Mi a Parallax Effect? Miért és hogyan kell használni a WordPress webhelyén

Mi a Parallax Effect? Miért és hogyan kell használni a WordPress webhelyén

A Parallax effektus egy rendkívül népszerű tervezési funkció, amelyet általában használnak a WordPress weboldalakon. Ez a különleges hatás évek óta szerepel a játék világában, de a közelmúltban átkerült a webdizájnba. És eddig úgy tűnik, hogy ez a fő trend sehova sem halad, ha bármi szélesebb körben használják, mint valaha. Tehát mi a parallaxis hatás, és miért érdemes fontolóra vennie annak használatát a WordPress webhelyén?


Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mi a párhuzamos hatás, és milyen előnyökkel járhat webhelye és vállalkozása számára. Ezután megvitatjuk, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen hozzáadni a parallaxis hatást bármely WordPress webhelyhez, oldalhoz vagy bejegyzéshez a Parallax Scroll ingyenes plugin segítségével..

Mi a Parallax Effect??

Huszonhét

A Parallax effektus egy weblapot is magában foglal a háttér lassabban halad, mint az előtér. Ez az oldal mélységének illúzióját hozza létre, és a tartalom 3D-s hatást kölcsönöz a nézők lefelé görgetésével.

A prémium WordPress témák többségének beépített parallaxis hatása van a honlapjára. Még az ingyenes WordPress alapértelmezett téma, a Twenty Seventeen egy parallaxis funkcióval is jön. A legtöbb oldalépítő beépíti a parallaxis effektus eszközt is, amely lehetővé teszi, hogy a hatást hozzáadhassa a webhely bármely oldalához vagy hozzászólásához. És természetesen számos WordPress plugin telepíthető, amely parallaxis effektusokat ad hozzá a webhelyhez.

Milyen előnyei vannak a Parallax Effect használatának??

Számos előnye van annak, hogy a parallaxis hatást a WordPress webhelyén használja. Az első, és a legnyilvánvalóbb, a parallaxis hatás vizuális aspektusa. A párhuzamos hatás az esztétikus, friss, stílusos és modern megjelenést és érzetet adva webhelyének. Ez wow effektus teheti tartalmát igazán pop-ra, és izgalmas és érdekes böngésző élményt teremt.

A weboldalon a parallaxis effektus használatának egyik legfontosabb oka a segítség szakítson meg egy oldalt, különösen egy honlap, olvasható darabbá. Ezzel a hatással hangsúlyozhatja a bemutatni kívánt tartalom különböző részeit és típusait. Ez elősegítheti webhelyének különféle aspektusait, megvilágíthatja a fontos információkat, és ösztönözheti a felhasználókat, hogy navigáljanak az Ön webhelyén és hozzáférjenek a tartalomhoz az Ön által választott módon..

A Parallax effektus felhasználható bármely weboldalon vagy weboldalon, de különösen a honlapokon, a nyitóoldalakon vagy az egyoldalas webhelyeken jelentkezik. A lenyűgöző látvány párhuzamot teremt, és a felhasználói élményre gyakorolt ​​pozitív hatása miatt a látogatók hosszabb ideig maradhatnak a webhelyen, és javíthatják a webhely konverziós arányát a céljaival összehasonlítva..

Parallax a mobilon

Bár a parallaxis nagyszerű a vizuális érdeklődés növelésére, a mobil eszközökön nem mindig működik jól. Mivel a telefonok és a táblagépek általában az ellop navigációt használják (a görgetés helyett az asztali számítógépeken), a parallaxishatások lehet, hogy nem helyesen jelennek meg. Ez természetesen attól függ, hogy milyen módszert és animációkat használ a saját parallaxis szakaszához, azonban a jó használhatóság érdekében érdemes lehet megfontolni az eszközök parallaxisának letiltását..

Válasszon egy témát a Parallax Effect segítségével

Teljes

Azoknak, akik új projektet indítanak, válasszon egy prémium témát, amely tartalmaz egy parallaxis hatást. És ha a parallaxis hatást akarja használni a weboldal különféle oldalain, nem csak a kezdőlapon, akkor érdemes megfontolnia egy többcélú témát, amelyhez egy fejlett oldalkészítő tartozik. Az olyan témák, mint a Divi az Elegáns Témákból, a Parallax by Themify, és a mi saját témaünk, a Total, mind tartalmaznak oldalépítõket, amelyek parallaxis effektusokat nyújtanak..

