Tippek, hogy szabadúszó író lehessen, egyik bloggerről a másikra

Útmutató a WordPress szabadúszó blogolásához

A WordPress-hez kapcsolódó cikkek írása egy blogban jó módszer lehet a kikapcsolódásra, elengedheti a napi feszültségeket, és jó módszer a stressz kezelésére, de mi lenne, ha munkát csinálna? Mi lenne, ha szabadúszó író leszel?


Szabadúszóként való részvétel nem egy rózsákkal teli kert, de ez egy olyan élmény, amely mind jövedelme, mind teljesítménye szempontjából nagyon kielégítő lehet. Próbáljon megkérdezni egy webes tervezőtől, milyen jó az ügyfelekkel való kapcsolattartás, megérti a dolgomat. Ebben az útmutatóban megosztom veled a személyes tapasztalataimat, ötleteimet és módszereimet abban a reményben, hogy inspirálja Önt szabadúszó íróvá válni.

Döntsd el mit te Szeretne írni róla

Fantasztikus élmény lehet annak eldöntése, hogy miről írnia kell, ha nem határozott típusú személy. Általános szabályként, írnod ​​kellene arról, amit szeretsz a legjobban. A trend csökkentése vagy egyszerűen a trend felé történő ugrás lemondása nem választható. A professzionális blogírás nem olyan, amit enyhe érdeklődés mellett lehet elérni – szenvedélyre van szüksége.

Az emberek el akarják olvasni az Ön tapasztalatáról, szakértelméről és véleményéről, ha az olyan helyről származik, ahol ösztönzik erre. Egyébként az írt cikkek unalmasak és üresek lesznek. Túl sok a tartalom a neten, hogy hozzájárulhasson unalmas cikkekhez. Amikor írsz valamiről, a szenvedélyednek ott kell lennie.

Ne várja meg, amíg megtörténik

Tervez egy blog írását? Ne tervezz túl sokat, és ne gondolj rá. Ha szabadúszó íróvá válik, a cikkek létrehozása fájdalmasan lassú folyamat lehet, ha túl sokat ütemez. Nyisson meg egy üres oldalt a kedvenc szerkesztőben, és kezdje el írni. Általános szabályként, sokkal könnyebbnek találtam először összpontosítson a tágabb ötletre, majd adja hozzá a fő témákat / címeket. Ha a fő témákat írtad, a cikk többi része sokkal gyorsabban és könnyebben folyik el.

Készítse el saját blogját és önéletrajzát

Ha fel akarja vonzani a figyelmet, akkor létre kell hoznia és működnie kell saját blogját. Válasszon egy megfizethető tárhelyszolgáltatást egy blog elindításához (az egyik nagyszerű lehetőség a Cloudways, amely mindössze 10 dollár havonta kezdődik – ha többet szeretne megtudni a Cloudways áttekintéséről). Miután elegendő tartalmat tett közzé, fontolja meg saját létrehozását folytassa online.

Noha ingyenes szolgáltatásokat is igénybe vehet, például a about.me-t, mindig a saját domainjeimet szeretem. A saját önéletrajzát egyszerű eszközökkel és időben elkészítheti online. A domainhez azt javaslom, hogy egyszerűen csak a saját nevét használja. Esetemben, alexvojacek.com több mint elég.

Legyen szabadúszó író: Folytatás

Használja a megfelelő eszközöket

Mielőtt belemegyünk, kérjük, vegye figyelembe, hogy a Windows 10 rendszeren dolgozom, tehát az ajánlott eszközök a Windows felhasználók számára vannak. Néhányuk iOS-on is elérhető, de a biztonság biztosítása érdekében ellenőriznie kell az App Store-ot.

