Mi a fejetlen kereskedelem és hogyan lehet ez előnyt nyújtani Önnek?

Mi a fejetlen kereskedelem és hogyan lehet ez előnyt nyújtani Önnek?

Az ügyfelek elvárásainak kezelése a mai digitális környezetben meglehetősen nagy kihívást jelenthet. Az ólomgenerálás és a tartalomkészítés csak két a legköltségesebb elem, nem is beszélve egy vonzó élmény biztosításáról. Ezt szem előtt tartva kíváncsi lehet arra, hogy van-e hatékonyabb módja a tartalom és az e-kereskedelem megoldásainak kezelésére.


Szerencsére a fejetlen kereskedelem megközelítése pontosan ezt teszi. Így adhat hozzá e-kereskedelem funkciókat webhelyéhez, miközben a legtöbbet hozza ki a forgalmat irányító tartalomból. Ezenkívül jobban ellenőrizheti, hogy a webhely komponensei hogyan működnek együtt.

Ebben a cikkben bemutatjuk a fejetlen kereskedelem fogalmát. Ezután megvitatjuk az összes előnyeit és hátrányait, és elmagyarázzuk, hogyan kezdjük el a fejetlen rendszer használatával. Menjünk dolgozni!

Ne veszítse el a fejét: Mit kell tudni a szétválasztásról

Amikor webhelyekről és tartalomkezelő rendszerekről (CMS) beszélünk, hajlamosak két fő összetevőre hivatkozni. Ezek a weboldal „első” és „hátsó” végei. A kezelőfelület az ügyféloldalra, vagy egyszerűbben arra a webhelyre vonatkozik, amelyet az ügyfelek látnak, és akivel kapcsolatba lépnek.

A hátsó rész az adminisztrációs oldal, ahol beírhatja a tartalmat, és módosíthatja a tervezést és a funkcionalitást:

WordPress Irányítópult

Fej nélküli kereskedelem magában foglalja az úgynevezett „elválasztott” CMS-t. Ez azt jelenti, hogy leválasztja a weboldal elülső és hátsó részét. Amikor leválasztja a kereskedelmi megoldást a nyilvános felületről, és fej nélkül megy, alapvetően megszabadítja magát a több front-end kézbesítési lehetőség felfedezéséről. Végső soron ez segíthet abban, hogy új szintű rugalmasságot érjen el a tartalmak kézbesítésének módja és ideje, valamint a termékek megvásárolhatósága szempontjából..

Alapvetően egy háttér-felülettel fog állni, amely lehetővé teszi a tartalom könnyű létrehozását és hozzáadását az adatbázishoz. Az összes e-kereskedelem-kezelési funkció külön kezelhető.

Következésképpen tartalma szinte bárhol kezelhető a különböző alkalmazásprogramozási felületek (API) segítségével. Ez megkönnyíti egy tartalomforrás létrehozását, amely számos végponthoz kézbesíthető, ideértve az állandóan növekvő eszközökhöz tartozó eszközöket is A tárgyak internete (IoT) piaca.

Miért érdemes megfontolni a fejetlen kereskedelmi megközelítést?

Fontos megjegyezni, hogy nem mindenkinek lesz előnye a weboldalak szétválasztásáról. Bizonyos helyzetekben ez azonban nagyon értékes megközelítés lehet. Mielőtt kijutna a giljotinból, teljesen át kell tekintenie a lehetőségeket és az e-kereskedelem igényeit.

Néhány elem, amelyet figyelembe kell venni, amikor eldönti, hogy a fejetlen elektronikus kereskedelem megfelelő-e az Ön számára:

 • Tartalom: A nehéz tartalomú webhelyek maximalizálhatják ugyanazon tartalom több végpontba történő kézbesítését anélkül, hogy megismételnék erőfeszítéseiket vagy erőforrásaikat.
 • Engagement: A fejetlen megközelítés új adatbázis nélkül megnyithatja a lehetőséget az elkötelezettség fokozására a mesterséges intelligencia (AI) és a kiterjesztett valóság (AR) révén..
 • Tapasztalat: Megelégedhető és zökkenőmentes vevői élményt hozhat létre az adatbázis sok eszközének sokaságán keresztül.

A fejed nélküli megközelítés a weboldal menedzsmentjével valóban új lehetőségeket nyithat meg a tartalom kézbesítésében és a marketingben. Ha nagyon agilis és rugalmas megoldást keres, akkor a fejed nélküli architektúra az Ön számára megfelelő.

Ezen felül, amikor az e-kereskedelemről van szó, a fej nélküli rendszernek számos előnye van. Amikor elválasztja a webhelykezelést, ez azt jelenti, hogy a készlet- és termékkezelő rendszert nem kell többé kötni a CMS-hez.

Más szavakkal, a választott tartalomszolgáltatási platformot a webhely hátoldalán keresztül használhatja anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy ez hogyan befolyásolja az üzleti szempontokat. Az API-k révén pontosan a kívánt módon nyújthatja be a vásárlási élményt.

A fejetlen kereskedelem potenciális hátrányai

A fejetlen kereskedelem azonban nem mindenkinek felel meg. Fontos megjegyezni, hogy ennek a megközelítésnek néhány lehetséges hátránya van. Ha például sokoldalúbb megoldást keres, kevesebb összetevővel a karbantartáshoz, akkor ez a beállítás valószínűleg nem megfelelő az Ön számára.

