Hogyan törölje a WordPress gyorsítótárát, mint egy profi

A WordPress gyorsítótárának tisztítása, mint egy profi

Úgy gondolom, hogy egyetért azzal, amikor azt mondom, hogy a gyorsítótár említése nem a legjobban érzi magát, kivéve, ha természetesen egy ilyen tech-hozzáértésű jó fiú vagy. Nem, mégis ez nem a legjobban érzi magát.


A gyorsítótár fogalma azonban olyan könnyű megérteni, hogy nincs szüksége diplomára semmiben. Sőt, kiderül, hogy a gyorsítótár ürítése a WordPress webhelyén rendkívül egyszerű, ezt megteheti, még mielőtt a következő srác csésze kávét készít..

És a mai bejegyzésben megmutatjuk, hogyan kell egy profiként törölni a WordPress gyorsítótárát. A bejegyzés végére a WordPress gyorsítótár lesz az egyik olyan dolog, amely miatt nem kell többé aggódnia. Üdvözöljük a döntésben, és megoszthatja tapasztalatait a megjegyzés szakaszban.

Először állítsuk be a színpadot.

Mi a gyorsítótár??

Általános számítási szempontból a gyorsítótárazás az adatok ideiglenes memóriában történő tárolását jelenti, szemben a fő memóriával. A gyorsítótár (kifejezett készpénz) egy olyan technológia, amelyen keresztül egy hardver vagy szoftver ideiglenes adatokat tárol, amely gyorsabban képes letölteni a szükséges második alkalommal..

Gondoljon arra, hogy a távirányítót a médiaszekrényből mozgatja bárhová ül. Legközelebb, amikor meg kell változtatnia a TV-csatornát, gyorsabban megteheti, mivel nem kell újból sétálnia a médiaszekrényhez.

Ha nem néz tévét, itt van egy másik ábra. Ha egy webhely tárol tartalmat a böngészőjében, ez egyszerűen azt jelenti, hogy a webhely ideiglenes adatokat ment a böngészőjébe. Ezek az adatok bármi lehetnek – képek, JavaScript-fájlok stb. -, amelyek általában nem változnak hosszú ideig.

A következő webhely látogatásakor a gyorsítótárazott tartalom a böngészőből töltődik be, nem pedig az eredeti webszerverről. Ez azt jelenti, hogy az adatokat nem küldik el másodszor, mert már léteznek a böngészőn / a számítógépen. A végeredmény gyorsabb élmény, megtakarított sávszélesség és csökkentett kiszolgálói terhelés.

A WordPress gyorsítótár típusai

Ami a WordPress webhelyek felgyorsítását illeti, négyféle gyorsítótárat kell szem előtt tartani. Vizsgáljuk meg röviden az egyes lépéseket:

Böngésző gyorsítótár

Annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson a böngészés során, a mai böngészők gyorsítótárazási lehetőségekkel vannak felszerelve. Függetlenül attól, hogy Chrome-ot, Mozilla Firefox-ot, Edge-t vagy Safari-t használ, a böngésző automatikusan tárolja a meglátogatott webhelyek tartalmát.

Ily módon gyorsabban töltődik be, amikor később meglátogat egy gyorsítótárazott webhelyet. A WordPress webhely kihasználhatja a böngésző gyorsítótárazását, hogy gyorsabb élményt biztosítson minden felhasználó számára. Beállíthat gyorsítótárazási szabályokat a tartalomhoz, biztosítva, hogy a szerver csak új tartalomra kérdezzen.

Ilyen módon a WordPress-webhelynek nem kell tartalmat kérnie, például szalaghirdetés képeket, logót, JavaScript fájlokat, stíluslapokat stb., Mivel az adatok már a számítógépre vannak mentve. Hacsak természetesen nem frissíti webhelyét, és nem böngészi a böngésző gyorsítótárát, akkor ezt a következő szakaszokban ismertetjük.

Plugin gyorsítótár

Aztán van egy plugin gyorsítótár, amely képviseli az összes ideiglenes adatot, amelyet a cache plugin elmenti. Preferenciáitól függően a plugin gyorsítótár HTML-fájlokat, lefordított PHP-kódot, MySQL lekérdezéseket és webes objektumokat tartalmazhat.

