Tippek a jobb teljesítmény érdekében a WordPress webhelyének declutter elhárításához

Minden egyén azt akarja, hogy az életében mindent ellenőrzött módon és következetesen szervezzen. Mindig távolítsa el a felesleges tárgyakat otthonából, hogy tiszta maradjon. Ugyanez vonatkozik a munkahelyére, különösen akkor, ha WordPress webhelyet működtet vállalkozása számára. Tisztavá tétele érdekében minden erőfeszítést meg kell tennie az összes haszontalan eltávolítására.


Pontosabban fogalmazva, a felhasználók hozzád fordulnak, hogy valamilyen terméket vagy szolgáltatást igénybe vegyenek, és valójában nem törődnek másokkal, amelyeket ön tett. Tehát a webhelyének céljának kell lennie, és minden oldalra be kell tartania. A lényegtelen adatoknak a résedre való hivatkozása nélkül haszontalan erőfeszítés, amely csak rontja a márka értékét.

A WordPress telepítésének tisztításának lépései

Különböző taktikák vannak, amelyeket alkalmazhat a WordPress webhelyén, hogy felhasználóbarát legyen, és végső soron maximalizálja a látogatók elkötelezettségét..

1. Távolítsa el a felesleges beépülő modulokat

Bár a bővítmények az egyik legfontosabb elem bármely WordPress-webhelyen, a nem aktív vagy rosszul kódolt pluginek megőrzése webhelysebességgel járhat, ami nem okos lépés. Egyszerűen távolítsa el vagy deaktiválja a nem használt plugineket.

Ezenkívül fontolja meg néhány jelenlegi plugin cseréjét többcélú kiszolgálókra (a Jetpack kiváló példa az egyetlen pluginre, amely számos funkciót kínál). Összpontosítson az igényeire, és ennek megfelelően vágja ki a listát (ne légy plugin-tároló).

2. Tisztítsa a navigációt

Mega menü

Adjon tiszta pillantást a navigációra. Távolítsa el a túlzott kategóriákat, és mindenképpen használja a megfelelő szülő és gyermek kategóriákat a sima kereséshez. Ne felejtse el navigálni a legfontosabb oldalakat. Címkékkel és kategóriaprimitívekkel is hozzáférhet az olvasókhoz további tartalmakhoz.

Ha webhelye sok linket igényel, akkor fontolja meg a mega menü hozzáadását. A Mega Men nagy információs listákat kínál a webhely látogatói számára, miközben lehetővé teszi a fő navigáció egyszerűsítését. A bővítmények, például az Uber Menu, a Mega Main Menu és a Hero Menü fantasztikus megamenü képességeket kínálnak, amelyek nagyszerűen működnek a legtöbb WordPress témával.

3. Szervezze meg a webhely tartalmát

Ha webhelye tartalma hatalmas, rendezze azt strukturált módon, a bekezdésekbe csomagolva. Ne felejtse el megfelelő címsorokat is használni. A hozzászólásainak és az oldalainak H1 címet kell viselniük, majd a bejegyzésbe beágyazott H2, H3 stb. Fájlokat kell használniuk (bejegyzésünk H2-t használ a „A WordPress telepítésének tisztításának lépései” címsorhoz, amelyet H3 fejlécek követnek minden numerikus ponthoz) ). Ez javítja az olvashatóságot és a felhasználói élményt azáltal, hogy a látogatókat távol tartja az olvashatatlan szövegfaltól.

Ha kiemelt hangsúlyt helyezünk az alapvető formázásra, észrevehető eredményeket lehet elérni. Ez magában foglalja a fejlécek, listák, idézetek, gombok, hivatkozások és még különféle betűstílusok használatát a tartalom áramlásának intuitívbbá tétele érdekében..

4. Tartsa ellenőrizve a relevanciát

Ha képeket, videót vagy más médiát használ a WordPress webhely blogbejegyzésében, akkor annak a témához kell kapcsolódnia. Sőt, ne tartson olyan médiát, amely nem releváns az Ön szempontjából. A régi tartalom és a kapcsolódó médiumok időszakos frissítése szintén jó módszer annak biztosítására, hogy nincs törött kép vagy hivatkozás.

