UX legjobb gyakorlatok a WordPress és az online üzlet számára

UX legjobb gyakorlatok a WordPress és az online üzlet számára

Valószínűleg már tudja, hogy milyen könnyű webhelyet elindítani a WordPress segítségével. De ha hozzáadunk funkciókat és tartalmat, a dolgok gyorsan bonyolulttá válnak. Az egyik fontos szempont, amelyet szem előtt kell tartania, a WordPress UX bevált gyakorlata. A felhasználói élmény (UX) a vállalkozás sikerének kulcsa. Az Ön termékeit és szolgáltatásait a felhasználók vásárolják, nem a keresőmotorok.


Általában olyan webhelytulajdonosok, akár fejlesztők és tervezők találhatók, akik összekeverik az UX-t a felhasználói felülettel (UI). Az UX és az UI egyaránt szorosan összefüggenek, de annyira különböznek egymástól, hogy indokolást igényeljenek.

Különbség az UX és az UI között

A jobb megértés érdekében definiáljuk a következő kifejezéseket:

Webes használhatóság: Ez egy weboldal könnyű kezelhetősége.

Felhasználói felület (UI): Olyan hely, ahol az emberek kölcsönhatásba lépnek a gépekkel. Például egy gomb a felhasználói felület része. A fejlesztők eszközöket használnak olyan felhasználói felület fejlesztésére, amelynek összhangban kell állnia az üzleti követelményekkel.

Felhasználói élmény (UX): Ez vonatkozik a felhasználókra és arra, hogyan érzik magukat az Ön webhelyével kapcsolatban. A tervezőknek gondoskodniuk kell arról, hogy a felhasználói élmény mindig magas színvonalú legyen, és a felhasználói interakció kellemes legyen.

Például, a nagy felhasználói élményt nyújtó WordPress témának számos felhasználói felülete lehet (például a Total téma), de ezeknek mindegyiknek a lehető legjobb felhasználói élményt kell biztosítania az adott rést.

Ha van vállalati weboldala, akkor a kezdőlapnak világossá kell tennie, hogy mi az Ön vállalkozása, mi az alapvető filozófiája / értékei, és esetleg meg kell jeleníteni a termékeit, vagy lehetőséget kell biztosítani árajánlat megszerzésére. Számos vállalati weboldal nagy, a hajtás feletti fényképet vagy háttérvideót használ az irodáiban. Talán bemutatják fő termékeiket, hogyan készülnek és milyen előnyöket kínálnak. Ha vállalati webhelyet működtet, fontos, hogy azonnal közölje az esetét.

Vállalati ügynökség weboldal tervezése

Az Vanília az ügynökségek webhelyének tervezése a Total WordPress témát használva kiváló példa arra, hogy miként mutathatja be vállalkozása körül a hajtás felett.

Más rések esetében különféle tényezők játszhatnak szerepet. Ha blogger vagy, az emberek többet szeretnének tudni rólad, a hátteréről és kompetenciájáról, így arra összpontosítanak, hogy átláthatóvá és tetszetősé tedd magad a bizalom felkeltése érdekében. Ha zenész vagy, akkor jobban emelje ki a zenédet és a legújabb albumot vagy az EP művészetét.

használhatóság < User Interface < User Experience

A jó használhatóság a. Szerves része nagy felhasználói felület. A felhasználói felület a márkájának online jelenlétének első oldala, mivel ez közvetlenül befolyásolja a felhasználói élményt. Most már tudjuk, mi a különbség: térjünk át a WordPress UX bevált gyakorlatainak legjobb gyakorlatához.

UX legjobb gyakorlatok a WordPress számára

A WordPress egy CMS, amely kiválóan segíti az eszközöket webhelyének felépítéséhez, de nem garantálja, hogy minden szempontból tökéletes lesz. Szüksége van az UX bevált gyakorlataira, hogy érdemessé tegye a látogatók idejét, és bizalmat teremtsen márkájukkal történt első interakciójuk során.

