Új a WordPressnél? Kerülje el ezeket a 10 újonc hibát

Új a WordPressnél? Kerülje el ezeket a 10 újonc hibát

Ha még nem ismeri a WordPress programot, akkor talán már felfedezte, milyen egyszerű a telepítés és az indulás.


Az Automattic csapata elhagyta az utat, hogy a telepítési folyamatot a lehető legegyszerűbbé és felhasználóbarátabbá tegye. Néhány webtárhely egy lépéssel tovább haladt az egyszerűséggel, és egyetlen kattintással telepítést kínál a WordPress telepítéséhez.

Mivel manapság annyira egyszerű a webhely elérhetővé tétele online, sok kulcsfontosságú dologgal nem foglalkoznak az új WordPress-felhasználók. Azzal, hogy tévesen hagyja ezeket a beállításokat az alapértelmezett állapotukba, az új felhasználók webhelyük későbbi életében később nyitják meg magukat a lehetséges problémák előtt.

Vessen egy pillantást néhány általános hibára, amelyek elkerülhetők a webhely létrehozásakor.

1. Ne újratelepítse a rendszergazdai fiókot

Ez egy általános hiba, amelyet a WordPress felhasználók követnek el, és amely bajba kerülhet. A hackerek szinte mindig használják admin (vagy annak valamely származéka), mint felhasználói fióknév, amikor megpróbál betörni az Ön webhelyére.

Az egyik legbiztonságosabb dolog, ha a fő webhely adminisztrátorának más nevet ad meg. Ez lehet a neve, annak a személynek a neve, aki a webhely karbantartását fogja végezni, vagy bármilyen más felhasználónév, amelyre gondolni tud.

Csak győződjön meg róla, hogy nem az admin, adminisztrátor, vagy bármelyik szokásos fióknév, amelyet elvárhat az ilyen típusú felhasználók számára.

2. A címkeváltás megváltoztatása a „Csak egy másik WordPress-oldalról”

Vannak olyan témák, amelyek nem jelenítik meg a WordPress-webhely címkéjét, és ha egyiket használja, könnyű azt gondolni, hogy nem kell megváltoztatnia. A Google azonban indexeli a webhely címkéjét, függetlenül attól, hogy megjelenik-e vagy sem.

Ha ezt meghagyjuk, akkor nyilvánvaló módon megmutathatjuk, hogy Ön egy WordPress kezdő, és rossz típusú figyelmet fordíthat webhelyére. A beállítások megváltoztatása egyszerű dolog – megtalálja az alábbiakban Beállítások> Általános.

3. Nem változtatja meg az állandó linkek struktúráját

Ez egy hiba, amelyet sok új WordPress-felhasználó láttam. Alapértelmezés szerint a WordPress beállítja az állandó link struktúráját, hogy megjelenjen postai azonosítóként. Ez azt jelenti, hogy kap egy URL-linket egy ilyen üzenethez mysitename /? p = 123. Nem tűnik túl szépnek, és problémákat okozhat a webhely SEO-jával kapcsolatban.

Ehelyett változtassa meg az állandó link struktúráját olyanra, amely tartalmazza a hozzászólás nevét. Van néhány közülük, amelyeket választhat, de a leggyakoribbak Nap és név és Bejegyzés neve. Ezt a lehetőséget a következőben találja meg Beállítások> Permalinks.

permalinkekhez

Ezek közül az első hozzáteszi a dátum mappastruktúráját az URL-jéhez, és hasznos lehet azoknak a webhelyeknek, amelyek minden nap postáznak, vagy hírt tartalmaznak. Az Bejegyzés neve a szerkezet olyan, amelyet gyakran lát a blogoszféra legnépszerűbb oldalain. Egyszerűen megmutatja a https: //mysitename.com/post-name/ és ez a legjobb módja annak, hogy webhelyének egyszerű és emlékezetes URL-ket adjon meg.

4. Nem törli a mintaoldalt

Míg a legtöbb ember eltávolítja a “Hello World!” közzétehetsz és megjegyzéseket találhatsz, sokan elfelejtik, vagy soha nem veszik észre a WordPress telepítésével létrehozott mintaoldalt.

Az nem marad tényleges káros, mert ott marad, de a Google indexeli, és úgy fog kinézni, mint egy teljesen újszülött. A problémák elkerülése érdekében egyszerűen el kell távolítani az oldalt. Nem csinál semmit érted, tehát nincs helye a kitöltött webhelyen. Töröld.

5. Nem teremt nagyszerűt Ról ről oldal

A legfrissebb blogom, az Healthy Enough névjegye oldala.

Az Ról ről oldal az Ön webhelyének egyik legfontosabb oldala.

A kezdőlap után valószínűleg a leglátogatottabb oldal lesz a webhelyén. Itt adhatja meg pontosan, ki vagy, és mi az Ön weboldala az olvasókkal. Az Ról ről Az oldal alapvető fontosságú a történet elmondásában és az olvasókkal való kapcsolattartásban, hogy rávegyék magukat a lépésekre és olvassák el a hozzászólásaikat.

Manapság nagyon szokatlan, ha webhelyet nem találunk Ról ről oldal, mert az emberek érdekli a szerző vagy a webhely mögötti cég ismerete. Ez egyszerű és hatékony módja annak, hogy kapcsolatba lépjen az emberekkel, és minden webhelynek rendelkeznie kell velük. De az egyszerű létrehozás nem elég jó – el kell készítened nagy.

6. Nem ad módot az olvasóknak a kapcsolatfelvételre

Amíg az oldalak témája vagyunk, el kell készítenie egy oldalt, amely lehetővé teszi az olvasók számára a kapcsolatot veled. Sokféle módon lehet ezt megtenni manapság.

