Uptime és leállás figyelése a WordPress programban

Van hatalmas weboldala, és keményen dolgozott az olvasói bázis fejlesztése érdekében. De biztos benne, hogy webhelye folyamatosan működik és működik? Ez a weboldal célja, igaz? A weboldalnak mindig elérhetőnek kell lennie a megtekintéshez, és a webhely rendelkezésre állása fontos a forgalom megtartása és növekedése szempontjából. Ellenkező esetben elveszíti az ügyfelek veszteségét, és webhelye hitelessége kötelezően csökken.


A tárhelyszolgáltatások gyakran 99% -os rendelkezésre állást hirdetnek, de ezt figyelembe veszik abban, hogy az 1% -os állásidő valamivel több, mint 3,5 napot jelent. És ha ezt több leállásra bontják, akkor súlyozni fogják a rangsorod. Tehát folyamatosan ellenőriznie kell webhelyét annak biztosítása érdekében, hogy folyamatosan működjön és működjön. Fontosá válik a webhelyek üzemidejének és leállásainak nyomon követése.

Az üzemidő figyelésére szolgáló tesztek száma és típusa változhat – az egyszerű HTTP-ellenőrzésektől a komplex háttér-ellenőrzésekig az 50+ ellenőrzőpontok egyidejű monitorozásáig. Néhány vizsgálat, amelyet általában elvégeznek,

 • Ping Monitor teszt ami lényegében tudatja Önnel, hogy webhelye működik és működik, és ellenőrzi a nettó sebességet. A másodlagos sebesség nem jó, és szinte egyenlő az állásidővel.
 • HTTP teszt ez tudatja Önnel, hogy tényleges adatcsere zajlik az internet és a számítógép között.
 • DNS szerver figyelő amely ellenőrzi, hogy a webhely DNS-címe és a webhely címe megegyezik-e. A teszt segítségével a hálózat és a protokoll hibáit észleljük.
 • Átviteli vezérlő protokoll portmonitor amely teszteli az adatok továbbítását az egyik eszközről a másikra az interneten keresztül.

A hibák észlelhetők, és a webhelyek riasztást kapnak.

Vannak ingyenes, fizetett és freemium szolgáltatások, amelyek felügyelik az üzemidőt. Néhány plugin is használható. Ezek a szolgáltatások és a bővítmények rendszeres időközönként ellenőrzik az Ön webhelyét, és figyelmeztetnek, ha a webhely nem működik. Az ellenőrzések gyakorisága és a riasztás módja változhat. Néhány népszerű szolgáltatást és bővítményt ebben a cikkben részletezünk.

Pingdom

Pingdom egy kiemelkedő webhely-teljesítményfigyelő szolgáltató, amelybe a Google és az Apple kedveli. A Pingdom használatával nem kell harmadik féltől tanulnia, hogy webhelye le van állítva. Ha a szokásos csomagok nem felelnek meg Önnek, akkor a webhelyére testreszabott csomagot dolgozhat ki a kötet és a prémium támogatás igénye alapján.

Pingdom 2

A Pingdom 60+ szondaszervert helyez el Amerikában és Európában a webhelyek és a kapcsolódó szolgáltatások megfigyelésére. A leállás vagy a szünetek szinte azonnal észrevehetők, mivel az ellenőrzés gyakorisága csak egy perc. Ezeket a hibákat a riasztás előtt kétszer ellenőrzik, tehát a hamis riasztások száma csökken. A gyökér elemzés segítségével lecsökkentheti a webhelyének talpra állításához szükséges időt.

A funkciók között szerepel a tényleges végfelhasználói tapasztalat különböző helyekről, az oldalak módosítása és az egyes változások betöltési idejének nyomon követése, a tranzakciók figyelése és a kiváltó okok elemzése. Ezek segítenek a webhely irányításában.

Az egész világon több mint 700 000 felhasználó használja a Pingdomot. Ha nem biztos benne, akkor igénybe veheti a 30 napos ingyenes próbaverziót. A prémium csomagok havonta 13,95 dollárral kezdődnek.

DownNotifier

DownNotifier egy olyan eszköz, amellyel figyelemmel kísérheti webhelyét, és figyelmeztethető bármilyen leállásra. Látogasson el a szolgáltató honlapjára, és töltse ki a megfigyelt weboldal URL-jét. E-mail értesítéseket fog kapni a leállásokról a megadott e-mail azonosítóra. Ezen riasztások telefonon történő fogadásához engedélyezze az SMS-riasztásokat. Választhat arról, hogy értesítést kapjon, ha a webhely offline állapotban van, vagy ha a webhely nem tartalmaz konkrét szöveget. Megpróbáltam mindkét lehetőséget kiválasztani, de az eszköz automatikusan egyre korlátozott.

