Melyik képfájltípust kell használni a WordPresshez

Melyik képfájltípust kell használni a WordPresshez

Ha egy ideig WordPress-webhelyet működtet, akkor valószínűleg kíváncsi vagy arra, hogy melyik képfájl-típus a legmegfelelőbb webhelye számára. JPG-t vagy PNG-t kell használnia? Lehet, hogy más képfájlt szeretne használni, például a WebP-t, de nem biztos abban, mit kell tennie. Ha nem ez, akkor esetleg szeretne feltölteni egy PSD, AI vagy INDD képet, és elakad.


Nem számít, miért vagy itt, a mai bejegyzés segít kiválasztani a megfelelő képfájltípust a WordPress webhelyéhez. Miért van szükség a megfelelő képfájl típus kiválasztására? Ezt a postában is lefedjük. Ezen felül rávilágítunk az elfogadott képfájltípusokra, hogyan adhatunk hozzá más fájltípusokat, és megismerhetjük a WordPress pár bevált gyakorlatát.

Ha ez jól hangzik, mérlegeljük a horgot és induljunk el, mivel még sok tanulni kell.

Miért elengedhetetlen a megfelelő képfájl típus kiválasztása??

A tökéletes képfájl típus kiválasztása nehezebb, mint gondolnád, és értem. Nagyon figyelni kell azonban a használt fájltípusra, mivel az korrelál a webhely teljesítményével. Tehát miért fontos figyelembe venni a választott képfájl típusát?

 • Sebesség és teljesítmény – Egyes képfájltípusok több helyet foglalnak el, mint mások. Nagyméretű képformátumok használata esetén lelassítja a webhelyét, és összegyűjti a szerver költségeit. Válasszon könnyű képeket, amelyek garantálják a jobb oldalsebességet és teljesítményt optimális felhasználói élmény (UX).
 • SEO pontszám – Tudta, hogy az oldalsebesség a közvetlen SEO rangsor jel? Ha nehéz vagy alacsony minőségű képeket használ a webhelyén, akkor hiányzik a jobb UX és a kapcsolódó SEO előnyei. Kiváló minőségű és SEO-kész képeket választva alapozza meg az oldalait a jobb SEO pontszám elérése érdekében.
 • Esztétika – Egyes képformátumok jobban megőrzik a részleteket, mint mások, még tömörítés után is. Olyan képformátumot szeretne, amely kiválóan néz ki a csiszolt, kiváló minőségű és professzionális megjelenéshez �� Minden képformátum tökéletes egy adott felhasználáshoz, tehát válasszon okosan.
 • Reszponzív dizájn – Manapság a felhasználók különféle eszközökön látogatják meg webhelyét, változó böngészőkkel és képernyőméretekkel. Olyan érzékeny képfájltípusokat kell használnia, amelyeket a legtöbb böngésző támogat. Ráadásul olyan képekre van szüksége, amelyek csodálatosak a különféle képernyőkön. Erről bővebben később.
 • Következetesség – A következetesség kedvéért javasoljuk, hogy ragaszkodjon a képek egyik fő fájltípusához. Használhat más fájlformátumokat igény szerint vagy igényeitől függően, de egy vagy két formátumnak elegendőnek kell lennie.

Emellett, beszéljünk a rendelkezésre álló képfájltípusokról.

Elérhető képfájltípusok

Sok kezdőtől elrejtve az a tény, hogy odakint van világ a képformátumok között. Ja, vannak száz képfájltípus hogy e-könyvre lenne szükségünk, hogy mindet lefedjük. De ne aggódj; csak arra a képformátumra koncentrálunk, amely tökéletes a WordPress webhelyek számára.

A képformátumokat két széles kategóriába sorolják: Raster és Vektor képek.

A raszteres képeket pixelek sorozata alkotja, hogy képet képezzenek. Éppen ezért a raszteres képek tömörítve vagy kifeszítve általában elveszítik a felbontást. A három népszerű képformátum – JPG, PNG és GIF – raszteres képek, amelyek az interneten látott képek nagy részét alkotják.

A vektorképeket viszont matematikai képletekkel, és nem pixelekkel készítik, ami azt jelenti, hogy rugalmasabbak, amennyire gyakori az átméretezés. A népszerű vektorképtípusok között szerepel többek között az Adobe EPS (Encapsulated PostScript), SVG (Scalable Vector Graphics), PDF, WEBP és az Adobe Illustrator AI formátuma..

A webhely rendszeres használatához keressen raszteres képeket. Ugyanakkor vektor képeket készíthet a logóiról és más képeket, amelyek gyakran módosíthatók és átméretezhetők. Ideális esetben az összes vektor képet raszterré konvertálni, mielőtt felhasználná azokat a WordPress webhelyen.