A önéletrajz összeállítása nagyon egyszerű lehet, ha a megfelelő eszközöket használja. Noha felhasználhatja a WordPress félelmetes önéletrajz-témáinak egyikét, a saját önéletrajzának elindításának másik nagyszerű módja egy ingyenes weboldal-készítő, például a Mobirise, a Wix stb. modulok, képek és szöveg hozzáadásával. Miután elkészítette webhelyét, ugyanolyan egyszerű, mint a fájlok másolása az új tárhely-fiókra, és webhelyének azonnal láthatónak kell lennie. A Mobirise egy HTML weboldal készítő, amely teljesen kódmentesen működik, tehát nincs szükség semmilyen korábbi ismeretekre. Amellett, hogy fájlokat helyez át a tárhelyére, és mivel HTML-készítő, akkor sem adatbázisokat kell létrehoznia!

A cikkek elkészítéséhez, ha szabadúszó íróvá válik, néhány eszköz szükséges. Ha szeretsz offline módban írni, a Word lesz a legjobb barátja. Ha Windows rendszert használ, feltétlenül adja hozzá Egy megjegyzés a kedvenc programkészletéhez. Ez a praktikus eszköz lehetővé teszi a tartalom egyszerű mentését és a felhővel történő szinkronizálását. Nagyon hasznos, ha új ötleteid vannak írni, és nincs elég ideje egy valódi új dokumentum elkészítéséhez. A OneNote szinkronizálja az összes eszközt, így egyszerű módja annak, hogy gyors megjegyzéseket készítsen, amelyek később teljes cikkké válhatnak.

Legyen szabadúszó író: Eszközök

Ha az összes cikket saját kezűleg szerkeszti, érdemes az alapvető ismeretekkel rendelkezni Photoshop. Ez az eszköz lehetővé teszi a képek egyszerű kezelését. Ha nem vagy az Adobe-ban, akkor mindig ingyenes útvonalat vehet igénybe ZSINÓR.

Ha csak a képeket kell fejlesztenie, kicsinyítenie vagy kivágnia, rengeteg ingyenes lehetőség található az interneten. Nagyszerű lehetőség a PicsArt fotószerkesztő – amelyek hozzáférést biztosítanak több mint 100 millió fotóhoz, matricához, mémekhez és még sok máshoz. Vagy töltse fel saját képeit, és a fejlett szerkesztő használatával változtassa meg az expozíciót, törölje a hátteret, és effektusokat adjon hozzá – alapvetően bármi, amit a Photoshop (és akkor néhány!).

Vagy használhat valami egyszerűt is, például a Faststone Image Viewer vagy A Canva online fotószerkesztője (ami nem követeli meg semmi telepítését). Csoda, hogy egy ilyen hatalmas szoftver ingyenesen használható. Hozd ki belőle a legtöbbet.

Saját képek használata minden blogbejegyzésben problémát jelenthet, ha a témák nem technikai vagy kézzelfoghatóak. Egy jó lehetőség, ha szerzői jogdíjmentes stock fotókat használnak az oldalakon unsplash.

Ha képernyőképeket kell készítenie a munkáról, közvetlenül az asztalról, csak adjon hozzá egy programot, például Snipaste a Microsoft Store-ból (egyébként van egy asztali változat is).

Használja a közösségi médiát az előnyei érdekében

A Facebook kiválóan alkalmas barátokkal való kapcsolattartásra, de ha a munkát keres, akkor nem fogja ott megtalálni. Iwiw egy csodálatos szociális hálózat, ahol munkát lehet találni. Hozza ki a legtöbbet a kapcsolatok hozzáadásával és a hálózat bővítésével. Ne félj, hogy cikkeit közzéteszi a hálózaton, és mutasson be olyan kapcsolatokra, amelyek érdekli a munkád.

Nem ajánlom személyesen feliratkozni olyan munkahálózatokra, mint a Fiverr, hacsak nem örülsz, hogy szinte ingyen dolgozol. Az online foglalkoztatási webhelyek tele vannak versennyel, ami szinte lehetetlenné teszi a jó munkahelyek feltárását. Tízszer jobb, ha saját kapcsolatokat hoz létre, és megtalálja a vállalkozástulajdonosokat, akik érdeklődnek a tartalom heti közzétételében. A véletlenszerű feladatról a véletlenszerű feladatra ugorás egy olyan megoldás, amely hosszú távon elvezeti az energiát.

