Tíz lehetséges ok, amelyek miatt a látogatók elhagyják webhelyét

Tíz lehetséges ok, amelyek miatt a látogatók nem szeretik az Ön webhelyét

Milyen gyakran érkezett meg bármelyik weboldalra, és megérinti a Vissza gombot a böngészőjében szinte azonnal? A látogatók ezt teszik, amikor az Ön weboldalain is leszállnak? Ha a webhely visszapattanási aránya növekszik, és a konverziós arány csökken, akkor itt az ideje, hogy megtudja azokat az okokat, amelyek miatt a látogatók nem szeretik az Ön webhelyét.


Szóval miért hagyhatják el a látogatók az Ön webhelyét? Valójában nem kell messzire mennie, hogy megtalálja az okokat. Lehet, hogy tudatában van sokuknak, de itt van egy rövid lista a fontosabbakról.

1. A webhely túl lassú

A webhely betöltési sebessége nagy ügy az interneten. Senki sem akarja lógni várni kell a kezdőlap betöltését. Valójában számot adhat meg – két másodperc alatt. Ez az az idő, amelyen belül a legtöbb látogató elvárja az oldal betöltését. Még egy másodperces késés 7% -kal csökkentheti az átváltásokat. Az Amazon felé, a egy másodperces késés évente 1,6 milliárd dolláros veszteséget jelent.

weboldal sebessége

De nincs ok arra, hogy ilyen legyen, mivel sok mindent megtehetünk a WordPress felgyorsítása érdekében. Ha csak néhány közülük megfelelő, javíthatja webhelye sebességét.

2. Túl sok előugró ablak

Igen, mindannyian tudjuk, hogy a felbukkanó ablakok kiválóan alkalmasak a konverziók létrehozására, és nem azt mondom, hogy vegye le őket a webhelyéről. Egyáltalán nem – egyszerűen az, hogy ésszerűen használja őket. Máskülönben a látogatók valószínűleg egyszerűen elköltöznek, valószínűleg a versenytársak webhelyére.

Most már sok mindent megtehet az előugró ablakok használatával anélkül, hogy a webhely SEO-ját károsítaná. Először is megteheted,

 • Érintse meg az olvasókat egy ideig a tartalommal, mielőtt felbukkan a felbukkanó képernyőre
 • A felbukkanó ablak elutasításához mindig adjon nekik egy könnyen megtalálható lehetőséget
 • Az előugró ablakok elrejtése a visszatérő látogatók számára

Elfogadható közbeiktatott hirdetések

Valójában a Google nem fogad kedvesen azokat az előugró ablakokat, amelyek akadályozzák a látogatókat az Ön webhelyén, például nagy ragacsos hirdetéseket. A kilépési szándékkal felbukkanó előugró ablakok nem annyira bosszantóak az olvasó számára, és ha felugró ablakokat kell használnia, akkor komolyan mérlegelnie kell a rájuk való váltást..

3. Az Ön webhelye nem mobilbarát

A mobiltelefonok által az internethez hozzáférő emberek száma meghaladja a túllépte az asztali felhasználók számát. Tehát nem itt az idő, hogy webhelyeket építsen ki, amelyek finoman beállítva vannak a mobiltelefonon történő megjelenítésre is?

Annak érdekében, hogy a felhasználó jó tapasztalatokkal élhessen webhelyén egy mobiltelefonon, biztosítania kell, hogy ne kelljen megcsípnie vagy nagyítania a jobb megtekintés érdekében. A CTA és a gomboknak könnyen megtalálhatóknak kell lenniük anélkül, hogy túl közel kerülnének egymáshoz. Sokkal több dolgot tehet annak érdekében, hogy optimalizálja webhelyét, hogy jól néz ki és jól működjön a mobil eszközökön. És miután elvégezte az összes változtatást, megteheti ellenőrizze, hogy webhelye mobilbarát-e.

mobil barátságos teszt

Nem elfelejteni, A Google semmilyen mobil felhasználót nem küld Önnek, ha úgy gondolja, hogy webhelye nem felhasználóbarát a mobiltelefonokon. Ez az internethasználók több mint fele, tehát láthatja, mit veszíthet, ha webhelye nem mobilbarát.

Sőt, a Google a következőre vált mobil-első index. Ez azt jelenti, hogy a mobil eszközön kezdeményezett keresések során a Google az asztali verzió előtt megvizsgálja az Ön mobil oldalait.

