Végső útmutató a WordPress Multisite webhelyhez

A WordPress éppen olyan, mint egy cynosure paradigma a különféle tartalomkezelő rendszer (CMS) platformok között. Ennek a műfajnak a használata és előnye mindig is igényes volt. Ennek ellenére legyen szó kisvállalkozásról, közepes méretűről vagy egyéni kezelésről; mindenki az egyetlen ilyen típusú vállalkozó. Figyelemre méltó, hogy egy attribútumot ösztönöztek a WordPress rendszerben, amely arra ösztönzi a felhasználót, hogy ugyanazon felhasználónévre vagy domainre Multisite kiosztást hajtson végre. Ez a konkrét állítás a weboldal-fejlesztés új korszakához vezetett, ahol minden tech megszállott és laikus felhasználó élvezi a megvalósíthatóságot..


A hozzárendelt tulajdonság neve: WordPress Multisite. Ebben a cikkben a WordPress Multisite áttekintésével fogjuk kezdeni, miért szüksége lehet rá, hogyan állíthatjuk be a többoldalú támogatást a WordPressben, és a multisite használatának a WordPress telepítéséhez különféle előnyeiről. Kezdjük!

A WordPress Multisite áttekintése

A Multisite egy 2010-ben bevezetett fejlett algoritmus a WordPress platformon, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy több fiókot hozzon létre blogokhoz vagy kapcsolódó webhelyekhez. Ennek a sokoldalú szolgáltatásnak köszönhetően könnyen létrehozhat több mint 1000 blogot egy WordPress telepítésen belül. Ezenkívül a nagyvállalatok különféle webhelyeinek egyesítését igazságügyi szempontból kezelhetjük e jellegzetes rendszer előnyeinek kihasználásával. Különböző, itt kezelhető tartalomkiegészítők közé tartoznak a közösségi hálózatok, blogtartalom, több al-domain feljegyzés és így tovább.

Egy kiszolgálón belül mindent felhatalmazunk; később, 2010 óta vannak bizonyos terminológiai változások, amelyeket a felhasználói ismeretek alább kiemelnek:

 • WordPress MU, amely korábban Multisite vagy MS néven ismert, ma WordPress néven szerepel, ha a Multisite engedélyezve van
 • blog webhelyként ismert (vagyis olyan blog, amelyet a felhasználó feliratkozáshoz használhat)
 • A Webhely Hálózatnak nevezzük (vagyis az apák blogja által támogatott blogok csoportját, ahol a regisztrációt végzik). A Multisite telepítésnek csak egy hálózata van, kivéve, ha a felhasználó egy speciális bővítményt használ, amely több hálózatot is lehetővé tesz
 • Webhely adminisztrátora Super Admin néven szerepel, amely a teljes hálózaton keresztül mindenre hozzáférést biztosít
 • Hálózati rendszergazda irányítópult a WordPress 3.1 kiadásakor kulcsfontosságú változásként ismert, a Super Admin mezőt áthelyezik egy független irányítópultra. Ez a terület elérhető a WordPress adminisztrátori sáv Hálózatkezelő lapjára kattintással
 • Webhelygazda irányítópult a WordPress adminisztrációs területe, amelyet a rendszeres látogatók és a felhasználók látnak, és ahol a WordPress összes standard funkciója könnyen elérhető

A tartalom következő szakasza kiemeli a WordPress Multisite alapvető követelményeit. Általában kétféle forgatókönyv létezik, amikor a felhasználó több webhelyet igényel a domainjéhez, például:

 1. Nyilvános meghívás a fogadó oldalakra: A Multisite fiókot természetesen mindenki létrehozhatja az adminisztrátorok küzdelme nélkül. És a „blogokat” vagy alhelyeket a site.com/new-site vagy az new-site.site.com (alkönyvtárak vagy aldomainek) tárolják, az Ön beállításaitól / beállításától függően.
 2. Házon belüli hálózatok tárolása: Ebben a kategóriában egy kis vagy nagy vállalkozás létrehozza a Multisite bejelentkezést a WordPress platformon, hogy teljesítse ugyanazt a tartalomkezelési feladatot. Számos webhelyet indítanak el egy WordPress telepítéssel, amely a teljes folyamat felhasználóbarát és kockázatmentes. Például egy iskola, amelynek különféle fiókjai vannak, Multisite platformra lehet szükség a szolgáltatási tartalom megjelenítéséhez és frissítéséhez.