Számos gyorsítótár-bővítmény található odakint, de a két legnépszerűbb W3 teljes gyorsítótár és WP Super gyorsítótár. Mindkét beépülő modul ragyogóan teszi lehetővé a WordPress-helyek gyorsítótárazását, és jelentősen csökkentheti az oldalak betöltéséhez szükséges időt. Melyik gyorsítótár-bővítményt használja a WordPress-webhelyen? Tudassa velünk a megjegyzésekben ��

Ha visszaemlékezzünk, többször is azt állítottuk, hogy a WordPress weboldalakat épít a PHP-ből, és az MySQL adatbázisából lekérdezett adatokat. Most, ahelyett, hogy minden egyes alkalommal meglátogatná az oldalakat, a gyorsítótár-bővítmény kiszolgálja a mentett példányokat, megkönnyítve a szerver terhelését, ami jobb teljesítményt eredményez. A gyorsítótárazás csökkenti a fájlok közötti átvitelt is.

Szerver gyorsítótár

A legtöbb tárhelyszolgáltató gyorsítótárazási funkciókat kínál a WordPress-webhelyek felgyorsításához. Ez különösen a legtöbb irányított WordPress-gazdagépen, például a WPEngine, Lendkerék és Pagely többek között. A fenti linkek átirányítják a támogatási oldalakra, amelyek megmutatják, hogyan kell kitölteni a gyorsítótárat az egyes gazdagépeknél.

Az a lényeg, hogy javítja a WordPress webhelyének sebességét, ez a gyorsítótárazási üzlet. Minden gazdagép eltérő típusú gyorsítótárazási architektúrát használ a beállításától függően, de ez mindössze egy dologra vezethető vissza – a teljesítmény javítása. A legjobb, ha konzultál a szerver gyorsítótárával kapcsolatos problémán kívül, ha konzultál a házigazdával.

Egyes hosting cégek gyorsítótárat hoznak létre helyben, mások fejlett technikákat, például fordított proxykiszolgálókat használnak. Ez azt jelenti, hogy több gyorsítótár-kiszolgálót helyeznek el a főkiszolgáló elé. Az első kéréseket a fő kiszolgálóra kell benyújtani, de a későbbi kéréseket a gyorsítótár-kiszolgálók szolgálják ki.

3rd Party Cache

A pokolba a harmadik fél gyorsítótára van? Jó kérdés. Ha olyan webes alkalmazást használ, mint a CloudFlare, StackPath vagy Sucuri, vegye figyelembe, hogy a WordPress webhelyének teljesítményének javítása érdekében tett első dolgok a gyorsítótár építése.

Valójában láttam egy weboldalt, amely a 3-at használjard párt-gyorsítótár, hogy online illúziót hozzon létre, miközben webhelyük teljesen le volt állítva. A domain látogatóit egy gyorsítótárba irányították át, ami sokkal jobb, mint nos, semmi. Csak a dinamikus tartalom, például a médialetöltések hiányzott. Mind statikus oldalak voltak.

Hol vagyunk mindezekben??

Ebben a szakaszban már nem gondolja, hogy a gyorsítótár idegen szörnyeteg, amitől félnie kell. Valójában a tudás hatalom. Mivel a gyorsítótárazás nagyon jó a WordPress webhelyére, miért akarja törölni a gyorsítótárat először?

Miért törölje a WordPress gyorsítótárát??

Először is, ha módosítja a WordPress webhelyet, de a megütés után nem látja a frissítéseket Frissítés, lehet, hogy ki kell ürítenie a WordPress gyorsítótárát. És ezen alatt a gyorsítótár bármely típusát vagy mindegyikét értjük, amelyeket egy pillanattal ezelőtt felvázoltunk.

Másodszor, ha a beállításokat megváltoztatja az adminisztrátoron belül, megsértheti webhelye kialakítását. Ebben a helyzetben a gyorsítótár ürítése a szükséges módosítások elvégzése után nem bátor. Ellenkező esetben Ön és a látogatói továbbra is láthatják a törött mintát.

