Mit kell keresni, amikor szabadúszó írót alkalmaz a WordPress Bloghoz

Ha egy kiváló minőségű szabadúszó író cikkeket készít blogjára, számos előnnyel járhat. A alaposan kutatott és jól megírt cikkek hozzájárulnak a webhely forgalmának növeléséhez és az elkötelezett olvasók közösségének megteremtéséhez. Az írók felvétele a WordPress webhely felállításának szokásos költsége, és ha valaki más meg is írja a hozzászólásait, ez felszabadítja az idejét, lehetővé téve, hogy erőfeszítéseit az üzleti más területeire összpontosítsa. De hogyan lehet megtalálni és megtartani egy sikeres és megbízható szabadúszót?


Ebben a cikkben megvitatjuk, hol találhat szabadúszó írót, és mit kell keresnie az alkalmazás során. Fontos, hogy ezután gondolkodunk azon, hogy mely feltételeket kellene megbeszélnie egy szabadúszóval, mielőtt elkezdenék írni neked.

Hol találhat szabadúszó írót?

Számos módon találhat szabadúszó írót, és rengeteg író vár rá. A legfontosabb azonban az, hogy a megfelelő helyen nézzen ki, így egy kiváló minőségű íróval érkezik, aki a fülkéjéhez megfelelő.

Helyezzen el egy hirdetést
Odesk

Az szabadúszó írók megtalálásának egyik módja az, ha hirdetést tesznek közzé olyan prominens oldalon, mint például Odesk, PeoplePerHour, vagy Pro Blogger. Ezeken az oldalakon nagyszámú szabadúszó található, akik rendszeresen bejárják az oldalaikat koncertekre. Attól függően, hogy mit keres, ezen oldalak egyikén találhat valakit, aki rendelkezik a megfelelő készségekkel.

A szabadúszó hirdetése azonban hosszú folyamat lehet. A hirdetésére adott válaszként a pályázók elárasztják. A jelöltek között lehet, hogy valaki nagyon alkalmas az Ön blogjára. Számos nem megfelelő válasz lesz, és az emberek kipróbálják szerencséjüket az írás olyan területén, amelyben nincsenek tapasztalataik. Gyakran a legjobb írók azonosítása rendkívül időigényes lehet..

Keressen írókat

szerző-box

Az írók keresése néha jobb módszer lehet a jó minőségű szabadúszó keresésére. Nézze meg a rést tartalmazó blogokat, hogy megnézze, ki írt rájuk. Nézze meg a cikk végén található szerzői mezőket, mivel ezek általában tartalmaznak linket az író webhelyére.

A Google keresés egy másik módszer a szabadúszó írók megtalálására. Ha szabadúszó írókat keres a területén, választhat az írói webhelyek közül, amelyeket böngészhet.

Mit kell keresni, ha szabadúszó írót alkalmaz?

Egy szabadúszó író kiválasztásakor először mindig tekintse meg a saját weboldalát, hogy megértse, mit csinál és mit kínál. Ha az első benyomás után kompatibilis az Ön blogjával és annak szükségleteivel, akkor folytathatja a további ellenőrzéseket.

Portfólió oldal

portfolió-oldal

Amikor szabadúszó írót alkalmaz, ideális esetben azt akarja, hogy legyen valaki, akinek van tapasztalata az Ön területén. Ha ez azonban nem lehetséges, ellenőriznie kell, hogy legalább a kívánt szabványnak megfelelnek-e.

A portfólióoldal az író webhelyén megmutatja munkájuk válogatását. Meg kell mutatnia a különféle helyekről és, ha lehetséges, különböző műfajokból származó munkákat. Itt meg tudja értékelni a stílusukat és a minőségüket, ami segít eldönteni, hogy ez az író megfelelő-e az Ön webhelyére.

Ha lehetséges, mindig próbálja meg átnézni egy író portfólióoldalát, mielőtt kapcsolatba lépne velük. Ez megtakaríthatja mind ön, mind pedig számukra sok időt, ha kiderül, hogy nem érdekli a munkáját.

Olvassa el az ajánlásokat

Vélemény oldalas

A legtöbb író weboldal tartalmaz egy ajánlási oldalt. Ez segít megérteni, hogy mi az író munkája, ha megbízhatóak, pontosak és pontosak a bevitt művel.

Ha azonban egy író webhelyén nincs sok beszámoló, akkor ne tedd el. A beszámolók figyelmen kívül hagyhatók, ha a portfólióoldalon végzett munka magas színvonalú.

Ellenőrizze az árat és a rendelkezésre állásot

A szabadúszók egy-egy ballpark-árat kapnak, amelyért írták. Az árajánlat cikkenként vagy szavonként jelenik meg, attól függően, hogy mit kér, vagy mit szeretnének. Mindig kérdezze meg árait az eredeti e-mailben, hogy ne pazarolja az időt. Lehet, hogy csodálatos írók, de ha nem engedheti meg magának az áraikat, akkor nincs értelme továbbmenni.

