Hogyan válasszuk ki az eseménykezelő beépülő modult webhelyéhez

Hogyan válasszuk ki az eseménykezelő beépülő modult webhelyéhez

A WordPress egy nyílt forráskódú platform, amely szilárd keretet biztosít számos típusú webhelyhez. A niche-specifikus funkciók szempontjából azonban kevés előnyt kínál. Ha nem egyszerű blog vagy üzleti webhelyen szeretne létrehozni valamit, akkor szüksége lehet további funkciók elérésére.


Ez igaz akkor is, ha a webhelyén keresztül kíván promóciókat folytatni. Önnek képesnek kell lennie az események felsorolására, útmutatást nyújthat az embereknek jegyek vásárlására stb. Ezeknek a szolgáltatásoknak a nulláról történő megvalósítása időigényes – de a megfelelő plugin időnként megteheti.

Ebben a bejegyzésben arról beszélünk, hogy milyen szolgáltatásokra van szüksége az események webhelyéhez, és hogyan kell kiválasztani a megfelelőt nyílt forrású eseménykezelő plugin. Kezdjük el!

Miért lehet szüksége egy eseménykezelő beépülő modulra

Webhelyének kiváló módja lehet a szó megismerése mindenféle közelgő eseményről. Ez lehetővé teszi, hogy az összes szükséges információt egy helyen tárolja, és új potenciális résztvevőket vonzzon a keresőmotor forgalma révén.

Események Példa

Az események tárolása szintén nagyon méretezhető alkalmazás az Ön webhelyén. Ön egyszerűen felsorolhat egy vagy két eseményt, vagy létrehozhat egy teljes weboldalt, amely a koncertek, találkozók, konferenciák, játékok vagy ezek valamilyen kombinációjának népszerűsítésére és kezelésére épül..

Mindegyik esetben azonban több funkcióra van szüksége, mint amit a WordPress önmagában képes biztosítani. Ne tévessze meg bennünket – a WordPress kiváló alapot nyújt az események webhelyéhez. Könnyen kezelhető, rugalmas és biztonságos. Ennek ellenére szüksége lesz néhány további funkcióra, például:

 • Az események megjelenítésének és rendezésének módja
 • Naptár, ahol az összes közelgő eseményt egy helyen mutathatja be
 • Funkció a jegyek vásárlására
 • A résztvevőkkel kapcsolatos információk és regisztrációk kezelésének képessége

Az alapértelmezett WordPress telepítéssel ezek egyike sem könnyű, de a megfelelő beépülő modullal meglepően egyszerű lehet.

Mit kell keresni egy eseménybővítményben

Mindenekelőtt okos egy nyílt forrású eseménykezelő megoldást keresni. Maga a WordPress nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy a forráskód bármilyen módon módosítható. Ugyanez vonatkozik a legtöbb WordPress bővítményre.

Ez azért fontos, mert azt jelenti, hogy teljes szabadságot élvezhet az események webhelyének működésében. Még ha most is egyszerűvé szeretné tenni a dolgokat, útközben lehetősége van a funkciók és a funkcionalitás módosítására a pontos igényeinek megfelelően..

WordPress.org ingyenes eseménybővítmények

Nem nehéz megtalálni az eseménykezelő beépülő modulokat – rengeteg ingyenes lehetőség található a WordPress beépülő modul könyvtárában (csak keressen „eseményt”), valamint különféle fejlesztők prémium kínálatát. A trükk abban rejlik, hogy a webhelyéhez a legjobbat választja meg.

