Jobban ismerje meg a WordPress közönséget: Fontos mérlegelési módszerek

Jobb a WordPress közönség: fontos mérlegelési módszerek

Noha sokan órákat és órákat töltenek weblapjaink létrehozásával, frissítésével és népszerűsítésével, nem hajlamosak arra, hogy ugyanannyi időt és energiát fordítsunk a felhasználói elemzések megértésére..


Sokan azt magyarázzák, hogy az elemzés unalmas, de azt hiszem, hogy az embereket elhalasztják, mert az, hogy a közönség webhelyének felhasználásának elemzésére fordít időt, nem hoz azonnali eredményeket.

Ha azonban megérti, hogy az emberek miként interakcióba lépnek az Ön webhelyével, megértheti, majd elvégezheti a szükséges változtatásokat a forgalom növeléséhez, további leadok generálásához és a nézetek értékesítésre konvertálásához..

A Google Analytics

A Google Analytics segíthet megbontani és megérteni a WordPress webhelyének különféle mutatóit. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan használható ez az ingyenes szolgáltatás a közönség jobb megértése érdekében.

Tudja meg, honnan származik közönsége

Google Analytics forgalmi forrás

A közönség számos helyről érkezik az Ön weboldalára; közösségi média, keresőmotorok, más webhelyek vagy levelezőlista, hogy csak néhányat említsünk. Fontos tudni, hogy honnan származnak, így növelheti jelenlétét és erőfeszítéseit ezeken a területeken, valamint megcélozhatja azokat a forrásokat, ahol nem a kívánt konverziók érhetők el jobb módon..

A bioforgalom elég magas?

Google Analytics diagram

Nincs rögzített kifejezés arra vonatkozóan, hogy mekkora számú ember érkezik webhelyére organikus keresésekkel. Mindemellett a mutatók segítségével megnézheti, hogy az organikus kereséseknek jelentős javulást kell-e elérniük, vagy nem, ha összehasonlítják azokat más forgalmi forrásokkal..

Ha a forgalom legnagyobb részét a közösségi médián keresztül vonzza, vagy más áttételes adatfolyam segítségével, akkor több erőfeszítést kell tennie SEO-jában. Javítsa a tartalmat, és hozzon létre több blogbejegyzést az összes fontos kulcsszó és kifejezés felhasználásával. Idővel ez javíthatja rangsorolását a keresőmotorokban, és további organikus forgalmat generálhat.

Ha az organikus forgalom más forrásokhoz képest magas, akkor ideje lehet nagyobb figyelmet fordítani egy másik területre.

A közösségi média növeli a közönségét?

Fontos nyomon követni a közösségi média mutatóit, mivel világos képet ad arról, hogy mi működik, és mi nem része a közösségi média marketing kampányainak..

Ezek a mutatók megmutathatják, hogy milyen típusú tartalom működik jól a közönséggel, mit osztanak meg és kedveltek, és mit kell továbbra is a gyártásra összpontosítania. Ha promóciókat vagy versenyeket futtat, nyomon tudja követni ezeknek a tevékenységeknek a népszerűségét, hogy kiderüljön, megtérül-e az általuk elvégzett idő és erőfeszítés..

Easy Social Metrics Pro WordPress bővítmény

Az Easy Social Metrics Pro egy lenyűgöző WordPress plugin, amely lehetővé teszi a közösségi média teljesítményének nyomon követését a WordPress irányítópultján. A Social Metrics Pro segít megérteni, ahol a közönség elsősorban lóg, és időt takarít meg azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy a legnépszerűbb platformokra, és kevésbé másokra összpontosítson. A szociális média jelenlétének az idők során történő nyomon követésével azt is megnézheti, hogy a marketingstratégiája hosszú távon működik-e, vagy szükség van-e újításra.

Javítsa a hivatkozási számokat kapcsolatok kiépítésével

Más webhelyekről történő áttétel nagyszerű módja a forgalom megszerzésének, mivel ez valószínűleg azt jelenti, hogy a nézők már érdeklődnek az Ön résében vagy iparában. Ellenőrizze a mutatókat, hogy megtudja, mely webhelyekről érkeznek a nézők, majd kapcsolatot létesítsen velük. A területen másokkal fennálló szoros kapcsolatok javíthatják online profilját, elősegíthetik márkáját, és növelik a webhely forgalmát.

