Időtakarékos eszközök és trükkök az elfoglalt WordPress-felhasználó számára

A WordPress használata a létrehozás vagy a frissítés helyett a HTML-oldalak kézi feltöltése, amikor meg akarja változtatni vagy új oldalakat hozzáfűzni, már óriási időmegtakarítást jelent. De itt nem kell megállnia. Számos trükk és beépülő modul használható a tartalom kezelésének / létrehozásának még gyorsabb, simább élményéhez. Ebben a bejegyzésben néhány könnyen elérhető eszközt vizsgálunk meg, amelyek segítenek Önnek elérni ezt.


Tanuljon meg néhány egyszerű, de hihetetlenül hasznos billentyűparancsot

Bár a link kiválasztása a szöveg kiválasztásával, majd a gombra kattintással gyorsnak és egyszerűnek tűnik, az ilyen apró dolgok valóban összeadják az évek írását. Ha néhány percet vesz igénybe néhány egyszerű billentyűparancs elolvasása érdekében a WordPress-hez, kevesebb időt fordít a formázásra és több időt ír.

 • Ctrl + b = félkövér
 • Ctrl + i = dőlt
 • Ctrl + 1-6 = 1-6
 • Alt + Shift + u = rendezetlen lista
 • Alt + Shift + o = rendezett lista
 • Alt + Shift + a = link beszúrása
 • Alt + Shift + t = további címke beszúrása
 • Alt + Shift + x = kódcímke hozzáadása / eltávolítása
 • Alt + Shift + q = idézet
 • Alt + Shift + m = kép beszúrása
 • Alt + Shift + w = ​​zavaró funkció nélküli írásmód

Használja a Jelölést a problémamentes formázáshoz írás közben

árleszállítás

A Markdown egy hasznos eszköz, amely segít a formázás gyors és fájdalommentes elvégzésében, miközben blogbejegyzést, oktatóanyagot vagy cikket ír. A 2. fejezet fejlécének készítése ugyanolyan egyszerű, mint a 2 # hozzáadása, mielőtt felírná a címsort, amint az a fenti képen látható.

Az egyik legfontosabb dolog a jelölésnél az, hogy több olyan szabvány létezik, amelyek különböző rövidkódokat használnak, ezért győződjön meg arról, hogy a megfelelőt tanulja és exportálja. Ha kíváncsi, hogy mit jelent az „exportálás”, az alapvetően egy szkript / program használata a jelölő szöveg HTML-re történő fordításához.

Személy szerint a WriteMonkey-t (egyszerűsített, teljes képernyős szövegszerkesztőt) használom a legtöbb írásomhoz, ideértve a WordPress összes anyagát. A WriteMonkey által használt verzió az Mardown extra, a textil és a Wikicreole exportálását kínálja. Ha van WordPress.com webhely, akkor aktiválhatja a Jelölést az irányítópulton, de számunkra a WordPress.org felhasználóknak telepíteniük kell egy plugint, például a JP Markdown bővítményt..

Írjon zavarásmentes módban, vagy használjon egyszerűsített szövegszerkesztőt

Minél kevesebb független anyagot lát a képernyőn a saját szövege mellett, amikor ír, annál jobb. A WordPress munkatársai tisztában vannak ezzel, és ezért van egy beépített zavaró mód, ahol a gombok és hasonlók eltávolításra kerülnek a tiszta írási élmény érdekében..

A figyelmeztetés-mentes mód a WordPress-en belül önmagában egy nagyszerű, figyelmetlenség-mentes (nem meglepő módon) szövegszerkesztő. Az egyetlen ok, amiért nem használom ezt a legfontosabbként, az az, hogy egy böngészőablakban található, vagyis az én és az internet közötti távolság néhány kattintással rövidebb, mintha egy külső oldal használata esetén lenne. Ez nagyszerű tény, amikor tényeket ellenőriz, de nem olyan nagy, amikor megpróbálja elkerülni a barlangolást és a kedvenc műsor nézését a Netflixen, vagy pedig a Facebookot.

Ha szereti a zavarásmentes módot, de hasonlóképpen hiányzik az Internet kísértéseivel szembeni akaraterő, érdemes megfontolnia egy másik egyszerűsített szövegszerkesztő használatát. Személy szerint használom és szeretem WriteMonkey. (Ez ingyenes.)

A pluginek segítségével képeket automatikusan levághat a kívánt méretre

10-wordpress-plugins-for-image-optimalizálási ewww-image-optimalizáló-wpexplorer

A gondolat itt nagyon egyszerű. Ha csak azokat a képeket tölti fel, amelyek nagyobbak, mint az előnyben részesített méret, akkor beállíthatja a képoptimalizáló plugin-t, hogy az összes képet a kívánt méretre vágja feltöltéskor, és voila, feltöltés előtt nem kell aggódnia a Photoshop vagy a Gimp átméretezésével..

