Tippek a WordPress webhely jobb megszervezéséhez

Tippek a WordPress webhely jobb megszervezéséhez

Mindig jó érzés tiszta kezdeni. Bizonyára jól érezheted magad, amikor a WordPress tiszta telepítésével kezdték el. De az idő múlásával, miközben nagyszerű tartalom felépítését vagy a SEO finomhangolását végezte el, valószínűleg nem észrevette a rendetlenség növekedését. És most nehezen találja meg a dolgokat a WordPress telepítésén belül? Túl sok kategória? És címkék? A blogbejegyzések elavultak? Lassú a betöltés? A biztonsági mentések örökké tartanak? Ha igen, mindenkinek (vagy akár néhánynak), ez az Ön számára. Ideje elkezdenie néhány komoly takarítást a WordPress felkészítéséhez.


A következőket teheti a WordPress jobb szervezéséhez:

1. Telephely felépítése

A menü ugyanolyan jó hely, mint a WordPress takarításának megkezdése. Logikus és egyszerű menü segíti a webhely látogatóit abban, hogy megtalálják, amit keresnek. Ha nem találják meg azt, amit akarnak, valószínűleg elköltöznek. És mindannyian tudjuk, hogy mit jelent a magas visszafordulási arány a keresőmotorok rangsorolásakor.

Nemcsak, hogy a Google is arra támaszkodik, hogy az Ön webhelye felépítésre kerül-e a tartalom keresésére, valamint annak meghatározására, hogy melyik tartalom fontosabb, mint a többi. Tegyük tehát magunk kedvéért és figyeljen a menüre, a navigációra és a webhely felépítésére.

Nem minden blogoldaladnak és bejegyzésének meg kell találnia helyet a menüben. Fontos az, hogy helyesen kategorizálja és címkézze be helyét, és helyet biztosítson a fő kategóriák számára a menüben. Ha helyesen rendezi a kategóriákat és a címkéket, a menü felépítése sokkal könnyebbé válik. Az élesztőnek van elég átfogó útmutató a strukturáló webhelyeken.

A nehéz tartalomú webhelynek többszintű lépésről lépésre lehet szüksége. De ne vigyük túlzásba, mivel a látogatók nem feltétlenül vágynak arra, hogy túl sok kattintást érjenek el ahhoz, hogy elérjék a szükséges tartalmat.

A felső sávban zsemlemorzsa használata a gyors linkek biztosításához a népszerű oldalak számára is jó ötlet egy nehéz tartalomú webhelyhez.

2. Tekintse át a kategóriákat és címkéket

Alapértelmezés szerint a WordPress összes üzenetét „Kategória nélküli” címkével látják el. És ha nem kategorizálja bejegyzését, akkor ez a kategória jelenik meg az Ön weboldalain. A hozzászólások kategorizálása nem csak a WordPress segítségével szükséges, hanem a SEO szempontjából is fontos. Segít a keresőmotorok és a látogatók számára a weboldalon belüli keresés csökkentésében. Hasznos a tartalom oly módon történő rendezése, hogy könnyen kereshető legyen. A kategóriák megkönnyítik a felhasználót az előlapból és a webhely adminisztrátorait a háttérből.

A kategóriák és a címkék közötti fő különbség az, hogy a kategóriák általánosak, és összekapcsolják azokat a bejegyzéseket, amelyek széles körű leírást tartalmaznak. A címkék pontosabbak. A bejegyzésnek egynél több címkéje lehet, és több kategóriába sorolható. A kategóriák a fő témák, amelyeket blogod fog foglalni, és valószínűleg nem változik gyakran.

Ideális esetben a kategóriáknak megkülönböztethetőknek kell lenniük, és átfedés nélkül. A kategóriák és címkék keretezése közben nézze meg a felhasználók szempontjából, hogy könnyebbé tegyék a böngészést. Mindig jobb, ha közvetlenül a webhely elején dönt arról, hogy mely kategóriákat használja a webhelyén. Címkékkel hozzá is adhatja őket, miközben jár.

Az idő múlásával azonban észreveheti, hogy kategóriáid és címkéi átfedésben vannak, vagy túlságosan sokan vannak ahhoz, hogy segítsenek a navigálásban. Itt az idő, amikor át kell nézni a webhelyén található kategóriákat és címkéket.

Törölje a nem használt címkéket

 • Először az összes fel nem használt címkét törölheti. Menj oda Bejegyzések> Címkék. Ha bármelyik címke száma 0, akkor törölje azt. A nem szükséges kategóriák és címkék eltávolításával helyet fog szabadítani néhány WordPress rendszergazdai fájlban.
 • Ezután végigmenjen a fennmaradó címkék között, hogy megnézze-e őket együttesen. Tartsa meg a megfelelő címkéket, és egyesítse velük a ritkán használt címkéket. Az Átirányítási plugin segíteni kell ebben. A pluginek telepítése után be kell írnia az átirányítani kívánt URL-eket. A. Alatt található Gyors szerkesztés opcióval Bejegyzések> Címkék, add hozzá az új címkéket a régi címkék helyett a régi üzenetekhez.
 • Miután elvégezte a kategóriák és a címkék korszerűsítését, ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a megszakadt hivatkozásokat, és ellenőrizze, hogy az URL-eket a megfelelő oldalra irányítja-e.

