Linkek létrehozása a WordPress Blogban a fokozott részvétel érdekében

hozzon létre hivatkozásokat az elkötelezettséghez

Amikor az emberek eltalálják az Ön blogját, általában két művelet egyikét hajtják végre:


 1. Ugrálj egyenesen
 2. Kezdje el olvasni

Ma arra a második akcióra akarok összpontosítani, mert valaki, aki kezdődik az olvasás egy olyan utazás elején áll, amelyet át kell vennie az irányítást. Az a látogató, aki egy szöveget olvas az Ön webhelyén, önmagában nem kínál semmi értéket – a legfontosabb az, hogy kihasználják ezt a kezdeti elkötelezettséget, és végül arra késztessék a látogatókat, hogy hajtsa végre az elsődlegesen kívánt műveletet, amelyet szeretne..

Számos tényező (például a dizájn és a másolás) szerepet játszik abban, hogy meghatározzák, mennyire elkötelezettek a látogatók és mennyire valószínű, hogy átalakítják őket. Azonban egy rendkívül befolyásoló, mégis ritkán tárgyalt tényező az egyszerű hiperhivatkozás. A valóság az, hogy a linkek rendkívül hatékony eszközök, és a létrehozásukkal kapcsolatos bevált gyakorlatok figyelmen kívül hagyása azt eredményezheti, hogy blogod szitaként működik, és minden lyuk egy linket képvisel.

Ebben a bejegyzésben szeretnék segíteni neked a lyukak felszámolásában. Az alábbi tanácsok követésével és végrehajtásával valószínűleg javul az elkötelezettség és a konverziók az idő múlásával, és kevésbé kézzelfogható szempontból drasztikusan javítja a látogatói élményt is..

Hogyan formázhatja a linkeket

Kezdjük az abszolút alapokkal. A webhely minden linkjének világosan meg kell jelennie mint egy link – azaz egyértelműen meg kell különböztetni az oldal többi szövegétől, és nyilvánvalónak kell lennie, hogy ez egy link.

Az 1990-es években egy link jellemzően kék volt és így aláhúzódott. Az emberek hozzászoktak egy linkhez, amely bizonyos módon néz ki, és így összezavarodnának, ha szembeszállnának velük aláhúzott szöveg, azonos színű, mint a törzs szöveg vagy más színű szöveg, de nem volt aláhúzott.

Noha az aláhúzott kék szöveg hivatkozásunkban mindenütt jelen van a fejünkben, manapság a nem aláhúzott hiperhivatkozások általánosak és teljesen elfogadhatók. Ugyanakkor továbbra is biztosítania kell, hogy linkei világosan kitűnjenek. Ne hagyja a felhasználót félreértést abban, hogy mi vagy nem a link a webhely bármely pontján. És bár az aláhúzott linkek manapság csaknem olyan elterjedtek, bölcs dolog, hogy a webhelyén semmilyen szöveget nem aláhúzunk, kivéve, ha linkre utal. A legtöbb ember továbbra is az aláhúzott szöveget társítja az interneten a hiperhivatkozásokhoz, és mint ilyen, ezért csak a hiperhivatkozások számára kell fenntartani. Ha hangsúlyozni szeretné a szöveget, akkor félkövér betűvel jelölje ki a kulcsmondatokat (pl. Ez igazán fontos), és dőlt betűvel jelölje meg a szó beszédhangját (pl. igazán szeretné, ha elolvassa ezt).

Horgony szöveg

Azoknak, akik nem tudják, a horgonyszöveg egyszerűen a hivatkozásban használt szavak, amelyek közül a leggyakoribb a „kattintson ide”. A horgonyszöveg számos okból rendkívül fontos (a WordPress keresőmotor optimalizálása nyilvánvaló példa), de ebben a bejegyzésben a használhatóságra kívánok összpontosítani, amelyben alapvetően azt a könnyedséget értem, amellyel valaki megértheti, mire vezet egy link. előtt rákattintanak.

