Közös és felhőbeli tárhely – melyiket kell választania?

Megosztott vs felhő tárhely - melyiket kell választania a WordPress webhelyén?

WordPress tárhely, megosztott vs felhő tárhely, üdvözlet a világban, vagy találós kérdések és rejtélyek. A WordPress tárhely szinte rémálom minden olyan WordPress felhasználó számára, aki nem ismeri eléggé az ezen a piacon létező összes változatot..


Tehát szeretné tárolni az új WordPress webhelyet, és tudni akarja, mi a legjobb alternatíva a projekt számára? Ebben a cikkben mindent megteszek annak érdekében, hogy tisztázza a megosztott vs felhő-tárhely közötti főbb különbségeket, és részletesen kifejtsem, miért van szüksége a projekttől függően egyikre vagy a másikra. Remélem, hogy a cikk elolvasásával sokkal jobban felkészülsz az összes alternatíva kezelésére, és ami a legfontosabb: készen áll arra, hogy fontos kérdéseket tegyen fel a tárhelyszolgáltatóknak abban a reményben, hogy sokkal jobb ötlete lesz arról, hogy mit kap bele, mielőtt belemenne!

Mi a megosztott tárhely??

A megosztott tárhely az a folyamat, amelynek során webhelyét kiszolgálón tárolják más felhasználók webhelyeivel együtt. A fájlokhoz, az adatbázisokhoz és az e-mailekhez más felhasználókkal együtt külön dedikált szervert használunk, alapvetően az erőforrások megosztására. Mivel a tárolás jellegzetessége az erőforrás-felhasználás optimalizálása, a dedikált szerver használata egyetlen ügyfél számára nem optimális a tárhely-szolgáltató számára. Így született meg a megosztott tárhely fogalma, amelyben a felhasználói csoport egy közös szerverrel rendelkezik.

Ebben a helyzetben a felhasználó erőforrások megosztása Az említett szervernek a csoport többi tagjával a szerveren ez az a leggyakrabban a csomópont. Mivel a legtöbb dedikált szerver elég nagy ahhoz, hogy egyidejűleg több száz felhasználót fogadjon, izzadás nélkül, ez elfogadható gyakorlat.

A megosztott tárhely világában a megosztott szerveren lévő felhasználókat általában az úgynevezett a kezeli Vezérlőpult. Ebből a célból a tárhelyszolgáltatók vásárolnak és használnak általános tárhelyvezérlő paneleket. Rengeteg jó és jól ismert tárhelyvezérlő panel található, de a legnépszerűbbek cPanel és Plesk Onyx. Néhány jó példa az ingyenes vezérlőpanelekre: a VestaCP és a Centos Web Panel, ám valószínűleg nem fogják ezeket gyakran látni szabad természetük miatt.

Közös és felhő tárhely: cPanel

A vezérlőpult felel az erőforrások és a biztonság ellenőrzéséért, hogy minden ügyfél jó állapotban maradjon (az egyes felhasználók fogadási tervének megfelelően). A vezérlőpult feladata a DNS-hez és hasonlóhoz kapcsolódó e-mailek és domain műveletek kezelése is.

Összefoglalva: a megosztott tárhely egy olyan szerverből (úgynevezett csomópontból) áll, amelyben a felhasználók egy csoportja mind a vezérlőpulton keresztül megosztja az erőforrásokat.

Milyen előnyei vannak a megosztott tárhelynek??

A megosztott tárhely gyorsabb lehet, mint a felhő-tárhely, attól függően, hogy a fogadó cég milyen minőségű és odaadó. Ez igaz lehet, mert ha a dedikált szerver erőforrásokat megfelelően hajtják végre, kevesebb késleltetést garantálnak. Ezenkívül egy nagyon jó konfiguráció gyorsabb lesz, mint egy felhőszerkezet a komplexitás elve szempontjából. Ha egy webhely tárhelyének folyamata mögött kevésbé összetett struktúra áll, csökken a késleltetés és a teljesítmény javulása.