Down Notifier

Az ingyenes szolgáltatás 10 percenként ellenőrzi a webhelyet, a prémium figyelést pedig percenként. A prémium csomag 5 webhelyen használható, évi 14,95 dollár áron. Jelentéseket és leállások előzményeit is megkaphatja.

Monitis

A Monitor Us egyesült a következővel: Monitis felügyeleti szolgáltatást, elemzést és jobb weboldal-teljesítményt kínál ingyenes és prémium tervekkel. 4 ellenőrzést végez – rendelkezésre állási időfigyelést, teljes oldal betöltése, tranzakciók figyelését és a webes stressz tesztert -, hogy webhelye maximális teljesítményt biztosítson..

Felhő alapú eszközökkel rendelkezésre állási időfigyelő teszteket végeznek a webhelyek, alkalmazások és szolgáltatások rendelkezésre állásának és válaszidejének ellenőrzésére. Az ellenőrzéseket 30+ világszerte végezzük egyperces időközönként, és hozzáférhetünk egy 2 éves történelemhez.

Monitis

Több ellenőrzést – weboldal tartalom ellenőrzését, több protokoll tesztet, e-mail tesztet és nyilvános IP ellenőrzést – végeznek, és azonnali hibajelentéseket küldnek. Tehát gyorsan megtudhatja, hogy webhelye nem megfelelő. A teljes oldal betöltésének megfigyelése nyomon követi az oldalak betöltési idejét az elejétől a végéig. A képek betöltési ideje ismert és 404 hibajelentés érkezik, amikor az oldalak nem töltődnek be.

A szolgáltatás tranzakciók figyelő szolgáltatása az e-kereskedelem minden szempontját megvizsgálja annak biztosítása érdekében, hogy a kulcsfontosságú területeken, mint például a regisztráció és a bevásárlókosár, ne maradjon fenn tranzakció. Annak biztosítása érdekében, hogy felkészült-e a forgalmi tüzelésre, különösen olyan kampányok során, mint a Super Bowl vagy a Black Friday, nézzen alaposan a Web Stress Tesztekre. Ez képet ad arról, hogy mekkora terhelést képes kezelni webhelye.

Elérhető egy 15 napos korlátlan ingyenes próbaverzió, és azon túl el kell készítenie a saját csomagot az ellenőrzések gyakorisága és a tesztelés helyszínei alapján. A Monitisnek több mint 200 000 felhasználója van, köztük néhány neves kereskedelmi név.

Szolgáltatás Uptime

Szolgáltatás Uptime egy ingyenes és előfizetésen alapuló szolgáltatás, amely a kiszolgálók globális hálózatán keresztül figyeli a webhelyek elérhetőségét és teljesítményét. Beállíthatja az ellenőrzés gyakoriságát a vezérlőpulton a szolgáltatás beállításakor.

Szolgáltatás Uptime

Ellenőrzések egész sorát hajtják végre – a weboldalakon ellenőrzik a kulcsszavak tartalmát, Ping tesztek az IP szintű kapcsolat ellenőrzésére, webszerverek (HTTP és HTTPS) & Link tesztek, POP 3 szerver tesztek az e-mailek letöltésére, SMTP szerver tesztek az e-mailek küldésére, IMAP szerver tesztek a „postafiókok” kezelésére, letöltési szerver tesztek (FTP szerverek), DNS és MySQL szerver tesztek protokoll szintjén és egyedi szerver tesztek minden TCP / IP protokoll figyelésére. Az ingyenes fiókhoz bármilyen szolgáltatást vagy portot kiválaszthat a teszteléshez.

A rendszeres üzemidő- és teljesítményjelentések, a részletes havi jelentések és a teljes figyelési időszak összefoglalása tájékoztatást nyújtanak webhelyének teljesítményéről. Több mint 50 000 webhely regisztrálódott a Service Uptime szolgáltatásban ingyenes megfigyelési szolgáltatásaikhoz. Prémium csomagok havonta 4,95 dollárból érhetők el.

Webhely 24 × 7

Webhely 24 × 7 ugyanúgy működik, mint a többi szolgáltatás, annak biztosítása érdekében, hogy ügyfelei folyamatosan tranzakciókat vegyenek igénybe a világ minden tájáról. Ez a szolgáltatás az URL-eket ellenőrizheti interneten, intraneten, 3G és 4G hálózatokon keresztül is, így figyelemmel kísérheti a mobilalkalmazásokat és a mobil webhelyeket is. Korai elemzéssel fel tudja venni a problémameghatározókat, mielőtt azok befolyásolják a végfelhasználókat, és megnézheti, mely alkalmazáskomponensek akadályozzák meg a tranzakciók zökkenőmentes végrehajtását.

