Miért és hogyan lehet javítani a WordPress belső keresését

Nézzünk szembe a tényekkel. A WordPress webhely-keresési képességei nem olyan jók, mint amilyenek lennének. Ha visszatérünk olyan eredményekhez, amelyeket nem sorolunk a relevancia alapján, nem képesek feltölteni a feltöltött fájlokat, vagy nem találnak megfelelő tartalmat, akkor igazságos azt mondani, hogy van még fejlesztési lehetőség.


Tehát, miközben megvárhatja a kedvenc kiadói szoftverünk jövőbeli frissítését, hogy ezt rendezze, a ma is javíthatja a problémát. A WordPress alapvető webhely-kereső eszközének fejlesztése érdekében létrehozott megfelelő pluginek telepítésével megadhatja a webhely ezen elemének a szükséges teljesítménynövelést.

Ha nem engedélyezi a látogatók számára, hogy webhelyének tartalmán keressenek többet arra, amit keresnek, vagy nem elégedett a jelenlegi webhely-keresési megoldással, akkor olvassa el tovább, hogy jobb megértése annak előnyeiről, ha egy hatékony belső webhely-keresési funkciót hozzáad a webhelyéhez, és néhány plugin-javaslatot követ, amelyek segíthetnek abban,.

A hatékony belső webhely-kereső eszköz biztosításának előnyei

A hatékony belső webhely-kereső eszköz biztosításának előnyei

Lehet, hogy úgy döntött, hogy nem tartalmazza a webhely-kereső eszközt a webhelyén, vagy esetleg nem biztos abban, hogy a webhely ezen szolgáltatásának frissítése előnyei vannak-e. Ha igen, olvassa el tovább, hogy megtudja, miért kell összpontosítania egy hatékony webhely-keresési eszköz kínálására az olvasók számára.

Növelje az oldalmegtekintéseket és az időt a webhely metrikájában

Ha megkönnyíti a látogatókat, hogy többet találjanak az ön weboldalán érdeklő tartalomról, hosszabb ideig megőrizheti őket. Növekszik az oldalnézetek száma és a látogatók számára a webhelyen töltött idő állítólag rangsorolási tényezők, amelyeket a Google figyelembe vesz, amikor dönt arról, hogy hol kell felsorolni egy webhelyet a keresőmotor eredményeiben.

A webhelyen átlagosan látogatónként eltöltött idő jó jelzést ad a keresőmotoroknak az Ön webhelyének minőségi szintjéről, és több idő azt javasolja, hogy a webhely jobb minőségű legyen. Ezért érdemes minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy ösztönözze a látogatókat, hogy hosszabb ideig maradjanak, és az oldalkeresés lehetővé tétele lehet az egyik ilyen módszer.

Jobb célkonverziós arányok

Ez az előny az utóbbitól következik, mivel minél hosszabb ideig tartózkodik egy látogató az Ön webhelyén, annál nagyobb az esélye, hogy átalakuljon valamelyik célodhoz.

Minél több oldalt néznek meg az Ön webhelyén, annál több cselekvésre ösztönző képet fognak látni. Ha megpróbálták megosztott tesztelést végezni, hogy összehasonlítsák a több cselekvésre ösztönző variációt, ideértve az egyedi mintákat és az ajánlatokat is, akkor ahogy a látogatók többet keresnek és találnak meg többet a tartalomból, akkor több lehetőséget fognak kitenni, hogy csatlakozzanak a levelezőlistához, tagok (javasoljuk ezeket a WordPress tagsági bővítményeket), vagy vásárolnak.

A blogbejegyzési ötletek felhasználó által generált forrása

Mivel a Google abbahagyta azoknak a kulcsszavaknak és a keresési kifejezéseknek a felhasználását, amelyek a keresőmotorjuk alapján vezetik a webhely látogatóit, az inspiráció értékes forrása már nem áll rendelkezésére. Ha azonban engedélyezi a webhelyén a webhelyen történő keresést, hozzáférhet hasonló adatokhoz.

Ha megvizsgálja azokat a kulcsszavakat, amelyeket a látogatók a webhely tartalmának megkeresésére használnak, azonnal megkapja a blog tartalmainak ötleteit. Míg néhány olyan kifejezés, amelyet a látogatók keresnek, közvetlenül a webhely releváns cikkeihez veszi őket, más kulcsszavak nem.

Ez a lista ezután inspirációs forrást nyújt, ötleteket adva arról, hogy mely témákat fedje fel a blogodban, és bizonyítékkal alátámasztja, hogy van-e piac. Az alábbiakban felsorolt ​​keresési bővítményekkel számos hozzáférést biztosít Önnek ezekhez az adatokhoz, ezáltal további okot adva a webhely belső keresési funkciójának frissítéséhez..