Vannak hátrányai a megosztott tárhelynek??

Probléma az, hogy a legtöbb vállalat nem játszik tisztességesen ezt. Általában megpróbálják maximalizálni a profitot, és ezzel megpróbálnak minél több felhasználót felhelyezni az egyes csomópontokra. Ez hatékonyan növeli a késleltetést, mivel a szerverek teljes kapacitással működhetnek. Ez egy másik problémát is bevezet: a biztonságot. Ha túl sok felhasználó van egy kiszolgálón, biztonsági okokból problémás lehet. Ez enyhíthető olyan speciális Linux verziók használatával, mint például a Cloud Linux, az erőforrások elosztásának vezérlésére. A megosztott tárhely szintén nem ideális, ha konkrét forgatókönyveket, például egy dedikált alkalmazáskiszolgálót kell futtatnia az új alkalmazás számára.

Legjobb megosztott tárhely

Bluehost webtárhely

Bluehost megosztott tárhely

A megosztott tárhely egyik legnagyobb és legjobb példája a Bluehost. Ez a népszerű web hosting opció egyszerűen használható megosztott tárhelyet kínál minden típusú webhelyre, ideértve a WordPress rendszert is. Látni akarja ezt a tárhely-tervet? Nézze meg a Bluehost útmutatónkat további információkért.

Mi az a Cloud Hosting?

A Cloud Hosting a kiszolgálók egy csoportjának a felhasználása a felhasználói csoport fogadására. A Cloud Hosting szolgáltatásban a vállalatok általában olyan privát szolgáltatást kínálnak, amelyben az ügyfél testreszabott eszközökkel rendelkezhet saját magán virtuális szerverének beállításához. A Cloud Hosting szolgáltatások az apró gépek fogalmát használják, amelyekben megnyithat egy „alkalmazáskiszolgálót” meghatározott célokra, vagy könnyedén létrehozhat, felfüggeszthet és elpusztíthat virtuális szervereit. Ez ideális a fejlesztők és az emberek számára, akiknek speciális erőforrásokat kell használniuk, akár weboldal, akár egy alkalmazás tárolására.

A Cloud Hosting szolgáltatások erőforrásokat kínálnak a tárhely, a tárolási teljesítmény, a rendelkezésre álló sávszélesség, a CPU-k száma és így tovább, és az erőforrások összege, illetve a felhasználásuk ideje alapján számít fel díjat. Minél erősebb a virtuális CPU, a memória és a tárolási teljesítmény, annál magasabbak a költségek. Ebben az összefüggésben a Cloud szolgáltatások úgy működnek, mint a saját virtualizált számítógépének felépítése, ahol cuccokat adnak hozzá mindaddig, amíg az ár és a teljesítmény nem érte el a célt.

Ilyen esetben a szerverek virtualizálódnak, tehát az erőforrások szintén virtuálisak. Ez azt jelenti, hogy ha kellően magas erőforrásigény van, a fogadó cég képes új szerverek hozzáadása hoz virtuális csomópont az erőforrások mennyiségének bővítése anélkül, hogy az ügyfeleket ki kellene vonni a csomópontból. Ez a fajta beállítás ideális a bővítéshez, mivel a vállalatnak nem kell aggódnia az erőforrások miatt, és nem is kell újból elosztania a felhasználókat. A felhőszerkezet kibővíthető és nemcsak pár kiszolgálóra bővíthető, hanem több százra is!

Megosztott vs felhő tárhely: Virtuális csomópont

Nyilvános vagy magán felhő

A felhő-tárhely nyilvános vs felhőre osztható. A Cloud Hosting legtöbb példájában az ezeket a szolgáltatásokat kínáló cég foglalkoztat nyilvános felhő modellek ,. Ez azt jelenti, hogy erőforrásokat vonnak ki a nyilvánosan elérhető virtuális szerverek készletéből. Ugyanezt a nyilvános hálózatot használják az adatok továbbítására. A biztonságot az adatok bizalmas kezelésének biztosítása érdekében kezelik. Jó példa erre a Cloudways, egy olyan szolgáltatás, amely más felhőalapú szolgáltatásokon alapul (erről röviden beszélünk).