Az internethasználók manapság nagyrészt hozzáértőek, és mint ilyenek 10-15 évvel ezelőtt nem szükségük van a kezükre. A továbbiakban nem szükséges minden linket előzetesen bejelölni a „kattintson ide” horgonyszöveggel – ehelyett sokkal inkább hasznos a látogatónak leíró jellegû, és sokkal jobb, ha a szöveg „áramlása” hivatkozásokat épít be intuitív módon. Vegyük például a következő két horgonyszöveget:

 1. Ha többet szeretne megtudni termékeinkről, kattintson ide.
 2. Tudjon meg többet termékeinkről.

A második horgonyszöveg jobban kiemelkedik, könnyebben érthető és rákattintható. Dióhéjban sokkal jobb, mint a „kattintson ide” alternatíva. Mindig arra kell törekednie, hogy kontextus szempontjából releváns horgonyszöveget illesszen a blogjába.

A megjelenítés szempontjából nem megfelelő, hogy kizárja az írásjeleket a horgonyszövegből. Ezenkívül fontos, hogy konzisztens maradjon abban, ahogyan az írásjeleket kizárja a horgonyszövegből, mivel ezzel a felhasználói élmény kiszámíthatóbbá és kellemesebbé válik..

Cím szövege

Alapvetően két elem leírja a linket, és segít a felhasználóknak abban, hogy eldöntsék, kell rá kattintaniuk. Az első (és a legfontosabb) a horgonyszöveg, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a címszöveg értékét.

A legtöbb asztali böngészőben a hivatkozás címeszövege az a kis felugró szöveg, amely akkor jelenik meg, ha az egérmutatót egy link fölé viszi (amelyre a címszöveget meghatározták):

Link címe szövege

Ha a horgonyszöveg kontextust biztosít, akkor a címszöveg pontosítást ad. A fenti példa tökéletes – a horgonyszöveg és a környező törzsszöveg arra készteti magunkat, hogy a link valamihez vezet, amely a) Jakob Nielsennel és b) a „használhatóság királya” hírnevével és a címszöveggel kapcsolatos tisztázza, hogy a link egy adott webhelyen elhelyezett életrajzhoz vezet. Nem lett volna praktikus a címszót horgonyszövegként felvenni, de hasznos kiegészítő információként szolgál.

Tehát használd a címsort, amikor csak megfelelő. Nem mindig kell a címsort használni – például olyan helyzetben, amikor a horgonyszövegből teljesen egyértelmű, hogy a link mihez vezet. Íme két általános példa erre:

A WPExplorerrel kapcsolatos legutóbbi, „A WordPress plugins (és az én top 5) periódusos táblázata” című bejegyzésemben felsoroltam az öt legfontosabb pluginomat a 108 legjobban letöltött 108 közül. WordPress.org.

Az első link horgonyszövege tartalmazza a hozzá csatolt bejegyzés címsorát. A második link horgonyszövege megadja annak a webhelynek a nevét, amelyre hivatkozik. Mindkét esetben nincs valódi haszon a horgonyszöveg címszövegként történő ismételésével, vagy azzal, hogy valószínűleg felesleges információk legyenek címsorként.

Ha további példákat szeretne a címszöveg hatékony felhasználásáról, vigye az egérmutatót a hivatkozás minden hivatkozására. Néhányuknak nincs címszíve (és nyilvánvalónak kell lennie, miért), másoknak pedig nem.

A Windows megnyitása új lapokon (vagy nem)

A web használhatóságát illetően azt tapasztaltam, hogy az a kérdés, vajon linkeket kell-e nyitni új lapokon, gyakran vitatott kérdés. A kérdés hosszú átgondolása után véleményem a következő: az, hogy megnyissák-e linkeket egy új lapon, vagy sem, az teljesen függ a linktől.

