Testreszabhatja a WordPress adminisztrátori körét a White Label Branding használatával

  1. 1. Jelenleg olvas: Testreszabhatja a WordPress adminisztrátori körét a White Label Branding használatával
  2. 2. Hogyan testreszabhatja a WordPress rendszergazda felhasználói felületét

Mindenki ismeri a WordPress admin felületet. Decemberben a új, modern dizájn. A színrendszert továbbfejlesztették, a felület általános elrendezése azonban évek óta nem változott.


A WordPress rugalmasságáról ismert a plug-inek és a témák által kínált funkciók miatt. Sajnos az adminisztrációs terület nem rugalmas. A WordPress alap verziója nem engedi meg, hogy az adminisztrációs területet megváltoztassa.

Ma szeretnék röviden áttekintni egy fantasztikus White Label Branding nevű plugin-t, amely lehetővé teszi az adminisztrátor területének megváltoztatását. A beépülő modul hasznos az ügyfelek számára webhelyek márkanévében és a szükségtelen menük eltávolításában.

A White Label Branding több száz testreszabási lehetőséget kínál. Az opciókat öt fő részre osztjuk: Márkaépítés, Navigáció, Bejelentkezés, Színsémák és Szerepkezelő.

Branding

Az adminisztrátori terület márkajelzése nagyszerű módja annak, hogy megkülönböztesse webhelyeit és növelje profilját mind az ügyfelek, mind az alkalmazottak számára. A plugin lehetővé teszi az adminisztrátorok megváltoztatását, a fejléc logójának és a lábléc logójának a megváltoztatását. A WordPress üzenetek és a súgó opciók szintén letilthatók ezen a területen.

Márkabeállítások

Az értesítési e-mailekben használt e-mail cím és név konfigurálható. Az üzeneteket hozzá lehet adni a nyilvános irányítópulthoz, valamint a szerkesztők és a rendszergazdák irányítópultjához is.

Az alapértelmezett kütyüket a műszerfalon is le lehet tiltani. Ez egy hasznos lehetőség, mivel az irányítópult gyakran zsúfoltsá válhat és túlterhelheti a felhasználókat.

Márkabeállítások

Navigáció

A White Label Branding lehetővé teszi a legfelső szintű menük és almenük eltávolítását (olvasás: elrejtés!) A WordPress főmenüjéből (azaz az oldal bal oldalán található menüből). Ez akkor hasznos, ha olyan weboldalt tervez egy barátjának vagy ügyfélnek, aki nem tapasztalta meg a WordPress alkalmazást. Például eltávolíthatja a kezdő felhasználók megjelenése és beállításai menü linkeit, így a fontos konfigurációs beállítások nem változnak.

Navigációs lehetőségek

A WordPress admin sáv (azaz az oldal tetején található menü) szintén elrejthető. Alternatív megoldásként eltávolíthat bizonyos elemeket az adminisztrától.

Navigációs lehetőségek

Belépés

A bejelentkezési oldal és a bejelentkezési forma testreszabható a beállítások területén. Megváltoztathatja a bejelentkezési logót és a bejelentkezés oldalon használt színsémát. Az űrlapot ezután vízszintes és függőleges tengely segítségével elhelyezheti az oldalon.

Bejelentkezés lehetőségek

Sok űrlap-testreszabási lehetőség létezik. Megváltoztathatja minden címke, mező és szegély színét. A forma sugara is megváltoztatható.

A rendelkezésre álló konfigurációs lehetőségek puszta számát a WordPress legtöbb felhasználó nem fogja használni; ám vannak azok számára, akiknek szükségük van rá.

Bejelentkezés lehetőségek

Ha nem szereti az alapértelmezett bejelentkezési űrlapot, akkor a HTML és CSS segítségével teljesen helyettesítheti a saját formájával. Lehetőség van a sablonbeállítások biztonsági mentésére is.

Bejelentkezés lehetőségek

Színösszeállítás

A WordPress 3.8 nyolc új adminisztrátori színsémát mutatott be. Ez szép változás volt a korábban rendelkezésre álló kék és szürke lehetőségekhez képest.