Ha valaha is küzd a blogjára vonatkozó ötletekkel, akkor ez az előny lehet az oka annak, hogy engedélyezze a webhelyen a webhelyen történő keresést.

Jobb felhasználói élmény

Végül, ha engedélyezi a webhelyén a webhely keresését, javíthatja az általános felhasználói élményt. A hatékony webhely-kereső eszköz nemcsak relevánsabb eredményeket eredményez, hanem e szolgáltatás hozzáadása webhelyéhez segíthet abban, hogy jobban vonzza a látogatók azon szegmensét, akik inkább keresnek, mint inkább a navigációs menükkel lépnek kapcsolatba..

Ingyenes és prémium WordPress Site Search plugins

Most, hogy tudja, miért kellene gondolkodnia a WordPress webhelyének keresési funkcióinak frissítéséről, itt az ideje, hogy megvizsgálja, hogyan teheti ezt. Szerencsére van egy maroknyi ingyenes és kereskedelmi bővítmény, amelybe fordulhat, hogy hatékonyabbá tegye a WordPress webhelyen történő keresést.

Relevanssi

Relevanssi

A Relevanssi ingyenes és kereskedelmi verziókban egyaránt elérhető, lehetőséget adva egy kibővített keresés kipróbálására a WordPress webhelyen egy fillért sem. Amint a plugin aktív a webhelyén, a látogatók könnyebben megtalálhatják, amit keresnek – vagy legalábbis tudják, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy megtalálják a keresett tartalmat.

A keresési plugin néhány jellemzője a következő: a keresési eredmények relevancia, nem dátum szerint rendezve, homályos egyezés, dokumentumkeresés, kifejezéskeresés és képesség a hozzászólásokon keresztüli kereséshez. És ha úgy dönt, hogy frissíti a Relevanssi prémium verziójára, akkor elkezdi használni a következő funkciókat: felhasználói profil keresés, keresési javaslatok és tartalom súlyozása a keresési eredmények befolyásolására.

Mindent kereshet

Mindent kereshet

A Minden keresése egy másik ingyenes lehetőség. Be kell vallanom azonban, hogy ez egy olyan lehetőség, amelyet nem használtam széles körben. Annak ellenére, hogy több mint 80 000 aktív telepítéssel és 4,3 csillag az 5-ből, mindenképpen érdemes megemlíteni.

A webhelyre telepített Keresési mindent segítségével a látogatók szó szerint mindent kereshetnek. A hozzászólások és az oldalak mellett ide tartoznak: kivonatok, mellékletek, megjegyzések, címkék és egyéni mezők. Bár a plugin beállításai segítségével az elemeket könnyen kizárhatja az eredményekből, és pontosan beállíthatja, hogyan fog működni a webhely.

SearchWP

SearchWP

A SearchWP csak prémium lehetőség. Ha azonban komolyan veszi a WordPress webhely-keresési képességeinek fejlesztését és az ezzel járó összes előny megszerzését, akkor feltétlenül fontolóra kell vennie ezt a bővítményt. Már egy ideje használom magam a blogomban, és annak ellenére, hogy a forgalom viszonylag alacsony szintje van, a keresési statisztikák azt mutatják, hogy ez segítette a látogatóimat a keresett tartalom megtalálásában..

Miután telepítette a SearchWP-t a webhelyére, a plugin készen áll a használatra, közvetlenül a dobozból. Ugyanakkor tartalmaz néhány nagyon részletes beállítást, amelyek lehetővé teszik, hogy pontosan beállítsa, hogyan működik. Ez magában foglalja: az utólagos súlyozás beállítását, az indexelt tartalom kiválasztását és még sok minden mást.

A plugin tartalmaz egy élő keresési funkciót is, amely megkönnyíti a látogatók számára a keresések elvégzését, amelyek nagyobb valószínűséggel adják vissza a keresett eredményeket. A SearchWP képes indexelni minden olyan PDF fájlt, amely a webhely részét képezi, és ez egy nagyszerű eszköz, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy mindent megkutassanak, amit kínál.

Következtetés

Noha inkább a rendezett menükészletet böngészi, az az igazság, hogy néhány látogató inkább a webhelyén keres, és hozzáférést szeretne kapni a jelenleg keresett tartalomhoz. Az olyan generáció számára, amely azonnali hozzáférést biztosít a tartalomhoz, amelyet olyan keresőmotorok biztosítanak, mint a Google, ha nem ad hozzá hatékony keresőeszközt a WordPress webhelyéhez, az elavulttá és nem felhasználóbaráttá válhat..

Szerencsére, ha kiválasztotta az egyik ingyenes vagy prémium keresési bővítményt, amely a WordPress-hez elérhető, könnyen felveheti ezt a funkciót a webhelyére ma. Milyen gondolatai vannak az oldalkeresésről? Valamennyi weboldalnak rendelkeznie kell működő kereső eszközzel? Kérjük, ossza meg javaslatait az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map