Miért az nginx a WordPress Hosting legjobb barátja?

Előző cikkemben feltártam, hogy miért van a PHP7 a WordPress használatához, és a mai cikkben ez a webszerver fordulója.


A jó tárhely-élmény nagy része a webszerver-verem konfigurálása. A gyors verem elengedhetetlen a WordPress jó teljesítményéhez és nagyszerű felhasználói élményhez. Már tárgyaltam, hogy a PHP7 miért olyan jó módja a WordPress teljesítményének automatikus javítására, de mi lenne a tényleges webszerverrel??

Ma el fogom magyarázni: mi az a webszerver, mi a legnépszerűbb és miért olyan rossz az nginx!

A webszerver

A tárhely egyik legfontosabb szempontja a tényleges web szerver. A webszerver felelős statikus tartalmak, például a HTML biztosításáért és az ügyféllel történő elküldéséért (ami azt jelenti, közvetlenül a böngészőjébe). Tehát a webszerver felel minden olyan információ feldolgozásáért, amely a PHP processzoron keresztül érkezik, és bitre konvertálva, amely a hálózaton keresztül utazik az Ön böngészőjébe. A webszerver-verem a kliens / szerver modell ahol a webszerver szerverként működik (tartalom szolgáltatója), és az ügyfél (Ön) az, aki azt kéri.

A leggyakoribb webszerverek az Apache, a Microsoft IIS és természetesen nginx.

A webszerver némi eltéréssel képes kezelni mind az statikus, mind a dinamikus tartalmat, amelyet az ügyfélnek küld. A szerver része betölti a memóriába az úgynevezett egy dolgozó folyamat, és felelős a kért tartalom biztosításáért. Mind az Apache, mind az nginx statikus és dinamikus tartalmat kezelnek. Míg az Apache képes kezelni mindkettőt ugyanazon a munkafolyamon belül, az nginx nem, mivel ehhez külső processzorra van szüksége..

Miért olyan népszerű az Apache és az nginx? Az egyszerű válasz azért van, mert nyílt forráskódúak és ingyenesek. Együttesen a világ teljes forgalmának csaknem 50% -át teszik ki, ez nem könnyű teljesítmény!

Mi az Apache??

Az Apache A HTTP szervert Robert McCool hozta létre 1995-ben, és még fejlesztés alatt áll az Apache Software Foundation alatt. Ez a webszerver 1996 óta a legnépszerűbb választás. Nagyon moduláris felépítésű, rengeteg dokumentációval rendelkezik és annyira népszerű, hogy az alapja az összes fő webtárhely-vezérlő panelnek. Még a benne is van cPanel, a leggyakrabban használt kezelőpanel a világon.

Természetesen rugalmas, ez a kifogás, hogy az azt használó emberek túlnyomó többsége fel fogja találni, amikor felkérik, és általában ez igaz. Nagyon bővíthető, és mivel dinamikusan tudja betölteni a modulokat (valami nginx még működik), könnyedén konfigurálható.

Az Apache önmagában képes kezelni a statikus és dinamikus tartalmat ugyanabban a dolgozóban, így tökéletesen rugalmas a rugalmasságnál, de (és mindig van, de egyáltalán) ezt a teljesítmény.

Az Apache-ről ismert, hogy kissé lassú, de semmi sem állt közel ahhoz, hogy ezt az igazságot felfedje, amikor az nginx népszerűvé vált. A teljesítménybeli különbség köztük valami nem lehet figyelmen kívül hagyni. Önmagában e kérdés miatt a legtöbb nagyvállalat átvált az nginx-re. Annak ellenére, hogy az Apache továbbra is népszerű, a dolgok biztosan megváltoznak a jövőben, amikor a technológia elkap, és egyre több szoftver, amely korábban csak az apache-ban működött, elkezdi az nginx-et.

Mi a helyzet Nginx-szel??

nginx az anya Oroszországból származik. 2002-ben egy Igor Sysoev nevű programozó kezdett el dolgozni az nginx-en, mivel mélységesen aggódott a C10K probléma miatt. A mi? Egyszerűen fogalmazva, optimalizálva hálózati aljzatok nagyszámú ügyfél kezelése egyszerre, ami az Apache legfőbb hátránya és valódi kihívás volt a modern web számára. Az eredeti nginx kiadást 2004-ben nyilvánosságra hozták egy eseményvezérelt architektúra alapján.

Még maga Sysoev sem látta, hogy mekkora sikerrel jár az nginx. Az Nginx alatt a sebesség óriási előnyei és az alacsony erőforrás-felhasználás az idő múlásával nyilvánvalóvá váltak. A Nginx csodálatos módon nyújt statikus tartalmat, de nem tudja kezelni dinamikus tartalom. Ez is haszonnak bizonyult, mivel a dinamikus tartalom nem volt ugyanahhoz a dolgozóhoz kötve, és így sokkal gyorsabban működhet.

Az Nginx kiválóan gyorsabb tartalmat biztosít az sokkal nagyobb kapcsolati volumennél, mint az Apache, és jelenleg a választás azoknak a tárhelyszolgáltatásoknak a számára, amelyek a lehető legjobb teljesítményt kívánják nyújtani. Eseményvezérelt architektúra és aszinkron jellege jelenti a teljesítmény fő szempontjait.

Az nginx kezdetben volt egy fő hátránya, ez a dokumentáció. Durva indulása volt azért, mert a programozó orosz volt, és hogyan dokumentálta a funkcióit. De az idő múlásával és egyre több ember használja az nginx-et, a dokumentáció jelentősen javult.