Legyen szabadúszó író: LinkedIn

Legyen aktív a közösségében a niche-ben

Tudom, hogy megemlítettem, hogy a Facebook hátrányos a munkahelyek számára, de egyik legjobb felhasználási módja a csoportok. Legyen fejlesztői közösség, fotós közösség vagy bármilyen érdekes témája. A csoportokhoz való csatlakozás jó módszer a közönség tartalmainak megismerésére és megismerésére, miután szabadúszó íróvá vált. Mindig kérdezze meg a csoport vagy a közösség vezetőjét, ha a külső tartalom közzététele engedélyezett. Munkád közzététele a Facebook csoportokban nagyon hasznos módja a közönség, az elérhetőség és a potenciális vezetők bővítésének.

Legyen szabadúszó író: Facebook csoportok

Ne félj beszélni

Tehát az első feladat készen áll, és nem tudja, mit mondjon. Előfordult már valaha ez veled? Ne félj beszélni. Ha a cikk néhány nehéz témát érint, vagy attól fél, hogy nem fog jól menni, ne maradj elég. Mondj valamit. Legyen udvarias, de ne rejtse el az igazi motivációit.

Az emberek tisztességes cikkeket akarnak olvasni, még akkor is, ha technikai jellegűek. A vállalatok nem fognak sértődni, ha valami negatívot írnak, mindaddig, amíg tisztelettel és jól megírják. Ön elengedte a félelmet, hogy az emberek nem szeretik a tartalmat. Mindig olyan embereket fognak érdekelni, mit kell mondani.

Fenntartja az egészséges környezetet

Néhány idő múlva blogok írására hamarosan rájön, hogy munkája újra és újra szerkesztésre kerül. Ez normális. El kell engedned az ön egoját, és úgy kell tenni, mintha a munkád mindig műalkotás lenne. Bár lehet, minden komoly blognak vagy magazinnak szerkesztõi lesznek. Ezek az emberek felelősek a tartalom hozzáigazításáért, a magazin célkitűzéseihez igazításáért, és teljesen normális, ha szerkesztjük..

De ne hagyja, hogy a szerkesztési munka kihívást jelent. A túl sok szerkesztés megváltoztathatja az elsődleges üzenetet a cikkben. Hüvelykujjszabály, ha a szerkesztett tartalom az nem alapvetően megváltoztatja az ötletet akkor rendben van. Ha gyanítja, hogy egy adott szerkesztés alapvetően megváltoztatja a cikket, akkor ezt mindenképpen közölnie kell a szerkesztővel.

Az egészséges környezet fenntartásának ésszerű módja az, ha tudatja a munkáltatónak, hogy a szerkesztések túl messzire mentek, feltéve, hogy tisztelettel és jó modorral végzi el (ha bunkó, mindenki csak dühös lesz).

Legyen szabadúszó író – és élvezd!

Írhat néhány fantasztikus cikket, és néhány nem olyan jó cikket. Ez várható. Ne erőltesse magát, hogy minden alkalommal írjon remekművet. Ne feledje, hogy ahhoz, hogy szabadúszó íróvá váljon, elkötelezettségre és elkötelezettségre van szüksége. Az idő múlásával cikkei tovább javulnak. A trükk az, hogy valóban élvezd az írást őket. Ha sikerül kiegyensúlyoznod az elkötelezettséget és az élvezetet, akkor mindkét világ legjobbja lesz. Ki nem akarná ezt?

Van még kérdése, hogy hogyan válhat szabadúszó íróvá? Vagy Ön szabadúszó is, és további tippeket oszthat meg? Hagyj egy megjegyzést – szívesen meghalljuk Önt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map