Magyarázza el álláspontját azzal, hogy felkéri Önt, hogy vegye fontolóra az új fülön megnyíló hivatkozás értékét. Ha egy új lapon megnyílik egy link, akkor a weboldal, amelyen a felhasználó eredetileg volt, nyitva marad, és a képernyő az oldal utolsó helyzetében marad. Ezért ha úgy gondolja, hogy valaki felkutathat egy linket a blogodban, de visszatér, amikor elvégzi az átirányítást, nyissa meg ezt a linket egy új lapon.

A fordító oldalról, ha okkal feltételezi, hogy egy adott hivatkozás egyértelmű útvonalat képvisel a meglévő oldaltól, akkor célszerű, ha ez a link ugyanazon a lapon nyílik meg..

Ha példákat szeretnénk adni arra, hogy milyen linkeket kell megnyitni a meglévő vagy az új lapon, vessünk egy másik pillantást a fent említett címszöveg-példára:

A WPExplorerrel kapcsolatos legutóbbi, „A WordPress plugins (és az én top 5) periódusos táblázata” című bejegyzésemben felsoroltam az öt legfontosabb pluginomat a 108 legjobban letöltött 108 közül. WordPress.org.

Mindkét link új lapokon nyílik meg. Miért? Mivel mindketten átmenetileg eltérnek ettől a poszttól – linkeket, amelyeket megvizsgálhat, mielőtt visszatér, hogy elolvassa a posta fennmaradó részét. Hasonlóképpen dönthet úgy is, hogy egyáltalán nem vizsgálja meg őket. Akárhogy is, új lapokon nyílik meg, így könnyedén visszatérhet erre a posztra, amikor kész.

Vessen egy pillantást a következő képre:

Előző üzenet link képernyőképe

Ez egy képernyőkép a legutóbbi WPExplorer bejegyzés aljáról, a megjegyzés szakasz végén. Az oldal jobb alsó sarkában található linknek meg kell nyílnia a meglévő lapon. Miért? Mivel a felhasználó elérte az oldal végét, és mint ilyen valószínűleg megemésztette a meglévő üzenet tartalmát, és készen áll a továbblépésre. Ez csak egy példa – a meglévő lapon megnyíló linkek valójában a webhely bármely pontján megtalálhatók. A meglévő lapokon megnyíló további linkek között vannak a navigációs elemek (a navigációs sáv felső listája vagy a kategóriák listája stb.) És a cselekvésre ösztönző elemek (például egy hírlevél feliratkozási mezője)..

Ennek a megközelítésnek az egyik népszerû érve az, hogy azt a választást kell választani, hogy megnyílik-e egy új fül, vagy sem. Egy ideális világban, amely lenne a helyzet, de ennek két oka van:

 1. Nem minden felhasználó rendelkezik hozzáértéssel ahhoz, hogy linkeket nyisson meg az új lapokon, amikor megfelelő.
 2. Még a hozzáértő felhasználó tévesen is megnyithat egy linket egy meglévő lapon, ha jobb lett volna, ha új lapon nyitotta meg..

Ez csaknem minden, amit el kell mondanom a linkek témájában – ha a fenti irányelveket a blogjában végrehajtja, biztos vagyok benne, hogy ugrik a népszerű elkötelezettség mutatói között, mint például a webhelyen töltött idő, a visszafordulási arány és az egy látogató átlagos tevékenysége. Nem csak, hogy a webhely látogatói sokkal intuitívabb felhasználói felületet élveznek egyértelműen címkézett és leírt linkek formájában, amelyek megfelelő módon irányítják őket..

A legfontosabb az, hogy mindig szem előtt tartsuk a látogatót – mindig a legfontosabb, hogy a webhelyén való böngészés élményét örömömre tegye. Ne használjon olyan hivatkozásokat, mint például az összes hivatkozás vakon történő megnyitása új lapokon, vagy a hivatkozások formázásának sietése – dolgozzon a felhasználó segítésében (ahelyett, hogy frusztrálja őket), és megkapja a jutalmakat..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map