Te tudod használni Imsanity  hogy elkerülje a képek újbóli átméretezését (és / vagy könnyen elkerülhető, hogy a külső közreműködők nagyobb méretű képeket tegyenek közzé a webhelyén). Vannak olyan plug-inek is, amelyek optimalizálják a fájlokat a feltöltés során is, és ezzel egyidejűleg kiszűrik a fájlokat. Például EWWW képoptimalizáló. És igen, mindkettő dolgozik ha egyszerre engedélyezve van.

Biztonsági másolat készítése / klónozása webhelyére

Ez az a pont, ahol a legnagyobb elméleti időmegtakarítás szükséges. Ha a legrosszabb a legrosszabb, amikor a WordPress verzióját frissíti, vagy amikor új témára vált, akkor a biztonsági másolat készítése sok órát és sok energiát takaríthat meg. (A klónozás inkább egy megelőző intézkedés, mivel azt annak ellenőrzésére használja, hogy valami megtöri-e az Ön webhelyét, mielőtt a tényleges élő webhelyen végrehajtaná.)

Ez jelentős összeget takaríthat meg Önnek egy teljes katasztrófa esetén, amikor a webtárhely fizetést kérhet a biztonsági mentésekhez való hozzáférésért, vagy ha a jövedelmének egy része függ attól, hogy a WordPress webhely teljes mértékben működőképes-e..

Alapvetően az olyan óvintézkedések meghozataláról szól, amelyek a legrosszabb esetben sokkal kevesebb időt igényelnek, mint amennyire lehetett volna. Itt a WPExplorernél javasoljuk a Backup Buddy plugin-t vagy a VaultPress (amelyet jelenleg használunk), de minden megbízható plugin vagy külső megoldás végtelenül jobb, mint ha nincs semmi.

Ha még nem tette meg, használd az Akismet vagy más anti-spam beépülő modulokat

Akismet

Az ideje túlságosan értékes ahhoz, hogy manuálisan eltörölje a spambotokkal kapcsolatos megjegyzéseket a valódi kommentároktól. Hagyja, hogy egy szép bot visszavonja a gonosz spamrok munkáját. Csak aktiválhat Akismet , amelyet a WordPress mellékel, vagy próbáljon ki más spam-ellenes beépülő modulokat.

Azonnal észlelhet minden törött linket a törött link-ellenőrzővel

Ha egy ideje már blogolunk, akkor a törött linkek időről időre megjelennek. Val vel Broken Link Checker elkerülheti, hogy az egyes bejegyzéseket manuálisan keresse és frissítse. Ehelyett csak telepíti és aktiválja a plugint, és ez automatikusan megtalálja a megszakadt hivatkozásokat az Ön számára.

Bejegyzések ütemezése idő előtt

post-ütemezés

Használja ki a WordPress veleszületett ütemezési teljesítményét (győződjön meg arról, hogy a WordPress webhelyét a megfelelő időzónára állította a WordPress irányítópultjának Beállítások> Általános részében). Ez nem csak azt jelenti, hogy mindent előre beállíthat, ha nem biztos abban, hogy időben vagy megbízható internet-hozzáféréssel rendelkezik.

Például, ha azt szeretné, hogy a hozzászólása egy olyan napon jelenjen meg élőben, ahol nincs a városban, vagy egy találkozón. Ez azt is jelenti, hogy a közzétételhez nem kell visszatérnie. (Egyszerűen szerkessze a közvetlenül a közzététel gomb feletti „Közzététel azonnal” opciót, amely a postai szerkesztő belsejében található. További tippekért olvassa el a WordPress posztütemezési útmutatóját, amelyet Tom egy ideje írt..

Hagyja abba az időnként, hogy ellenőrizze a látogatói statisztikákat (kivéve, ha ez az Ön feladata)

Ha valami olyan vagy, mint én, akkor valószínűleg egy kicsit túl sok időt töltesz a statisztikák megszállására. Emlékszem, amikor létrehoztam első blogomat. Az első három hónapban vagy valószínűleg több időt töltöttem a blogom látogatói statisztikáinak ellenőrzésével és frissítésével, mintha ténylegesen új tartalmat írtam. Noha ez kissé túlzás, ha nem olyan pont áll, ahol megélhetésének kulcsa a látogató és az ügyfél metrikájának sebessége, talán hetente egyszer vagy kétszer kell kissé megnéznie. Ha bármi is van, akkor a statisztikák eleinte gyakran motiváltabbak, mint felemelőek.

Csomagolás fel

Mindannyian annyi dolgot kaptunk, amelyeket manapság elvégeznünk kellene. Egyre több dolgot helyezünk a tennivalók listájára (különösen az évszak körül), de természetesen továbbra is ugyanaz a régi huszonnégy óra van egy nap alatt. Néhányan elégedettek vagyunk azzal, hogy elfoglaltnak minősítjük magunkat, ahol mások úgy választják, hogy bárhol növelik a hatékonyságot. Vannak, akik még több munkát végeznek, mások több időt kapnak a kikapcsolódásra. Számomra ez egy kicsit mindkettő.

Remélhetőleg ezen eszközök és trükkök felhasználásával többletidőt fog elérni. Ha bármilyen további tippe, eszköze vagy trükkje van hozzá, ossza meg az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map