Minden, amit tudnia kell a WordPress Blog Bio írásáról és megjelenítéséről

A WordPress webhelyén szilárd bioélet vagy körülbelül szakasz szükséges.


Nem számít, hogy melyik iparágban dolgozik – biokérdésre van szüksége, hogy tudatja az embereknek, ki vagy, mit csinál, és miért csinálja. Még ha üzleti vállalkozással is foglalkozik (különösen ha üzleti vállalkozással foglalkozik), egy kicsit meg kell adnod az embereknek magad. Végül is, a nap végén minden tranzakció két ember között zajlik, tehát minél inkább képes mutatkozni relativitásként, annál jobb.

Ez az oka annak, hogy összeállítottuk ezt a bejegyzést, hogy válaszoljunk minden olyan kérdésre, amely valaha is felmerült egy blog-életrajz írásával és annak megfelelő megjelenítésével kapcsolatban a WordPress-webhelyen. Tehát készülj fel a ceruzákra, és készülj fel néhány jegyzet készítésére!

Mit kell belefoglalni az életrajzba?

Amit a blogodba belefoglalsz, nagyon sokat függ attól, hogy milyen iparágban dolgozol, és mi a blogod célja. Ha ingatlanban van, akkor a blogodban nyilvánvalóan valami mást fog mondani, és különféle dolgokra összpontosít, mintha az Etsy üzlet támogatása céljából blogolna..

Mindenekelőtt hangsúlyoznia kell szakértelmét. Azok, akik átolvasják az ön életrajzát, szeretnék tudni, hogy miért elsősorban blogolnak, és miért kellene még inkább bízniuk a szavaidban. Egy példa használata valószínűleg megkönnyíti ennek magyarázatát.

Tegyük fel például, hogy elad egy információs terméket, és e-blogját támogató platformként használja. Az önéletrajzának el kell beszélnie arról, hogy milyen tapasztalata van, ami szakértővé teszi a témában, amelyet az információs termék fedez. Beszélnünk kell arról, hogy milyen képzése van és milyen sikereket ért el a saját területén.

Néhány “kötelező” (ha van) tartalmazza:

 • Az oktatásod
 • Szemináriumok, tanfolyamok vagy konferenciák, amelyeken részt vettél
 • Releváns publikációk
 • Tisztelt társaik jóváhagyásai

Miután már beszélt a szakértő képesítéséről, átállhat egy kis személyes információról. Néhány általános háttérinformáció az olvasók számára is kedvező, mivel összefüggéseket ad és áttekintést nyújt számukra arról, hogy kik kívül esnek az üzleti életben.

Beszélj arról, hogy hol nőtt fel. Beszéljen hobbijairól vagy érdeklődési köréről. Beszélj arról, hogyan kerültél be a választott mezőbe. Az, hogy mekkora vagy kevés személyes információt tartalmaz, rajtad múlik, de ez segíthet az iparág más embereinek blogjainak elolvasásában. Mit csinálnak? Mit hangsúlyoznak? Használd ezt útmutatóként.

Azt is szeretné megbizonyosodni arról, hogy az ön bio ének hangja megegyezik-e a blog hangosságával, tehát ez azt jelenti, hogy ha professzionális hangja van a bejegyzésednek, az önéletrajzának hűnek kell maradnia erre. És ha nagyon beszélgető stílusod van, ne hirtelen merev légy az életedben. A következetesség kulcsfontosságú.

Szerkezeti megfontolások

Néhány strukturális dologra kell gondolni, amikor összeállít egy hatékony blogot. Mielőtt egyetlen szót lerak az oldalról, el kell döntenie, hogy első vagy harmadik személyként szeretne-e írni.

Az első személy sokkal közvetlenebb, és lehetővé teszi, hogy közvetlenül beszéljen az olvasóival: „Rögbiben nőttem fel” és „Tom Ewer Rugbyban nőtt fel.” Egy kis személyes érintés messze megmutathatja az olvasókkal való relativitást.

Érdemes megfontolni az életrajzának hosszát is. Ennek ismét nagyon sok köze lesz ahhoz, hogy milyen iparágban dolgozik. Az ügyvédeknek sokkal hosszabb biokérdésre van szükségük, mint például egy butik üzlettulajdonosnak. De el kell döntenie, hogy csak egy kis életrajzot szeretne egy blogbejegyzésének alatti szerzői mezőbe – amelyet egy pillanat alatt részletesebben megvitatunk – egy teljes dedikált “Névjegy” oldalt, vagy a kettő kombinációját. Keresse meg a versenytársait útmutatásként, és ne feledje, hogy néha kevesebb több.