Miért?

Mivel a raszterképek könnyebbek és minden böngésző támogatják őket, JPG vagy PNG fájlokat kell használnia. Ha animációkra van szüksége, akkor GIF formátumot használ. Most már csak a három képformátum közül háromra állunk rendelkezésre.

Ez felteszi a kérdést: De melyik képfájltípust támogatja a WordPress?

Elfogadott képfájltípusok

Szerint a Kódex, A WordPress alapértelmezés szerint JPG, JPEG, PNG, ICO és GIF formátumot fogad el. Ha zavart vagy, akkor a JPEG csak JPG, az ICO pedig az ikonokhoz használt képformátum. A WordPress webhelyén általában egy ikont használnak az Ön faviconjára, nem pedig a bejegyzésében vagy az oldalán szereplő képeket.

Alapértelmezés szerint csak JPG és PNG fájlokat tölthet fel az oldalaira és a hozzászólásaira. Ha bármilyen okból szeretne más képfájltípusokat hozzáadni, használhat egy plugint, például WP Extra fájltípusok. Ha nem szereti a bővítményeket, a következő kódot adhatja hozzá wp-config.php fájl.

define ('ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', igaz);

Alternatív módszerként vegye fel a következő kódot a kódjába functions.php file:

A fenti kód támogatást nyújt az SVG és JSON kiterjesztésekhez. Ha más képformátumokhoz bővítményeket szeretne hozzáadni, ennek megfelelően módosítsa a fenti kódot. További információkért nézd meg további fájltípusok feltöltése a WordPress programba.

Ha problémákat tapasztal új fájltípusok hozzáadásakor, először vegye fel a kapcsolatot a tárhely szolgáltatójával, mivel ezek korlátozásai vannak. Nem, ami a legjobb képfájl-formátum?

Melyik a legmegfelelőbb képfájl-típus?

A következő szakaszban a weboldalak három legnépszerűbb képformátumát vesszük figyelembe. Fedezzük fel a JPG, PNG és GIF fájlokat, kiemelve a legjobb formátumot a különféle felhasználásokhoz. Kezdjük a JPG-vel.

JPG

A JPG (más néven JPEG) a Joint Photographic Experts Group. A JPG-képek jól alkalmazkodnak a magas tömörítési szinthez, és több millió színt jeleníthetnek meg, így tökéletesvé teszik a fényképeket és az élénk színű képeket.

Ez a képformátum támogatja a veszteséges tömörítést, amelynek eredményeként az optimalizálás után a képminőség kissé romlik. A tömörítés szintjét azonban a legjobb minőség és teljesítmény elérése érdekében ellenőrizheti. A JPG-képek nem támogatják az átlátszó hátteret.

PNG

A PNG rövidítése a Portable Network Graphics kifejezésre, egy olyan képformátumra, amelyet eredetileg a képeknek az interneten történő továbbítására terveztek. A PNG-képek több millió színt jelenítenek meg, de nehezebbek lehetnek, mint a JPG. Fantasztikusak a képernyőképeket, logókat, infografikákat és a fő fejléc grafikákat, amelyek azonosítják a márkát.

A PNG támogatja a veszteségmentes tömörítést, azaz az adatok nem vesznek el az optimalizálás során. Mint ilyen, a PNG-képek tömörítés után élesebbek és élesebbek, mint a JPG-képek. Ezenkívül a PNG képfájl típus támogatja az átlátszó hátteret.

GIF

A GIF a Graphics Interchange Format rövidítése. Ez egy olyan képformátum, amely támogatja az animált és a statikus képeket is. A legtöbb animáció, amelyet a közösségi médiában látsz, GIF-képek. A JPEG-től és a PNG-től eltérően a GIF képfájl típusa mindössze 256 színt támogat, így nem alkalmas színes fényképekre és más színátmenettel rendelkező illusztrációkra.

A GIF veszteségmentes tömörítést használ a fájlméret csökkentése érdekében, a vizuális minőség elvesztése nélkül. Ráadásul a GIF támogatja a szöveges címkéket és az átlátszó hátteret, ami tökéletes formátumot kínál egyszerű animációkhoz és alacsony felbontású videókhoz.

Tehát a három közül melyiket használja? Minden az Ön igényeitől függ. A PNG tökéletes logók, képernyőképek, diagramok, infographics és kiváló minőségű márkaképek készítéséhez. A JPEG kiválóan alkalmas a webhely kis képeire, valamint az élénk színekkel rendelkező fényképekre. A GIF elképesztő animációkhoz és egyszerű videókhoz.

A képfájl típus kiválasztása azonban nem elég, ha a képeket gondatlanul használja. A következő szakaszban néhány WordPress-képpel kapcsolatos bevált gyakorlatot és tippet találunk.