Harmadszor, az oldalak módosulhatnak a szerveren a gyorsítótárazási folyamat során. Más esetekben a helytelenül konfigurált gyorsítótár elavult tartalmat fog szolgáltatni a felhasználók számára, ami csak szomorú. Mindkét alkalommal a WordPress gyorsítótárának ürítése a megtakarítás kegyelme.

Hogyan lehet a WordPress gyorsítótárát törölni másodperc alatt

Az útmutató legjobb része, a WordPress gyorsítótár ürítése ugyanolyan egyszerű, mint az A, B, C. Szélsőséges esetekben érdemes felvenni a kapcsolatot a házigazdával, ha úgy gondolja, hogy a probléma a szerver gyorsítótárával kapcsolatos. A legtöbb esetben a három forgatókönyv, amelyet néhány másodperccel ezelőtt említettünk, a böngésző gyorsítótárának vagy a gyorsítótár-bővítményeknek köszönhető.

Kezdjük a legegyszerűbben törölhetővel.

A böngésző gyorsítótárának törlése

A böngésző gyorsítótárának törlése rendkívül egyszerű, valószínűleg már sokszor megtette. Az Ön tapasztalata az Ön böngészőjétől függően eltérő, de csak a három fő böngészőt fedjük le. A megjegyzésben mindig megoszthatja a böngésző gyorsítótárának ürítését how

Google Chrome

Személyes kedvencem, a Chrome kétségtelenül gyors, köszönhetően a könnyű kialakításnak és a nagyszerű gyorsítótárnak. Az egyszerű kialakítás megkönnyíti a WordPress gyorsítótár ürítését. Csak kattintson a menüikonra, és keresse meg További eszközök –> Böngészési adatok törlése… az alábbiak szerint:

a WordPress gyorsítótár-krómjának tisztítása

Ezzel egy felugró ablakhoz juthat, ahol kiválaszthatja, hogy mit kell törölnie. Itt mindent törölhet a böngésző előzményeitől a sütikig és az idők kezdete óta. A gyorsítótár azonban érdekli, tehát csak a „Gyorsítótárban tárolt képek és fájlok” jelölje be. Ezután kattintson a „Böngészési adatok törlése” gombra:

Hogyan tisztítsuk meg a WordPress gyorsítótár-króm második részét

És kész!

Mozilla Firefox

Hasonlóképpen, a gyorsítótár ürítése a Firefoxban is a negyedik osztályosok dolga. Csak kattintson a menüikonra, majd kattintson az Előzmények fülre, az alább látható módon:

Hogyan tisztítsuk meg a WordPress gyorsítótár Firefox-ot

Az Előzmények fülre kattintva egy másik panel jelenik meg, az alább látható módon. Ezen a panelen kattintson a „Legutóbbi előzmények törlése” menüpontra:

a WordPress gyorsítótárának Firefox 2. részének tisztítása

Ezzel megjelenik egy felugró ablak, ahol kiválaszthat bármit, amit törölni szeretne a böngészőből. Válassza ki a törlés időtartamát (ezt általában mindent beállítom). Jelölje be a „Gyorsítótár” jelölőnégyzetet és végül a „Törlés most” gombot az alább látható módon:

a WordPress gyorsítótárának Firefox 3. részének tisztítása

Microsoft Edge

Az Edge, korábban Internet Explorer néven ismert, a Microsoft arra törekszik, hogy visszaszerezze egy olyan piacot, amelyben valaha uralták. Az Edge jelentős javulást jelent abban, amit a legtöbb ember az összes böngésző anyjaként ismeri. Bár mindig a Chrome-ot választom, az Edge nem rossz helyzetben van. A cache ürítése?