Megjegyzés: még ha az ön életrajza viszonylag rövid is, továbbra is csak néhány sort szeretne megjeleníteni a bejegyzés alatt, a többi pedig a saját oldalán. Tisztább, és kevésbé zsúfolt oldalt eredményez.

A szerző doboz

Mint korábban már említettük, a szerzői mező egy kis hely, amely általában a blogbejegyzések alatt jelenik meg, és gyors információkat szolgáltat a bejegyzés szerzőjéről. Ez különösen akkor hasznos, ha több szerzője van a blogjában.

Számos olyan plugin érhető el, mind ingyenes, mind prémium, amely ezt a feladatot végrehajtja. Íme néhány olyan maroknyi, amelyet hasznosnak találtunk, és amelyet érdemes megfontolni:

Fanciest szerző doboz

Fanciest szerző doboz

A Thematosoup által készített Fanciest Author Box bővítmény személyes kedvence, mert elvégzi mindazt, amit valaha is szeretne egy szerző dobozt tenni (ellenőrizze a teljes Fanciest Author Box WordPress plugin áttekintést). Testreszabhatja, hogy bármit megtehessen, az alapvető bio dobozból valami összetettebbé. Lapok hozzáadása vagy eltávolítása a szerző mező felső részén található, hogy további információkat jelenítsen meg rólad, például a közösségi média profiljairól, a legfrissebb blogbejegyzéseiről és egyebekről. Valójában a Fanciest Author Box testreszabott verzióját használjuk itt, a WPExplorer webhelyen – ellenőrizze az alábbi szerzőm bio mezőjét.

A beépített Google szerzői integrációval is jön, és könnyen testreszabhatja a CSS-t, hogy tökéletesen megfeleljen a blog témájának. A Fanciest Author Box 10 dollárba kerül, de van egy lecsökkentített, ingyenes verziója Rajongó szerzői doboz ha bármilyen pénzügyi kötelezettségvállalás előtt próbálkozni szeretne vele.

Szerző doboz újratöltve

Szerző doboz újratöltve

Ha valami igazán egyszerűt keres, amely minden stílusos módon megjeleníti az összes információt, akkor a Szerző doboz újratöltve A plugin jó választás az Ön számára.

A szerzői fotó és egy rövid életrajz egyszerűen és ízlésesen jelenik meg az összes blogbejegyzés alatt. Töltse le a Author Box Reloaded elnevezésű kiterjesztést a közösségi média ikonok hozzáadásához, ami némelyiknek hátránya lehet.

Ez ismét egy nagyon egyszerű lehetőség, de ha nincs szüksége semmire robusztusra, ez egy jó, ingyenes módja annak, hogy megjelenítse önéletrajzát, és engedje az embereknek, hogy ki vagy, és mit csinál.

Custom About Author

Custom About Author

Az Custom About Author A bővítmény érdekes, mert egyike azon kevésnek, amely nem igényli egyedi felhasználói fiókok létrehozását. Általában különféle felhasználói profilokat kell beállítania, mindegyik saját engedélyével, hogy a szerzői doboz hatékonyan működjön. Ez a beépülő modul azonban lehetővé teszi, hogy egyedi profilokat állítson be kizárólagos használatra a beépülő modullal, és nem a WordPress irányítópultján.

Megjelenítheti önéletrajzát ezen a plugin-en belül, a HTML-kóddal és a kívánt szociális média linkekkel azonban, ahogy szeretné. Ingyenes és egy egyszerű módja az ön bioképernyő megjelenítésének.


Nehéz írt lenyűgöző életrajzot a WordPress webhelyére. Nehéz az összes releváns tapasztalatot rövid helyre foglalni. És nehéz lehet az is, ha döntést hoz arról, hogyan szeretné megjeleníteni ezeket az információkat. De remélhetőleg most már határozottan megérti, hogyan lehet mind a „About Me” információt írni, mind bemutatni, és folytathatja magabiztosan.

Mi a blogod bio? Van is? Vagy ez az egyik esős napos projekted? Szeretnénk hallani, hogy veszi a blog biográfiáját, mit kell és mit nem szabad tartalmaznia, valamint a kedvenc megjelenítési módját. Hangzik ki a megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map