Adjon hozzá Parallax csúszkákat a Slider Revolution WordPress bővítménnyel

Csúszka forradalom Parallax

Ha szeretne egy kiemelt csúszkát, amely párhuzamos hatással bír, akkor a legjobban választhatjuk a Slider Revolution bővítményt. Ez a prémium plugin több száz beépített opciót és funkciót tartalmaz a betűtípusok, rétegek, csúszóhatások, elrendezések és természetesen a parallaxi számára.

Engedélyezze a Csúszó Revolution Parallax funkciót

Először telepítse a beépülő modult, majd importáljon egy csúszka sablont, vagy kezdje el a saját csúszkájának felépítését a semmiből (további részletek elolvashatók a teljes csúszka-forradalmi útmutatónkban).

Csúszka Revolution Parallax beállítások

Ezután szerkessze a diát Fő háttér hozzá a Forrás háttérkép és válassza a Parallax / 3D fül a parallax szint hozzárendeléséhez. Ezután rétegek hozzáadásakor válassza ki a Parallax / 3D réteg opció a parallaxis mélységhez a szöveg, kép, gomb és más rétegek mozgásának hozzáadásához. Olyan egyszerű!

Ha kész, mentse el a csúszkát, és a rövid kód segítségével illessze be bármelyik üzenetbe vagy oldalba. Vagy ha olyan oldalkészítőt használ, mint a Visual Composer, akkor az oldalkészítőben a Slider Revolution elem segítségével gyorsan kiválaszthatja és beillesztheti a csúszkát.

Adjon hozzá Parallax szekciókat a Parallax Scroll WordPress beépülő modul segítségével

Parallax Scroll

Ha már van egy témája, és nem tartalmaz beépített parallaxis hatást, akkor fontolóra kell vennie egy WordPress plugin használatát a munka elvégzéséhez. Parallax Scroll egy népszerű ingyenes opció, amely lehetővé teszi a parallaxis görgetést lehetővé tevő háttérkép hozzáadását a weboldal egy oldalán vagy egy hozzászólásán szereplő különböző elemekhez. Adjon egy görgető hátteret egyetlen elemhez, fejléc szöveghez vagy bármilyen tartalmat tartalmazó teljes szakaszhoz, mindezt egyszerű rövidkóddal.

Tehát nézzük meg most, hogyan kell telepíteni és elindítani a Parallax Scroll használatát …

A Parallax Scroll telepítése

A Parallax Scroll telepítéséhez jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába rendszergazdaként, és válassza a lehetőséget Beépülő modulok> Új hozzáadása a menüből.

Új plugin hozzáadása

Keresés Parallax Scroll, majd válassza a lehetőséget Telepítés most> Aktiválás.

Parallax Scroll Aktiválás

Most megtalálja, hogy a Parallax Scroll lap felkerült a WordPress menübe.

Parallax görgetési szakasz hozzáadása

A Parallax Scroll használatának megkezdéséhez először létre kell hoznia egy új parallaxis részt. Ehhez válassza a lehetőséget Parallax Scroll> Új hozzáadása a WordPress menüből.

Parallax Scroll Új hozzáadása

Itt létrehozhatja új parallaxis szakaszát …

Új Parallax hozzáadása

A görgethető Parallax háttérkép beállítása

Először be kell állítania egy képet a gördülő parallaxis háttérhez. Ehhez kattintson a gombra Állítsa be a Kiemelt képet és adja hozzá a képet a Kiemelt kép részhez.

Kiemelt kép

Gondoljon át alaposan a képet, amelyet az egyes háttérszakaszokhoz használ. Győződjön meg arról, hogy relevánsak-e az Ön webhelyén, és szinkronizálja-e márkáját. Ha fejlécet vagy további tartalmat jelenít meg a háttérkép felső részén, fontolja meg a blokk színét vagy a finom mintákat fotó vagy figyelemfelkeltő grafika helyett. Ez hozzájárulhat annak biztosításához, hogy a kép működjön és elősegítse a tartalmát, ahelyett, hogy elvonja attól.

Ha fényképeket választ, a képeknek magas színvonalúnak kell lenniük. A gyönyörű, vonzó képek segíthetnek webhelyének professzionális és egyedi megjelenésében. Ezek a látványtervek erős benyomást keltenek a közönségére, amely viszont arra készteti az embereket, hogy emlékezzenek és visszatérjenek az Ön webhelyére. Számos választékot kínál az árusító webhelyek, ahonnan kiváló minőségű képeket tölthet le. Nézze meg ingyenes és prémium stock fotó-webhelyek gyűjteményét, ahol gyorsan megtalálhat lenyűgöző fényképeket a parallaxis hátteréhez.

Fejléc szöveg létrehozása a Parallax háttér felett

Adjon hozzá fejlécet

Ha fejlécszöveget szeretne létrehozni egy parallaxis háttérrel, akkor legközelebb be kell írnia egy hozzászólás címét. Ez a cím ezután fejléc címként jelenik meg a választott parallaxis háttérkép tetején.

