Tippek a WordPress mobilbaráttá tételéhez

Tippek a WordPress mobilbaráttá tételéhez

Gyakran előfordul, hogy az emberek kézi eszközöket használnak, hogy felzárkóztassanak az olvasáshoz, vagy bármit megkérdezzenek az interneten. Egy jelentés becslései vannak hogy a keresések 60% -a mobil eszközről indul. Ha a célközönség azon részét képezi, amely folyamatosan mozgásban van, akkor tényleg nincs lehetősége – meg kell győződnie arról, hogy webhelye jól néz ki és jól működik-e a mobiltelefonokon. Ebben a bejegyzésben nézzük meg néhány dolgot, amit tehetünk annak érdekében, hogy a WordPress webhelyét barátságossá tegye.


A mobilbarát webhely úgy tűnik, mint a szokásos webhely apró verziója. Ennek a megjelenésnek a elérése érdekében optimalizálnia kell a webhely minden elemét, hogy megfeleljen a képernyő méretének. És a forgalom vonzása és megtartása érdekében biztosítania kell, hogy webhelye gyorsan betöltődjön, különösen mobiltelefonokon.

Tegye WordPress webhelyét barátságossá

A Googlebot számos szempontot vizsgál, miközben megvizsgálja, hogy egy weboldal mobilbarát-e, beleértve,

 • hogy az oldal túl sok hirdetést tartalmaz-e, vagy olyan szoftvert, amely nem alkalmas mobil eszközökre, például a Flash és a Java.
 • ha a tartalom mérete a képernyőig van, és a szöveg olvasható, zoom vagy vízszintes görgetés nélkül.
 • vajon a linkek egymástól jól el vannak-e helyezve, hogy könnyen megérintsék őket.

Miért kell a WordPress webhelyének mobilbarátnak lennie??

A WordPress weboldal mobilbaráttá tétele természetes következménye annak, hogy robbanásszerűen növekszik a mobiltelefonok száma, jobb hálózati kapcsolat és a nyilvános helyeken elérhető wifi. A kényszerítőbb okok,

 • A keresőmotorok a mobilbarátságot tekintik rangsorolási tényező. A mobilbarátságot oldalról-oldalra határozzák meg. Ez azt jelenti, hogy webhelye mobilbarát területei a keresési eredmények között magasabbak lesznek, míg a fennmaradó tartalom alacsonyabb lesz.
 • A nehezen böngészhető weboldal magasabb visszafordulási arányt eredményezhet, amely károsíthatja webhelye SEO-ját. Ezzel szemben egy mobilbarát weboldal jobb webhelysebességet és SEO-t eredményezhet.
 • A weboldal mobilbaráttá tétele gyakran azt jelenti, hogy tiszta rácsok és elrendezések vannak, és valószínűleg egy univerzális URL és egy kódbázis.
 • A mobil barátságosság javítja a márka megerősítését és az értékesítést.

Hogyan lehet a WordPress webhelyet barátságossá tenni

Manapság a modern WordPress témák, mint például a Total, reagálnak, és bármilyen eszközön megjeleníthetik a weboldalt. De sok mindent megtehetsz optimalizálja webhelyét mobiljára, az érzékeny téma használata mellett.

1. Használjon mobil első megközelítést

A jelenlegi digitális forgatókönyvben a mobilbarát helyzet fontosságát nem szabad hangsúlyozni. Az USA-ban, a mobil média ideje magasabb, 51% az asztali számítógépekhez viszonyítva 42%. Ennek a „koppintson és húzza” közönségnek a eléréséhez a webhelytulajdonosok nem pusztán a meglévő weboldal kialakítását optimalizálják több képernyőmérethez. Egy lépéssel előre lépnek, és elfogadják a mobil első megközelítést.

A mobil első megközelítés UX kialakítást hoz létre kifejezetten a mobiltelefonok számára, és a tartalomstratégiát rangsorolja a kisebb képernyőmérethez. Nem csupán a meglévő, a mobiltelefonok számára elérhető, szokásos asztali webhelyet optimalizálja.