Rajta privát felhő, a társaság a felhőhálózat tulajdonosa, és a szolgáltatások jobban alkalmazhatók olyan alkalmazásokhoz, ahol a biztonság kiemelkedően fontos. A magánfelhők általában egyedi struktúrák, amelyek nem függenek a külső felhőhálózatoktól.

Mik a Cloud Hosting előnyei??

A felhőalapú struktúrának a fő előnye az, hogy a vállalatoknak soha nem kell aggódniuk a csomópontkapacitás miatt. Ilyen esetben egyszerűen hozzá kell adni egy másik szervert a virtuális struktúrához. Ez hatékonyan csökkenti az erőforrások elosztását és növeli a kapacitást, anélkül hogy megváltoztatná a csomópont vezérlőpaneljét vagy felhasználóit.

Mivel a felhő-tárhely erőforrás-orientált, abbahagyhatja az erőforrás használatát, és nem kerül felszámolásra. Ennek oka az, hogy az erőforrás-felhasználás díjat számít fel Önnek, ha a megosztott tárhelynél egy rögzített összeget számol fel (függetlenül attól, hogy erőforrást használ-e vagy sem).

És ott vannak a Cloud Hosting hátrányai?

A felhőszerkezet fő hátránya a komplexitás. Ha oly sok online kiszolgáló található, mindent virtualizálva, a vállalkozások számára megnehezítheti a probléma felfedezését, mivel ugyanazokat az adatokat virtualizált módon osztják el és tárolják. Ez a fajta felépítés növeli a késleltetést. A kritikus webhelyek esetében, ahol a teljesítmény elengedhetetlen, a felhőszerkezet eredményei kevésbé lehetnek ideálisak. A Cloud Hosting másik problémája az, hogy általában drágább, mint a megosztott alternatívák. Az 1 GB hely a megosztott tárhelyen általában olcsóbb, mint az 1 GB hely a felhőalapú szolgáltatáson.

Ezenkívül a legtöbb Cloud Hosting szolgáltatás nem tartalmazza az e-mail szolgáltatást. Ehhez külön virtuális gépeket kell létrehoznia erre a célra (vagy vásárolni egy szolgáltatást), ahol a legtöbb megosztott tárhely alapértelmezés szerint magában foglalja a levélkezelést.

Legjobb felhő tárhely

Cloudways Cloud tárhely

Cloudways Cloud tárhely

Ha megbízható és megfizethető felhő-tárhelyet keres, akkor az valóban nem jobb, mint a Cloudways. Az ajánlat felső szintű felhő-tárhely (DigitalOcean, AWS, Google Cloud, stb.) Egy könnyen használható felülettel, így jobban kezelheti webhelyeit. Tudjon meg többet a Cloudways teljes áttekintéséből.

És most egy dilemma

Ez mind logikus és érthető, de a tárhelyszolgáltatók általában nem kínálnak kivágott és száraz megosztott vs felhő-tárhely-terveket. A mai világban sok házigazda elkezdi keverni a felhő-tárhely szolgáltatásokat oly módon, hogy már nem olyan könnyű megkülönböztetni őket. Például most elfogadható virtualizált kontextusok létrehozása, amelyekben egy megosztott tárhelyszolgáltatásként kezelt csomópont dedikált szerverek sorozatából áll, virtualizálva. Ez a fajta beállítás szinte azonos azzal, amit a Cloud Hosting cégek tesznek szolgáltatásaikkal.

Ez olyan forgatókönyvet hozhat létre, amelyben fizet egy megosztott tárhelyszolgáltatásért, amely alapvetően úgy viselkedik, mint felhő-tárhely, de egy vezérlőpult mögött fut. Ezenkívül egyes vállalatok virtualizálták a vezérlőpanelt egy VPS-en belül, így Önnek még az erőforrások tisztességes eloszlása ​​sincs, mivel a tényleges szerver, ahol a központ működik, közvetlenül nem érhető el, csak annak egy része!