Nézze meg a közönség fizikai helyzetét

Látogató helye

A vállalkozástól függően a hely fontos lehet. Ha olyan tégla- és habarcs-vállalkozása van, amellyel vonzza a helyi állandó ügyfeleket, akkor a webhelyet a világ másik oldaláról néző emberek nagyon kedvesek, de talán nem az, amire az üzleti vállalkozásnak szüksége van. Az elemzése lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy a megfelelő közönséget vonzza-e a tartalma és promóciója révén.

Ha helyi ügyfeleket szeretne vonzani, akkor tegye a webhelyét és különösen a blogját a helyének megfelelővé. Írj arról, hogy mi történik a helyi térségben. Futtasson versenyeket üzletekben lévő emberek számára, és tegye közzé online. Semmi baj a szélesebb közönség vonzása mellett, de a közvetlen közelében lévő embereket prioritássá teheti.

Megértheti, hogy mi befolyásolja a visszafordulási arányt

Google Analytics visszafordulási arány

Gyakran nehéz pontosan kitalálni, mi okozza az emberek elhagyását az Ön webhelyén. A mutatók elemzése segíthet abban, hogy elképzelést kapjunk arról, hogy a webhely miként engedi le.

Hogyan lehet csökkenteni a visszafordulási arányt a blogbejegyzésekben

A visszafordulási arány gyakran magas olyan blogbejegyzéseknél, amelyek válaszolnak a „hogyan” kérdésre. Ez könnyen magyarázható, mivel az emberek kifejezetten azért jöttek a postára, hogy választ kapjanak egy kérdésre. Miután eleget tettek kérdezésüknek, távoznak.

Ha ez a helyzet a blogoddal, akkor meg kell próbálnia ellensúlyozni ezt a problémát a cselekvésre ösztönzés hozzáadásával. A webhely más cikkeire és promócióira mutató linkek, vagy egy ingyenes ajánlat e-mailen cserébe egy nagyszerű lehetőség arra, hogy ösztönözze a látogatókat az Ön webhelyének további felfedezésére.

Mi okozhatja a magas visszafordulási arányokat a honlapon?

A magas visszatérési arányok a kezdőlapon szinte mindig rossz dolgok. Ha ez a helyzet a webhelyével kapcsolatban, alaposan nézze át az elemzést, hogy segítsen meghatározni, hogy az emberek miért hagyják el az Ön webhelyét anélkül, hogy először körülnézett volna..

Először nézd meg, mennyi ideig tartózkodnak az emberek az Ön honlapján. Ha az emberek csak néhány másodperc múlva távoznak, akkor valószínűleg annak oka, hogy webhelyének lassú töltési ideje van, nem reagálnak mobilra, vagy valamilyen módon megsérülnek. Ideje megjavítani!

Mi van, ha az emberek 5 másodpercnél hosszabb ideig tartózkodnak, de nem kattintanak át egy másik oldalra? Ebben az esetben valószínűleg vannak más problémák is, amelyek nem lesznek ilyen gyors javítások. Valószínűleg problémák merülnek fel a weboldal kialakításával és használhatóságával kapcsolatban, vagy pedig a tartalom nem elég érdekes. Ugyanakkor ismét ellenőrizze, hogy az oldal teljes mértékben reagál-e.

A honlapoknak tisztának, tömörnek kell lenniük, és a látogatóknak 5 másodpercen belül meg kell adniuk Önt az oldalra való leszállás után. Nyilvánvaló, mi az Ön vállalkozása és mit kínál? Ne használjon túl sok szöveget és zsargont a honlapján, csak tartsa egyszerűen. A honlap tervezésének tisztának és könnyen navigálhatónak kell lennie, jelezve a látogatók számára, hogy hova kell menniük a következő helyre. Használjon néhány cselekvésre hívást, de nem túl sok, nem akarja elárasztani és összezavarni közönségét.

Az egyes oldalak elemzése

Google Analytics népszerű oldalak

A Google Analytics sok információt tartalmaz a WordPress webhely minden oldaláról. Ez segít mélyebben megnézni, hogy mit tesz a közönség az Ön webhelyén, és megértheti, hogyan lehetne javítani a webhelyén a közönség megtartása és növelése érdekében..