Lehet, hogy nem akar fejlécet a párhuzamos szakaszban. Ebben az esetben minden egyes parallaxnak meg kell adnia egy címet, így minden létrehozott szakasz könnyen azonosítható. Ezt követően ki kell választania, hogy elrejtse a címet a Parallax görgetési lehetőségek (erre a cikkre tovább vonatkozik), így a fejléc nem jelenik meg a webhely elülső oldalán.

Bármely tartalom megjelenítése Parallax görgető háttérrel

Lehet, hogy a parallaxis szakasz más tartalmat jelenít meg a háttérképen. Ez magában foglalhat bármit, ami a webhelyéhez szükséges, a szöveget és a képeket a rövid kódokig. Döntse el, mit jelenít meg, majd írja be ezt a tartalmat a postaládaba.

A Parallax görgetési beállítások testreszabása

Miután elégedett vagy a tartalommal, testre kell szabnia a párhuzamos szakasz beállításait az oldalához.

Parallax görgetési lehetőségek

Görgessen le a Parallax görgetési lehetőségek. A Stílus alatt megváltoztathatja a parallaxis magasságot és a kép méretét, valamint a Teljes szélesség lehetőséget választva a témát arra kényszerítheti, hogy a háttérképet a képernyő teljes szélességén megjelenítse, ha még nem.

Megváltoztathatja a fejléc vízszintes és függőleges helyzetét a párhuzamos alapon is. És ha el akarja rejteni a bejegyzés címét, itt megteheti gépeléssel kijelző: nincs; ban ben Fejléc stílusa.

Parallax beállítások lehetővé teszi, hogy testreszabja a parallaxi tekercs viselkedését. Ez magában foglalja a parallaxis háttér sebességének megváltoztatását. Próbáljon ki különböző sebességeket, hogy megnézze, mi működik az Ön webhelyén és a közönség számára.

Itt van még az Mobilbeállítások opció, amely lehetővé teszi a parallaxis háttérkép és / vagy tartalom letiltását a mobiltelefonokon, ha úgy érzi, hogy a parallaxis szakaszok nem működnek megfelelően a mobil eszközökön.

Miután módosította a beállításokat és befejezte a párhuzamos szakasz létrehozását, kattintson a Közzététel gombra.

A Parallax szakasz beillesztése egy üzenetbe vagy oldalba

Ezután be kell illesztenie a parallaxis szakaszt a weboldal egyik üzenetébe vagy oldalába. Válassza a Parallax Scroll elemet a WordPress menüből.

Parallax Scroll Shortcode

A bemutatott táblázatban most egy rövid kódot lát az éppen létrehozott parallaxis szakaszhoz. Másolja a kódot, majd nyissa meg a megfelelő oldalt vagy feladást. Illessze be a kódot az oldal tartalmába a megfelelő pozícióba.

Helyezze be a rövid kódot

Tekintse meg a változások előnézetét, és ha elégedett az új parallaxis szakaszával, kattintson a Közzététel gombra. Most további részeket hozhat létre, amelyek megadják az oldalnak, vagy teljes parallaxis hatást fejthetnek ki. És ha változtatásokat kell végrehajtania, akkor egyszerűen csak nyissa meg újra a parallaxis szakasz oldalát, és hajtsa végre a szükséges módosításokat.

Végső gondolatok

Ha a témádnak nincs beépített parallaxis effektus funkciója, vagy ha a hatást nemcsak a kezdőlapjára szeretné hozzáadni, akkor a Parallax Scroll lehetővé teszi, hogy gyorsan létrehozzon párhuzamos szakaszokat az oldalaihoz vagy hozzászólásaihoz..

Mint látta, a párhuzamos hatás hozzáadása a webhelyéhez nagyon érdemes lehet. Nemcsak jelentősen javíthatja webhelye látványát, hanem elősegíti a közönség vonzerőt, lehetővé teszi számukra a navigációt a webhelyen és a tartalom elérését, és növeli a webhelyen töltött időt. Ennek a továbbfejlesztett felhasználói élménynek végső soron elő kell segítenie webhelyét abban, hogy megtérüljön a céljaival szemben, függetlenül attól, hogy növelik-e a visszatérő látogatókat, gyűjtenek leadokat, vagy termékeket vagy szolgáltatásokat eladnak..

Hozzáad egy párhuzamos hatást a kezdőlaphoz, a nyitóoldalhoz, egy hozzászóláshoz vagy valahol máshol? Kérjük, ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzésekben …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map