Van néhány további lehetséges hátránya, amelyet figyelembe kell venni, ideértve:

 • Lehet, hogy több erőforrásra van szüksége a fejetlen rendszer kezeléséhez.
 • Ha új CMS-felhasználó, akkor nem biztos, hogy rendelkezel a fejetlen rendszer kezeléséhez szükséges műszaki ismeretekkel.
 • A leválasztott rendszernek több felhasználói végpontja lehet, ami megnövekedett fejlesztési költségeket eredményezhet.
 • Valószínűleg nem fog hozzáférni az előzetes termék élő előnézetéhez, miközben kifejleszti.
 • Több kezelhető kezelőfelület jelenik meg.

Mint már említettük, ha önálló és készenléti megoldást keres, akkor valószínűleg nem ez az, amit keres. Szüksége lesz egy erősen bevont csapatra, amely ismeri és megérti az e-kereskedelem API-ját, hogy a leválasztás sikeres legyen.

Kezdje el a fejetlen kereskedelmi megközelítést

Kezdje el a fejetlen kereskedelmi megközelítést

Most, hogy tudja, mi a fejetlen architektúra, és megérti az előnyeit és hátrányait, nézzük meg, hogy mi szükséges ennek a szerkezetnek az eléréséhez. A leválasztás során hirtelen sok felhasználói felülettel rendelkezik. Ezután összekapcsolhatja a háttérrendszert az e-kereskedelmi API-k segítségével.

Ez azt jelenti, hogy az e-kereskedelem és a termékkezelési funkciók elkülönülnek a tartalomkezeléstől. A megfelelő eszközökkel ezt meglévő CMS-ekkel, például a WordPress segítségével érheti el.

Számos beépülő modult is megvizsgálhat, amelyeket hamarosan megvizsgálunk. Először azonban érdemes teljes mértékben megérteni a szétválasztott és fej nélküli rendszerek bizonyos árnyalatait:

 • termeléstől független: A tartalom API-végpontokon keresztül lesz elérhető, de a rendszer továbbra is részt vesz a front-end prezentációs rétegre történő kézbesítési folyamatban.
 • Fejetlen: A tartalom API végpontokon keresztül lesz elérhető, de a rendszer reaktív, és feltételezi, hogy a tartalom kiszállítását egy másik program gondoskodik.

Ez azt jelenti, hogy ha WordPress-t futtat, és valóban fej nélküli rendszert akar létrehozni, akkor valószínűleg szüksége lesz néhány extra eszközre annak megvalósításához. Ez természetesen akkor van, hacsak nem tervezi meg az összes szükséges elem programozását.

Ha tudja, hogy nem fogja használni a WordPress által kínált kezelőfelületet, előfordulhat, hogy egy plugin telepítésével kezdi meg, például WP fejetlen. A fej nélküli WordPress létrehozására kifejlesztett plug-inek nem olyan bőségesek, és általában hiányoznak az ismertetők. A WP Headless azonban jó példa arra, amit funkcionalitása szempontjából meg fog találni.

Ez a bővítmény lényegében kikapcsolja a webhely felületéhez való hozzáférést mindenkinek, aki nem rendelkezik hozzárendelt felhasználóval. Például, ha egy másik webhely-szerkesztőt küld egy állandó linket, akkor az eljut a szerkesztési oldalra. A WordPress telepítésének elválasztásának egyik első lépése a weboldal általános hozzáférésének blokkolása a szokásos weboldal első oldalán.

Miután kiküszöbölte a weboldalhoz való hozzáférést, el kell kezdenie a tartalomraktár kiépítését. Az egyik plugin, amely hasznos lehet ebben Speciális egyéni mezők:

Speciális egyéni mezők

Ez a bővítmény nagyon népszerű és erősen ajánlott. Használhatja az egyedi mezők hozzáadásához szinte minden felhasználási esethez. Ezen felül gyorsan elkészítheti azokat a mezőket, amelyek megjelennek a szerkesztés utáni képernyőn, anélkül hogy aggódna, hogy az adatok hogyan jelennek meg a témájában.

A fejetlen architektúra felépítése során később hasznos lehet az adatok egyedi mezőkkel történő rendezése. Ha az adatokat API-k révén hívja fel, akkor nagyon pontos és pontosan célzott információkat kaphat az új végpontokhoz való szállításhoz..

Fejlesztői eszközök, amelyeket tudnia kell, mielőtt fej nélkül indulna

Bár úgy tűnhet, hogy a fejetlen rendszer bonyolult lehet, valóban csak néhány általános programozási nyelvre van szüksége, hogy működjön. Ha fejetlen szerkezettel szeretne dolgozni, akkor navigálni és potenciálisan írnia kell Lépcsőzetes stíluslapok (CSS) és HTML.

A JavaScript felhasználható a tartalom kézbesítéséhez szükséges összes hívás nagy részének végrehajtására. Csak el kell döntenie, hogy milyen adatbázislal szeretne dolgozni. Például, ha WordPress-t használ, meg kell értenie és meg kell tudnia navigálni a PHP-adatbázist.


Hasznos választás lehet egy fejetlen e-kereskedelmi megoldás létrehozása a marketing és az e-kereskedelem webhelyén. Ezzel a beállítással megőrizheti a rugalmasságot és a sebességet, miközben növeli a felhasználói végpontok számát, amelyekkel élményt nyújthat.

Természetesen van néhány előnye és hátránya, hogy szem előtt kell tartani. Noha a fejetlen elektronikus kereskedelem hasznos lehet a tartalomigényes webhelyek számára, hozzáértő csapatra és megfelelő erőforrásokra van szüksége a tartalmak API-n keresztüli felhasználásához. Ne felejtse el azonban, hogy hasznos bővítmények is elérhetők, ha WordPress-t használ.

Van valami kérdése a fejetlen kereskedelemről és arról, hogy ez megfelelő neked? Kérdezd meg az alábbi megjegyzés rovatban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector