Végső WordPress sémajelölő útmutató

Végső WordPress sémajelölő útmutató

Szó szerint milliárd webhely található az interneten, ami azt jelenti, hogy keményen kell dolgoznia, ha azt akarja, hogy sajátja kitűnjön a tömegből. Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektettek a Search Engine Optimization (SEO) elemére annak érdekében, hogy webhelyét láthatóvá tegyék, és az emberek mindig új lehetőségeket keresnek, amelyek révén jól rangsorolhatók a keresőmotorokban, és nagyobb minõségû forgalmat vezethetnek webhelyükre..


Ennek oka az, hogy üzleti, vagy személyes weboldalról van szó, az utolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy webhelye rengeteg irreleváns keresőmotor-eredményoldalon (SERP) jelenjen meg, vagy hogy nehezen megtalálható és egyáltalán alig látható. Itt jön be a Séma jelölés.

Ha még nem hallottál a séma jelöléséről, ne aggódjon, hogy nem vagy egyedül. Ez egy viszonylag új koncepció, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy több kontextust adjon tartalmának és segítsen jobban eljutni a keresőmotorokba. Szeretne többet megtudni arról, hogy a Séma-jelölés hogyan segíthet a WordPress-webhely láthatóbbá tételében? Megjöttél a megfelelő helyre!

Ebben az átfogó útmutatóban az alábbi öt kérdést fogjuk feltenni (és megválaszolni), hogy segítsünk jobban megérteni, mi a Séma jelölés, és hogyan használhatjuk fel ezt WordPress webhelyének fejlesztésére. Ezek a kérdések a következők:

 • Mi a séma jelölés??
 • Mi a különbség a Séma és a SEO között??
 • Melyek a sémajelölés különféle típusai?
 • Hogyan adhat hozzá Séma-jelölést a WordPress-hez?
 • Miért kell hozzáadnia a Séma jelölést a WordPress-hez?

Készen állsz arra, hogy többet megtudjon róla? Ebben az első szakaszban azzal kezdjük, hogy megnézzük, mi a séma jelölés valójában.

Mi a sémajelölő??

Google strukturált adatteszt

A korai szakaszban nehézkes lehet a séma jelölése körül mozogni, de ezt meg kell tennie, ha ezt eszközként szeretné használni a WordPress-webhely láthatóságának fokozására.. WP motor egyszerűsíti a koncepciót azáltal, hogy a sémát a következőképpen írja le:

„Gondolj arra, hogy a sémajelölés a keresõmotorok„ névjegykártyája ”. Összefüggést biztosít a tartalmakkal, hogy segítsen a bejáróknak meghatározni, hogy miről van szó. Ugyanígy, a névjegykártya megmutatja a potenciális ügyfeleknek a munkakörüket, a Séma-jelölés megmondja a keresőmotoroknak, hogy mi a helyzet, hogy megfelelően indexelhetők legyenek. ”

Tehát, röviden, a Séma egy olyan típusú mikroadat, amelyet a weboldalakhoz adnak, hogy összefüggéseket biztosítsanak a keresőmotorok számára, és segítsék őket az oldalai megfelelő rangsorolásában. A séma jelölése alapvetően négy fő célt szolgál – ezek a következők:

 1. Annak érdekében, hogy a keresőmotorok helyesen indexeljék webhelyét
 2. Annak érdekében, hogy webhelye vizuálisan kiemelkedjen a többi keresési kifejezés rangsorolása ellen
 3. Annak érdekében, hogy az olvasók megtalálják a keresett tartalmat
 4. Kontextus hozzáadása a linkekhez és a tartalomhoz

A Séma-jelölés egyik legfontosabb eredménye, hogy az Ön oldalai alapértelmezés szerint jobban láthatóak lesznek a keresőmotorokban, és több kattintást eredményeznek az Ön oldalain. Sőt, néhány metaadat valójában a SERP-k címsora alatt jelenik meg, így a közönség jobban megmutatja, mi a weboldalról szól.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy míg a séma adatai a mobil szempontjából még mindig a korai szakaszban vannak, a keresőmotorok, mint például a Google, már elkezdtek gazdag eredményeket mutatni a mobil keresési kifejezésekre vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy a Séma-jelölés javíthatja weblapjait táblagépeken és okostelefonokon is, és ez különösen fontos, tekintettel erre a globális keresések több mint 50% -a most mobil eszközökön végzik.

