Mik a WordPress témák és beépülő modulok?

Mik a WordPress témák és beépülő modulok?

Az alapvető WordPress-platform megfelelő választási lehetőségeket kínál a webhely testreszabásához. Ezenkívül bármilyen módon hozzáadhatja és szerkesztheti webhelyének kódját. Ha azonban valódi rugalmasságot akar, de nincs elegendő ideje vagy tapasztalata a változtatások kézzel történő elvégzéséhez, szüksége lesz néhány további eszközre.


Más szóval, érdemes megnéznie a WordPress témák és beépülő modulok széles körét. Ezek olyan kiegészítők, amelyek lehetővé teszik a webhely megjelenésének és működésének testreszabását, és több ezer elérhető. Nem számít, mit akar tenni – fórumot kezelni, online áruházat létrehozni, vagy teljesen módosítani webhelyének kialakítását – van egy WordPress-specifikus eszköz, amely segítséget nyújt a feladat minimális zavarral történő végrehajtásában..

Ha még nem tud semmit a témákról és a bővítményekről, ne aggódjon. Segíteni segítünk abban, hogy megmagyarázzuk, mik azok, hol találhatók meg, és hogyan kezdje el használni őket az Ön javára. Kezdjük az alapokkal!

Mik a WordPress témák és beépülő modulok??

A teljes WordPress téma.

A Total egy példa egy WordPress témára, amely segíthet testreszabni a webhely megjelenését.

Mielőtt megvitatnánk a témák és beépülő modulok megtalálásának és telepítésének módját, beszéljünk arról, hogy mi azok. Végül is, ha még nem ismeri a WordPress-t, akkor előfordulhat, hogy soha nem hallottad ezeket a feltételeket.

Dióhéjban a témák és a bővítmények különálló szoftverdarabok, amelyek kiegészítőként működnek a WordPress alap platformjában. Telepíthet egy témát vagy egy plugint, hogy hozzáférjen a kiegészítő szolgáltatásokhoz. A WordPress webhely igények egy téma létezik, de ehhez nincs szüksége pluginekre. Ennek ellenére nagyon valószínűtlen, hogy bekerüljön a bővítményekbe.

WordPress témák

A WordPress téma egy kiegészítő irányítja a webhely megjelenését – hogy néz ki és hogyan van kialakítva. Egyes témák nagyon egyszerűek, és csak a webhelyének kialakításában alapvető kérdéseket változtathatnak meg, például a színeket és a betűkészleteket. Sok téma azonban számos új elrendezést és stílust kínál. Akárhogy is, általában megvan a lehetősége, hogy a témát testreszabja az igényeinek. Találhat olyan rugalmas témákat, amelyek alkalmazkodnak sok helyzethez (például a saját Totalunkhoz), vagy egy témát kereshet a létrehozott webhely típusának megfelelő lehetőségekkel és elrendezésekkel (például üzleti WordPress témák vagy oktatási WordPress témák).

WordPress plugins

Ha meg akarja változtatni valamit a webhely módjában funkciók, azonban szüksége lesz egy WordPress plugin. A plugin célja új funkciók vagy funkcionalitások felvétele a webhelyére (vagy a már létező bővítése). Nem számít, mit szeretne tenni a webhelyével, szinte biztosan van egy bővítmény, amely lehetővé teszi. Egyesek lehetővé teszik az egyszerű változtatásokat, például új kütyü hozzáadását az oldalsávokhoz való felhasználáshoz, mások hozzáférést biztosítanak teljesen új funkciókhoz, például a WordPress eseménynaptárához vagy egy online áruházhoz. Vannak olyan bővítmények is, amelyek segítenek a gyakorlati feladatok elvégzésében, például a webhely biztonságának biztosításában.

Lehetetlen leírni az összes különféle témát és plugin-t. Most, hogy megértette, hogyan működnek ezek a kritikus eszközök, beszéljünk arról, hogyan lehet megtalálni a kívánt eszközöket.

Hol találhatjuk meg a legjobb WordPress témákat és beépülő modulokat

Témák és pluginek ezrei elérhetők online, és sokféle változatban érhetők el – ingyenes és prémium, egyszerű és összetett. Egy egyszerű keresés segítségével gyakran megtalálhatja azokat, amelyekre szüksége van. Mivel azonban bárki, aki szeretne témát vagy bővítményt építeni, nehéz lehet tudni, hogy melyik megbízható és nem befolyásolja hátrányosan az Ön webhelyét..

Ezért hasznos lehet egy olyan könyvtár felkeresése, ahol a témák és a pluginok fel vannak sorolva, besorolva és megjegyezve. Mehet egyenesen egy megbízható társaság webhelyére is, amelyről megbízható kiegészítőket készít. Itt csak néhány kiváló hely a minták és beépülő modulok kereséséhez:

 • WordPress.org: A hivatalos WordPress webhely mindkettővel rendelkezik egy témakönyvtár és egy plugin könyvtár.
 • WPExplorer: Számos kiváló minőségű témát és bővítményt kínálunk saját webhelyünkön.
 • ThemeForest és CodeCanyon: Ezek testvéroldalak, amelyek témákat és bővítményeket kínálnak.
 • ThemeIsle: Ahogy a neve is sugallja, ez elsősorban a témák forrása.
 • Kreatív piac: Itt rengeteg téma és kis bővítmény választható.
 • Elegáns témák: Egy másik tagsági oldal, amely olyan népszerű témákat kínál, mint a Divi.
 • StudioPress: Ezek a srácok kis választékot kínálnak a szilárd témaválasztásokról, amelyeket a Genesis vezetett.