Mit tehetnék ebből?

Végül nem számít, mit csinál a vállalat a szerverekkel. Legyen szó tiszta csomópontokként működő dedikált szerverekről vagy valódi felhőtároló struktúráról, az az igazán fontos, hogy a vállalat mennyire kezeli a teljes csomagot. A jó felhő hosting szolgáltatás tökéletesen jól működik még a legigényesebb felhasználásokra is. Ugyanez mondható el jó megosztott tárhely valódi hardver csomópontokon fut. A hosting szolgáltató minősége és a felhasználók iránti elkötelezettségük teszi a különbséget a világon.

Tehát a nekem legmegfelelőbb a megosztott vagy a felhőbeli tárhely?

Lássuk, van egy új WordPress webhely, amelyet online fel szeretne helyezni. Jelenleg a legfontosabb aggodalom az ár és a teljesítmény. Ilyen esetben a megosztott tárhely valószínűleg az a legjobb megoldás, amikor csökkenti a költségeket azáltal, hogy olyan szolgáltatást bérel, amelynek kevesebb erőforrásra van szüksége az egyes csomópontok ellenőrzéséhez (ami jobb felhasználói árat jelent).

Másrészt, ha Ön vállalkozás vagy magánszemély, amelynek gyorsan telepítenie kell a webhelyeket és alkalmazásokat, akkor a felhőtárhely-szolgáltatás jobban szolgálja Önt. A felhőtároló panelek általában jobban fel vannak készülve a legvadabb konfigurációk létrehozására és tárolására anélkül, hogy bármit is kellene aggódnia. Ne felejtsd el, hogy saját maguknak kell beállítaniuk egy e-mail kiszolgálót, mivel a legtöbb felhőalapú kiszolgáló nem kínál egyet.

A megosztott vs felhő tárolása

Függetlenül attól, hogy megosztott vagy felhő-tárhelyet használ, a jó hír az, hogy mindkét szolgáltatás nem zárja ki egymást. A megosztott tárhely csodálatos olyan helyek fogadására, amelyek általános lehetőségeket igényelnek az e-mailekhez, továbbításhoz, DNS-vezérléshez, FTP-hez és adatbázis-szolgáltatásokhoz. A felhő-tárhely-szolgáltatások fejlesztőorientáltabbak, és kiválóan alkalmasak alkalmazások vagy webhelyek meghatározott célokra történő tárolására. Mindkét szolgáltatás jellege miatt általában jól működnek együtt. Például, ha egy webhelyet és egy alkalmazást egyszerre tárol, vagy azáltal, hogy ellenőriznie kell egy olyan webhelyet, amely egy boltba kapcsolódik. Sőt, ami még jobb, hogy manapság a legtöbb vállalat mindkét szolgáltatást egyszerre tudja nyújtani.

Összefoglalva: Cloud tárhely, egyedi konfigurációkat hozhat létre, Ön kezeli a hozzáférhető erőforrásokat, és a költségek csökkentése érdekében szüneteltetheti az erőforrásokat is. Az egyetlen igazi hátránya, hogy az erőforrások általában többet fizetnek, mint a megosztott tárhelynél.

Val vel Közös tárhely jobb egyensúlyt kap a webhelyekhez legjobban megfelelő szolgáltatások és a szolgáltatások olcsóbban, mint a felhő-tárhely. A negatív azonban az, hogy nem tudja ellenőrizni az erőforrásokat, és nem indíthatja el vagy nem állíthatja le a szolgáltatásokat, mint például a felhőtárhelynél.

Bármelyik szolgáltatást választja, most sokkal jobb elképzelése van mind az előnyeiről, mind a hátrányairól. Mit szeretsz jobban? Milyen gondolatai vannak a megosztott vs felhő-tárhelyről? Kérjük, ossza meg véleményét az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map