Az is jó ötlet, ha mobiltelefonos megközelítést alkalmaz a weboldal tervezéséhez, ha tudja, hogy a látogatók többsége mobiltelefonról érkezik webhelyére..

4. Audio / video automatikus lejátszása betöltésekor

Természetesen mindannyian szeretünk zenét hallgatni, de mindennek van ideje és helye. Milyen gyakran nyitott meg egy weboldalt, hogy váratlanul üdvözöljön némi hangos hang? Nyilvános helyen ez meglehetősen zavaró lehet. Még ellenkezőleg, ez elvonhatja Önt a feladattól.

Sőt, ami rosszabb lehet, ha számos lap nyitva van, és nem tudja azonosítani azt, amelytől a hang játszik. És hidd el, a látogató könnyebben elérheti a Vissza vagy a Bezár gombot, mint a némítás gomb keresése. Ez egy másik látogató, akit elveszítettél.

Emellett a váratlanul hangot játszó hirdetések is a Chrome beépített hirdetés-blokkolója blokkolhatja.

5. Az Ön webdizájnja vonzóbb, mint funkcionális

Minden webhelynek a hangsúlyt kell a tartalom kellemes megjelenítésére kell helyeznie. Ugyanakkor a felhasználóknak képesnek kell lenniük arra, hogy intuitív módon lépjenek kapcsolatba vele anélkül, hogy elvonják a figyelmet olyan sok figyelmeztető trükktől, mint a GIF és animációk..

A nehezen használható vonzó webhelyek vonzhatják az első látogatókat, de amikor rájönnek, hogy semmi sem működik úgy, ahogy kellene az Ön webhelyén, akkor biztosan nem fognak visszatérni.

Webhelyének tervezése során jó ötlet a következőkre:

 • Tartsa be a modern trendeket, amelyeket az internetes felhasználók ismernek
 • Légy konzisztens a tervezés során az egész weboldalon, anélkül, hogy minden oldalra meglepetést készítne
 • Vegye figyelembe a betűkészleteket (hagyja ki a több betűtípus hozzáadását), a színeket, a szóközöket és az elrendezést
 • Tartsa a szövegrészeket kicsiben, és a túlzsúfolt oldal rengeteg szöveggel biztosan küldheti el a látogatót
 • Csak akkor használjon csúszkákat, ha releváns, és tartsa a hirdetéseket ésszerű számban

A hirdetések, amelyek megnyílnak a hirdetés webhelyén, amikor a felhasználó az „X” -re kattint, hogy megszabaduljon tőle, természetesen nagy számú. Ez megegyezik a látogató becsapódásának, és nem fogja kedvesen venni azt..

Ehelyett meg kell próbálnia hozzá olyan hasznos felhasználóbarát funkciókat, mint például a “Vissza a tetejére” egy hosszú oldalon vagy egy hasznos “Keresés” opciót..

6. A képek unalmasak

Ha hosszabb ideig üzemeltet egy weboldalt, akkor tudnia kell, hogy a képek minden jó weboldal nagy részét képezik. Miért nem találna megfelelő, egyedi és vonzó képeket a webhelyére? A stock képek nem mindig rendben vannak, különösen, ha kiválasztja az első megfelelő képet, amelyre találkozik. Valószínű, hogy sok más webhely is használja őket, és ez nem teszi az Ön webhelyét kiemelkedővé az internetes felhasználókkal szemben.

Összeállítottuk azon helyek listáját, ahol megtalálhatja webhelyének legjobb stock fotóit, de megteheti egy lépéssel tovább, és elkészítheti saját fényképeit is. Használjon fényképeket valós emberekről körülötted, vagy készítsen saját képeit. Sőt, ha fizet fizetõ webhely a képeket tároló webhelyeken, akkor valószínûleg olyan képeket talál, amelyek nem olyan gyakoriak az interneten.

7. A tartalom nem egészen a jelig

A webhely csak a megtartott tartalom platformja. Az emberek a tartalmuk fogyasztásának fő célja az, hogy hozzáférjenek webhelyéhez. Tehát a rendelkezésére álló információknak egyedinek, hasznosnak és beszélgető módon kell bemutatniuk.

