiája

A közösségi média marketing alapjai a WordPress webhelyéhez

Az e-kereskedelem világa túlságosan versenyképes lett, és a túlélés érdekében tovább kell fejlesztenie a marketing gyakorlatát. Ez vonatkozik a stratégia minden szegmensére, beleértve a közösségi média marketingjét is.

Valós idejű visszajelzést nyújthat

A legtöbb ügyfél, akinek kérdése vagy panasza van várhatóan egy órán belül meglátja a választ. Ennek ellenére sok vállalkozás nem veszi komolyan az ügyfelek visszajelzéseit, és kérdéseiket megválaszolatlanul hagyja. Ez egy hatalmas hiba, mivel ezen ügyfelek 88% -a úgy dönt, hogy nem vásárol tőled.

A felhasználói élmény fokozása érdekében fontolja meg az élő csevegő plugin telepítését, hogy válaszokat adjon kérdéseikre 24/7.

Használnia kell a társadalmi említés-megfigyelő eszközöket is, mivel ezek lehetővé teszik mind a közvetlen, mind a közvetett márkajelzések nyomon követését a különböző közösségi média platformokon keresztül. Ily módon értékes válaszokat adhat ügyfeleinek és segít valós időben befejezni a vásárlást.

Automatizálja a tartalommegosztást

Követői elvárják, hogy következetesen ossza meg egymással a hozzászólásokat. Ez természetesen rendkívül nagy kihívást és időigényes lehet, ha manuálisan történik. Itt lépnek be a közösségi médiakezelő eszközök, mivel ezek lehetővé teszik, hogy időben kezeli a hozzászólásokat, majd automatikusan közzétegye azokat. Érdemes megfontolnia a Blog2Social, az SNAP vagy a Social Snap szolgáltatást.

Optimalizálja a mobil stratégiát

A WooCommerce webhelyet felkereső mobil felhasználók száma vagy a mobil eszközökről származó közösségi média profilok egyre növekszik. Ezért kell a mobilbarát tartalomformátumok létrehozására összpontosítania. A Facebook tanácsot ad hogy amikor videókat vagy fényképeket tesz közzé a közösségi hálózaton, akkor függőleges formátumokat kell használnia. Sokkal felhasználóbarátabb és vonzóbb, mint a szélesképernyős alternatívája. Olyan plugin használata, mint a Resoc Social Editor segíthet optimalizált képek létrehozásában, hogy megosszák őket

3. Használja a WooCommerce beépülő modulokat a közösségi média elkötelezettségének fokozására

Számos közösségi média plugin és WooCommerce kiterjesztés létezik, amelyek telepítését megfontolhatja. Íme néhány hasznos lehetőség a fizetéshez.

StoreYa Shop a Facebookon

A StoreYa üzlete a Facebook-on a WooCommerce számára

A StoreYa a WooCommerce áruházát hozza a Facebookba. Csak telepítse a bővítményt, csatlakozzon a Facebook-hoz, és automatikusan importálja áruházát. Ezzel az ügyfelek megtalálhatják a „kívánt” listákat, nyerhetnek kuponokat, kereshetnek csoportos üzleteket és így tovább. Az „eladás növelése” promóciókat is kínálhat. Ez a praktikus plugin arra is felhasználható, hogy Twitter-hozzászólásait, Pinterest tábláit és Youtube-csatornáit az oldalai lapjaihoz adják hozzá.

WooCommerce Instagram galéria

WooCommerce Instagram

A WooCommerce Instagram galéria integrálja áruházát Instagram-fiókjával. Az Ön Instagram-on egy márkás hashtaggal közzétett gyönyörű fényképei közvetlenül a WooCommerce áruházának termékoldalain jelennek meg. A telepítés néhány percet vesz igénybe – csak csatlakozzon az Instagram-hoz, és hozzáadjon hashtagokat a termékhez / termékekhez, amelyeken megjeleníteni szeretné hírcsatornáját. Ez még könnyebbé teszi az ügyfelek számára, hogy megosszák termékeit a közösségi médiában.

WooCommerce kívánságlista

WooCommerce kívánságlista plugin

A WooCommerce kívánságlista segítségével az ügyfelek saját kívánságlistákat hozhatnak létre az üzletben, majd megoszthatják azokat követőikkel a Facebook-on, a Twitter-en vagy a Pinterest-en. A kívánságlisták hasznosak a visszatérő ügyfelek eladásainak növelésében. A megosztható kívánságlisták azonban bemutathatják üzletét egy teljesen új ügyfélkörrel. A felhasználók listákat készíthetnek, hogy megosszák őket barátaival és családjával születésnapokon, esküvőkön, baba zuhanyzóknál és még sok más.