Tiszta és egyszerű kialakítás

Tudja, mi vonzza az embereket leginkább? Tiszta és egyszerű kialakítás. Általános, hogy a fejlesztőket mindig arra törekszik, hogy egy webhely tele legyen szolgáltatásokkal. De gyakran elfelejtik, mi az igazi ok, amiért webhelyet építenek. A felhasználók mindaddig nem törődnek a funkciókkal, hacsak nem tudják könnyedén használni a webhelyet.

A WordPress UX bevált gyakorlata: tiszta és egyszerű kialakítás

Jó ötlet, ha továbbra is azt kérdezi tőle: „A látogatók vagy a weboldal adminisztrátorai képesek-e használni ezt nehézség és zavar nélkül?” Ez biztosítja, hogy a végleges terv megfeleljen a jelenlegi tervezési szabványoknak. Ha bármelyik lépésben a válasz nem, akkor visszatérnie kell a rajzasztalhoz, és gondolkodnia kell arról, hogyan lehet intuitívabbá tenni..

Amikor a felhasználók koncentrált, nem szennyezett oldalakra szállnak, akkor nagyobb esélyt kínál arra, hogy előfizetővé és / vagy ügyféllé alakítsa őket. Az emberek nem szeretnek gondolkodni böngészés közben. A te dolgod, hogy ezt megtudd nekik. A jó hír az, hogy a legtöbb legjobb WordPress-téma egyszerű és rendetlenséget kínál, amely könnyen testreszabható. Ha WordPress webhelyét tervezi, ügyeljen arra, hogy ragaszkodjon az egyszerűséghez. Nagyobb rugalmasságot és kevesebb mozgó alkatrészt kínál, amelyek törhetnek.

Rugalmas webdesign

A modern felhasználói élmény (UX) egyik kulcsfontosságú eleme a rugalmas webdesign. A mobil eszközök átvették az internetet. Hallottam, hogy az egész vállalkozásuk okostelefonokon működik, főleg az 5,5 hüvelykes és annál nagyobb készülékek számának növekedésével. Ezért fontos, hogy a WordPress weboldalak reagáljanak és alkalmazkodjanak minden képernyőmérethez, de az összes képernyőfelbontáshoz és retina képernyőhöz is.

A WordPress UX bevált gyakorlatai: Responsive Design

A reagáló kialakítás nemcsak javítja a felhasználói élményt, hanem növeli a forgalmat is. Tartózkodási idő a Google manapság arra használja, hogy megmérje, mennyire elégedettek a felhasználók, amikor a SERP-ekben (keresési eredményoldalak) kattintanak az Ön webhelyére. Ha kevesebb időt töltenek, mint az ön közelében lévő más eredményeknél, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben az Ön webhelyével, és tovább mozgatják azt az SERP-kben.

Két fő dolog, amelyet mindig javíthat webhelyén:

 • Az információ minősége
 • Az információ bemutatásának módja

A jó felhasználói élmény azt jelenti, hogy a weboldal felhasználható információkat szolgáltat minden képernyőn.

Könnyen kezelhető navigáció

Szinte minden más weboldalon, amelyet ma látom, összetett információs architektúrája van hozzákapcsolva. Többszintű oldalakkal vagy hozzászólásokkal rendelkeznek. A tervezőnek együtt kell működnie a fejlesztővel annak biztosítása érdekében, hogy a látogató a megfelelő navigáció révén könnyen navigálhasson a webhelyen. A WordPress a navigációs menü hozzáadásához szükséges összes eszközzel megtalálható, de bármikor hozzáadhat egy megamenü plugint, például a Uber Menu, ha sok link van benne.

A WordPress UX bevált gyakorlatai: Egyszerű navigáció

Válasszon egy sima állandó linket is, ha lehetséges. Hacsak nem működtet hírportált vagy napi több cikket tesz közzé, azt javaslom, hogy használja a „Post name” struktúrát (ezen útmutató segítségével módosíthatja az állandó linkeket a váltáshoz is)..

A legtöbb ember a böngészés során nem csak a navigációra támaszkodik. A jó használhatóságú weboldalnak tartalmaznia kell:

 • Keresőmező
 • Zsemlemorzsa
 • Kategóriák
 • Levéltár

Az egyik legnépszerűbb WordPress-bővítmény, a Yoast SEO, lehetőséget ad arra, hogy zsemlemorzsa-t adjon a WordPress-témához. A Total WordPress téma kompatibilis a Yoast SEO-val, és könnyen hozzáadható zsemlemorzsa.