Gyakorlatilag ez jelentheti:

 • Nincs ismétlődő tartalom. Ezt a Google bünteti, ezért fontos, hogy tartalmát ne ismételje meg mind a webhelyén belül, mind az interneten keresztül.
 • Hasonlóképpen, a kulcsszótöltést a Google is ráncolja
 • A címed és a címsorod felhívja az olvasó figyelmét, és további olvasásra készteti őket. Fülbemászó címek írása közben ügyeljen arra, hogy az, ami belül van, megegyezzen a címmel
 • A jól kialakított „Névjegy” oldal kontextust ad a tartalomnak, és megbízhatóbbá teszi a látogatót

Ezenkívül a weboldalnak megfelelő információkat fel kell venni, és ha fontos, a megfelelő helyeken ki kell mutatni. Például egy e-kereskedelmi webhelyen szeretnék tudni a költségeket, mielőtt kosárba tennék. Vagy ha ingyenes szállítás érhető el, mielőtt folytatnám a fizetést. Az is jó lenne, ha nem kér szükségtelen információkat, például a látogató helyét vagy életkorát. Úgy értem, van értelme a Google maps-nak vagy az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyeknek ezt kérdezni, de sok más webhely esetében ez nem így van..

Sok olvasó bosszantónak találja, amikor a webhelyek azt kérik tőlük, hogy tiltsa le az ad-blokkolókat. Persze, könnyű megérteni, miért teszik ezt. De a legtöbb esetben a felhasználók könnyen megtalálják, amit keresnek egy versenytárs webhelyén anélkül, hogy letiltnák a hirdetés-blokkolót..

8. Hiányzik a webhely navigációja

Nehéz böngészni webhelyén? Vajon a látogatók azon gondolkodnak, melyik gombra kattintanak a legközelebb, miután elérik az Ön weboldalát? Eljön egy másik látogató, valószínűleg soha nem tér vissza.

A webhelyen történő navigációnak intuitívnak kell lennie, lehetővé téve a látogatók számára, hogy könnyen megtalálja a keresett tartalmat az Ön webhelyén. A WordPress számos lehetőséggel rendelkezik a navigáció megfelelővé tételében. Összességében ésszerű maradni a kipróbált és bevált navigációs módszerekkel, amelyeket a legtöbb internetes felhasználó ismer. Ezenkívül ne feledje, hogy a keresési funkciót a látogatók mindig is nagyra értékelik.

Azt is ellenőriznie kell, hogy az összes kapcsolat – mind a belső, mind a külső – jól működik. Biztosan nincs megszakadt hivatkozás.

9. Az Ön webhelye nem biztonságos

Észrevetted a „https” -et az oldal elején az oldalon? Ez azt jelenti, hogy a WPExplorer megszerezte az SSL tanúsítványt, és a böngésző és a webhely közötti kommunikáció titkosítva van. Ez megnehezíti a harmadik felek számára, hogy meghallgassák a beszélgetést, vagy zavarják vele. Ez biztosítja a felhasználók számára, hogy kapcsolatba lépjenek az Ön webhelyével, különösen, ha az érzékeny személyes információkat gyűjt vagy online fizetéseket fogad el. Erről bővebben a korábbi HTTPS útmutatóban olvashat.

Nem csak, hogy a webhelyén fennáll annak a veszélye, hogy létezik „nem biztonságos” feliratú ha nincs SSL tanúsítványa. A Let’s Encrypt használatával meglehetősen egyszerű a biztonsági tanúsítás hozzáadása a webhelyhez.

10. Mi van a kezdőlap fölött??

Az is jó ötlet, ha webhelyének legfontosabb részleteit azonnal megjeleníti a látogatók számára, amikor a weboldalra érkeznek. A webhelyének nevét, egy címkevonalat, amely jelzi, hogy mi az, és egy menüt, amely a weboldal tartalmához vezet, a látogatóknak láthatónak kell lenniük a kezdőlapra történő feljutáskor, anélkül, hogy görgetnének. Így segítőkész vagy, és egy látogató azonnal tudja, mi az Ön weboldala.

Csak akkor használja a hamburgermenüket, ha erre feltétlenül szükség van. Van értelme a mobiltelefonokon, de nem annyira az asztalon. Néhány olvasó összezavarodhat, és azon tűnődött, vajon mihez kattintson tovább.

Csomagolás fel

Webhelyed akkor is remekül működik, ha alszol. A közönség preferenciáinak kissé megértése és az azokhoz való alkalmazkodás arra készteti a látogatókat, hogy jobban bekapcsolódjanak az Ön webhelyébe, és megakadályozzák őket, hogy sietve szétszóródjanak. Kevesebb, mint két másodperc van ahhoz, hogy jó benyomást kelthessen, és mindent meg kell tennie, hogy megfeleljen a felhasználói elvárásoknak..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map