Webhely 24x7

A webes alkalmazások figyelését több mint 50 globális helyről végezzék, és azonosítják a lassúságot. A weblapok betöltését elemezzük, és a kritikus szolgáltatásokat, például a HTTP (S), FTP (S), a DNS, a PING, a TCP, az SSL, az SMTP és a POP figyeljük. Szerverek, belső hálózatok, hálózati eszközök, szerver oldali megfigyelés, DNS szerver. Az SSL tanúsítvány lejártát, az FTP feltöltéséhez és letöltéséhez szükséges időt, valamint az e-mail szerver megfigyelését gyakran végzik. Az összes tesztet valós időben tekintheti meg egyetlen műszerfalon, egyszerűen frissítéssel, anélkül, hogy minden alkalommal be kellene jelentkeznie a fiókjába.

Az ingyenes terv öt webhely alapvető figyelését tartalmazza, és elérhető egy 30 napos ingyenes próbaverzió. A prémium csomagok háromféle szolgáltatásba vannak csomagolva – webhely-megfigyelés, szerver-megfigyelés és alkalmazásfigyelés, valamint egy mindent egyben csomag, amely mindent tartalmaz.

Sokkal több szolgáltató van, és néhányat felsorolunk itt. Érdemes megnézni őket:

WordPress plugins az Uptime és Downtime figyelésére

A szolgáltatások nagyszerűek, de néha egy egyszerű plugin ugyanolyan jó lehet, ha nem is jobb – különösen, ha a blogod új, és még nem akarja befektetni egy összetett felügyeleti szolgáltatásba. Íme néhány a WordPress ingyenes megfigyelő bővítményei közül, amelyeket javasolunk.

Jetpack a WordPresshez

Jetpack

Jetpack egy plugin több funkcióval, ezek közül az egyik a webhely üzemidejét is figyeli. Előre telepítve van a WordPress programmal, és aktiválhatja. Konfigurálja a Beállítások alatt, és ellenőrizze, hogy helyes-e az e-mail azonosító. A riasztás módja csak e-mailben történik – nem ideális módszer. Ha azonban a figyelmeztetéseket külön mappába szétválasztja, akkor azonnal megtörténik a webhely leállása.

Valódi felhasználói megfigyelés Pingdom által

Pingdom Real Monit_

Telepítse annak megismeréséhez, hogy a tényleges felhasználó hogyan élheti meg webhelyét a különböző helyszíneken Valódi felhasználói megfigyelés Pingdom által és hozzon létre egy fiókot a pingdom.com webhelyen. Ez a bővítmény értékes visszajelzéseket fog kapni a különböző országok és különböző böngészők betöltési idejéről. Ezeket az adatokat a vezérlőpulton elolvashatja. Az adatok felhasználásával javíthatja webhelye teljesítményét.

Uptime robot beépülő modul a WordPresshez

Az Uptime Robot beállításai

Uptime robot beépülő modul a WordPresshez egy egyszerű bővítmény, amely lehetővé teszi a rendelkezésre álló statisztikák megtekintését az irányítópulton vagy bármely oldalon vagy widgetben. Be kell állítania magának egy fiókot az Uptime Robot.com webhelyen, telepítenie kell azt és aktiválnia kell azt. A statisztikák és a naplók a webhely több pontjáról megtekinthetők rövid kódok hozzáadásával.

Végül

Szeretnék megosztani még egy lehetőséget – egy kiterjesztést, amely a Chrome-on elérhető a webhely rendelkezésre állásának figyelésére. A Server Monitor letölthető a Chrome Apps webáruház.

1

Hozzáadhat tetszőleges számú webhelyet a megfigyeléshez, és ellenőrizheti webhelyének állapotát, ha egyszerűen rákattint a böngésző bővítményére. Ha a felugró funkció engedélyezve van, az URL állapotának bármilyen változása azonnal felugró ablakként jelenik meg, és kapcsolatba léphet a host szolgáltatóval.

Most, hogy tudja, hogy nagyon sok lehetőség áll rendelkezésre a webhely működési idejének figyelemmel kísérésére, válasszon egyet közülük, és hasznosítsa őket. Vegye át az irányítást a leállásokkal, mielőtt pénzt, hírnevet vagy az ügyfelekbe kerülne. És tudassa velünk, mely eszközöket javasolja az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map