Egy másik fontos indok az első mobilitáshoz a Google 2016. novemberi bejelentése, hogy fokozatosan vált a mobil első indexelésére. Az indexelés ezen módszerének része az, hogy a Google először az asztali oldalak előtt ellenőrzi a webhely mobil oldalainak indexelését. Miközben kiválasztja a webhelyet a mobil első index, A Google az „osztályozók” segítségével megtudja, hogy egy webhely készen áll-e a mobil-első indexre. A besorolók határozzák meg, hogy az asztali webhely milyen egyenlő vagy összehasonlítható a mobil weboldallal, ha a tartalmat, linkeket, sémát, multimédiát stb. Illeti. Valójában októberben Gary Illyes a Google-tól jelezte a közönségnek a New York-i SMX East konferencián, hogy egyes webhelyek már szerepelnek a mobil indexlistában, és még többet kell követniük.

2. Optimalizálja a képeket

A képfájlok általában byte-nehézek. Lassabban töltődnek be, mint más források, mint például a szöveg és a HTML. Annak érdekében, hogy webhelye mobilbarát legyen, optimalizálnia kell a képeket a kisebb képernyőkhöz. A 4.4-es verzió óta a WordPress nagyrészt vigyáz erre, de a WordPress bővítményt is használhatja a képek további optimalizálásához.

Sokkal többet tehet a képek optimalizálása érdekében, mindig szem előtt tartva, hogy a képek optimalizálása egyensúlyt igényel a felhasználói élmény, a vizuális megjelenés és az oldal teljesítménye között. Először távolítsa el azokat a képeket, amelyek nem adnak hozzáadott értéket. Ezután még a képek feltöltése előtt optimalizálja a képeket úgy, hogy kisebb méretűre tömörítse őket. Ha Photoshop-ot használ, használja a Mentés webre választási lehetőség. Online eszközök, például TinyPNG vagy plugins, mint például WPSmush meglehetősen hatékonyan képes elvégezni a munkát. Ezen kívül van egy a Github oldal amely segít összehasonlítani a különböző tömörítési eszközöket. Ha többet szeretne megtudni a képoptimalizálásról, használja a képoptimalizálási útmutatónkat.

3. Végezzen el gyorsított mobil oldalakat

Gyorsított mobil oldalak a WordPresshez

A gyorsított mobil oldalak a Google nyílt forráskódú kezdeményezései, amelyek gyors tartalmat biztosítanak a mobiltelefonokra. Lehetővé teszi a kiadók számára, hogy egyszerre hozzák létre a mobilbarát tartalmakat, és azonnal eljuttassák őket a mobil webre. Az AMP valójában nagyon sok optimalizáció a Google által megkövetelt módon, egységes módon. A hirdetési formátumok, a hirdetési hálózatok és a technológiák standard köre elérhető lesz. Ugyanakkor a kiadók választhatják meg a saját formátumaikat is, feltéve, hogy ez nem vonzza a sebességet. Megvan a saját AMP for WordPress bemutatója az AMP oldalak elkészítéséhez, amelyek segítenek az Ön munkájában. Azt is javasoljuk AMP Start a Google-tól szintén segít kiváló megjelenésű AMP-oldalak készítésében, használatra kész AMP-sablonokkal és összetevőkkel.

Az AMP tartalma azonnal elérhető lesz a Google keresőben, és elérhető olyan közösségi platformon keresztül, mint a Twitter, a LinkedIn és a Pinterest.

A mobiltelefonok speciális formázása és kézbesítése sokkal gyorsabbá teszi ezeket az oldalakat a mobil eszközökön. Az AMP-oldalak átlagos töltési ideje kevesebb, mint fél másodperc. 2017 októberétől több mint 25 millió webhelytartomány tett közzé több mint 4 milliárd AMP oldalt. Az AMP 10% -kal növeli a weboldal forgalmát, és megduplázza az oldalon eltöltött időt. Az AMPed e-kereskedelmi webhelyek 20% -kal növekedtek az eladások konverzióiban, nem az AMP oldalakon felül.

Az AMP még nem rangsoroló tényező Ennek ellenére jelentős hatással lehet a felhasználói élményre, és következésképpen a SEO-ra.

4. Kerülje a Teljes képernyő felbukkanását

Nincs kétség felbukkanó ablakok működnek. A felbukkanó ablakok használata során azonban a felhasználói élményt mindig az élen kell tartani. A kontextus szempontjából releváns, fülbemászó címsorokkal rendelkező és az olvasó számára valódi értéket kínáló felbukkanó ablakok jobban felveszik az átalakítást. Másrészt a spam jellegű, nehezen elutasítható pop-upok, amelyek a fő tartalom felett hirdetéseket jelenítenek meg, elegendőek ahhoz, hogy elküldjék a látogatókat.