Fehér címke márkajelző színsémák

Az új színsémák mindegyike kiválasztható a saját színséma alapjául a White Label Branding alkalmazásban. Testreszabhatja a fő színt, a link színét és a színt, amely akkor jelenik meg, amikor valaki az elem fölé vigyáz.

Színhálózati beállítások

A színséma beállításai biztonsági másolatot készíthetnek, és lehetősége van saját ikonkészletének betöltésére is.

Színhálózati beállítások

Szerepkezelő

A White Label Branding tartalmaz egy teljes szerep- és képességet is. Ez a funkció alapértelmezés szerint nem engedélyezett. Engedélyeznie kell az opciók területén. Ha engedélyezve van, engedélyezheti vagy letilthatja a felhasználói csoportok minden engedélyezési beállítását. Az engedélyek felhasználói alapon is konfigurálhatók.

A szerepkezelő egyik legjobb tulajdonsága az, hogy a felhasználói csoport WordPress adminisztrációs területét teljesen letilthatja, majd egy másik oldalra átirányíthatja. Például, ha nem akarja, hogy a kommentátorok megtekintsék az adminisztrációs területet, akkor letilthatja az előfizetői felhasználói csoport adminisztrációs területét, és visszavezetheti őket a kezdőlapra..

Szerepkezelő beállításai

Opciók

A plugin-beállítások oldalon engedélyezheti vagy letilthatja a plugin-funkciókat, például a szerepkezelőt és az e-mail márkázást.

Opciók oldal

Szerencsére a plugin remek importáló és exportáló rendszerrel rendelkezik. Ez lehetővé teszi az adminisztrátorok konfigurációs beállításainak minden aspektusának biztonsági mentését és exportálását más webhelyekre, hogy az összes webhely azonos módon legyen beállítva.

A weboldal tervezői az exportálási lehetőséget is felhasználhatják különböző konfigurációs sablonok létrehozására az ügyfelek számára. Például konfigurálhat egy beállítást kezdő felhasználók számára, egy másikat azok számára, akik ismerik a WordPress alkalmazást stb. Ez megmenteni fogja az adminisztrációs felület minden alkalommal történő konfigurálásától..

Opciók oldal

Végső gondolatok

A múltban számos WordPress adminisztrációs bővítményt használtam. A legtöbb lehetővé teszi az egyszerű testreszabást, például a bejelentkezési űrlap logójának megváltoztatását és az adminisztrációs terület színének megváltoztatását. A White Label márkajelzése ebben a tekintetben eltérő. Ez lehetővé teszi az adminisztrációs felület minden aspektusának testreszabását. Nem gondolok semmilyen más plugint, amely megadja neked az adminisztrációs terület ilyen szintű irányítását.

A plugin 25 dollárért árusítja a CodeCanyon-tól. Eredetileg 2010 végén adták ki, de a mai napig rendszeresen frissítik. Ha barátok vagy ügyfelek számára webhelyeket tervez, azt javaslom, hogy ellenőrizze a White Label Branding-et, mivel ez teljes körű ellenőrzést biztosít az emberek számára a WordPress adminisztrációs területén belül látott és teendők felett. A beépülő modul azoknak is hasznos, akik meg akarja takarítani az admin menüüket és eltávolítják a menüket (mivel manapság minden plugin fejlesztő ragaszkodik ahhoz, hogy a menüt a legmagasabb szintre hozzák!).

Tudjon meg többet a White Label Branding WordPress beépülő modulról.

Ha az összes webhelyet egyedileg futtatja, de továbbra is szeretné hozzáadni márkanevet a bejelentkezési űrlaphoz és az adminisztrátori területhez, javaslom A rendszergazda testreszabása helyette. Ingyenesen letölthető, és csak egy percet igényel a konfigurálás.

Remélem, tetszett neki ez a felülvizsgálat. Ha bármilyen kérdése van a pluginnal kapcsolatban, kérjük, bátran kérdezzen a megjegyzésterületen.

Sok szerencsét,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map