Ha sok különféle módszert hoz létre a felhasználók számára az Ön webhelyén való navigáláshoz, ez jobb felhasználhatóságot és kellemesebb felhasználói élményt biztosít számukra.

Design a tartalom körül

Tartalom nélkül egyetlen webhely sem kész. A nagyszerű forma vonzó lehet, de a tartalom segít eladni vállalkozását a célközönség számára. A tartalom-központú elrendezés nem csak a szemnek tetszik, hanem lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megemésztsék a tartalmat. Minél több tartalom megemészti, minél többet tud rólad és bíznak benne, annál több vezethet.

A bevált gyakorlatokon alapuló UX-terv mindig a szöveget veszi figyelembe. Válassza ki a régének megfelelő tipográfiát, és hozzon létre UX-tartalmat.

Jelölje ki a tartalom fontos részeit, hogy törje a szöveges sort, és érdekesebbé tegye írását.

Tartalmának jól néz ki. A megfelelő betűtípus, méret és szín teheti ragyogóvá a tartalmat, és felhívhatja a felhasználókat érdeklődésre az ön mondatai iránt. A formázásnak ki kell egészítenie a tartalom folyamatát. A megfelelő formázás azt jelenti, hogy fejléceket és alcímeket, felsoroláslistákat, különböző mondathosszokat használ, félkövér vagy dőlt szót használ a fontos szavak, képek, listák stb. Kiemelésére. Mindez a tartalom érdekesebbé teszi az olvasást.

Használjon mikrointerakciókat

A mikrointerakciók egyszerű módja annak, hogy a látogató interakcióba lépjen az Ön webhelyével. Magában foglalnak finom effektusokat, amikor rákattint egy cikk fejlécére vagy az eszköztippre, lebegnek és görgetnek a effektusokra vagy egy ikon animációra a letöltés alatt, stb..

A WordPress UX bevált gyakorlatai: Mikrointerakciók Animáció letöltése

A mikrointerakcióknak két fő előnye van:

 • Ösztönözze az interakciókat
 • Adj visszajelzést

Ez nem tűnik soknak, de a valóságban kulcsfontosságú szerepet játszik a WordPress UX bevált gyakorlatában. A mikrointerakciók kis haszonnal járnak a felhasználók számára. Javítsa a felhasználói élményt azok végrehajtásával.

Következtetés

A vonzó weboldal létrehozása nem egyszerű feladat. A WordPress megkönnyíti bárki számára a webhely létrehozását percek alatt, de sok gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy elég nagy felhasználói felületet hozzon létre nagyszerű UX-vel. Mindig meg kell próbálnia megfontolni, hogy a látogatók hogyan használják az oldalt vagy egy szakaszt, majd bevezetik a szolgáltatásokat és a funkciókat. Fontos az is, hogy a webhely hibatűrővé tegye, ezért ellenőrizze, hogy van-e egy egyedi 404 oldalas sablonja. A nem létező vagy a hibalapok lehetnek kiindulási pontok, nem csak zsákutcák.

Ha türelmetlen vagy nincs ideje és erőfeszítése, hogy a WordPress UX bevált gyakorlataira összpontosítson, egyszerűen beszerezheti a kézzel készített WPExplorer témák egyikét. Mindegyikük az UX bevált gyakorlatait használja, és kiváló kiindulási pontot jelent minden új weboldal kialakításához.

A felhasználói élmény összetett kereskedelem, és egyetlen blogbejegyzésbe nem lehet belefoglalni az összes fogalmat. Remélhetőleg a cikk bevezetést nyújt a WordPress UX bevált gyakorlatainak bevezetéséről, és gondolkodni szeretne valamit, amikor létrehozza vagy megvásárolja a következő WordPress témát.

Mit gondol a WordPress UX bevált gyakorlatairól? A jelenlegi WordPress-téma jó felhasználói élményt nyújt-e a felhasználóknak, és miért? Hallgatlak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map