5. Rendszeresen futtassa a frissítéseket

Frissítse a WordPress programot

Ne felejtse el naprakészen tartani a WordPress telepítését, a témákat és a pluginokat. Ha egy ideje nem frissült, akkor csináld. A WordPress jelenlegi verziójának használatakor biztosítania kell, hogy a WordPress legfrissebb biztonsági javításait, valamint a webhely pluginjaival és témáival való kompatibilitását megkapja..

A frissítés előtt mindig javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot a WordPress-webhelyről. Ez egy fontos óvintézkedés, amikor az egyik plugin megszakad, amikor frissíti, így lehetősége van arra, hogy webhelyét visszaállítsa korábbi állapotába. A biztonsági mentések megkönnyítése érdekében vegye figyelembe a WordPress legjobb biztonsági mentési szolgáltatásait és beépülő moduljait.

6. Figyelemmel kíséri a webhely sebességét

Pingdom eszközök

Ha webhelyének töltése túl sok időt vesz igénybe, meg kell találnia az okát, amely akadályozhatja a webhely zökkenőmentes működését. Pingdom Az Eszközök egy nagyszerű lehetőség a WordPress webhelyének sebességének ellenőrzésére.

A gyors webhelyszolgáltatás használata jó lehetőség a weboldal gyorsabb elérése érdekében, de néhány ember megosztott tárhelyet is alkalmaz, mivel ez jó ár-érték arányt kínál. De nem számít, mindig ügyeljen arra, hogy a webes forgalomhoz megfelelő tárhely-tervet használjon – a megosztott tárhely mellett aktívan megosztja a szerver erőforrásait számos más webhellyel, és a felügyelt tárhely esetén gyakran csak egy meghatározott összeg. Ügyeljen arra, hogy válasszon egy neked megfelelő tervet.

Vessen egy pillantást a témára és az aktív bővítményekre is. Néhány WordPress-kiegészítő (téma és plugin) erőforrás-igényes (például a nagy csúsztatható plugin-ek) és a rosszul kódolt kiegészítők határozottan lelassíthatják webhelyét. Tesztelje az élő témák demonstrációinak webhelysebességét, mielőtt letöltené őket és telepítené azokat, és vizsgálja meg a bővítményeket, mielőtt újokat hozzáadna.

7. Frissítse fel az adminisztrátor panelt

WP A WordPress bővítmény optimalizálása

Nem elegendő az, ha csak a frontfelületen dolgozunk, ez olyan, mintha csak tiszta arcát tartaná az ügyetlen ruhák felhelyezésekor – ez nem jó jel. A WordPress webhely háttér- vagy adminisztrációs területe ugyanolyan fontos, mint az elülső nézet. Annyi rejtett belső munka van, amelyet optimalizálni lehet.

