Tippek a tervezési folyamat felgyorsításához az Elementor segítségével

Tippek a tervezési folyamat felgyorsításához az Elementor segítségével

Nem titok, hogy az Elementor ma a WordPress közösség egyik legjobb oldalkészítője. És ez már nem csak oldal készítő. Az Elementor annyira fejlődött, hogy teljesen működőképes webhelyeket tervezhet egy ingyenes, alapvető WordPress-témával is, egyetlen kódkód írása nélkül.!


Noha az Elementor számos lehetőséget és testreszabási lehetőséget kínál, gyakran kihagyjuk a plugin kisebb részleteit és alkatrészeit, amelyek nagy hatással lehetnek egy weboldal tervezési folyamatára.

A weboldalak tervezése az Elementor segítségével már gyors és egyszerű, de ha meg akarja gyorsítani a tervezési folyamatot, akkor jó helyen jár. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan gyorsíthatja fel a tervezési folyamatot az Elementor használatával, ha teljes mértékben kihasználja a szerkesztőt más gyártói eszközökkel.

Kezdje a Premade Sablonokkal

Az előre elkészített sablonok felgyorsíthatják a projekt fejlesztését. Az új oldalak nulláról történő tervezése időt vesz igénybe, és többnyire elveszíti az időt, miközben folyamatosan módosítja az oldal elrendezését és stílusát. Pontosan itt hasznosak a sablonok. Az Elementor sablonkönyvtára nagyszerű forrás a tervezési folyamat felgyorsításához. Még ha nem is használ előre készített sablont, inspirációként mindig felhasználhatja a sablonkönyvtárat. A sablonok egyszerű kattintással közvetlenül importálhatók közvetlenül az oldalra.

Az elemsablonokat két részre lehet osztani. Először, ha egy előre elkészített oldalt szeretne importálni fentről lefelé, akkor importálhat egy teljes oldalt (például egy Névjegy vagy a Névjegy oldal) az összes tartalmával. A második lehetőség az, ha csak a terv egy részét vagy blokkját szeretné importálni. Ezt megteheti, ha például szereti a szolgáltatások, a hős egyik részét, felveszi velünk a kapcsolatot, vagy feliratkozik.

Csodálatos ingyenes és prémium sablongyűjtemények könnyen elérhetők az interneten.

Envato Market

Envato Market

Az Envato piac valószínűleg nemcsak az Elementor sablonok, hanem a WordPress témák és beépülő modulok legnépszerűbb piactere.

Template Monster

Template Monster

A TemplateMonster a jó minőségű sabloneszközök másik szolgáltatója is, van néhány ingyenes sablonuk.

Elementor sablon könyvtár

Elementor sablon könyvtár

Elementor sablonkönyvtár – Az Elementor natív sablonraktára, az új ingyenes és prémium sablonok nagyon gyakran jelennek meg.

Használja a gyorsbillentyűket

Ha csak az egérrel dolgozik az Elementorral, kérjük, hagyja abba! Töltsön 10 percet rövid kódok elsajátításával, ez rengeteg időt takarít meg, és felgyorsítja webhelyének tervezési folyamatát. Az olyan egyszerű lehetőségeken kívül, mint a másolás és beillesztés, fejlettebb egyedi parancsikonokat is használhat. Rendkívül hasznosak lehetnek, különösen akkor, ha navigálni akarunk a panel és az előnézeti mód között, vagy váltani szeretnénk a mobil szerkesztésre.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a hivatkozásokat, amelyek komolyan megnövelhetik webhelyének tervezési sebességét:

Hozzászólások

UndoCtrl / Cmd + ZVisszavonja az oldalon végrehajtott módosításokat
redoCtrl / Cmd + Shift + ZAz oldalon végrehajtott módosítások újbóli felhasználása
MásolatCtrl / Cmd + CMásolás egy szakasz, oszlop vagy widget
PasztaCtrl / Cmd + VIllessze be egy szakasz, oszlop vagy widget
Beillesztés stílusCtrl / Cmd + Shift + VIllessze be egy szakasz, oszlop vagy a widget stílusát
TörölTörölTörölje a szerkesztett részt / oszlopot / modult
MásolatCtrl / Cmd + DMásolja a szerkesztett szakasz / oszlop / widget másolatát
MegmentCtrl / Cmd + SMentse az oldalt a javítási előzményekbe