WordPress Image legjobb gyakorlatok

Kövesse az alábbi képpel kapcsolatos bevált gyakorlatokat és tippeket, hogy a legtöbbet hozza ki a képeiből. Röviden olyan területeket fedünk le, mint például a képméret, a maximális feltöltési méret, a kép SEO, az optimalizálás és a Google Analytics használata a WordPress képstratégiájának tájékoztatására.

Képméret

Már megállapítottuk, hogy a használt képek mérete befolyásolhatja webhelye sebességét. Mint ilyen, a könnyű képek használatára kell törekednie. Ugyanakkor ne feledkezzen meg a vizuális minőségről, miközben könnyű képeket készít, vagyis a tömörítéssel óvatosnak kell lennie.

Ráadásul ne méretezze át a képeket HTML vagy CSS használatával. Ha 300x300 képpont méretű képre van szüksége, ne használjon olyan képet, amelynek 400 x 400 képpont mérete van. Ezenkívül válasszon kiváló minőségű WordPress tárhelyet, valósítsa meg a gyorsítótárat és egy CDN-t, hogy webhelyének sebességét növelje.

Maximális feltöltési méret

Időnként egyik vagy másik okból előfordulhat, hogy nagy képfájlt kell használnia. Előfordulhat, hogy gondjai vannak a fájl feltöltésével, mivel a WordPress alapértelmezett feltöltési mérete 2 MB. Ne aggódjon, mivel gyorsan megnövelheti a maximális feltöltési méretet.

CLoudways fájlfeltöltési méret

Sok esetben a tárhely szolgáltatói beépített beállítást kínálnak, amelyet szerkeszthet, hogy maga növelje a fájl feltöltési méretét. Például a Cloudways szolgáltatásban egyszerűen be kell jelentkeznie a fiókjába, navigálnia kell a Kiszolgálókezelés elemre, és válassza a Beállítások és csomagok részt (lásd fent). Innentől manuálisan növelheti a fájlfeltöltési méretkorlátot az engedélyezett MB méret szerkesztésével.

De ez hostonként változhat, és változik. A GoDaddy egy lehetőséget használ a C-panelen, a Media Temple-ben, módosítania kell a php.ini fájlokat, és a WP Engine használatával kapcsolatba kell lépnie a támogatási csoporttal a növekedés kérése érdekében..

Kép SEO

Az üzenetküldésen és a webhely jól megjelenésén kívül tudta, hogy képeket használhat a SEO pontszáma növelésére? Úgy van; akkor a SEO kép használatával növelheti a forgalmat az Ön webhelyére. Hogyan? Először nevezze meg a képeit megfelelő módon. Például a „picture001.png” helyett használja a „how-to-image-seo.png” és így tovább. Ráadásul feltöltés után adjon hozzá alt szövegeket minden képéhez. Az alt szövegeknek köszönhetően a keresőmotorok és a képernyőolvasók „láthatják” képeit.

Hasznos WordPress Image Optimization plugins

A WordPress a pluginoknak köszönhetően meglehetősen egyszerűen használható CMS. Bár a feltöltés előtt hasznos a képeket optimalizálni képmanipulációs szoftver (például a Photoshop) használatával, kihasználhatja a pluginokat a képek optimalizálására a feltöltés után.

A figyelemre méltó WordPress képoptimalizáló bővítmények tartalmazzák Smush, EWWW Image Optimizer, és Imagify, többek között. Válassza ki az igényeinek tökéletes plugint, mivel mindegyik egyedi funkciókkal rendelkezik.

Használja a Google Analytics szolgáltatást

Ha minden elkészült, akkor a lehető legjobb felhasználói élményt szeretné biztosítani. Ehhez meg kell ismernie a látogatókat és az eszközöket, amelyeket a webhelyéhez való hozzáféréshez használnak. Ilyen módon kiválaszthatja a tökéletes képformátumot és méretet. Például, ha a legtöbb látogató az Apple Safari böngészőt használja, akkor további támogatást kell nyújtania a WEBP képfájlok WordPress használatához..


A WordPress webhelyéhez a tökéletes képfájl típus kiválasztása elengedhetetlen a sebesség, az UX, a webhely teljesítménye, a SEO és a következetesség szempontjából.

Nem engedheti meg magának, hogy hagyja ezt a területet felügyelet nélkül, mivel ha jó képstratégiát dolgoz ki, akkor haszonnal jár. A stíluskalauznak minden felhasználónak rendelkeznie kell képpel kapcsolatos irányelvekkel.

Végül tömörítse és optimalizálja a képeket a tökéletes egyensúly elérése érdekében a minőség és a teljesítmény között.

Van kérdése a képfájltípusokkal kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map