Az eseményregisztrációs bővítmény a WordPress számára széles funkcionalitást kínálhat. Gyorsan nézzük meg a választott megoldás legfontosabb funkcióit, így tudod, hogy mire összpontosítson:

 • Egyéni üzenettípus eseményekhez. Ugyanúgy, mint egy elektronikus kereskedelem beépülő modulja, például a WooCommerce új termékekkel bővíti a webhelyét, az események beépülő moduljának biztosítania kell az Ön számára az eseménytípusok létrehozásának módját. Ez lehetővé teszi az események elkülönítését a webhely egyéb tartalmától (például a hozzászólások és az oldalak). Ráadásul ez megkönnyíti a kiegészítő információk hozzáadását az eseményekhez, beleértve az árakat és a helyszíneket.
 • Eseménynaptár. Hasznos az is, ha van egy naptár, amely az összes eseményt egy helyen jeleníti meg. Ez megkönnyíti a látogatók számára a rendelkezésre álló információk megtekintését anélkül, hogy sok különböző oldalon kellene keresniük. Ha olyan eseményt látnak a naptárban, amely érdeklődésre számot tart, akkor képesek lehetnek átkattintani, hogy többet megtudjanak erről.
 • Jegyvásárlási és regisztrációs funkciók. Ha az összes rendezvény ingyenes, akkor érdemes engedélyezni az online vásárlásokat. Az emberek nagyobb valószínűséggel regisztrálnak, ha befejezik a teljes regisztrációs folyamatot az Ön webhelyén. Ennek a funkciónak rugalmasnak kell lennie – lehetővé téve az árak meghatározását, a különböző szintű jegyek felkínálását és így tovább.

Természetesen vannak más funkciók is, amelyek hasznosak lehetnek. Például egyes beépülő modulok szolgáltatást nyújthatnak az események kezeléséhez is. Ez magában foglalhatja az esemény összes résztvevőjének megtekintését és kezelését, valamint a jegyek szkennelését. A fenti három szolgáltatás azonban kötelezőnek tekinthető, ha a webhelyén keresztül kívánja népszerűsíteni az eseményeket.

Válassza ki az Ön számára megfelelő eseménykezelő megoldást

Miután megtudta, hogy mit keres, a nyílt forrású események regisztrációjának megoldása nem túl nehéz. A következő három lépésben bemutatjuk a folyamatot.

1. lépés: Készítse el a kívánt szolgáltatások listáját

Az első lépés megköveteli annak megértését, hogy pontosan mit szeretne tenni a webhelyén. Ez azt jelenti, hogy válaszolni kell a következő kérdésekre:

 • Milyen típusú eseményeket fog népszerűsíteni?
 • Csak néhány eseményt kell felsorolnia, vagy sokat ezek közül?
 • A rendezvények nagy része ingyenes, vagy ára van??
 • Milyen információt kell szolgáltatnia a potenciális résztvevők számára?
 • Mennyire lesznek rendezvényeid, és mennyi segítségre lesz szüksége az események kezelésében?

Ezek a válaszok utalást adnak a szükséges funkciókra. Például, ha rendszeres nagy eseményeket szeretne felsorolni, akkor erős naptárra és sok kezelési funkcióra van szüksége. Másrészt, ha néhány kisebb rendezvényt reklámoz itt-ott, akkor igényeinek egyszerűbb lesz.

Ezen a ponton továbbléphet és elkészítheti a kívánt szolgáltatások kívánságlistáját az eseménykezelő megoldásból. A legtöbb esetben ennek magában kell foglalnia a nagy három korábban tárgyaltunk (eseménytípus, naptár és jegyvásárlás). Ugyanakkor belefoglalhat minden olyan szolgáltatást, amely egyedi az Ön webhelyén és igényein.

2. lépés: Döntse el, hogy ingyenes vagy prémium megoldást akar-e

Ha egyáltalán ismeri a WordPress-t, akkor valószínűleg tudja, hogy a pluginek néhány standard változatban vannak. Néhányuk ingyenes, míg mások árhoz kapcsolódnak. Sokan freemium jellegűek is, vagyis ingyenes és prémium verziójuk is van.