Mi a különbség a séma és a SEO között??

Mielőtt továbbmennénk, fontos tisztázni a különbséget a Keresőoptimalizálás (vagy pontosabban a WordPress SEO) és a Séma jelölések munkája között. A SEO a rangsorolásról és a láthatóságról szól, de jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a mikroadatok hozzáadása a Sémán keresztül közvetlen hatást gyakorolhat webhelyének organikus keresési rangsorára. Tehát lényegében azt mondjuk, hogy a Sémát gyakran félreértik, mint a rangsor javításának módszerét, és nem az, hogy.

Noha a Séma optimalizálja az oldalait és a hozzászólásait, és segít a tartalmának megjelenésében a relevánsabb SERP-kben, ez önmagában nem növeli a természetes rangsorolását, mint például a SEO. Ugyanakkor minél többet ad a WordPress webhelyhez és a megosztott tartalomhoz (áttekintések, miniatűrök, értékelések, termékek stb.), Annál valószínűbb, hogy átkattintást és forgalmat generál a webhelyére. Ez pedig hozzájárulhat az oldalai láthatóságának javításához és webhelyének általános teljesítményének javításához.

Melyek a sémajelölő típusok??

A sémajelölés megértésén alapuló nézzük meg most a séma különféle típusait. Különböző formájú és méretű, és a megosztott tartalomtól, valamint azon részektől függ, amelyeken a közönség a legjobban összpontosít.

Választhat a „Presets” séma közül a WordPress-ben akár pluginek segítségével vagy a kód kézi hozzáadásával. Számos sématípus létezik (amelyeket megtehetsz itt megtekintheti), de a népszerű pluginok A WordPress plugins gyakran csak olyan kulcsfajtákat adnak hozzá, amelyekre a felhasználók többsége szerint szükségük lesz. A WP és AMP séma és strukturált adatai például azt állítják, hogy jelenleg annyi van 35 különböző sématípus Szolgáltatásain keresztül elérhető. Vessen egy pillantást az alábbiakban a leggyakrabban használt néhányra:

 • Termék: Felveheti a termékével kapcsolatos néhány kulcsfontosságú információt, például az ár, a vélemények és a rendelkezésre állás megjelenítéséhez a keresési eredmények között
 • Videó: Ha videókat ad hozzá az oldalaihoz, valamint a leíráshoz, akkor miniatűr is hozzáadhat, hogy több nézőt vonzzon
 • Események: Ön rendez / rendez eseményt? A Séma használatával biztosíthatja, hogy a dátumokkal, az értékesítésekkel és a helyekkel kapcsolatos információk láthatóak legyenek az eredményoldalon
 • receptek: Gazdag kivonatokkal megoszthatja információkat a receptről, és honnan származott, mielőtt az olvasó még a linket megnyitotta volna, csillagbesorolást is nyújthat a receptjéhez
 • Blogbejegyzések / cikkek: A séma segíthet javítani blogjainak és cikkeinek megjelenését, és megoszthatja a szerzőkkel és a tartalommal kapcsolatos részleteket
 • Helyi vállalkozás: Ha helyi vállalkozás vagy, a tartózkodási helyét, az áttekintéseket és akár a nyitvatartási időket is megjelenítheti a keresési eredményoldalon

Hogyan adhatunk hozzá sémajelölőt a WordPresshez?

Most már teljes mértékben megérti, mi a Séma, és a vállalkozások, az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyek, a bloggerek és még sok más népszerű módszerei szerint ideje megvizsgálni, hogyan adhatja hozzá ezt a WordPress webhelyéhez. Plugin nélkül lenne a WordPress? Természetesen nem! Tehát az első és talán a legegyszerűbb módszer a Séma-jelölés hozzáadásához a pluginhez, ezek segítenek gazdag és releváns metaleírások létrehozásában. Számos bővítmény érhető el, köztük:

Yoast SEO

Yoast SEO plugin

Automatikusan adja hozzá a Schema.org adatait a Yoast használatával. A plugin hozzáadja a webhely adatait a JSON-LD-vel, például a webhely nevét, emblémáját, cikkeit, közösségi adatait, keresését stb.

