Pro munkafolyamatok elfogadása Most, hogy a WordPress mind felnőtt

Emlékszem, hogy beállítottam az első WordPress blogomat. Órákat töltöttem online útmutatók követésével, hogy letöltsem a WordPress-t, megpróbáltam újra feltölteni, majd kitaláltam, hogyan állítsam be az adatbázist.


Csak az FTP-n keresztül végeztem el minden változást az élő szerverig, és reméltem, hogy a blog nem megy sötéten, ha hibásan írtam be egy kérdőjelet..

A WordPress időközben felnőtt. A tömeges médiavállalatok a WordPress-t használják a világgal való kommunikáció fő módjaként. Lépjen a Tech Crunch vagy a New Yorker oldalra, és tekintse meg a forrás html-jét. Megállapíthatja, hogy a webhely a WordPress használatával készült. Beyonce? Aha. Ásni a WordPress-t.

Ugyanakkor a WordPressnek ilyen szörnyű hírneve van a fejlesztők körében. A sztereotípia az, hogy a szkript-gyerek fájlokat tölt fel FTP-n keresztül, verziókontrollt nem használ, és általában elhagyja az emberiség számára a szoftverfejlesztés minden ésszerű elvét.

Nyilvánvaló, hogy ez nem igazságos vád. A WordPress felnőtt. Ez teljes értékűvé válik REST API idén. Mostantól telepítheti a WordPress és a függőségeket a parancssorból a WP-CLI.

A WordPress fejlesztői és a tématervezők egyre nőnek. A Roots.io egy példa a WordPress projektek kezelésére, mint minden komoly szoftverfejlesztési projektre. Nem zavarják a drag-n-drop FTP feltöltést. Ehelyett a git verzióvezérléshez, a capistrano pedig a központi telepítéshez használják.

Joel, a Fog Creek Software híresen írt róla 12 lépés a jobb szoftver fejlesztéséhez, és ezek közül egy problémakövető vagy hibakereső volt. Igaza van. Nehéz emlékezni a fejedben lévő összes különféle szolgáltatáskérésre és hibára. Még nehezebb megjegyezni a hibák reprodukálásának minden lépését, amit a felhasználó elvárt, és mi valójában megkapta.

Csak annyi post-it jegyzet van, amelyet az asztalán is lehet. Maga a WordPress használja Trac mint problémakövető. Együtt dolgoztam a Redmine-rel, egy másik nyílt forráskódú nyomkövetővel és projektmenedzsment eszközzel, mert a Planio-ban vagyok, amely Redmine és git tárhelyet kínál..

A problémakövető tipikus felhasználási esete

Tehát képzelje el, hogy új bővítményt épít a WordPress számára. Van egy kis csapatod a munkában – egy vagy két fejlesztő, egy tervező és egy üzleti srác.

Már nem vagy egy emberből álló csapat. Nem mindegyik dolgozik egy helyen, mert nos, a távoli munka fantasztikus, és az északi félteké nem annyira szórakoztató télen.

A felhasználó e-mailt küld, amelyben kijelenti, hogy a plugin „nem működik”. Ha igazán szerencsés vagy, akkor képernyőképet kap, amelyen a „nem működik” hibaüzenet jelenik meg..

Ön továbbítja az e-mailt körül. Valaki e-mailt küld azzal a kérdéssel, hogy milyen böngészőt használt, és hirtelen van egy 12 e-mailes Gmail-szál. Néhány probléma van itt befoglalva, és a problémakövetők segítik e problémák megoldását.

Minden javítható hiba három kritikus darabja

Az első az, hogy valóban három dologra van szüksége minden hibajelentéshez:

 1. Milyen lépéseket tett a felhasználó, ami a hibát eredményezte?
 2. Mit várt a felhasználó??
 3. Mit látott a felhasználó??

Önnek képesnek kell lennie a hiba reprodukálására, mert nagyon nehéz olyan hibát kijavítani, amelyet nem látsz működés közben. Másodszor, meg kell győződnie arról, hogy a hiba valójában hiba, vagy hogy a felhasználó elvárt-e valamit, amit az Ön szoftvere nem nyújt.

Íme egy másik módja annak:

És a klasszikus sorral nem akadályozhatja meg a hibát jelentő személyt:Ez nem egy hiba. Ez egy szolgáltatás!”Ha nem tudja, mire számít az ember.

Olyan problémakövető, mint például Redmine azt jelenti, hogy szabványos módon fogadja el ezeket az információkat.

Az egyik módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egy feladat soha nem kerül végrehajtásra: homályosan azt javasolta, hogy a csapat tegyen valamit az ügyben. Hacsak nem adják hozzá egy „tulajdonosnak”, akkor csak nem fog megtenni.

A problémakövetők arra kényszerítik, hogy adott esetben egy személyt egy-egy személyhez rendeljen, tehát mindig tudja, hogy ki birtokolja egy hibát vagy egy feladatot. Ugyanakkor a kérdések különböző állapotok munkafolyamatán megy keresztül, mint például „Folyamatban”, „Minőségbiztosítás / tesztelés” vagy „Készen áll a telepítésre”.

A legtöbb nyomkövető jelentést készít Önnek a probléma jelenlegi státusa alapján, így láthatja a folyamatban lévő munka jelenlegi mennyiségét és azt, hogy még mennyit kell tennie. Készíthet még olyan táblákat is, amelyeket az agilis módszertan népszerűsít.

Szorosan integrálja a Git-et a Projektmenedzsment munkafolyamatba

Mint fentebb említettük, a git használata a WordPress fejlesztési folyamatában sokkal könnyebbé teszi az életed, ha a dolgok rosszul fordulnak elő. Git ad neked visszatekerés gomb a kódján, és létrehozhat webhelyének több, párhuzamos verzióját.

Minden alkalommal, amikor új kódot „elkötelez” a git-tárházra, természetes pontot hoz létre, hogy megvitassa a kódbázis változását. Ezen felül könnyebbnek tartom a problémák megvitatását a tényleges elkötelezett kód alapján, nem csupán homályos ötletek alapján.

Itt ragyog a nyomkövető, mert például a Redmine szorosan integrálódik a git vagy az svn verzióba. Gyorsan megnézheti, ki követett el valamit a kérdésekkel szemben, majd megbeszélheti ezeket a kérdéseket.

Hozzon létre egy rendszert a WordPress fejlesztéséhez

A problémakövető segít önmagán túlmutató skálán. Biztos lehet benne, hogy a problémák nem csúsznak át a repedéseken.

A Planio-nál ügyfeleink többsége a hostolt Redmine-t használja szoftverfejlesztési projektek nyomon követésére, beleértve a WordPress-projekteket. Nyomon követik a hibákat, az új funkciókat és a sprint-verziót a verziószabályozással kapcsolatban.

A Redmine, akárcsak a WordPress, nyílt forráskódú, így előnyeit élvezheti azzal, hogy nem kapcsolódik be a védett szoftverekbe. És hasonlóan a WordPress-hez, kiszervezheti a hostolást olyan személyekkel, mint például a Planio, vagy akár magunk is telepíthetik, ha inkább Redmine.org.

Rajtad a sor

Tehát – hogyan tudja kezelni a munkafolyamatokat? Próbálta már a Redmine-t? Szeretnénk hallani az alábbi gondolatait és észrevételeit!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map