Nézze meg a jobb címkékről és kategóriákról szóló cikkünket, hogy megismerje a kategóriákhoz és címkékhez kapcsolódó bővítményeket.

3. Hozzon létre belső linkeket a blogbejegyzéseiben

A belső linkek nagyszerű segítséget nyújtanak a SEO fejlesztésében. Segítik a látogatók hosszabb tartását az Ön webhelyén, más érdekes tartalmakhoz irányítva őket. A WordPress megkönnyíti az írók számára, hogy összekapcsolódó hozzászólásokat keressenek. Miközben hivatkozást helyez be a bejegyzésbe, gyorsan átjárhatja webhelyének meglévő cikkeit, és megtalálhatja a kapcsolódó hozzászólásokat, amelyekhez hivatkozni szeretne.

Belső linkek

Lehetséges, hogy időt kell fordítania a régebbi hozzászólások újbóli meglátogatására és a kapcsolódó új hozzászólásokra való összekapcsolására is.

Ennek másik módja az, ha segítségre van szüksége a sok Kapcsolódó hozzászólások beépülő modulból, és megjelenít egy válogatott hozzászólást, amely a látogatók által olvasotthoz kapcsolódik..

4. Ellenőrizze a megszakadt linkeket

Időnként ellenőrizze, hogy a webhelyén nincs-e törött linkek. Egyik látogató sem szeretne egy zsákutcára néző oldalra kerülni, és esetleg nem zavarja az útmutatások követését a releváns tartalom megkeresése érdekében. Amikor megváltoztatja az URL-eket, kategóriákat vagy címkéket, feltétlenül adjon átirányítást a meglévő tartalomhoz.

Az Broken Link Checker egy nagyszerű bővítmény a webhelyének megszakadt hivatkozások vizsgálatára. Bár rengeteg más nagyszerű forrás van a megszakadt hivatkozások javításához.

5. Tisztítsa meg az adatbázist

Az adatbázis tisztítása nagymértékben javíthatja a webhely teljesítményét. Az új WordPress telepítésnek csak néhány adatbázis táblája van. De a tartalom folyamatos hozzáadása mellett az adatbázis megduzzad, és idővel nehézkes lesz. A három hónapos WordPress telepítésemnek már van 30 vagy több táblája, nem elég ahhoz, hogy nehéznek hívjam, de biztosan megérdemlem.

Adatbázis-táblázatok

A legjobb az adatbázist megtisztítani, mielőtt olyan problémák merülnének fel, mint a fájlok lassú betöltése, mentése vagy importálása / exportálása. Az adatbázis tisztítása javíthatja a teljesítményt, felgyorsíthatja a biztonsági mentést, kiküszöbölheti a munkafolyamat-problémákat és segíthet a webhely karbantartásában. Az adatbázis biztonsági mentése után futtassa az alábbiakat,

 • Kezdje a Kuka ürítésével a hozzászólásokban és az oldalakon. Törölheti azokat a függőben lévő vagy vázlatos hozzászólásokat is, amelyekre már nincs szüksége.
 • Törölje a nem használt témákat és beépülő modulokat, ne csak inaktiválja őket.
 • Törölje a nem jóváhagyott megjegyzéseket, a spamet és a kukát a Megjegyzések közül.
 • A nem használt médiafájlok törölhetők a wp-feltöltések mappából.
 • Optimalizálja az adatbázist a PHPMyAdmin táblázat optimalizálása opcióval. Törölje a táblázatból az összes általános költséget, ha van.

Törölje az általános költségeket

 • A sérült adatbázisok kijavíthatók az opció bejelölésével is.

Adatbázis optimalizálása

 • Az adatbázis optimalizálását a wp-config.php fájl szerkesztésével is elvégezheti. Vagy ha inkább egy bővítményt szeretne használni, próbálkozzon WP-optimalizálása

Összefoglalva

Ha egy lépéssel tovább kíván lépni, egyszerre végezhet tartalmi ellenőrzést, hogy törölje a már nem releváns tartalmat. A fenti lépések szorgalmas végrehajtása azonban segíthet megszabadítani WordPress-ét a holttest nagy részétől, és szervezetesebb megjelenést mutathat. A józan ész megközelítésének fenntartása a kategóriák és címkék hozzáadása mellett, valamint a logikai menüstruktúra elfogadása hosszú utat jelent a WordPress megtisztításához és karbantartásához..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map