Nagyon nyitott lehet, és megadhatja e-mail címét vagy telefonszámát, vagy használhatja a beépített kapcsolattartási űrlapok egyikét. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy továbbra is lehetővé tegye az olvasók számára a kapcsolatfelvételt, de megőrzi a magánélet bizonyos fokát.

Bármit is dönt az oldal felvételéről, legalább egy egyszerű kapcsolatfelvételi űrlapot kell létrehoznia az olvasók számára. A bővítményekkel kapcsolatban az első számú ajánlásom Kapcsolatfelvételi űrlap 7. De ha további lehetőségeket szeretne, itt találja meg a legjobb WordPress kapcsolattartó űrlap-bővítményeket.

7. Témák letöltése a megcáfolhatatlan forrásokból

Rengeteg olyan webhely található odakint, amelyek lehetővé teszik a prémium témák letöltését semmiért, és gondolhatja, hogy ezek használata jó ötlet. Fogalmad sincs, hogy még mit adtak hozzá ezekhez a témákhoz. A rosszindulatú kód könnyen beilleszthető néhány olyan témafájlba, amely a hackerek és a spamküldők számára megnyitja a webhelyet.

Ha prémium témát szeretne használni, akkor vásárolja meg a hivatalos szállítótól. Ha nem akarja elkölteni a pénzt egy prémium témára a webhely elején, akkor több ezer kiváló téma ingyenesen elérhető. Emlékezzen például a fent említett blogra, az Healthy Enough? A fantasztikus Highwind témán fut, amely teljesen ingyenes. Rengeteg nagyszerű ingyenes téma található itt, a WPExplorer segítségével – csak nézd meg a legjobb ingyenes WordPress témákat.

A téma megbízhatatlan forrásból történő telepítése nem éri meg a problémákat, amelyeket kétségtelenül tapasztalni fog. Ez hosszú távon nagyon költséges lesz.

8. A WordPress nem frissítve

Gyakori probléma az emberek között, akik nem igazán értik a blog önálló tárolásának technikai aspektusait. Úgy gondolják, hogy ha telepíti a WordPress-t, akkor elvégzi a technikai aspektusokat, és meg tudja kezdeni a tartalom létrehozását. Sajnos nem egészen ez a helyzet.

Az Automattic megérti a problémát, és a WordPress telepítéseinek egyszerű, egy kattintással történő frissítését tette lehetővé, hogy még a leg nem technikai személy is elvégezze azokat..

A szoftver alapvető frissítései biztonsági réseket vezetnek be és javítják azokat a problémákat, amelyek áthatoltak a fejlesztési folyamat repedésein. Ha nem frissíti a WordPress programot, akkor webhelyét sebezhetővé teszi a hackerekkel szemben, és arra a lehetőségre, hogy az új pluginok vagy témák megtörhetik webhelyét.

9. Nem készít rendszeres biztonsági másolatot webhelyéről

Én (és szeretem) a VaultPress-t a teljes nyugalom érdekében.

Sok beépülő modul van, amelyek lehetővé teszik biztonsági másolat készítését a WordPress telepítéséről és adatbázisáról. Az egyszerű beépülő moduloktól kezdve, amelyek az adatbázis tartalmát tömörítik, majd e-mailben elküldik a fájlt olyan prémium pluginekhez, mint például VaultPress amelyek teljes biztonsági másolatot készít a webhelyről, és több visszaállítási lehetőséget biztosítanak.

Bármelyik módszert is választja, mindig ellenőrizze, hogy van-e rendszeres biztonsági másolata, ha bármilyen probléma merül fel.

10. Túl sok (roppant) bővítmény telepítése

Korábban már beszéltünk a pluginek telepítésének problémáiról. Minden telepített bővítménnyel kockázatot jelenthet webhelye hozzáadása és az oldal betöltési idejének lelassítása, ha rosszul kódolt pluginról van szó. A webhely lelassulása mellett a webhely biztonságát harmadik felek fejlesztői kezébe bocsátja minden új pluginnal. Győződjön meg arról, hogy használatához feltétlenül szükséges egy plugin telepítése.

Ha túl sok beépülő modul önmagában, nem okoz túl sok problémát, de ha túl sok „roppant” lesz, akkor ez nem okoz problémát. Ezért feltétlenül nézze meg az egyes telepített plugin-ek áttekintését, valamint telepítse az egyes plugin-eket webhelyére 1: 1, így kipróbálhatja és megnézheti, hogyan befolyásolja ez az Ön webhelyét. Valójában 1 rosszul kódolt plugin okozhatja webhelyének lassabb futtatását, mint 50 jól kódolt plugin. Csak akkor győződjön meg róla, hogy bővítményeket ad hozzá a webhelyéhez, hogy nem csak azokat dobja ott, anélkül, hogy először valóban tesztelné őket, és ha lehetséges, felolvasná őket..

A WPEngine írt egy nagyszerű cikket a WordPress beépülő modulok mennyisége vs. minőség ez valóban mindent részletesen elmagyaráz, és segít tovább megérteni, hogy a bővítmények valójában mi okozhatják webhelyének lelassulását.


A fenti hibák gyakoriak az új WordPress felhasználók között, de egyszerűen elkerülhetők. Mindössze egy kis gondolkodás és egy kis tervezés szükséges, mielőtt webhelyét életre kelti, és elkerülheti a sok olyan problémát, amelyek az új felhasználók végül lefelé néznek..

Van más tanácsadása az új WordPress-felhasználók számára? Milyen egyszerű hibákat tett a webhely elején, amikor azt kívánta, hogy visszatérjenek és megváltoztassanak? Tudassa velünk a megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map