Legfontosabb céloldalak

Nézze meg, hol érkeznek az emberek az Ön webhelyére, és azonosítsa a legfontosabb céloldalakat. Ennek ismerete kétféle módon segíthet:

  1. Készítsen több ilyen tartalmat, mivel ez nyilvánvalóan vonzza az embereket.
  2. Azt szeretné, ha az érkező látogatók a webhelyén maradnának, így minőségi tartalmat kínálnak ezeken az oldalakon néhány cselekvésre szólító felhívással. Ez arra buzdítja az embereket, hogy maradjanak az Ön webhelyén, és növeli az ügyfelek vagy az eladások lehetőségét.

Felső oldalmegtekintések

A felső oldalnézetek megmutatják, hogy mi a legnépszerűbb tartalom, és mi érdekli a közönséget. Ez nagyon fontos információ, mivel segít megérteni, hogy milyen típusú tartalom vonzza a közönséget. Ezenkívül linkeket és promóciókat kell feltennie az értékesítés vagy az e-mail címek gyűjtésének ösztönzésére.

Ne felejtse el ellenőrizni a közösségi média mutatóit is, hogy megnézze, mit osztottak meg. Ez jó betekintést nyújt Önbe arról, hogy milyen típusú tartalma népszerű a közösségi médiában.

Kilépési oldalak

Annak érdekében, hogy kilépési oldalként szerepeljen az elemzésben, az embereknek a webhely egynél több oldalát kell megtekinteniük. Ezek olyan emberek, akik valamilyen érdeklődést mutatnak az Ön webhelye és tartalma iránt, ezért valószínűleg visszatérő látogatók vagy ügyfelek lehetnek.

Rendben, ha látja, hogy az emberek elhagyják az Ön weboldalát a kapcsolatfelvételi oldalon, a kapcsolatfelvételi űrlapon vagy a megrendelőlapon. Amit nem akar, az a mutató, amely megmutatja a kezdőoldalról vagy annál rosszabb nézőket távozó nézőket fizetéskor, mielőtt a vásárlást befejezték. Ebben az esetben felül kell vizsgálnia a fizetési folyamatot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy zavarta, felhasználóbarát és nem tart-e túl sokáig.

Visszatérő látogatók

Szeretné nyomon követni a visszatérő látogatók számát, hogy megnézze, növekszik-e ez idővel. A visszatérő látogatók fontosak, mivel ezek azok, akik valóban érdeklődnek az Ön résében, és nagyobb valószínűséggel válnak ügyfelekké. Ha alacsony a visszatérő látogatók száma, akkor valószínűbb, hogy javítania kell a tartalmat. Tegye érdekesebbé, hogy az emberek visszatérjenek és tovább olvassanak.

Nézze meg az átváltási árfolyamokat

Valószínűleg a legfontosabb nyomon követhető mutató, az átváltási arány megmutatja, ha webhelye eléri-e a fő célját. A közönsége azt csinálja, amit szeretne? Ez lehet e-mailek gyűjtése, tagság növelése vagy termékek eladása.

Ha alacsony a konverziós arány, de a webhelyére érkező forgalom magas, ez számos dolgot jelezhet. Vagy nem megfelelő közönséget vonz, vagy a webhelye nem elég jó. Ez magában foglalhatja a rossz tartalmat, nem elegendő cselekvési felhívást vagy egy használhatatlan weboldalt. Ebben az esetben ideje összpontosítani a konverziós arány javítására.

Végső gondolatok

Bár webhelyének adatainak elemzése kezdetben időt vehet igénybe, miután megértette, mit kell keresni, könnyebbé és gyorsabbá válik. Ennél is fontosabb, hogy megértve, hogy a közönség hogyan működik együtt az Ön webhelyével, elvégezheti a szükséges fejlesztéseket a visszatérő látogatók ösztönzése, az új látogatók vonzása és végül lehetővé téve a webhely számára, hogy a céljaihoz igazodjon..

Mi akadályozza meg abban, hogy részletesebben elmélyüljön az elemzési és látogatói mutatókban? Kérjük, ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map