 • Távolítsa el a már nem használt témákat. Az alapértelmezett WordPress webhely rengeteg témával rendelkezik, de mindegyikre nincs szükség. Gyakorlatilag nem fogja ilyen gyakran megváltoztatni a témát. Tehát döntse el a régi témát, és lépjen tovább kevesebb terheléssel.
 • Törölje a függőben lévő és spam jellegű megjegyzéseket. Ez negatív benyomást kelt SEO szempontból. Használja a Üres spam gombra kattintva törölheti ezeket a megjegyzéseket egyetlen kattintással, és rendszeresen a jobb eredmények elérése érdekében. Kipróbálhatja a Antispam Bee plugin, amelyet kifejezetten jogos megjegyzésének megőrzésére szántak, miközben megakadályozták a spamüket.
 • Gyakran ürítse ki a kukát. A kukába helyezett WordPress webhely hozzászólásai és oldalai a helyet fogják igénybe venni, amíg véglegesen törlődnek. A WordPress lehetőséget választhat arra, hogy véglegesen törölje a kukába helyezett hozzászólásokat, ezért használja azt.
 • Munka a megszakadt linkeken. A nem működő linkek nagyon rossz benyomást keltenek a látogatók és a keresőmotorok számára. Az első lépés az ilyen hivatkozások megtalálása, majd kijavítása. Használjon bővítményeket, például W3C kapcsolat ellenőrző megszakadt hivatkozásokat találni. Ezt követően manuálisan frissítse őket, vagy hajtson végre 301 átirányítást (olvassa el a törött hivatkozások eltávolításáról szóló cikket, valamint az állandó linkek frissítésére vonatkozó útmutatót is).
 • Tisztítsa meg az adatbázist. Az adatbázis nélkülözhetetlen része vagy inkább a WordPress webhelyének szíve, mivel a szükséges adatok nagy részét ott tárolják. Szükség van tehát a lelkes irányításra. Ez a tisztítás magában foglalhatja az ideiglenesen használt lemezterület törlését, a javítások utáni kiadásokat, a levélszemét-megjegyzéseket és a kukában található egyéb elemeket, valamint a beépülő modulok és témák maradványait. A szabad WP-optimalizálása A plugin egy nagyon hasznos plugin, amely így segít az adatbázis optimalizálásában.
 • Tilos az elemek kevesebb igénye. Ez egy egyszerű módja annak is, hogy kivágja a WordPress bármely megjelenítésében jelen lévő haszontalan elemeket. Kattintson a hívott fülre képernyő opciók a WordPress irányítópultjának jobb felső sarkában. Innentől engedélyezheti vagy letilthatja a különféle szolgáltatásokat, egyszerűen a megfelelő négyzetek bejelölésével vagy a jelölőnégyzet bejelölésének törlésével.
 • A taxonómiát is meg kell tisztítani. Ha webhelye nem használt taxonómiával rendelkezik, akkor szabaduljon meg tőle. Ha vannak olyan címkék és kategóriák, amelyeket nem használ, távolítsa el azokat kézzel. Mivel az egyes bejegyzéstípusokon taxonómiák léteznek (amelyek magukban foglalhatnak blogbejegyzéseket, portfóliót, alkalmazottakat, beszámolókat stb., Az aktív témától és beépülő moduloktól függően), mindegyikhez el kell mennie, hogy ellenőrizze a fel nem használt elemeket.
 • A fel nem használt adathordozót el kell távolítani. A WordPress-ben van egy külön nevû mappa feltöltések amely tartalmazza az összes médiafájlt, amelyet feltöltött a webhelyére. Hosszú távon ez hatalmas tárolást eredményezhet, ezért meg kell vágni. Plugins, például Képtisztítás meg tudja találni és törölheti az ilyen médiafájlokat. Használhatja a A miniatűrök újjáépítése plugin, amely eltávolítja az összes levágott képet a webhelyről, amely megmaradhat a régi témákból, és újravágja a képeket az aktuális témához meghatározottak szerint, amely sok helyet tud felszabadítani, ha a múltban sok téma között váltottál.
 • Kivágja azokat a kütyüket, amelyeket nem használ. Ez vonatkozik az irányítópult widgetekre, valamint a webhely előlapján látható widgetekre. Az irányítópult kütyüihez (amelyek a főoldalon láthatók, amikor először jelentkezik be a WordPress telepítésébe) nyissa meg a képernyő opciók fül a képernyő tetején, hogy engedélyezze és letiltja az avaialbe mezőket. Az oldalsávokban és láblécekben található WordPress-weboldal elejének widgetjei az alábbiakban találhatók megjelenés> kütyü. Egyszerűen húzza és dobja le, és cserélje ki vagy átszervezze őket.

Nem szükséges, hogy WordPress webhelyén hiányzik az összes fenti pont. De figyeljen oda, hogy ellenőrizze-e bármilyen hibát, még a kisebb változtatások is méltányos eredményeket hozhatnak.

Következtetés

A WordPress webhelyét néhány órán belül átalakíthatja, ha alaposan megtisztítja. A dekoltálás interaktív képet adhat róla, ha eltávolítja az összes irreleváns elemet, és a többi jobban elrendeződik. Egyszerű szavakkal el kell távolítania a felesleges zsírt a webhelyről. Csak ragadja meg a szükséges dolgot, és dobja el a maradékot.

A lelkesen ellenőrizze azokat a dolgokat, amelyek nem hasznosak, de mégis elfoglalják a teredet, sőt, az olvasók számára véletlenszerű felhasználói élményt nyújtva. És a műszerfal adminisztrációs panele ugyanolyan fontos, mint a webhelye külső megjelenése az interneten. Rendszeresen alapos ellenőrzést kell végezni mind a WordPress webhelyének front-, mind back-end oldalán, és hosszú távon ez jobbá teszi webhelyét. Az eredmény egy gyorsabb betöltési hely lesz a jobb felhasználói élmény mellett.

Van más tippje a WordPress feloldásához? Vagy kipróbálta a miénket? Szeretnénk hallani az Ön tapasztalatait!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map