Kattintson a menüikonra és válassza a lehetőséget Beállítások:

Hogyan tisztítsuk meg a WordPress gyorsítótár szélét

Ez megnyit egy új panelt a böngésző összes beállításával. Görgessen le Böngészési adatok törlése és kattintson a „Válassza ki, hogy törölje” gombra:

a WordPress gyorsítótár-széle 2. részének tisztítása

Ez a művelet egy harmadik panelhez vezet, amely megmutatja az Edge programból törölt összes dolgot. Válassza a „Tárolt adatok és fájlok” elemet, majd nyomja meg a „Törlés” gombot:

a WordPress gyorsítótár szélének 3. részének tisztítása

Akár azt is választhatja, hogy automatikusan törli-e a gyorsítótárat az Edge bezárásakor, ez a szolgáltatás nem található meg a többi böngészőben.

A böngésző gyorsítótárának törlése után töltse be újra a WordPress webhelyet. Megoldotta a gyorsítótárral kapcsolatos problémát a böngésző gyorsítótárának ürítése után? Ha a probléma továbbra is fennáll, a másik legvalószínűbb bűnös a gyorsítótár-bővítmény.

Plugin gyorsítótár törlése

A WordPress gyorsítótárának itt elvégzett tisztítása a használt gyorsítótár-bővítménytől függ. Ugyanakkor a WordPress gyorsítótárának törlése egy plugin segítségével ugyanolyan egyszerű, mint egy gombra kattintással. Végezzük el ezt és végezzük el.

W3 teljes gyorsítótár

A W3 teljes gyorsítótár az egyik legnépszerűbb WordPress gyorsítótár-bővítmény. Több mint egymillió aktív telepítéssel, többek között az AT&T és a MakeUseOf kedvelésével, ez a gyorsítótár-bővítmény valami más. Nagyszerű funkciókkal rendelkezik, amelyek jobb teljesítményt és konverziót ígérnek.

A WordPress gyorsítótárának a W3 teljes gyorsítótárban történő törléséhez keresse meg a Teljesítmény> Irányítópult a WordPress rendszergazdájában. A W3 teljes gyorsítótár irányítópultján kattintson az „Összes gyorsítótár ürítése” gombra, az alább látható módon:

a WordPress gyorsítótárának w3 teljes gyorsítótárának tisztítása

WP Super gyorsítótár

Az Automattic, ugyanazok a srácok, akik sok más fantasztikus terméket, például Jetpack, Akismet és WooCommerce kínáltak nekünk, a WP Super Cache egy figyelemre méltó WordPress teljesítmény-optimalizáló eszköz.

A WordPress gyorsítótárának a WP Super Cache-ben történő törléséhez keresse meg a következőt Beállítások a WordPress admin menüben. Ezután kattintson a gombra WP Super gyorsítótár majd a „Gyorsítótár törlése” gombot az alábbi képen látható módon:

Hogyan tisztítsuk meg a WordPress gyorsítótár wp szuper gyorsítótárát

Hogyan törölhetem a szervert és a 3-atrd Party Cache

WP motor gyorsítótár

Ha egy 3-at használrd A fél webes alkalmazásai vagy a gyorsítótárazást támogató gazdagép lehet egy kicsit más folyamat. Például a WP Engine rendelkezik a WordPress irányítópultjába beépített egyéni tárhely-panellel. Csak annyit kell tennie, hogy rákattint, hogy hozzáférjen a gyorsítótár ürítéséhez vagy a fájljogosultságok visszaállításának lehetőségeihez. Itt található néhány hasznos hivatkozás az erőforrásokhoz, amely megmutatja, hogyan lehet a WordPress gyorsítótárat tisztítani néhány általános esetben:

  • A WordPress webhely gyorsítótárának törlése – Saját bejegyzésünk, amely bemutatja, hogyan kell kitisztítani a gyorsítótárat a WPEngine, a SiteGround, a GoDaddy és a Media Temple között, többek között
  • Hogyan tisztítsuk meg a CloudFlare gyorsítótárat – CloudFlare támogatás

Csomagolás fel

És ott van – a legjobb módszer a WordPress gyorsítótárának törlésére, például könnyedén és rekordidő alatt. Hogyan törölheti a gyorsítótárat a WordPress webhelyén? Ha kérdése vagy javaslata van a WordPress gyorsítótárával kapcsolatban, ne habozzon elérni az alábbi megjegyzés szakaszban..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map