Az nginx másik hátránya, hogy hiányzik a moduláris kialakítás, ami azt jelenti nem tudja feldolgozni a szabályokat valós időben mint az Apache .htaccess fájllal és a modulokat sem lehet betölteni valós időben. Ez az, amellyel az nginx már dolgozik, de mégis időre van szüksége ahhoz, hogy megfeleljen az Apache rugalmasságának.

A hátrányokat mindazonáltal gyorsan elhomályosítja a kiváló teljesítmény. Ez önmagában lehetővé tette az nginx számára, hogy népszerű választássá váljon a teljesítményorientált tárhely területén, és ez a szolgáltatás alapja a Gőz, újra és újra bebizonyítja, hogy minden szempontból következetesen magasabb pontszámot tud elérni, mint az Apache.

Miért az Nginx a WordPress tárhelyének preferált választása??

Számos pontban az nginx sokkal jobb, mint az Apache a WordPress webhelyek tárolásához. Megpróbálom ezt a következő listára foglalni.

Könnyen telepíthető

A Nginx egy komplett csomag, nagyon kevés külső modulra van szükség a működéshez, és az idő nagy részében a linuxban csak egy sort vesz igénybe, hogy lehetővé tegye.

apt-get install nginx

yum install nginx

Minden, ami ahhoz szükséges, hogy az nginx aktív legyen szolgáltatásként. A többi a konfigurációban van.

Proxyként működhet az Apache vagy bármely más webszerver számára

A Nginx azonnali teljesítménynövelést jelenthet az Apache webszerver összes konfigurációjához, ha proxyként fut, anélkül, hogy bármilyen módon befolyásolná a szerver funkcionalitását..

Mûködhet közvetlenül egy mikro-gyorsítótárral vagy akár a gyorsbillentyûzettel is

A Nginx nagyszerű köszönhetően a beépített microcache-hez, és akár egy fastcgi gyorsítótárral is képes működni, hogy 10-szeres sebességgel gyorsítsa fel a teljesítményt. gyorsítótárazási mechanizmus, például memcache.

Hihetetlenül gyors tartalom kiszolgálására

A Nginx gyorsan világít, ha statikus tartalommal foglalkozik, és ilyen célokra nagyon egyszerű konfigurálni. Egyetlen kódsor lehetővé teszi a leggyakoribb fájlokhoz, például a statikus tartalomhoz való hozzáférést, és javíthatja annak teljesítményét. Ráadásul, ha tudod, hogyan kell beállítani a HttpProxyModule-et, akkor is elérheti a dinamikus tartalom azonos szintű teljesítményét anélkül, hogy befolyásolná a webszerver funkcionalitását..

Majdnem négyszer több párhuzamos kapcsolat, mint az Apache

Ha fontolgat egy nagyon igényes webhely üzemeltetését, amely napi tízezer látogatást tesz lehetővé, akkor jó lenne tudnia, hogy az nginx az egyidejű kapcsolatok számának négyszeresére képes feldolgozni, mint az Apache, ami 2 dolgot jelent:

  • Webhelye összességében gyorsabb lesz
  • Ehhez kevesebb erőforrásra lesz szüksége, mint az Apache-nak.

Ennek oka az nginx eseményvezérelt jellege, és a következő előnyért felelős.

Nagyon könnyű

A Nginx annyira jól kidolgozott, hogy hihetetlenül könnyű az erőforrásokra. Ez azt jelenti, hogy fogja használni kevesebb CPU-idő az egyes csatlakozási kérelmek feldolgozásához, és ezt a következő használatával fogja megtenni sokkal kevesebb memória. Ez lehetővé teszi nagyobb webhelyek fogadását ugyanazon kiszolgálón keresztül, amelyre korábban az Apache nem volt képes.

Sikerének titka a motorban rejlik. A Nginx eseményindító webszerverként működik, ami azt jelenti, hogy meghallgatja az „eseményeket” a munkavállalón, és csak szükség esetén reagál. Az igény szerint Az nginx-en belüli argumentum lehetővé teszi a szolgáltatás számára, hogy igénye szerint létrehozza és eltávolítsa a hallgatókat. Ez elősegíti a memóriafelhasználás csökkentését és a hatékonyság növelését. Apache megpróbálta bevonni egy esemény módot az mpm-event munkatársba, de sajnálatos módon nem sikerült megfelelnie az nginx sebességnek, mert az Apache nem volt eseményvezérelt webszerver..

Megteheti a terhelési egyensúlyt

A Nginx konfigurálható a terheléskiegyenlítésre, így tovább növeli az egyidejű kapcsolatok arányát azáltal, hogy elosztja a terhelést több szerver között, így ideális azoknak a projekteknek, amelyekben nagyon magas a párhuzamos kapcsolatok terhelése..

Mit jelent ez az egész??

Ez azt jelenti, hogy az nginx ideál a WordPress számára szinte minden szempontból. Ez azt jelenti, hogy szinte közvetlenül a megvalósítás után élvezheti annak használatának előnyeit. Ha rendszergazda vagy, akkor az nginx telepítése nem gondolkodó. Ha éppen ellenkezőleg, egy projektet szeretne megtervezni, vagy webhelyét tárolni szeretné, és másutt szeretné tárolni, akkor valószínűleg nagy az esélye, hogy ha az Ön nginx szolgáltatással működik, akkor gyorsabban fog működni..

Az olyan magas színvonalú hosting cégek, mint a WP Engine és a Flywheel, már működnek az nginx-en. De ha más host társasággal fog utazni, akkor végezzen kutatást, vagy kérjen támogatási technikát, ha a webszerver-verem tartalmazza az nginx-et. Garantálhatom Önnek, hogy ha a szolgáltatás minőségi, akkor a verem valamilyen részében nginx lesz.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map