Menj

Panel / előnézetCtrl / Cmd + PVáltás a panelen és az előnézeti nézet között
Mobil szerkesztésCtrl / Cmd + Shift + MVáltás az asztali, a táblagép és a mobil nézetek között
TörténelemCtrl / Cmd + Shift + HLépjen az előzmények panelre
NavigátorCtrl / Cmd + IMegnyitja a navigátort
Sablon könyvtárCtrl / Cmd + Shift + LMegnyitja a sablonkönyvtár modálját
GyorsbillentyűketCtrl / Cmd + ?Megnyitja a Billentyűparancsok súgóablakát
KilépésKILÉPÉSMegnyitja a Beállításokat, és ugrik az Exit to Dashboard elemre

Custom CSS for Pages

Tudta, hogy minden oldalhoz rendelhet egyedi CSS-t? Igen, de vegye figyelembe, hogy ez a szolgáltatás csak az Elementor Pro verziójában található. Ennek megoldásaként megmutatom, hogyan kell az egyes oldalakhoz csatolni az egyedi CSS-t. Ez a trükk pénzt takarít meg, ha a Pro verziót csak kis testreszabások hozzáadásával kívánta az oldalszinten.

Ehhez csak ki kell használnia a HTML modult és a következő kóddarabot:

Vessen egy pillantást erre a példára:

Egyéni kód

Az Elementor Finder keresősávja

Nagyon gyakran, amikor az oldaltervezésen dolgozik, más oldalakra, beállításokra, értékesítési oldalra vagy bárhova másra akar ugrani, és időigényes lehet, ha: menti az oldalt> menjen vissza az irányítópultra> nyitott oldalak > keresse meg a megnyitni kívánt oldalt. Ez sok időt és energiát pazarolhat, ha újra és újra meg kellett volna csinálnia.

Szerencsére az Elementor rendelkezik egy beépített megoldással, amely racionalizálja és felgyorsítja a tervezési folyamatot. Ahelyett, hogy átélné ezeket a problémákat, egyszerűen csak használhatja az Elementor Finder eszközt. A keresősávon történő kereséssel közvetlenül ugorhat bármely beállításra, sablonra, oldalra vagy egy témára. A kereső elérhető a Cmd / Ctrl + E gombok kattintásával a WordPress irányítópultján. Nézze meg ezt a videót, hogy mindent megtekintsen a Finder segítségével.

Használja a Navigátort

A Navigátor egy navigációs fa ablak, amely egyszerű hozzáférést biztosít az oldalkészítő minden eleméhez. Ez a kis ablak lehetővé teszi az elemeken való navigálást, és a widget könnyű elhúzását.

A Navigátor különösen akkor hasznos, ha hosszú oldalak vagy komplex, többrétegű kialakítású oldalak, valamint olyan elemek használhatók, amelyek Z-indexet kombinálnak, mínusz a margóval, az abszolút pozícióval stb. Ez lehetővé teszi az elemfogantyúk elérését, amelyek más elemek mögött helyezkedhetnek el..

A Navigatorhoz három egyszerű módon férhet hozzá:

 1. Kattintson a jobb gombbal bármely elemre, majd kattintson a Navigátor elemre. Ez automatikusan átirányítja Önt a navigációs fa adott elemére.
 2. Kattintson az elem gombra a panel láblécében.
 3. Használja a Cmd / Ctrl + I billentyűparancsot.

Vessen egy pillantást erre a videóra, hogy láthassa működésében:

A Navigatornak vannak más funkciói is, például az elnevezési kütyü, az összecsukható és kibontható kütyü, a panel lebegő vagy dokkolóje, valamint a kütyü megjelenítése vagy elrejtése. A teljes beszámolót a dokumentáció.