Amikor egy felhasználó a Google egyik oldalára kattint, akkor az Ön rendelkezésére álló tartalom indexelt egy mobil keresésben könnyen elérhetőnek kell lennie. Vagy előfordulhat, hogy nem szerepelnek magas rangsorban a mobil keresési eredmények között (2017. január óta). A Google által a jogi kötelezettségekre – például a sütikre és az életkor-visszaigazolásra – vagy a bejelentkezési párbeszédpanelekre válaszul felbukkanó felbukkanók a zárolt tartalomhoz való hozzáférést lehetővé teszik. Ugyanez vonatkozik a hirdetésekre, amelyek minimális képernyőterületet foglalnak el és könnyen elutasíthatók.

Éppen ellenkezőleg, azok a pop-up ablakok, amelyek azonnal megjelennek, amikor a látogató egy keresés után eléri az oldalt, lefedik a fő tartalmat, vagy amelyek a látogató böngészése közben jelennek meg, nem találnak kedvet a Google-nak. Ilyen önálló közbeiktatott hirdetésekre, amelyeket a felhasználónak el kell utasítania a fő tartalom elérése előtt.

A mobiltelefonok felbukkanó ablakaival kapcsolatban követendő egyéb jó gyakorlatok közé tartozik a teljes képernyős előugró ablakok elkerülése, vagy kiterjeszthető tartalom, például harmonika vagy kibontható dobozok beillesztése a mobil webhelyen. Használjon kisebb üzeneteket, például szalaghirdetéseket, beillesztéseket vagy diavetítéseket, vagy rejtsen tartalmat a fülek mögé.

John Mueller (Google) azt tanácsolja, hogy a keresési kattintás és a tartalom elérése között megjelenő közbeiktatott hirdetések negatívan befolyásolják a rangsorolást. Következésképpen az előugró ablakok az oldalról az oldalra való áttéréskor vagy a kilépési szándékkal felugró ablakok nem befolyásolhatják a rangsorolást.

5. Fontolja meg egy mobilalkalmazás létrehozását

A WordPress mobil használatra kész

A mobilalkalmazás egy számítógépes program, amely mobil eszközön, például telefonon vagy órán fut. Az Amazon például vásárlási alkalmazással rendelkezik Alexa. Az alkalmazások már elérhetők és letölthetők mindenre – a segédprogramra, a termelékenységre, a navigációra, a szórakozásra, a sportra vagy a fitneszre. A Facebook a leginkább letöltött alkalmazás, a 140 millió havi alkalmazásletöltések.

Számos weboldal rendelkezik mind mobilalkalmazásokkal, mind mobilalkalmazásokkal. Az alkalmazás könnyen érthető formában nyújt specifikus információkat. Használata intuitív, és több interaktivitást kínál. Manapság az e-kereskedelem tevékenységeinek nagy része, beleértve a fizetéseket, mobiltelefonon keresztül történik. Ebben az esetben a mobil alkalmazások itt maradnak, hogy növekedjenek a számok. A legjobb az, hogy a WordPress webhelyét könnyedén alkalmazássá lehet alakítani, vagy kisvállalkozások számára alkalmazást készíteni.

A mobilalkalmazások növelik a forgalmat azáltal, hogy lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy közvetlenül érintsék meg telefonjukat. A felhasználók néhány kattintással azonnal hozzáférhetnek hozzád. Az alkalmazások segítségével több ügyfelet érhet el, és jól integrálódhat a közösségi hálózatokba. Az alkalmazások segítségével rendszeresen frissítheti terméklistáját, valamint kedvezményeket és ajánlatokat tehet. Vagy csatlakozzon a partner webhelyekhez az alkalmazásához való hozzáférés és a jobb láthatóság érdekében.

Becsomagolni

Miután elvégezte az összes optimalizálást, hogy webhelyét mobilbaráttá tegye, ne felejtse el kipróbálni PageSpeed ​​Insights. Az Google mobilbarát teszt a webhelyeket URL-enként is teszteli.

Az ebben a bejegyzésben szereplő tippek egyáltalán nem kimerítőek. Rengeteg optimalizálási WordPress plugin és még több útmutatás segít webhelyének mobiltelefonon történő fejlesztésében. Tehát ha van valami hozzá, vagy kérdésed van nekünk, kérjük, ossza meg az alábbi megjegyzéseket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map