Minden egy sémaban gazdag kivonatok

Minden egy sémaban gazdag kivonatok

Ez az ingyenes bővítmény lehetővé teszi az egyes oldalak áttekintését és a tartalom további információkkal való feltöltését.

Séma alkalmazás strukturált adatai

Séma alkalmazás strukturált adatai

Ez a plugin az Ön számára kemény munkát végez azáltal, hogy automatikusan konfigurálja a séma beállításait és az adatok a hozzászólásokon és az oldalakon.

Séma és strukturált adatok a WP és AMP számára

Séma és strukturált adatok a WP és AMP számára

A pluginnek van egy fizetős változata, amely további lehetőségeket kínál a Google gazdag kódrészleteinek létrehozására.

Schema Pro

Schema Pro

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

Ugyanazok az emberek készítették, akik az All in One sémaben gazdag kivonatot készítették, ez a bővítmény egy kicsit költségesebb, de 13 különböző sématípussal és egy kattintással történő testreszabással érkezik..

Séma szókincs

Tehát, amint láthatja, számos bővítmény érhető el a Séma hozzáadására a WordPresshez, és melyiket választja, attól függ, hogy mennyi-e a webhely tartalma, és hogy rendelkezik-e költségvetéssel a befizetett plugin beruházásához. Másik módszer a séma-jelölés hozzáadására a webhelyre, ha kézzel beírja a kódot, és ez sokkal többet tesz lehetővé – ha elég magabiztosnak érzi magát, ha maga elvégzi ezt a kódolást, azaz.

Három különféle Schema szókincs használható, amelyeket kódolhat a webhelyén található adatokra: ezek a JSON-LD, RFDa és Microdata. A JSON-LD, amely a JavaScript Object Notation for Linked Data kifejezést jelenti, a legnépszerűbb és legszélesebb körben ajánlott szókincs, és potenciálisan a legjobb a Séma hozzáadására a WordPress-hez..

Annak biztosítása érdekében, hogy a Schema szókincsét minden keresőmotorban (Google, Bing, Yahoo stb.) Egységesen állítsák be, a csapatok együtt dolgoztak egységes struktúra és terminológia létrehozásában. Elindították a Schema.org-t is, és ez kulcsfontosságú eszköz lehet a szókincs megértéséhez és segít a jelölők generálásában a WordPress webhely kódolásakor..

Tehát ha még nem ismeri a kódolást, vagy még mindig kicsit bizonytalan abban, hogy a Sémát manuálisan adja hozzá, akkor látogasson el a következő oldalra  Schema.org útmutatásként.

Miért érdemes hozzáadni a sémajelölést a WordPress-webhelyhez?

Ebben az utolsó szakaszban összefoglaljuk azt, hogy miért kellene a Séma jelölést hozzáadni a WordPress hozzászólásaihoz és oldalaihoz, és általában megnézzük, hogy a Séma hogyan javíthatja láthatóságát. Ehhez összeállítottuk annak a négy oknak a listáját, amelyek miatt érdemes megfontolnia a Séma hozzáadását a webhelyéhez akár plugin segítségével, akár a kód kézi hozzáadásával. A séma-jelölés hozzáadásának fő okai:

 1. Az adatok strukturálása segíti a WordPress webhelyet abban, hogy jobban kommunikáljon a keresőmotorokkal, és így jobban láthatóvá válik a vonatkozó SERP-kben
 2. A tartalom jobb megértésével a keresőmotorok, mint például a Google, jobb eredményeket szolgáltathatnak a felhasználók számára
 3. A mikroadatok, például a gazdag kivonatok, miniatűrök és besorolások bizonyítottan növelik az Ön webhelyére jutó átkattintási arányt, ami a kiváló minőségű forgalom fellendüléséhez vezethet.
 4. Végül, strukturált adatok hozzáadásával a jövőben is bizonyíthatja tartalmát, mivel egyre több és több kereséssel kapcsolatos technológia jön létre

Ha többet szeretne megtudni vagy el szeretne kezdeni, lépjen tovább a következőhöz: Schema.org további részletekért.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map