Hogyan engedélyezhető a WordPress Multisite

Fontos, hogy a cikk harmadik szempontja kiemeli egy fő kérdést: hogyan lehet engedélyezni a WordPress Multisite alkalmazást? A Multisite kiosztásának rövid konnotációja perkolálódik, amelyet a következő hat lépés ismertet.

1. lépés: Hozzon létre egy új, saját üzemeltetésű WordPress telepítést

Ez az első lépés egy multisite engedélyezése felé a hálózaton (ha még nincs telepítve a WordPress). Következésképpen, ha már rendelkezik WordPress-telepítéssel, akkor is konvertálhat többoldalúvá, csak ügyeljen arra, hogy minden lehetséges plugint deaktiváljon (ha csak ideiglenesen), hogy elkerülje a lehetséges konfliktusokat (ezekre mindig reagálhat, miután a többoldalú hálózat beállítása megtörtént).

2. lépés: Engedélyezze a Többhelyet

A hálózati beállítási menü funkció engedélyezéséhez először engedélyeznie kell a Multisite alkalmazást a wp-config.php fájlban. Ehhez nyissa meg a wp-config.php fájlt, és helyezze be a következő kódot fent, ahol megjelenik / mondja: „Ez minden, hagyja abba a szerkesztést! Boldog blogolást ”:

/ * Több oldal * /
define ('WP_ALLOW_MULTISITE', igaz);

Ha ez megtörtént, jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába, vagy ha már bejelentkezett, frissítse az oldalt, hogy folytassa a következő lépésekkel.

3. lépés: Hálózat telepítése

A fenti lépés engedélyezi a Hálózat beállítása elemet az Eszközök menüben, így a WordPress irányítópultján keresse meg a Rendszergazda / Eszközök / Hálózat beállítása menüpontot, ahol megtalálja az új „A WordPress webhelyek hálózatának létrehozása” oldalt, így beállíthatja a dolgokat..

A WordPress Multisite beállítása

A fenti kép egy helyi host telepítésére szolgál. Látni fogja, hogy megkapja az altartományokat és az alkönyvtárakat (gyakran ezt a lehetőséget nem kínálják, ha a meglévő kiszolgáló-beállítások tiltják az Ön választását – a fent látható helyi telepítés könyvtárat használ). A sub-domain egy domain alapú hálózati platform, ahol igény szerinti webhelyeket használnak. A alkönyvtár egy olyan út, amely igény szerinti webhelyeken alapul. Válasszon egyet, amelyet szeretne, a hálózati fiókot újrakonfigurálhatja, hogy a telepítés után bármelyik választási lehetőséget használhassa. (Az újrakonfigurálás kissé megrongálódhat)

A hálózati részletek alapértelmezés szerint meg vannak töltve, de minden bizonnyal változtathat:

 • Szerver címe: Az a domain URL, amelyet az egyén használ a WordPress telepítéséhez
 • Hálózat címe: Az egész hálózat címe
 • Rendszergazda e-mail címe: A felhasználók e-mail címe a hálózat szuper adminisztrátoraként

Végül ellenőrizze újra az elemeket, és kattintson a telepítésre!!

jegyzet: A telepítő rendszer ellenőrizheti a helyettesítő karakterlánc altartományát, ha még nem konfigurálta őket. Kérjük, ne vegye figyelembe az ilyen figyelmeztetéseket, ha azok nem kapcsolódnak a hálózatához. Ezenkívül a kezdőknek mindig javasoljuk, hogy teljesítsék a Szerver követelményt, és mielőtt létrehoznának egy hálózati oldalt a helyettesítő karakterlánc altartományának információiról..