WooCommerce szociális kupon

Szociális kupon a WordPress-hez

Információ és letöltésView a Demo

A WordPress közösségi kuponja növelheti a közösségi média jelenlétét és értékesítését. Egyszerű elven működik – az ügyfél szereti vagy megosztja a termékoldalt cserébe kedvezményre a vásárlásért. A plugin segítségével közösségi kuponokat adhat a termékoldalaihoz, autójához és pénztárához. Amint az ügyfél elvégzi a társadalmi műveletet, a kuponkód automatikusan bekerül a kosárba.

4. Ne összpontosítson az azonnali értékesítésre – A hangsúly a bizalom kiépítésére

A fent említett tartalommarketing taktikák nagyszerűek, mivel értéküket jelentenek az ügyfelek számára, és arra ösztönzik őket, hogy további tippeket és információkat keressenek az Ön webhelyén. Miután növelte a márka ismertségét és felhívta a látogatókat, ösztönöznie kell őket vásárlásra.

Most a közösségi hálózatok értékesítése értékes taktika, de ez függ a megcélzott ügyfelektől és az Ön által használt platformoktól. Van azonban egy hiba, amelyet szinte minden online kiskereskedelmi vállalkozás elkövet – az eladás megkísérelése közvetlenül a denevér után. Ne feledje, hogy az ügyfelek először azt szeretnék, hogy többet megismerjenek rólad, és vásároljon tőled, amikor készen állnak.

Ezért kell összpontosítania a közösségi hálózatok használatára az ügyfelek bevonására. Használja őket bizalmi jelként annak bizonyítására, hogy Ön a megfelelő választás számukra. Íme néhány stratégia, amely segíthet itt:

Fektessen be a reklámba

Google hirdetések

A közösségi média táj túlzsúfolt. Az ügyfelek hírcsatornáit különféle márkás üzenetekkel töltik meg, és ez nehezíti meg észrevételeit. Itt ragyog a fizetett reklám. Csodálatos célzási lehetőségei növelik a láthatóságot, lehetővé teszik a legfontosabb tartalom és az ajánlatok hirdetését a megfelelő emberek számára, és segít a rengeteg képesített vezetőnek a webhelyére vezetésében.. Google hirdetések remek hely a fizetett hirdetések elindításához.

Használjon alkalmazáson belüli hirdetéseket

Csakúgy, ahogy a nevük mondja, az alkalmazáson belüli hirdetések lehetőséget biztosítanak az ügyfeleknek a kívánt termék megvásárlására anélkül, hogy elhagynák a közösségi média platformját. Ez különösen fontos a mobil felhasználók számára. Például a Facebookon az ügyfél mentheti hitelkártya-adatait, és még egyszerűbbé teheti jövőbeni vásárlásait. És egy Facebook remarketing segítségével megcélozhatja azokat az embereket, akik korábban már meglátogatták az áruházat.

Ösztönözze a felhasználó által generált tartalmat

A mai felhasználók már nem bíznak a márkás tartalmakban. Szeretnének többet megtudni a márkájáról a többi vásárló valós tapasztalataiból. És a keresett információ megadásának egyik leghatékonyabb módja a felhasználó által létrehozott tartalom (vagy UGC) kiaknázása..

Annak ösztönzése érdekében, hogy az emberek megosszák az UGC-t, és használják márkás hashtagját, fontolóra kell vennie azok jutalmazását. Például hirdetjen kedvezményt a termékértékelés elhagyására (ez még egyszerű is Felülvizsgálat a kedvezményért plugin, amelyet telepíthet, hogy hozzáadja ezt a funkciót). Vagy szervezzen ajándékot a közösségi médiában. A versenybe való belépéshez a felhasználónak meg kell osztania egy fotóját a termékéről. Csak győződjön meg arról, hogy az összes alkalmazandót követi FTC iránymutatások és a helyi törvények.

Munka a befolyásolóval

10+ tipp a WordPress Blog bizalmának és hitelességének növelésére

Befolyásoló marketing a leggyorsabban növekvő online vásárlói taktika. Épít bizalmat az ügyfelekkel, és hitelesíti termékeit. Látva, hogy a résedben népszerű emberek használják az Ön termékeit, a potenciális ügyfelek is használni akarják őket. Csak azt kell ellenőriznie, hogy ugyanazon iparágban választotta-e a befolyásolót, és felajánl nekik valamit, ami érdemes felhívni a figyelmet.

Vissza hozzád

A közösségi média marketing a WooCommerce marketing puzzle hiányzó része. Ez lehetőséget ad arra, hogy vevőit vonzza, bizalmat teremtsen velük, és vezesse őket az értékesítési csatornán a vásárlás felé.

Hogyan használja fel a közösségi hálózatokat a WooCommerce értékesítésének növelésére? Van-e olyan közösségi média marketing technikája a WooCommerce üzletek számára, amelyet meg szeretne osztani?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map