Ha nem biztos benne, hol kezdje, akkor azt javasoljuk, hogy először nézd meg a hivatalos WordPress könyvtárakat – minden ott teljesen ingyenes, és megnézheti más felhasználók értékelését. Vessen egy pillantást egy korábbi üzenetünkre is arról, hogyan lehet egy témát megvásárolni, és hogyan válasszuk ki a legjobb bővítményt, amely tanácsot ad a kereséshez..

A WordPress témák és beépülő modulok telepítése

Ha kiegészítőket keres a WordPress.org webhelyről, telepítheti a témákat és a bővítményeket közvetlenül a WordPress hátsó oldaláról. Ellenkező esetben először le kell töltenie a kívánt fájlt, és el kell mentenie a számítógépére, majd kövesse az alábbi vonatkozó utasításokat. A fájlt csomagolni kell – ne bontsa ki!

WordPress téma telepítése

Téma telepítéséhez először keresse meg a Megjelenés> Témák a WordPress hátoldalán. Ezután kattintson a Új hozzáadása gomb a képernyő tetején:

A WordPress hátoldalának Témák szakasza.

Itt böngészhet a WordPress által kínált ingyenes témák között. Ha van egy link, csak kattintson a kékre Telepítés gombot, majd a Aktiválja gombot a téma használatához.

Vagy feltöltheti saját WordPress-témáját, amelyet letöltött harmadik fél webhelyéről vagy piacáról (például a Themeforest). Ehhez kattintson a Téma feltöltése gombot, és válassza a lehetőséget Válassz fájlt. Keresse meg azt a helyet, ahová mentette a ZIP-fájl fájlt, és nyissa meg. Visszatérnek a Témák hozzáadása képernyő, ahol kiválaszthatja Telepítés most:

Új téma telepítésének lehetősége.

A telepítő egy pillanat alatt elfut, majd egy üzenetet fog kapni arról, hogy a téma sikeresen telepítve lett. Ezen a ponton megnézheti a témát, vagy választhat Aktiválja hogy azonnal elkezdje használni:

Üzenet arról, hogy a téma sikeresen telepítve lett.

Ez az! Az új témája készen áll a használatra. Ön is követheti együtt A WP vágólap útmutatója amely magában foglalja az ingyenes témák telepítését és a témák FTP-n keresztüli feltöltését.

WordPress beépülő modul telepítése

A plug-inek alapvetően ugyanúgy vannak telepítve, mint a témák. Kezdje a navigációval Dugó és választani Új hozzáadása a képernyő tetején:

A WordPress hátoldalának Témák szakasza.

Csakúgy, mint a témákhoz, az itt felsorolt ​​összes ingyenes WordPress.org plugin megtalálhatja meggyőzését. Ingyenes bővítmény telepítéséhez nyissa meg a Telepítés akkor Aktiválja gombok.

Vagy feltölthet egy plugint a Töltse fel a beépülő modult gombot, és kiválasztja Válassz fájlt. Keresse meg és nyissa meg a ZIP-fájlba a számítógépen, majd kattintson a gombra Telepítés most gomb:

Új plugin telepítésének lehetősége.

Egy pillanat múlva megjelenik egy üzenet, amely arról tájékoztat, hogy a plugin sikeresen telepítve lett-e. Ezen a ponton egyszerűen kattintson a gombra Aktiválja a beépülő modult:

Üzenet arról, hogy a téma sikeresen telepítve lett.

Az új plugin készen áll a használatra! Egyes beépülő modulok aktiválása után szükség lehet további telepítésre – ha szükséges, további információkért nézze meg a plugin-t letöltő oldalt, vagy a fejlesztő weboldalát.


A témák és beépülő modulok rendelkezésre állása az egyik legfontosabb ok a WordPress használatához. Az alapplatform önmagában elég fantasztikus, de amikor elkezdesz beilleszteni a témákat és a bővítményeket, hirtelen hozzáférhetsz szinte korlátlan lehetőségekhez. Nem számít a létrehozni kívánt webhely típusától, a WordPress szélesebb világa eszközt kínál a munka elvégzéséhez – valószínűleg egyszerű és megfizethető módon.

A WordPress témák és beépülő modulok előnyeinek kihasználása érdekében először ellenőrizze a megbízható könyvtárat. Kiváló lehetőségek a maga WordPress.org, a ThemeForest és a CodeCanyon, valamint a saját webhelyünk. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan válassza ki a legjobb témát, és válassza ki az Ön igényeinek megfelelő plugint. Ezután egyszerűen követheti a fenti utasításokat az új téma vagy plugin telepítéséhez, és minden készen áll!

Kérdése van arról, hogyan kezdje el a WordPress témákat és beépülő modulokat? Tegye fel kérdéseit az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map