Határozza meg a színpalettát

Általában egy weboldal tervezésekor a tervező által létrehozott mintát követjük. Ez a minta általában a színek kombinációját tartalmazza, amelyek megismétlődnek az egész oldalon. Ezek olyan márkaszínek, amelyeket változatlanul kell hagyni. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor új widget hozzáadunk az oldalhoz, be kell másolnunk és beillesztenünk a színkódot, vagy emlékeznünk kell arra, hogy mi a színkód, hogy alkalmazzuk azt a widget beállításában. Ez időigényes lehet. Szerencsére az Elementor megoldást kínál nekünk.

A márkanév színeit a Színválasztó beállításokban definiálhatja, és újra felhasználhatja azokat, amikor a widget-stílushoz használt színbeállításokhoz fér hozzá. Csak válasszon egy előre beállított palettát, vagy határozza meg saját egyedi színeit, hogy időt takarítson meg a tervezés során.

Vessen egy pillantást erre a videóra:

Előre készített és újra használható widgetstílusok és sablonok

Az Elementor az egyik legjobb oldalépítő, de gondolkozott már az alapértelmezett és a csúnya gombokra? Lapok? Menüt? Vagy bármilyen más widget? Ezek az alapértelmezett kütyük úgy néznek ki, mintha néhány évvel ezelőtt tervezték, vagy esetleg újra akarták használni a w projektet, amelyet a B projekt A projektjében stílusosítottak?

Jelenleg nem tudja menteni és újrafelhasználni a widget stílusokat a jövőbeli projektekhez az Elementor segítségével. Szerencsére az ingyenes WunderWP A plugin néhány lehetőséget kínál a probléma megoldására.

Először is, a WunderWP számos előre beállított widget-stílust tartalmaz az Ön rendelkezésére. A kész címsorozatok, galériák, gombok, elválasztók, karusszelek, űrlapok, árazási táblázatok és még sok más elérhető egy kattintással. Egyszerűen húzza az Elementor widgetet az oldalra, válassza ki a kész WunderWP widget stílust és kezdje hozzá a tartalmat.

A WunderWP előre beállított értékei

A WunderWP segítségével könnyedén elmentheti és újra felhasználhatja saját widget stílusait az Elementorban. Ez egyszerű: stilizáljon egy widgetet, mentse el a WunderWP felhőbe (amely ingyenes!), Majd használja később hasonló kütyükhöz. Ez mind az egyszerű, mind a bonyolult kütyü esetében használható. Például erre egy fejléc-widget mentéséhez, amely eltérő tipográfiai értékeket tartalmaz, vagy egy kép-widgethez testreszabott árnyékokkal.

WunderWP egyedi stílusok

Ugyanez vonatkozik a sablonokra – a létrehozott teljes vagy részleges sablonokat mentheti a WunderWP Cloudba. A sablon ott lesz, így ha készen áll, könnyen beillesztheti egy oldalra vagy egy weboldalra. Így csak egyszer kell felépítenie, így sok időt takaríthat meg.

WunderWP egyedi sablon

Vagy kihasználhatja a WunderWP kész tartalomsablonjait. Jelenleg több mint 50 kész darabsablon van – például kapcsolattartás, cselekvésre ösztönzés, fejléc, lábléc, szolgáltatások, rólunk, csapatról, szolgáltatásokról, visszaszámlálásról és még sok másról – számos különféle célokra.

WunderWP Premade sablon

Csomagolás

Eddig a pillanatig, kétség nélkül, az Elementor az egyik legjobb WordPress oldal-készítő. Szinte minden nap új eszközöket és funkciókat adunk hozzá, amelyek korszerűsítik és felgyorsítják a tervezési folyamatot, és felgyorsítják a projekt kézbesítési idejét.

Szerinted melyik tipp a leghasznosabb, és melyiket nem ismerte korábban? Talán tud valamit, amit itt nem említenek? Kérjük, ossza meg másokkal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map