4. lépés: A hálózat engedélyezése

Hálózatának engedélyezéséhez csak kövesse a WordPress által adott utasításokat, az alább kiemelt képernyőn látható módon.

Wordpress Multisite

Most készítsen biztonsági másolatot az elérhető wp-config.php és .htaccess fájlokról, mielőtt a következő szerkesztéseket csak arra készteti, hogy valami rosszra forduljon.

1. Adja hozzá az alább említett sorokat a wp-config.php fájlhoz:

define ('MULTISITE', igaz);
define ('SUBDOMAIN_INSTALL', hamis);
define ('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'wordpressintegration.com');
define ('PATH_CURRENT_SITE', '/');
define ('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
define ('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

2. Add az alább említett sorokat a .htaccess fájlokhoz:

RewriteEngine be
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]

# adjon hozzá egy végső perjelet a / wp-adminhoz
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? Wp-admin $ 1wp-admin / [R = 301, L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (Wp- (tartalom | admin | tartalmazza). *) 2 USD [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (. * \. Php) $ 2 [L]
RewriteRule. index.php [L]
jegyzet: Ha nincs .htaccess fájl, akkor azt ugyanabban a könyvtárban kell létrehoznia, mint a wp-config.php fájlt. És ha van .htaccess fájl, akkor cserélje ki a meglévő WordPress sorokat ezekre az újakra. Győződjön meg arról, hogy pontosan másolja a kódot az adminisztrációs panel képernyőjén, a fenti kód egy példa, de lehet, hogy nem 100% -ban megegyezik azzal, amire szüksége van.

A fenti lépések inicializálása és végrehajtása után jelentkezzen be újra a megadott link segítségével. A bejelentkezéshez ki lehet üríteni a böngésző gyorsítótárát és a sütiket.

5. lépés: A hálózati rendszergazda beállításai

Most megkeresi a Hálózati rendszergazda linket a Saját webhely lehetőség legördülő menüben vagy a WordPress adminisztrátori sávon.

WordPress Irányítópult

Ezen keresztül hatékonyan és gyorsan át lehet változtatni a hálózati adminisztrátort a webhely adminisztrátorának irányítópultjára. Ezt úgy teheti meg, hogy rákattint az irányítópult linkjére a Saját oldalak alatt az Ön által preferált webhelyek bármelyikére.

example4

6. lépés: Adminisztráció

Létrehozott egy Multisite Network-t! Van egy kicsit több információ, amelyet felül kell vizsgálnunk. Kérjük, nézd át a Többhelyes hálózat adminisztráció útmutató, amelyet a WordPress készített, hogy megértse, hogyan működik az új többhelyes telepítés.

Következtetés

A WordPress multisite egy nagyszerű eszköz, amelynek számos előnye van. A WordPress Multisite birtoklásának néhány különlegessége csak néhány:

 • Automatikus blog vagy webhely készítés bármilyen típusú felhasználó számára (legyen az egyéni, kis- vagy nagyvállalat)
 • Korlátlan webhely-fejlesztés egy felhasználó számára
 • Különböző témák a webhely különböző részein
 • A felhasználók lehetősége van arra, hogy kütyüket, fejléceket, háttereket és menüket a témájuktól függetlenül elhelyezzék a saját webhelyükön.
 • A helyek integrálhatók egymással vagy elválaszthatók
 • Ez a komplett rendszer és eljárás kockázatmentes és felhasználó által meghatározott, ami rendkívül egyszerűen tartja a laikusokat

Tehát a bezárásban biztosan azt mondhatjuk, hogy a WordPress Multisite egy figyelemre méltó platform, amely lehetővé tette sok felhasználó számára, hogy összetett webhelyeket hozzon létre számos okból. Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk, hogy a többoldalú folyamat hogyan jár Önnek. Vagy ossza meg, hogyan használta a többoldalt a WordPress telepítéséhez.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map