Soha ne kísérelje meg túl sokat aláírni az író árait. Bár valószínűleg elfogadják az alacsonyabb árat, ön nem a munka lesz a legfontosabb. És amikor egy jobban fizető koncert jön létre, akkor lesz az első ügyfél, akit eldobnak.

Az ár mellett mindig kérdezze meg az író elérhetőségét, vagy határozza meg, hogy milyen megállapodást keres. Sok író nagyon elfoglalt, ám a rendszeres munkát az egyszeri cikkekkel szemben részesíti előnyben. Ha havonta kínál munkát, akkor egy író megváltoztathatja ütemtervét, hogy helyet biztosítson neked.

Mit kell megbeszélni egy szabadúszóval, mielőtt alkalmaznák őket?

Miután megtalálta a weboldalához megfelelő szabadúszó munkát, ideje megvitatni azokat a kiegészítőket, amelyek a zökkenőmentes munkakapcsolatot teszik lehetővé..

közlés
skype

Mielőtt kezdetben vitassa meg, hogyan fogja kapcsolatba lépni az íróval. Szeretne egy havi Skype-dátumot? A vállalat használja a Slackot vagy a Trello alkalmazást? Ha egyikük sem támogatja, akkor elegendő az e-mail.
Irányelvek

Világos iránymutatásokkal rendelkezik arról, mit akar. Sok munkáltató Stíluskalauz készít íróinak, tehát egyértelmű, hogy mi várható. Ennek tartalmaznia kell a részleteket, például a címsortípusokat és a képméreteket stb. Ez növeli annak esélyét, hogy a kész cikkben megkapja azt, amit kívánt.

határidők

Néhány munkáltatónak tetszik, ha egy cikket egy meghatározott időpontban nyújt be. Mások csak örülnek, hogy a cikkeket a hónap végéig elkészítik. Ha van egy meghatározott ütemterve, akkor tudassa vele írójával, és jöjjön el egyezségre, amely mindkettõnek megfelel.

Változatok

Előzetesen ellenőrizze, hogy az író szívesen módosítja-e egy cikket, ha probléma van vele. A legtöbb író szükség esetén áttekinti egy cikket. Ha azonban rendszeresen visszatér cikkeket, akkor újra meg kell vizsgálnia, hogy az író valóban jól illeszkedik-e a blogodba, vagy ha túl izgatott vagy.

Extrák

Ha vannak olyan extrák, amelyeket az író teljesíteni szeretne, az íráson kívül, ezt az elején tisztázza. Szeretné, hogy válaszoljon a blogodra vonatkozó megjegyzéseire, vagy megosszák munkáját a közösségi médiában? A legtöbb író szívesen ezt megteszi, de az elején meg kell vitatni, így mindenki tisztában van az elvárásokkal.

ghostwriting

A legtöbb író inkább saját nevén publikálja a tartalmat. Általános gyakorlat az egyes cikkekben található szerzői bio-mező, amely személyes információkat és linket mutat a weboldalukra. Ha azt akarja, hogy valaki szellemírót írjon neked, akkor ezt meg kell adnia, amikor először kapcsolatba lép az íróval. Lehet, hogy többet kell fizetnie azért, hogy valakinek a neve alatt írjon, tehát beszélj erről korán.

Fizetési mód

Az írás megkezdése előtt mindig ellenőrizze a fizetési módot. A legtöbb szabadúszó író a PayPal szolgáltatást használja, tehát ha más fizetési módot használ, először ellenőrizze velük, hogy ez a lehetőség rendben van-e. Ne feledje, hogy néhány szabadúszó író tengerentúlon él, és nem fér hozzá az amerikai bankszámlákhoz.

Ellenőrizze azt is, mikor szeretne fizetni az írója. Néhányan szívesen számlát küldnek a hónap végén. Mások fizetni akarnak hetente vagy minden cikk után. Ha előleg fizetést kérnek, akkor először győződjön meg róla, hogy tetszik-e a megállapodás.

Kérjen tesztcikket

Ha óvatos vagy, akkor elfogadhatatlan, ha egy írót kér egy tesztcikk készítésére. Ez egy egyszeri cikk munkájuk minőségének ellenőrzésére. Ha elégedett az eredményekkel, közzéteheti azokat, majd együtt dolgozhat az íróval a jövőbeli hozzászólásokon. Ha érdekli a tesztcikk útvonala, vegye figyelembe, hogy mindig ajánlatot kell fizetnie az írónak a tesztelésért.

Végső gondolatok

Egy kiváló minőségű és megbízható szabadúszó író megéri arany súlyát. Tehát miután talált egyet, győződjön meg róla, hogy tartsa őket. Rendszeresen jelentkezzen be velük, hasznos visszajelzéseket adjon nekik, és időben fizesse ki őket.

És ne feledje, az írók aránya idővel növekszik. Ha van egy szabadúszó írója, akit szeretne megtartani, és egy ideje dolgozik az Ön számára, ügyeljen rá, hogy fizetésnövekedést kínáljon számukra..

Milyen tapasztalatai vannak a szabadúszó íróval végzett munkáról? Kérjük, ossza meg az alábbi megjegyzéseket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map