Milyen típusú bővítményt választott, nagymértékben két tényezőtől függ:

 1. a költségvetésed. Ha kevés vagy nincs pénzzel dolgozni, akkor a biztonságosabb tét egy ingyenes plugin lehet. Másrészt, ha a költségvetés megengedi, egy prémium plugin érdemes befektetés lehet, ha pénzt tervez rendezvényein keresztül. A választott bővítménytől és szinttől függően ez bárhol 50 dollár és néhány száz dollár között kerülhet.
 2. A szükségleteid. Általános szabály, hogy a prémium pluginek fejlettebb funkciókat kínálnak, mint az ingyenes alternatívák. Tehát a legjobb választás részben attól függ, hogy mekkora funkcionalitásra van szüksége, és attól, hogy egyszerűen tartja-e az események webhelyét, vagy tartalmaz-e komplex funkciókat.

Sok esetben a freemium plugin messze a legjobb megoldás. Ennek oka az, hogy elindíthatja a szabad szintet, anélkül hogy kockáztatna valamit. Megtudhatja, hogyan működik a plugin, és eldöntheti, hogy alapvető funkciói megfelelnek-e az Ön igényeinek. Ezután frissítheti, ha és mikor dönt egy nagyobb szolgáltatáskészlet eléréséhez.

Példaként nézzük meg az Event Espresso plugin.

EventEspresso

Ennek az eseménykezelő megoldásnak van egy Lite verziója, az Event Espresso Decaf, amely szerepel a WordPress beépülő modul könyvtárában. Magában foglalja a jegyvásárlási és regisztrációs funkciókat, az automatikus visszaigazolási e-maileket, és még olyan alkalmazásokat is, amelyek segítenek a jegyek szkennelésében és az események során való látogatás nyomon követésében.

Akkor ott van a prémium verzió, amely szintén van egy nyílt forrású opció:

EventEspresso Pro

Ez magában foglalja a további funkciókat, például egy robusztus eseménynaptárt és több árképzési és jegybeállítási lehetőség létrehozásának lehetőségét. Ezen szolgáltatások némelyike ​​megvásárolható önálló kiegészítőként, amely újabb út, amelyet megtehetsz. Az ingyenes bővítmény és néhány kiegészítő kiegészítésének megfelelő kombinációjával gyakran mindent megkaphat, amire szüksége van, elég alacsony indulási költséggel.

3. lépés: Értékelje be a beépülő modul listáját

Miután megtudta, hogy mit keres, csak a piac felfedezésének megmaradása marad. Nézheti meg a WordPress beépülő modul könyvtárat, a prémium piacokat, mint például a CodeCanyon, és a független fejlesztői webhelyeket (csak végezze el kutatását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a beépülő modult megbízható forrásból szerezte-e be).

A kedvenc eseménynaptár-bővítmények rövid listájának összeállításakor érdemes mindegyiket gondosan értékelni. Ehhez figyelembe kell vennie:

 • Funkciókészlet: A plugin biztosítja-e a listán szereplő összes alapvető funkciót?
 • Árazás: Illeszkedik-e a plugin a költségvetésbe (beleértve a prémium szinteket és kiegészítőket, ha vannak ilyenek)?
 • Értékelések és vélemények: Mit kell mondani más felhasználóknak a pluginról??
 • Kompatibilitás: A plugin naprakészen van-e, és kompatibilis-e a WordPress verziójával (és az esemény WordPress témájával vagy más pluginekkel)?
 • Támogatás: Támogatja-e a fejlesztő a bővítményt, ideális esetben több csatornán keresztül?

Végül, ha ez lehetséges, akkor érdemes kipróbálni egy eseménykezelő plugin-t, mielőtt elkötelezné magát. Ha nem érhető el demo, akkor ragadja meg az ingyenes verziót, és állítsa be egy tesztoldalon. Időnként a pluginrel történő gyakorlati kézbesítés a legjobb módja annak meghatározására, hogy hosszú távon élvezni fogja-e a használatát.


Ha ösztönözni szeretné a rendezvényen a magas részvételi arányt, akkor a megfelelő eszközökre lesz szüksége. A rugalmas, nyílt forráskódú megoldás lehetővé teszi, hogy kiválassza a szükséges szolgáltatásokat. Ez könnyen elérhető a WordPress webhelyének felépítésével és a megfelelő bővítményen keresztüli kibővítésével.

Mi a kedvenc eseménykezelő eszköz? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map